Jump to content

CAPRICE_

Members
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by CAPRICE_

 1. Γνωρίζει κανείς τί γίνεται με ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ μιας και δεν έχουν εκδώσει ακόμα ειδοποιητήρια Απριλίου???
 2. Καλησπέρα. η οδός Ιθάκης 10, στη Λάρισα, ΤΚ 41335, εντός σχεδίου τί τιμή ζώνης έχει? Ευχαριστώ
 3. Καλησπέρα. θα μπορούσατε να μου πείτε τιμή ζώνης για Τάκη Οικονομίδη 90-92 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης; ΤΚ 55131 Ευχαριστώ
 4. Ευχαριστώ πολύ και πάλι! Μια διευκρινιστική όμως ερώτηση σχετικά με τον υπολογισμό του προστίμου. Θα έχω δύο φύλλα καταγραφής? 1 στο οποίο θα περιγράφω τη νομιμοποίηση που έγινε με τον 3843/10 και με τα αντίστοιχα παραστατικά και δικαιολογητικά για τον συμψηφισμό, και ένα 2ο φύλλο καταγραφής που θα αφορά τα τετραγωνικά των τοίχων πληρώσεων που δεν συμπεριλήφθηκαν στον 3843? Ή ένα φύλλο καταγραφής με όλα τα τετραγωνικά του Η/Χ και απλώς από το πρόστιμο που θα προκύψει θα αφαιρέσω τις πληρωμές που έχουν γίνει με τον 3843?
 5. Άρα ΙΑΣΟΝΑ, προχωρώ σε υπάγωγη με τον 4495 και μιας και αυτή είναι η μόνη αυθαιρεσία, αφαιρώ από το πρόστιμο που θα προκύψει τα ποσά που έχουν καταβληθεί με τον 3843/10. Σωστά?
 6. Βρίσκονται στη θέση που είναι οι διακεκομμένες... Απλώς στο σκιτσάκι που ανέβασα δεν τους έχω συμπεριλάβει.
 7. Καλησπέρα. Στο σχήμα που επισυνάπτω φαίνεται ένας Η/Χ ο οποίος οριζόταν μόνο από αυτό το υποστύλωμα, έχει κλείσει και έχει νομιμοποιηθεί με τον 3843/10. Ο συνάδελφος όμως, που έκανε τη νομιμοποίηση τότε, δεν υπολόγισε σαν εμβαδό Η/Χ 2,00x5,00= 10,00m2, αλλά υπολόγισε τον Η/Χ αφαιρώντας τους εξωτερικούς τοίχους, δηλαδή 1,75χ4,75. Ο πελάτης τώρα ζητά βεβαίωση για πώληση. Την δίνουμε ή πρέπει να γίνει νομιμοποίηση με τον 4495 για το εμβαδό των εξωτερικών τοίχων που δεν προσμετρήθηκαν? Ευχαριστώ.
 8. Καλημέρα. Υπάρχουν συνάδελφοι με κύριο ΚΑΔ αυτόν των κατασκευών που ενώ δικαιούνταν τα 800 Ευρώ ως επιχείρηση δεν τα έχουν λάβει ακόμα? Σε μένα δεν έχουν καταβληθεί ακόμα. (Δεν αναφέρομαι στο επίδομα των 600 Ευρώ των επιστημόνων). Ευχαριστώ
 9. Καλησπέρα, έχουν αναρτηθεί ειδοποιητήρια Μαρτίου με ημερομηνία εξόφλησης 5/5. Στο δικό μου το ειδοποιητήριο, Ο "τίτλος" του ειδοποιητηρίου αναφέρεται στις εισφορές Μαρτίου, αλλά εκεί που αναφέρει τα τελικά ποσά και τις εκπτώσεις αναφέρεται στον Φεβρουάριο του 20. Μάλλον εκ παραδρομής
 10. Προφανώς και δεν το πιστεύω!! Ναι έχεις δίκιο, μου είχε διαφύγει η αλλαγή χρήσης!
