Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νικολοπουλος Δημητριος

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Νικολοπουλος Δημητριος last won the day on Μάρτιος 1 2011

Νικολοπουλος Δημητριος had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Σκοποβολή ΣΚΟΕ
  • Τοποθεσία
    Αττικη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Νικολοπουλος Δημητριος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους και Καλό Χειμώνα. Έχω κάνει αρκετά ποστ σε αυτό το φόρουμ και πραγματικά μέσα από την βοήθεια που μου έχετε προσφέρει, έχω ξεμπλέξει από μια δικαστική διαμάχη. Στον παρακάτω προβληματισμό, με έχουν φέρει δυο Πολιτικοί Μηχανικοί της επαρχίας. Απευθύνομαι στο φόρουμ, επειδή εδω δεν υπάρχει οικονομικό, προσωπικό ή επαγγελματικό όφελος. Υπάρχει μια δικαστική διαμάχη για το πατρικό του πατερά μου. Και εδω ισχύει η παροιμία : " Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα". Λοιπόν έχω ξεμπλέξει από τα δικαστήρια και κτλπ. Και τώρα φτάνουμε στην "νέα" και νόμιμη αποδοχή κληρονομίας. Προχώρησα σε Τοπογραφικό Διάγραμμα Κάλυψης οικίας και οικόπεδου, και με έχουν φέρει στο εξής δίλλημα : Ο ένας μηχανικός μου λέει ότι το οικόπεδο μπορεί να κατατμηθεί και να υπάρχουν 2 άρτια και οικοδομήσιμα. και ότι ισχύουν τα παρακάτω ΦΕΚ. 1. ΠΔ 6 / 23.12.1982 - 588Δ'. 2. ΠΔ 15.9.1982 (άρτιο κατά παρέκκλιση με αυτήν την ισχύουσα διάταξη ΠΔ). Ο άλλος (οικογενειακός φίλος ) μου λέει ότι δεν χωρίζεται αλλά δεν μου υπογράφει σχετική βεβαίωση για να μην έρθει σε ρήξη με τον άλλο συνάδελφο. Και υποστηρίζει ότι με τα παρακάτω ΦΕΚ. Δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. 1. ΠΔ 2.3.1981 / ΦΕΚ 138Δ'. 2. ΠΔ Στάσιμων Οικισμών 1982. Λοιπά στοιχειά, για την βοήθεια σας : Σχετικές Πληροφορίες για το Οικόπεδο: 1. Επιφάνεια Οικόπεδου : 838 μ2 3. Εντος Οικισμού 500 κάτοικων ( απογραφή 1981) 4. Πληροί τις αποστάσεις 800 μ από κέντρο οικισμού. 5. Μη οριοθετημένος οικισμός. Ηλεκτρονικη Διευθυνση Πολεοδομιας Περιοχης : http://www.megalopoli.gr/default.asp?static=460 ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΙΑΣ : 37ο 18’ 01.06’’ Ν 22ο 07’ 11.91’’ Ε Άντε βγάλε άκρη. Στα συννημενα αρχεία υπάρχουν τα τοπογραφικά. Θα ήθελα την συμβουλή σας. Επίσης θα ήθελα την ανοχή σας, σε τυχόν τεχνικά λάθη και ορισμούς μιας και δεν έχω καμία σχέση με την τοπογραφία. Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων, για την ανοχή σας, τον χρόνο σας και την συμβουλή σας. ΜΗ_ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ_ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ_2002.pdf ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ_ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ_2002.pdf ΤΩΡΙΝΗ_ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ_ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ_ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ_2013.pdf
