Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

koozoop

Members
  • Περιεχόμενα

    141
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από koozoop

  1. Καλησπέρα. Εκδόθηκε βεβαίωση του άρθρου 83 με ημερομηνία αυτοψίας μέχρι 31.1.2021 τον Ιούνιο για να γίνει μεταβίβαση ακινήτου. Η συμβολαιογράφος καθυστέρησε και προκειμένου να γίνει η πράξη έλαβα εντολή για έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας. Καθυστέρησε πάλι η συμβολαιογράφος, δημοσιεύθηκε η παράταση ισχύος των βεβαιώσεων και τώρα με ρωτάει τι από τα δύο να χρησιμοποιήσει! Εκτιμώ ότι, από την στιγμή που έχει εκδοθεί ΗΤΚ θα πρέπει να πάει με αυτήν. Έχετε κάποια άποψη επ' αυτού;

  2. Συνάδελφοι καλησπέρα,

    Σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος το 1991, με αναοριοθέτηση και καθορισμό ζωνών το 2013, υπάρχει ακίνητο εντός ζώνης Α' όπου όλες οι αυθαίρετες κατασκευές έχουν κατασκευαστεί πριν το 1991 (1982 & 1987 με αεροφωτογραφίες). Πρέπει να ακολουθηθεί  η διαδικασία του α116/παρ.9.β με τα δικαιολογητικά της παρ.4 ή όχι λόγω περίπτωσης θ' της παρ.2 του άρθρου 89;

  3. Συνάδελφοι καλησπέρα,

    Έχω περίπτωση ακινήτου εκτός σχεδίου πόλεως εντός του οποίου ανήγειραν 2-όροφη οικοδομή με υπόγειο (το υπόγειο Β.Χ. στην άδεια, λειτουργική ενότητα με εσωτερική κλίμακα) το έτος 2005, δίχως εξάντληση του συντελεστή δόμησης. Πλέον το υπόγειο έχει κύρια χρήση. Μπορώ ή δεν μπορώ (λόγω της παρ.2 του α.116 Ν.4759/20) να κάνω χρήση του 50% Κ.Χ. για το υπόγειο ώστε να το νομιμοποιήσω; Το κτίσμα ηλεκτροδοτήθηκε το 2009.

     

  4. Καλησπέρα.

    Αντιμετωπίζω το εξής θέμα σε οριζόντια ιδιοκτησία, αποθήκη στην άδεια - κατάστημα μετά από τακτοποίηση του Ν.4495/17 (προς διευκόλυνση επισυνάπτω τα σχετικά σχέδια): Στο στέλεχος της άδειας η οποία εκδόθηκε στις 23/1/1973 (προ ισχύος ΓΟΚ 1973) αναφέρει αριθμό ορόφων πέντε με ύψος οικοδομής 18,20μ. όπως φαίνεται και από την σχετική τομή οι όροφοι συνολικά (μαζί με το ισόγειο) είναι πέντε, ωστόσο στο διάγραμμα κάλυψης υπολογίζει στην πραγματοποιούμενη κάλυψη 3 ορόφους + το ρετιρέ = 4 ορόφους. Επίσης, όπως θα παρατηρήσετε, στους σχετικούς υπολογισμού αναφέρει και το άρθρο 15.4 του ΓΟΚ. Σχετικό άρθρο και παράγραφος δεν υπάρχει στην κωδικοποίηση του ΓΟΚ '55 που έχω αλλά υπάρχει σχετικό άρθρο και παράγραφος στον ΓΟΚ '73 που όμως ίσχυσε 6 μήνες αργότερα!

    Στο επίπεδο ισογείου υπάρχουν δύο αποθήκες οι οποίες έχουν γίνει καταστήματα. Ένα εξ αυτών τακτοποιήθηκε πρόσφατα, ωστόσο η αλλαγή χρήσης υπολογίστηκε με αναλυτικό προϋπολογισμό και όχι ως υπέρβαση δόμησης. Η απορία μου - ένστασή μου έγκειται στο γεγονός ότι στο διάγραμμα κάλυψης δεν υπολογίζει τον ισόγειο όροφο οπότε κατ' εμέ έπρεπε το πρόστιμο να υπολογιστεί με υπέρβαση δόμησης αντί με αναλυτικό προϋπολογισμό.