 11. Ναι απλώς ως πραγματοποιούμενη δόμηση έχει μόνο 220m2 και δεν έχει συμπεριλάβει τα πατάρια. Επίσης σε ό,τι έχει να κάνει με τους όρους δόμησης κατοικίας/τουριστικών καταλυμάτων, μου γεννήθηκε από την κουβέντα η εξής απορία. Έστω ότι σε εντός οικισμού οικόπεδο 1000m2, με όρους δόμησης τουριστικών καταλυμάτων κτίζονται με Σ.Δ. 0,6 600m2 με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Με όρους δόμησης κατοικίας κτιζονται 400m2. Γιατι κάποιος να μην χρησιμοποιήσει το τέχνασμα των τουριστικών κατοικίων, να τα δουλέψει ως τέτοια και κάποια στιγμή να τα πουλήσει ως ιδιοκτησίες κερδίζοντας 200m2?
 12. Δηλάδη ΚΑΝΑ εν προκειμένω το "λάθος" στην παραπάνω άδεια είναι ότι η μέγιστη δόμηση που αναγράφεται στο τοπογραφικό και στο ΔΚ δεν είναι 400 αλλά είναι 600?
 13. Κι εγώ αυτό ξέρω. Άρα τι μπορεί να έχει γίνει με τα πατάρια της συγκεκριμένης? Λάθος ή παράλειψη ελέγχου?
 14. Ναι το γνωρίζω αυτό, μου είχε διαφύγει Απλά στην άδεια που μου έφερε ως παράδειγμα, γράφει ρητά οτι η μέγιστη επιτρεπόμενη είναι 400m2 , δηλαδή την έβγαλε με όρους δόμησης κατοικίας.
 15. Δεν βλέπω κάτι περίεργο ούτε στο τοπογραφικό... Είναι 4 κατοικίες των 55m2 η κάθε μία και οι 2 εξ αυτών διαθέτουν πατάρι. Εν τω μεταξύ έχω υποψήφιο πελάτη που το λέω ότι τα πατάρια επιτρέπονται ως το 10% της δόμησης και μου έφερε αυτό το τοπογραφικο και το διάγραμμα κάλυψης της παραπάνω άδειας για να μου πει ότι "αυτός έβγαλε παραπάνω m2 πατάρια" και φοβάμαι μήπως βγω και εκτεθειμένος επειδή δεν γνωρίζω κάτι... Εκτός κι αν ισχύει κάτι διαφορετικό λόγω του ότι θα είναι τουριστικά/ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.
 16. Καλησπέρα, έχει πέσει στα χέρια μου οικοδομική άδεια ενοικιαζόμενων κατοικιών του 2019, σε οικισμό της Χαλκιδικής κάτω των 2000 κατοίκων. Το οικόπεδο είναι 1000m2, και η επιτρεπόμενη δόμηση 400m2. Η πραγματοποιούμενη δόμηση έιναι 220m2 και έχει και πατάρια συνολικού εμβαδού 60m2 που δεν τα μετράει στη δόμηση, δηλαδή άνω του 10% της επιτρεπόμενης δόμησης. Μου διαφεύγει κάτι στο νόμο ή απλώς είναι λάθος το συγκεκριμένο διάγραμμα κάλυψης? Ευχαριστώ
 17. Καλησπέρα συνάδελφοι Με την υπ αριθμ' 77053/Δ5 απόφαση (ΦΕΚ 1149/2006), καθορίσθηκαν οι ελάχιστες προϋποθέσεις / m2 κτιριολογικού προγράμματος, για την ανέγερση ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Επειδή όσο κι αν έψαξα δεν έχω βρει κάτι νεότερο σε ό,τι αφορά τις ελάχιστες απαιτήσεις ενός εκπαιδευτηρίου, γνωρίζει κάποιος αν η συγκεκριμένη απόφαση εξακολουθεί να ισχύει? Το μόνο σχετικό που έχω βρει είναι οι οδηγίες μελέτης της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές, πρώην ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικός Κτιρίων), που όμως δεν αναφέρονται σε τετραγωνικά. Υπάρχει κάποιο πρότυπο κτιριολογικό πρόγραμμα για εκπαιδευτήρια? (για νηπιαγωγεία και δημοτικά ψάχνω) Ποια είναι η διαδικασία? Το κτιριολογικό πρόγραμμα το συντάσσει η ενδιαφερόμενη πλευρά, στέλνεται σε κάποια υπηρεσία για έγκριση - διορθώσεις και μόλις εγκριθεί τότε προχωράμε σε έκδοση οικοδομικής άδειας? Αν αυτή είναι η διαδικασία, χρειάζεται και κάποια προμελέτη να συνοδεύει το κτιριολογικό πρόγραμμα στις αρμόδιες αρχές? Ευχαριστώ.
