Jump to content

CAPRICE_

Members
 • Content Count

  105
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Ουδέτερη

About CAPRICE_

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Παίρνοντας αφορμή τα παραπάνω σχόλια σας επισυνάπτω απόφαση Νομάρχη Χαλκιδικής από το 1988 που "καταργεί" τα δελτία αρχιτεκτονικής αναγνώρισης. Σε ό,τι αφορά την στέγη λέει απλώς ότι επιβάλλεται στέγη? Δηλαδή τι εννοεί? Στέγη με κλίση, στέγη χωρίς κλίση? με κεραμίδια? Από μπετό? απο λαμαρίνα? Τι? Μιλάμε βέβαια για αξιόλογος οικισμούς που με βάση αυτή την απόφαση αυτή όλα περνάνε από Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής..
 2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Επειδή έχω πελάτη που σε οικόπεδο εκτός σχεδίου θέλει να κτίσει συνεργείο αυτοκινήτων, (επιτρέπεται από χρήσεις γης), διαβάζοντας όλο το thread, έχω την εξής απορία σχετικά με την οικοδομική άδεια που πρόκειται να βγει: Απ ότι κατάλαβα, σε εκτός σχεδίου οικόπεδο, συνεργείο βαρέων οχημάτων πάμε κατηγορία βιομηχανίας, δηλαδή 0,9 Σ.Δ. και κάλυψη 30%, ενώ για συνεργείο συνήθων οχημάτων πάμε κατηγορία επαγγελματικό εργαστήριο, δηλαδή 0,2 Σ.Δ. και κάλυψη 10%. Σύμφωνα με το Άρθρο 14 - ΠΔ 38/96 ΦΕΚ 26Α/1996 ,σε υφιστάμενο κτίριο με χρήση βιομηχανική, μπορεί να εγκατασταθεί συνεργείο συνήθων οχημάτων χωρίς να χρειάζεται αλλαγή χρήσης. Αν παρθεί άδεια ίδρυσης για συνεργείο βαρέων οχημάτων ,- και άρα θα εκδοθεί οικοδομική άδεια και θα κτιστεί κτίριο με όρους βιομηχανικού κτιρίου-, θα μπορεί στο μέλλον να αλλάξει η άδεια λειτουργίας από βαρέα οχήματα σε συνήθη χωρίς να χρειαστεί αλλαγή χρήσης???
 3. Σε συνέχεια του συνάδελφου @spafent, επισυνάπτω το παρακάτω διάγραμμα δόμησης, που αν η δική μου δεν θεωρείται σοφίτα μία φορά, η σοφίτα του σχήματος που επισυνάπτω δεν θα έπρεπε να θεωρείται σοφίτα 10 φορές. Επίσης σε άλλα threads του φορουμ έχω βρει και τις παρακάτω φωτογραφίες από σημειώσεις της λεμπέση σε ό,τι αφορά τον ορισμό της σοφίτας.. Υ.Σ. Συνάδελφε spafent δεν κατάλαβα τί πρέπει δούμε στην άδεια δόμησης της Χαλκιδικής που επισύναψες μιας και δεν έχει καν σοφίτα η συγκεκριμένη άδεια. 12345.pdf
 4. Συνάδελφοι καλησπέρα. Διαβάζοντας όλο το thread ξανά, επανέρχομαι με την ίδια πάλι ερώτηση. Η παραπάνω σοφίτα "περνάει" ή "κόβεται λόγω στερεομετρίας? Διαβάζοντας και το νόμο είχα βγάλει το συμπέρασμα ότι περνάει ως δίριχτη στέγη.. Στην αρμόδια ΥΔΟΜ που απευθύνθηκα όμως δεν την περνάνε. Αντιμετωπίζουν την παραπάνω στερομετρία ως 2 διαφορετικές-μονόριχτες στέγες, και η οδηγία που μου δίνουν είναι η διάσταση 1.36 που έχω μου λένε ή να μηδενιστεί ή να έχω ανεστραμμένο δοκάρι ως 50cm.. Συμφωνείτε με την άποψη της ΥΔΟΜ? Υπάρχει κάποια τεχνική οδηγία ή εγκύκλιος που να ξεκαθαρίζει τα σχήματα στεγών και σοφιτών. Ευχαριστώ.
 5. Γνωρίζει κανείς τί γίνεται με ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ μιας και δεν έχουν εκδώσει ακόμα ειδοποιητήρια Απριλίου???
 6. Καλησπέρα. η οδός Ιθάκης 10, στη Λάρισα, ΤΚ 41335, εντός σχεδίου τί τιμή ζώνης έχει? Ευχαριστώ
 7. Καλησπέρα. θα μπορούσατε να μου πείτε τιμή ζώνης για Τάκη Οικονομίδη 90-92 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης; ΤΚ 55131 Ευχαριστώ
 8. Ευχαριστώ πολύ και πάλι! Μια διευκρινιστική όμως ερώτηση σχετικά με τον υπολογισμό του προστίμου. Θα έχω δύο φύλλα καταγραφής? 1 στο οποίο θα περιγράφω τη νομιμοποίηση που έγινε με τον 3843/10 και με τα αντίστοιχα παραστατικά και δικαιολογητικά για τον συμψηφισμό, και ένα 2ο φύλλο καταγραφής που θα αφορά τα τετραγωνικά των τοίχων πληρώσεων που δεν συμπεριλήφθηκαν στον 3843? Ή ένα φύλλο καταγραφής με όλα τα τετραγωνικά του Η/Χ και απλώς από το πρόστιμο που θα προκύψει θα αφαιρέσω τις πληρωμές που έχουν γίνει με τον 3843?
 9. Άρα ΙΑΣΟΝΑ, προχωρώ σε υπάγωγη με τον 4495 και μιας και αυτή είναι η μόνη αυθαιρεσία, αφαιρώ από το πρόστιμο που θα προκύψει τα ποσά που έχουν καταβληθεί με τον 3843/10. Σωστά?
 10. Βρίσκονται στη θέση που είναι οι διακεκομμένες... Απλώς στο σκιτσάκι που ανέβασα δεν τους έχω συμπεριλάβει.
 11. Καλησπέρα. Στο σχήμα που επισυνάπτω φαίνεται ένας Η/Χ ο οποίος οριζόταν μόνο από αυτό το υποστύλωμα, έχει κλείσει και έχει νομιμοποιηθεί με τον 3843/10. Ο συνάδελφος όμως, που έκανε τη νομιμοποίηση τότε, δεν υπολόγισε σαν εμβαδό Η/Χ 2,00x5,00= 10,00m2, αλλά υπολόγισε τον Η/Χ αφαιρώντας τους εξωτερικούς τοίχους, δηλαδή 1,75χ4,75. Ο πελάτης τώρα ζητά βεβαίωση για πώληση. Την δίνουμε ή πρέπει να γίνει νομιμοποίηση με τον 4495 για το εμβαδό των εξωτερικών τοίχων που δεν προσμετρήθηκαν? Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.