    Ο λόγος που το ψάχνω είναι διότι καλούμαι να βγάλω άδεια αλλαγής χρήσης από κατάστημα σε κατοικία και παρόλο που η τακτοποίηση έχει γίνει από άλλο συνάδελφο με απασχολεί η δική μου ευθύνη.

    Θα εκτιμούσα πάρα πολύ την γνώμη σας επάνω στο θέμα.

    Ευχαριστώ

    ΣΤΕΛΕΧΟΣ.jpg

    ΔΚ ΑΔΕΙΑΣ.jpg

    ΚΑΤΟΨΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ.jpg

    ΤΟΜΗ.jpg

  5. Καλημέρα.

    @kan62 Συμφωνώ. Εκ των προϋποθέσεων του άρθρου 5 είναι η αλλαγή προς το δυσμενέστερο των στοιχείων του διαγράμματος δόμησης. Και έχω λοιπόν αποθήκη που δεν είχε υπολογιστεί στο ΔΚ της άδειας η οποία έγινε κατάστημα και εξαιρέθηκε οριστικά της κατεδάφισης με τον Ν.4495/17. Τι γίνεται με την θέση στάθμευσης; Τι  κάνουμε με την επιπλέον δόμηση βάσει άρθρου 23, παρ. 1 & 2 του 4067/12?

    @danaikaterina Λογικά θα εκμεταλλεύτηκε ο συνάδελφος την επικρατούσα χρήση κατοικίας > 50%. Αλλά και Κατηγορία 2 να ήταν, πάλι οριστική εξαίρεση θα έπαιρνε...

     

    edit: Σχετικά με την αποθήκη που έγινε κατάστημα υπάρχει μάλλον ένα θέμα. Θα δημοσιεύσω ερώτημα στο νήμα για το άρθρο 100...

  6. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά στους όποιους/όποιες συν-εορτάζοντες! Θα ρωτήσω ωσάν αδαής, διότι πριν λίγο με ρώτησαν για προσφορά για αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία σε ισόγειο χώρο όπου στην άδεια του 1973 ήταν αποθήκη (έχει γίνει τακτοποίηση Ν.4495/17 - Κατηγορία 1). Δεν είχα προλάβει να διαβάσω τον νόμο και την τροποποίηση του άρθρου 29 και έδωσα προσφορά για κανονική οικοδομική άδεια! Όταν μου είπαν ότι τους έδωσαν αλλού προσφορά με πολύ λιγότερα, άνοιξα τον νόμο και καταλαβαίνω ότι πλέον τέτοιες περιπτώσεις περνάνε με μικρή κλίμακα! ΟΚ, αλλά τι γίνεται με το διάγραμμα κάλυψης (δόμησης);

  7. Καλημέρα,

    Γιατί γκρινιάζουμε; Κάναμε κάτι στα χρόνια της κρίσης σαν κλάδος να αντιμετωπίσουμε την αναδουλειά, τους "συναδέλφους" των €50 βεβαιώσεων - ΠΕΑ - τοπογραφικών (ναι, το βλέπω και αυτό με το κτηματολόγιο...), συντονιστήκαμε για καμιά απεργία διαρκείας όπως πχ οι συμβολαιογράφοι ή οι δικηγόροι; Όχι είναι η απάντηση και αυτό γιατί ο καθένας μας κοιτάει την παρτούλα του (βάζω και τον εαυτό μου μέσα).

    Ναι λιγότερες οι εισφορές, μεγαλύτερη όμως αναδουλειά.

  8. Καλημέρα σας,

     

    Έχει βγάλει κανείς άκρη με την αδειοδότηση χώρου προπόνησης αθλητικού συλλόγου; Όπως, σωστά κατ' εμέ, επισημαίνει ο ikkp, βάσει ΠΔ 219/2006 χωρίζονται σε γυμναστήρια και αθλητικές σχολές. Μίλησα με αποκεντρωμένη στην Αθήνα και μου είπαν να απευθυνθώ για το σύλλογο στο Δήμο. Μίλησα και με το Δήμο αλλά ενώ μου είπαν ότι πρέπει να περάσω από αυτούς, δηλώνουν άγνοια επί της διαδικασίας. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

  9. Καλημέρα σας και καλά κουράγια!