  2. Προσπαθούσα σήμερα να τους βρω τηλεφωνικά στην Πολεοδομία, γιατί λογω πρωινής εργασίας δεν μπορώ να πάω από εκεί, αλλά κάνεις δεν απάντησε. Μίλησα τηλεφωνικά με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, θέλουν : 1) τοπογραφικό, 2) πρόσφατες φωτογραφίες, 3) το ΦΕΚ όπου το ακίνητο κηρύχτηκε διατηρητέο και 4) εάν ανήκει το κτίριο στο ΥΠΕΧΩΔΕ ή στο Υπουργείο Πολιτισμού, και ύστερα θα με κατατόπιζαν για την διαδικασία. Αυτο που μου είπαν χωρίς να μου εξηγήσουν, ειναι οτι εαν το κτιριο ανηκει στο Υπουργειο Πολιτισμου, τοτε η διαδικασια ειναι πιο πολυπλοκη. Δηλαδή πιας το αυγό και κούρευτο!!! Ξέχασα να αναφέρω ότι η κατασκευή χρονολογείται από το 1937. Διευκρινίστε την ειδικότητα στο προφίλ σας. Manolis gon
  3. Καλησπέρα, και Χρόνια Πολλά. Θα ήθελα κάποιος συνάδελφος να μου περιγράψει την διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας για την εκτέλεση μόνο ελαιοχρωματισμών στην πρόσοψη, και πλάγια όψη διατηρητέου κτιρίου στο Κολωνάκι, χωρίς να τροποποιηθεί η αρχιτεκτονικη προσοψη. Όπου θα χρησιμοποιηθεί σκαλωσιά και κτλπ. Πρόκειται για 5όροφη πολυκατοικία. Όλοι οι ιδιοκτήτες είναι σύμφωνοι με τις εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, αλλά δεν έβγαλα άκρη. Προσπάθησα να βρω σχετικό θέμα εντός του φόρουμ, αλλά όλα αναφέρονται σε ολικές ή μερικές ανακαίνισης ή προσθήκες και κτλπ.
  4. Καλησπέρα, Είμαι ιδιοκτήτης ενός οικόπεδου 2,8 στρ στα Β. Προάστια, το 2005 προκειμένου να μπει το οικόπεδο εντος σχεδίου, παραχωρήθηκε 1 στρ στον Δήμο ( εισφορά σε γη) , και « X » € (εισφορά σε χρήμα). Και ένα μετρό από το οικόπεδο μου, προς την διαμόρφωση δρόμου. Πλήρωνα κάθε μήνα τα ποσά που είχαν διακανονιστεί μεταξύ εμού και του Δήμου, για τρία χρόνια, αλλά ο Δήμος δεν εφάρμοσε ποτέ το σχέδιο. Παρότι τους πίεζα με κάθε νόμιμο τρόπο. Επειδή οι γειτονικοί ιδιοκτήτες δεν παραχωρούσαν ένα μέρος του οικόπεδου τους προκειμένου να εφαρμοστεί το σχέδιο. Με αποτέλεσμα το 2008 σταμάτησα να πληρώνω τις δόσεις, με εγγραφή ένσταση για τον παραπάνω λόγο, αφού δεν μπορούσα να καρπωθώ την υπεραξία του ακίνητου. Από το 2008 έως και σήμερα ο Δήμος δεν έκανε την παραμικρή κίνηση για να εφαρμόσει το σχέδιο. Πριν από ένα μήνα περίπου, παρέλαβα επιστολή του Δήμου, από την Νομική Υπηρεσία ότι οι οφειλές μου είναι " Χ " ποσό, και ότι εάν δεν προχωρήσω σε διακανονισμό αποπεράτωσης της πληρωμής, θα προχωρήσει σε δικαστικά μετρά και ότι συνεπάγεται αυτό. Επισκέφτηκα δικηγόρο, και η συμβουλή του ήταν να συνεχίσω να πληρώνω τις δόσεις άσχετα από το ποτέ θα καρπωθώ την αξία του ακίνητου. Τώρα χρειάζομαι και μια γνώμη μηχανικού, αγαπητοί συνάδελφοι. Έχετε να πρότεινε κάποια άλλη νόμιμη διαδικασία; Ευχαριστώ, εκ των προτέρων. ΥΓ. : Συγχωρέστε τυχόν τεχνικά ή λεκτικά λάθη.
