Μετάβαση στο περιεχόμενο

CAPRICE_

Members
  • Περιεχόμενα

    155
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από CAPRICE_

  1. 1 ώρα πριν, Pavlos33 said:

    Μια λύση για να ξεμπερδεύεις είναι να μην αναφέρεις τίποτα στην Τ.Ε για επίστρωση με 3Α. Πηγαίνετε και κάντε το. Δεν αποτελεί αυθαιρεσία. Όμως, έτσι δεν θα  αλλάξει κάτι και ο "τύπος" θα συνεχίσει τα τρελά του. Υπάρχει και η δύσκολη διαδρομή με έγγραφα, εξώδικα και ιεραρχική αλληλογραφία με τεκμηρίωση βάσει της κείμενης νομοθεσίας, σε ότι αφορά την μη έγκριση της Ο.Α. Εκτιμώ, ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσετε σε νομικές ενέργειες και θα αλλάξει ρότα μόλις αναγκαστεί να απαντήσει εγγράφως με αριθμούς πρωτοκόλλου φυσικά.

    Το έχω σκεφτεί αλλά από την άλλη δεν γίνεται να περάσει έτσι τέτοιο πράγμα. Τέτοια ασχετοσύνη κι ευθυνοφοβία δεν έχω ξαναδεί. Κάποια στιγμή μου είχε πει:  "Γιατί δεν την κάνεις την περίφραξη με συρματόπλεγμα να μη χρειαστείς άδεια να μην μπλέκομαι κι εγώ? Ή βγάλτην με βεβαίωση όρων δόμησης" με ευθύνη δική σου. 

  2. Συνάδελφοι καλησπέρα και πάλι. Είμαι εκτός θέματος πλέον, το ξέρω, απλώς γράφω εδώ επειδή είναι σε συνέχεια με το παραπάνω. Συγγνώμη για το εκτός θέματος αν χρειαστεί το μεταφέρουμε αλλού.

    Η υπηρεσία μου γύρισε την αίτησή μου πίσω και μου λέει ότι επειδή είμαι εκτός σχεδίου, κι επειδή ανήκω σε πρωτογενή τομέα η διάστρωση με άσφαλτο και 3Α προσμετράται στην κάλυψη μιας και η διαμόρφωση γίνεται με συμπαγή υλικά. 

    Υπάρχει κάποια διάταξη που μου διαφεύγει? Ισχύει κάτι άλλο σε σχέση μ αυτά που γνωρίζουμε? (Στο τηλέφωνο δεν μπορώ να βρω κανέναν από την συγκεκριμένη πολεοδομία)


     

  3. Με τα πολλά, και με βάση το νόμο πείστηκε ότι δεν απαιτείται έγκριση εισόδου - εξόδου.

    Αλλά μου έβγαλε άλλο φασούλι. Λόγω του ότι σε ένα κομμάτι του γηπέδου θα ρίξουμε 3Α, μου ζητάει να μετρήσει στην κάλυψη η επιφάνεια που θα διαστρωθεί με 3Α !

    Έμπλεξα..

  4. Καλησπέρα,

    σε αγροτεμάχιο με πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο, βγάζω οικοδομική άδεια ΜΟΝΟ για περίφραξη, (που φυσικά σε κάποιο σημείο θα υπάρχει άνοιγμα για την είσοδο μέσα στο αγροτεμάχιο).

    Όπως είπα και πριν η οικοδομική άδεια αφορά μόνο περίφραξη. Ούτε κατοικία, ούτε κτίριο ούτε τίποτε άλλο.

    Χρειάζομαι έγκριση εισόδου - εξόδου από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία? 

  5. Καλησπέρα.

    Έχω πελάτη σε νησί των Κυκλάδων που θέλει να κατασκευάσει σε νομίμως υφιστάμενο κτίσμα πισίνα τύπου compact με ΕΕΔΜΚ, και να κανει και κάποιες εσωτερικές διαρρυθμίσεις εντος του κτίσματος χωρίσα φυσικά να αλλάζουν οι όψεις και η στατιτκότητα του κτίσματος.

    Η ερώτηση είναι η εξής; Χρειάζεται να περάσει και Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για αυτές τις εργασίες;

  6. Καλησπέρα,

    για άδεια κατηγορίας 3 που εκδόθηκε χωρίς προέγκριση, έχουμε αύξηση της δόμησης άρα χρειάζεται αναθεώρηση. Χρειάζεται προέγκριση για την αναθεώρηση βάσει άρθρου 35 παράγραφος 1  ?? Ή μήπως έχει βγει τίποτε άλλο?

  7. Καλησπέρα, έχω στα χέρια μου τοπογραφικό διάγραμμα οικοδομικής άδειας εντός σχεδίου που εκδόθηκε το 1989, το οποίο δεν έχει γραμμένη τη δήλωση του Ν. 651/77.  Δεν είναι αρκετά πρόσφατη η άδεια για να μην υπάρχει η συγκεκριμένη δήλωση?

    Ευχαριστώ 

  8. Για να επανέλθω εκ νέου στο ίδιο θέμα θέλω να ρωτήσω τα εξής.