     

    Περίπτωση τριών ανεξάρτητων μεζονετών εκτός σχεδίου πόλεως, γεωτεμάχιο εξ αδιαιρέτου 60-20-20. Πάνε οι 20-20 εκδίδουν άδεια δύο μονοκατοικιών (κλασσικά με πέργκολα μεταξύ τους) όπου δείχνουν τα υπόγεια ως βοηθητικούς χώρους με την πλάκα οροφής στο 1,20μ. Σήμερα τα υπόγεια έχουν κύρια χρήση (εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το ισόγειο) και έχουν τη μια πλευρά εντός εδάφους ενώ τις υπόλοιπες τρεις εκτός. Ο τρίτος (60) εκδίδει άδεια μετά από δύο έτη για τρίτη μεζονέτα (ισόγειο-όροφος) δίχως να εμφανίζει υπόγειο. Στην πραγματικότητα δημιούργησε επιπλέον χώρους (αποθήκες - χώρο κύριας χρήσης) στη στάθμη όπου οι άλλοι είχαν τα υπόγειά τους με τη μια πλευρά εντός εδάφους και τις άλλες τρεις εκτός, με αποτέλεσμα το συνολικό πλέον ύψος να είναι > 7,50μ (περίπου 9,00μ). Ουσιαστικά ξεμπαζώσανε και έχει διαμορφωθεί το οικόπεδο σε δύο στάθμες με το +-0,00 πλέον να είναι στη στάθμη των "υπογείων".

     

    Κατά τη γνώμη μου οι δύο πρώτοι πρέπει να πάνε με ΥΔ (30%) και ξεμπάζωμα ενώ ο τρίτος με ΥΔ (30%) - ξεμπάζωμα - υπέρβαση ύψους σε όλη την κάτοψη του νέου ορόφου.

     

    Πως βρίσκεται το σκεπτικό;

  10. Καλημέρα σας και καλό μήνα.

     

    Συμφωνώ με την άποψη του Παύλου και του ΚΑΝΑ, η παρ.14 είναι ξεκάθαρη. Αυτό υποστήριξα και εγώ στην Υ.ΔΟΜ. Ωστόσο εκεί που κολλήσε ο ένας συνάδελφος στην Υ.ΔΟΜ. ήταν στην παρ. 2 του άρθρου 6 όπου επιφυλλάσεται των διατάξεων της παρ.3 του άρθρου 1. Και εκεί μου είπε, καλοπροαίρετα πάντα, ότι οκ, πες ότι σου σφραγίζει ο συνάδελφος το τοπογραφικό και το Δ.Δ., αν κατά την κατασκευή σου γίνει καταγγελία από γείτονα ή άλλον για τον α' ή β' λόγο και σε ελέγξω εγώ, θα πω ότι κακώς είχες κάλυψη άνω του 10%.

     

    Βέβαια η αλήθεια είναι ότι αν εξαντλήσεις την κάλυψη στο ισόγειο με τον τύπο τότε θα σχεδιάσεις ένα κουτί (δεν θα έχεις Η/Χ) αφού θα χάσεις στη δόμηση οπότε έτσι και αλλιώς θα καλύψεις μικρότερη επιφάνεια και θα πας για 2ώροφο. Συζητάμε όμως για το τι γίνεται στην γενική περίπτωση.

  11. Καλησπέρα.

     

    Δημοσιεύω το ερώτημά μου στο παρόν νήμα διότι πραγματικά, μετά από δύο επισκέψεις στην ΥΔΟΜ καθώς και συζητήσεις με δύο συναδέλφους έχω μπερδευτεί:

     

    Ακίνητο εκτός σχεδίου με πρόσωπο σε επαρχιακή οδό, 1050τ.μ. άρτιο οικοδομήσιμο κατά παρέκλισση (προ '62). Στο άρθρο 6 επιφυλλάσεται στην αρχή της παρ.2  ως προς την κάλυψη και τις πλάγιες-οπίσθιες αποστάσεις και σε παραπέμπει στο άρθρο 1, στις γενικές. Δλδ, πάμε με ΣΔ = με τον τύπο του αρθρ.6, παρ. 2γ, κάλυψη 10% και πλάγιες ανάλογα με πρόσωπο-βάθος ή ΣΔ=ΣΚ=τύπος αρθρ.6, παρ. 2γ και πλάγιες-οπίσθιες=2,50μ;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.