 18. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις. Δεν έχω κύριο δημοτικό δρόμο. Σ' ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση! Για το υπόγειο, ναι, σκοπεύω να παίξω λίγο με τις κλίσεις έτσι ώστε να κερδίσω το 1.20m το υπογείου για να σηκώσω λίγο την οικοδομή μου. Σε ό,τι αφορά το τρίτο ερώτημά μου και τη σχηματική τομή που επισύναψα, έχω υπ΄οψιν μου τη διάταξη που αναφέρεις και ξέρω ότι δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα απλό ναι ή όχι. Βέβαια δεν ξέρω αν με "αφορά" η συγκεκριμένη διάταξη μιας και η κλίση του οικοπέδου που έχω προς διαμόρφωση ακολουθεί την κλίση του δρόμου συνεπώς δεν βρίσκομαι ανάντι ή κατάντι του δρόμου, απλά αναρωτιέμαι αν η προσέγγισή μου μπορεί να "σταθεί" ή όχι.
 19. Συνάδελφοι καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1) Έχουμε ένα οικόπεδο 800m2 με ένα πρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι από τον δρόμο-γραμμή δόμησης πρέπει να τραβηχτώ 2,5m, και στα πλάγια και πίσω όρια, (δεν υπάρχει κτίσμα), είτε εφάπτομαι είτε τραβιέμαι κι εκεί 2,50m? Ή πρέπει και στα πλάγια και πίσω όρια να τραβηχτώ 2,5m μέσα? 2) Σύμφωνα με την 289/11, όταν έχουμε οικόπεδο με κλίση άνω του 15%, απαγορεύεται το υπόγειο να εξέχει σε οποιοδήποτε σημείο από το έδαφος. Η κλίση του οικοπέδου μετριέται στο φυσικό έδαφος ή στο διαμορφωμένο? Δηλαδή αν είμαστε οριακά στο 15-16%, μπορούμε "χαμηλώσουμε" λίγο την κλίση του οικοπέδου για να "κερδίσουμε" το 1.20m ύψος υπογείου? 3) Σε άλλο οικόπεδο, και στο σχήμα που παραθέτω, είναι εφικτή αυτή η λύση διαμόρφωσης του εδάφους παίρνοντας συνδυαστικά τις διατάξεις για επιτρεπόμενο εκσκαφής ως 2,00m και επίχωσης ως 1,50m? Μιλάμε πάλι για οικισμό κάτω των 2000. Πρόκειται για ενοικιαζόμενα δωμάτια και σ' αυτά του ορόφου θέλω εφόσον γίνεται, να δημιουργήσω πρόσβαση μέσω μικρών γεφυρων από την ψηλότερη στάθμη του οικοπέδου, και σ' αυτά του ισογείου να δημιουργήσω τις εισόδους των δωματίων από την "πίσω" πλευρά, από εκεί δηλαδή που βρίσκεται και ο τοίχος αντιστήριξης. Ευχαριστώ
 20. Επειδή αντιμετωπίζω κάτι παρόμοιο. Αυτό πώς αντιμετωπίστηκε τελικά?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.