Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

sbasil444

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sbasil444

  1. Για εκκρεμείς υποθέσεις του Ν. 3843/10 (δεν έχει εξοφληθεί το πρόστιμο) υπάρχουν , κατά τη γνώμη σας , οι εναλλακτικές περιπτώσεις : α) δυνατότητα υπαγωγής στις διατάξεις του Ν4495 /17 και συμψηφισμός προστίμων ή β) εξόφληση του υπολειπόμενου προστίμου (ν.3843/10) και αίτηση στην ΥΔΟΜ για περαίωση της διαδικασίας ; Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος ποια ενημέρωση έχουν στις ΥΔΟΜ σχετικά με το θέμα; Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  2. Καταλαβαίνω την σκοπιμότητα της συγκεκριμένης παραγράφου, αφού έτσι αυξάνονται τα πρόστιμα. Δεν κατανοώ την εφαρμογή της όσον αφορά το π.χ. επιτρεπόμενο ύψος που αναλογεί, κατά το ποσοστό συνιδιοκτησίας, σε οριζόντια ιδιοκτησία ( αν και στο παράρτημα Α αναφέρεται μόνο το επιτρεπόμενο ύψος στη θέση του ακινήτου ( δεν περιλαμβάνεται η λέξη ιδιοκτησία) αλλά και το πώς η παραπάνω παράγραφος θα συνδυαστεί με την αα) της κατηγορίας Δ του άρθρου 8 !
  3. Εξαιρετική δουλειά! Ευχαριστούμε πολύ , συνάδελφε.
  4. Version pdf

    439 downloads

    Διαπιστωτική πράξη για τον υπολογισμό τιμής ζώνης σε εφαρμογή του Ν. 4014/11 του Δήμου Κρωπίας.
  5. Ν.4042/2012 ( φεκ 24/13-2-12) Άρθρο 50 , παρ. 1β . Αφορά τον θέμα της τ.ζ. ακινήτων σε εκτός σχεδίου περιοχές.
  6. Συνάδελφοι , σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Θα ξεκινήσω άμεσα από τη Γ.Υ.Σ. ,όσον αφορά τις Α/Φ και , πριν κάνω οτιδήποτε άλλο, σκέφτομαι να απευθυνθώ και σε κάποιον ιδιώτη δασολόγο .
  7. Αγαπητοί συνάδελφοι, είμαι νέο μέλος του Forum και θα ήθελα καταρχήν να σας συγχαρώ για αυτή την πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία, που πραγματικά χρειαζόμασταν νομίζω όλοι οι μηχανικοί. Στη συνέχει, θα ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα: Πρόκειται για έκταση εμβαδού περίπου 600 τ.μ., σε εκτός σχεδίου περιοχή κοινότητας της Αττικής, που μεταβιβάστηκε το 1969 ως αγροτεμάχιο, τμήμα μεγαλύτερου αγρού όπως προκύπτει από διανεμητήριο συμβόλαιο του 1935. Για το εν λόγω γήπεδο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια λυόμενης οικίας το 1972. Στον σχετικό φάκελο του αρχείου της πολεοδομίας περιλαμβάνεται πιστοποιητικό του οικείου δασαρχείου ( 1972) σύμφωνα με το οποίο η έκταση " δεν αποτελεί δάσος ούτε έχει κηρυχθεί αναδασωτέα "και " χορηγείται για την λήψη αδείας τοποθέτησης λυομένου κατά τις διατάξεις του Β.Δ. της 7-8-67 περί εγκαταστάσεως προς παραθερισμό". Σήμερα, προκειμένου να γίνει μεταβίβαση άρα και σύνταξη πρόσφατου τοπογραφικού, κατατέθηκε πλήρης φάκελος στο δασρχείο και προέκυψε από την εκεί επίσκεψη ότι το γήπεδο βρίσκεται σε δασική έκταση σύμφωνα με τους ισχύοντες δασικούς χάρτες και ότι ανήκει στην περιοχή που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα με την υπ΄αριθμ. 244/2010 απόφαση της Περιφέρειας Αττικής. Επιπλέον, η υπάλληλος του δασαρχείου δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε πράξη χαρακτηρισμού , οπότε να μου δοθεί η δυνατότητα να ζητήσω αποχαρακτηρισμό, αλλά θα απαντήσει εγγράφως λαμβάνοντας υπόψη μόνο την απόφαση αναδάσωσης. Υπάρχει κάποια διαδικασία που μπορώ να ακολουθήσω προκειμένου να επαναφέρω το γήπεδο στην αρχική του κατάσταση; Σημ : Η Κτηματολόγιο α.ε. ,η οποία έχει αναλάβει βάσει του ν. 3818/2010 να συντάξει τους νέους δασικούς χάρτες , δεν έχει προχωρήσει σε ανάρτηση του προσωρινού χάρτη της περιοχής όπου βρίσκεται το γήπεδο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.