Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

politis

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by politis

  1. 2018-02-28_manual-req-4495.pdf Τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του ν. 4014, υπέβαλε το γραφείο μας υπαγωγή στο νόμο αυτό ενός αυθαίρετου υποστέγου στη βεράντα - εσοχή μιάς πολυκατοικίας και πλήρωσε ο πελάτης μας 500 € παράβολο και 3.077,55 € πρόστιμο, υπολογιζόμενο με τα τετραγωνικά. Στη συνέχεια, μετά την έκδοση των διευκρινιστικών εγκυκλίων, επανυποβάλαμε την υπαγωγή με βάση το αναλυτικό κόστος κατασκευής και προέκυψε μία παράβαση ήτοι 500 €. Ακολούθως, μεταφέραμε τη δήλωση στον ν. 4178 με υπολογιζόμενο ποσό 500 € το οποίο ήταν ήδη καλυμμένο. Σήμερα, μετά την εφαρμογή της Υ.Α. Αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΟΑΚΑ/13096/1035 περί επιστροφής των επιπλέον ποσών που καταβλήθηκαν, δεν μπορώ να βρώ άκρη. Επικοινωνώ με το ΤΕΕ και κου απαντούν "σιβυλλικά" "διαβάστε με προσοχή την εγκύκλιο". Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: 1) Γιατί η δήλωση αυτή δεν εμφανίζεται ως "πιστωτική" και τί πρέπει να κάνω ώστε να εμφανιστεί τέτοια; 2) Πρέπει να την μεταφέρω στον 4495 ή μπορώ να αιτηθώ την επιστροφή στον 4178; 3) Στην καρτέλλα "αιτήματα" δεν μου δίνει τη σχετική δυνατότητα. 4) Υπέβαλα σχετικό αίτημα επαναφοράς της δήλωσης σε "υπαγωγή" και μου απέρριψαν το αίτημα απαντώντας με "Το ερώτημα δεν σχετίζεται με το αίτημα που υποβάλλετε. Θα πρέπει να κάνετε το σωστό αίτημα. Περισσότερες πληροφορίες δείτε αναλυτικά τα διαθέσιμα αιτήματα και τη δυνατότητα υποβολής τους: Εγχειρίδιο χρήσης για την καταχώρηση αιτημάτων μεταβολής στοιχείων δηλώσεων Ν.4495/28-2-2018" Μελετώντας το εγχειρίδιο αυτό, δεν βρίσκω σχετική δυνατότητα. Καμμιά βοήθεια;
  2. Έχω την εντύπωση πως κάτω από 600 €/τ.μ. τιμή ζώνης δε θα βρεις. Νομίζω το πιό λογικό είναι να πας για νομιμοποίηση προ του 83 με το άρθρο 8
  3. Στα αναλυτικά σχέδια που πήρα θεωρημένα από την αρμόδια πολεοδομία διώροφης κατοικίας, εμφανίζεται η στέγη κανονικά. Όμως στο στέλεχος δεν αναφέρεται η στέγη. Είναι νόμιμη ή όχι; Παρακαλώ τη βοήθειά σας.
  4. SOTHRIS σ'ευχαριστώ πολύ. Είναι πάντως πάρα πολύ άδικο αυτό το μέτρο να σου παίρνουν λεφτά έτσι, γιά πλάκα και να μην μπορείς ούτε στα έξοδά σου να τα καταχωρίσεις.
  5. Ερώτηση: Το ποσό που πληρώνουμε γιά την περαίωση, καταχωρίζεται στα βιβλία εσόδων - εξόδων ως δαπάνη;
  6. Υπενθυμίζω τις αλλαγές που έγιναν στις Ανώτερες Τεχνικές Σχολές μέχρι σήμερα: ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ, ΤΕΙ, ΑΤΕΙ. Οι σχολές αυτές ήταν, είναι και θα είναι ανώτερες, όσα ονόματα και αν τις δώσουν. Η άποψή μου είναι πως είναι απαραίτηση η παρουσία ανώτερων τεχνικών και επαγγελματικών σχολών, όπως και μέσων τεχνικών σχολών. Όμως σε καμία περίπτωση οι απόφοιτόι τους δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ισότιμοι με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.