  5. Να σου πω την αληθεια, εχεις 1000 δικια. Αλλα ελα τωρα που εχω εγλωβιστει, και πρεπει να τα κανω. Ασχετα απο το αποτελεσμα. Στην τελικη καθε εμποδιο για καλο, δεν λενε.
  6. Σε ευχαριστώ καταρχήν για τις άμεσες απαντήσεις σου. Σε ένα topic σε αυτό το Forum διάβαζα που έκαναν σύγκριση μεταξύ προγραμμάτων και κάποιοι δούλευαν το robot. Τους έστειλα πμ αλλά καμιά απάντηση! Για αυτό και μετά έκανα καινούργιο topic. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω επίλυση στατικών σε άλλο πρόγραμμα, γιατί η πτυχιακή είναι σύγκριση μεταξύ Robot Sap & Solidworks. Άπλα στο robot ενώ το ξέρω να το χειρίζομαι και θέτω τα φόρτια που έχω υπολογίσει, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τα αποτελέσματα λόγο της απειρίας μου. Και τι ελέγχους πρέπει να κάνω για να είμαι 100% σίγουρος.
  7. Λοιπόν πρέπει να μελετήσω με το Robot SAP ένα μεταλλικό κτίριο μονώροφο, ανοίγματος 15μ, ύψος κορφια 9,80 μ και 30 μ μήκος, όπου λειτούργει και γερανογέφυρα 5 tn διπλού φορέα. όπου οι δοκοί κυλίσεως "πατανε" πάνω στα φουρουσια. Αφού τα ελέγξω όλα στατικά. Θέλω μέσα από τα πεπερασμένα του robot να υπολογίσω von mises, safety factor, και κτλπ. Και έπειτα να συγκρίνω τα δεδομένα που θα πάρω, με τα αποτελέσματα από το solidworks για τις ίδιες καταπονήσεις. Στην ουσία θέλω να συγκρίνω τα δυο προγράμματα στα πεπερασμένα τους και στον υπολογισμό των εντατικών μεγεθών τους. Για να σας προλάβω, είδη έχω κάνει την προεργασία, τον σχεδιασμό και την μοντελοποίηση του κτιρίου. Απλώς πρέπει να συνεργαστώ με κάποιο πιο έμπειρο στα στατικά και χρηστή του Robot SAP. Και ρωτώ, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην επίλυση των στατικών ?
  8. Καλησπέρα, είμαι στο τελευταίο στάδιο εκπόνηση της πτυχιακής μου. Και χρειάζομαι έναν δομοστατικο μελετητή να με καθοδηγήσει στην επίλυση ενός μεταλλικού φορέα. Θέλω να επιλύσω τον φορέα μόνο με το Robot SAP της Autodesk. Θα ήμουν ευγνώμων σε όποιον έχει την θελήσει να με βοηθήσει. Έχω κάνει κάποιο είδος προεργασίας, αλλά λόγο έλλειψης γνώσεων και εμπειρίας στο interface των στατικών προγραμμάτων αλλά και στην επίλυση φορέων δεν έχω την σιγουριά στα αποτελέσματα του προγράμματος. Όποιος μπορεί να με βοηθήσει, ας μου στείλει ένα pm . Ευχαριστώ εκ των πρότερων.
  9. Καλησπέρα, Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει με σχετικό λινκ, για να μπορέσω να βρω αρχεία .dwg σήμανση ασφάλειας, πυρασφάλειας, και κτλπ. Έχω φάει τον κόσμο αλλά δεν βρίσκω τπτ. Και τα χρειάζομαι άμεσα για να τελειώσω την πτυχιακή μου. Συγγνώμη εαν είμαι σε λάθος topic. Σας Ευχαριστώ εκ των πρότερων.