    1) Για την γεωργική αποθήκη που πρόκειται να κατασκευαστεί και που θα εξυπηρετεί τα θερμοκήπια, χρειάζεται να γίνει κάποια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων πριν από την έκδοση της οικοδομικής άδειας του έργου ή έστω πριν την λειτουργία των θερμοκηπίων και της αποθήκης?

    2) Αν ναι, που απευθύνομαι για είτε για να ζητήσω περαιτέρω πληροφορίες και που κατατίθενται αυτές οι μελέτες? Αν όχι, χρειάζεται να προσκομίσω κάποιο έγγραφο ή δήλωση ότι δεν απαιτείται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είτε στην πολεοδομία είτε στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο φορέα?

     

    Ευχαριστώ

  9. Καλησπέρα. 

    Μια ερώτηση για το διαδικαστικό της υπόθεσης.

    Σε οικοδομική άδεια που έχουν περατωθεί οι εργασίες που προβλέπονται από αυτή, έρχεται πρώτα ο ελεγκτής δόμησης για τον τελικό έλεγχο, συντάσσει το πόρισμά του, το αναρτά και ύστερα γίνεται ο έλεγχος των αμοιβών/φορολογικών της επίβλεψης από την αρμόδια ΥΔΟΜ?

    Ευχαριστώ

  10. Καλησπέρα. το άρθρο 11, παράγραφος 6δ, όπως τροποποιήθηκε με τον 4759/20, για τα κοινόχρηστα κλιμακοστάσια, έχει ισχύ και για εκπαιδευτήρια?? 

    Σχεδιάζω ένα διώροφο εκπαιδευτήριο και θα έχω δύο κλιμακοστάσια και η απορία μου είναι αν  το ένα, (έστω), από τα δύο κλιμακοστάσια να μη μετρήσει στο συντελεστή δόμησης. 

    Ευχαριστώ.

  11. «κβ. Εκπόνηση Στατικών μελετών πλην των ειδικών κατασκευών: ειδικές θεμελιώσεις, κελυφωτές κατασκευές προεντεταμένου σκυροδέματος, μεταλλικές κατασκευές, ξύλινες κατασκευές.»

    Όπως ξερουμε αυτό γράφει το π.δ.2018. Αναγέρεται σε ειδικές θεμελιώσεις κι αυτό. Είναι απίστευτο που πουθενά δεν αναφέρεται σαν ορισμός τί είναι ειδική θεμελίωση.

    SIRADRAB, ευχαριστώ για τη βοήθεια. Ο μόνος λόγος που ανέφερα τη συγκεκριμένη εγκύκλιο είναι επειδή γίνεται έστω μια επεξήγηση του τί θεωρουν ειδική θεμελίωση..

  12. Σιγουρα θα ειναι χρονοβόρο.. Το θεμα είναι τί θεωρείται ειδική θεμελίωση κι αν υπάρχει κάπου επίσημος ορισμός. Ακόμα και να ισχύει αυτό το εγγραφο του 67, αναφέρει σε παρένθεση (πεδιλοδοκοί κλπ). Τι κλπ; Τί σημαίνει το κλπ;

  13. On 24/1/2021 at 7:59 ΠΜ, maria983 said:

    Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Ως προς τις πεδιλοδοκούς δεν είχε υποπέσει (ούτε και πολύ παλιότερα) στην αντίληψή μου ότι βράζουν στο ίδιο καζάνι με το radier ως προς το δικαίωμα υπογραφής. Είχα την αίσθηση ότι πεδιλοδοκοί είναι οκ, για το radier οι πιο χαλαρές πολεοδομίες ζητούσαν τόοοτε συνυπογραφή στον ξυλότυπο θεμελίωσης και οι πιο "σκληρές" δέχονταν συνυπογραφή στατικών, με τον πολιτικό να υπογράφει τη θεμελίωση. Τώρα πρόσφατα δεν είχε χρειαστεί. Θα παρακαλούσα όποιος συνάδελφος έχει αντίστοιχη πρόσφατη εμπειρία σχετικά με κόλλημα Αρχιτέκτονα, πχ σε ελεγκτή, να υπογράψει είτε πεδιλοδοκούς είτε radier, να δώσει τα φώτα του. Επίσης γνωρίζετε που θα πρέπει να ανατρέξουμε νομοθετικά για να τεκμηριώσουμε το τί θεωρείται ειδική θεμελίωση? Επαναλαμβάνω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι στο έργο υπάρχει πεπειραμένος πολιτικός μηχανικός, το θέμα της υπογραφής είναι καθαρά διαχειριστικό - διεκπεραιωτικό. Ευχαριστώ και πάλι.

    Αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα, και σημειώνω κι εγώ προς αποφυγή της όποια παρεξήγησης πως σε  6όροφη οικοδομή με radier, η μελέτη έχει γίνει από πολιτικό μηχανικό και κατά την κατασκευή θα υπάρχει πολιτικός μηχανικός, απλώς για λόγους διαχειριστικούς δεν θα υπογράψει. Υπάρχει τελικά κάτι νεότερο από την εγκύκλιο του 67 που επισύναψε ο συνάδελφος Guthwik? Που θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε και να μας απαντήσουν? Στο ΤΕΕ? Στην αρμόδια πολεοδομία? Στο υπουργείο?

    Ευχαριστώ

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.