  10. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Στην πτυχιακή, θα πάρουμε κάποιες περιπτώσεις έναρξης πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία ενός μεταλλικού κτιρίου, και θα εξετάσουμε το πως αναπτύσσεται η πυρκαγιά και ο καπνός στο χώρο, η προσημείωση θα γίνει με το Ansys Fluid. Ύστερα από τα αποτελέσματα θερμοκρασιών που θα έχουμε βρει, λέμε ( ακόμα δεν είναι σίγουρο ) να κάνουμε προσoμείωση θερμοκρασιακής καταπόνησης ( ομοιόμορφης ή κατανεμημένη κατανομής ) στα πλαίσια του κτιρίου, μέσω του Solid Works. Για να δούμε την συμπεριφορά των μέταλλων. Η πτυχιακή προς το παρόν είναι στην ιδέα, ακόμα μαζεύουμε πληροφορίες. Μια ερώτηση: " Είναι διαφορετικό το τμήμα της προσομοίωσης της "φωτιάς", είναι μελέτη CFD." Τι εννοείς; ( CFD ; ) Έχεις κάποιο πρόγραμμα να μου προτείνεις, για να με βοηθήσει στην πτυχιακή μου; Εκτός από αυτά που αναφέρω στα προηγούμενα Post.
  11. Προς πάσα ενδιαφερόμενο, ύστερα από πολύ κόπο, τρέξιμο, και ψάξιμο μπορεί η προσομοίωση πυρκαγιών σε κτίρια, σήραγγες και κτλπ, να πραγματοποιηθεί με το πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων (FEA) Ansys Fluent. Το όποιο παράλληλα συνεργάζεται με το Inventor 2008 (simulation analysis) και το Solid Works σε μορφή .igs / .iges.
  12. Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση σου. Και δεν παρεξηγώ, γιατί κατανοώ αυτά που αναφέρεις στο post σου. Απλά ήθελα τέτοια πτυχιακή για να μπορέσω να δω " κάποιες" πρότυπες μελέτες, σε συνεργασία με έμπειρους μελετητές, πριν βγω στην αγορά εργασίας και να επιλέξω σε ποιο τμήμα να δώσω κατατακτήριες, μετά την κτήση του πτυχίου. Ξέρω ότι δεν δικαιούμαστε μεταλλικά κτίρια και κτλ. Αλλά δεν φοβάμαι ούτε το διάβασμα, ούτε τα ζόρια...( έχω στην κατοχή μου τα βιβλία του Βάγια, έχω σημειώσεις για Στατική Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, Μεταλλικά Ι, ΙΙ, Στοιχεία Ι, ΙΙ, από διάφορα ιδρύματα ,έχω πάρει φοβερή βοήθεια μέσα από αυτό το forum, είμαι στην προσπάθεια κατανόησης του Ευροκώδικα και τέλος έχω κατανοήσει την μέθοδο επίλυσης στατικών σε ένα κτίριο. ) Απλώς το RSAP, μου φάνηκε πολύ εύχρηστο σε σχέση με αλλά προγράμματα ( SAP, ETABS, και κτλπ), και αναγκάστηκα να κάνω στατικό έλεγχο επειδή ο εισηγητής της πτυχιακής μου, θέλει να κάνω σύγκριση με αντίστοιχα αποτέλεσμα καταπονήσεων / φορτίσεων στο Solid Works ώστε να παραθέσω τυχόν ποσοστιαία απόκλιση στα αποτελέσματα. Προς ενημέρωση και μόνο το θέμα της συγκεκριμένης πτυχιακής, το επέλεξα ΕΓΩ, η εκπόνηση της έχει οργανωθεί από έμενα και άπλα ο εισηγητής είπε το ναι. Με εκτίμηση, πάντα…
  13. Και τα τελευταια αρχεια. Τουλάχιστον μπορεί να μου πει κάποιος / κάποια εάν το πρόγραμμα κάνει σωστό έλεγχο βάσει με τους Ευροκώδικες; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.