Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

jimmyman

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by jimmyman

  1. Πολύ ενδιαφέρον ερώτημα... Κατά την ταπεινή μου γνώμη, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι το 5 (Πίστη στον εαυτό του και στις δυνατότητές του) και το 9 (Συνεχής προσπάθεια βελτίωσης εκεί που βλέπει πως υστερεί). Αυτά τα δύο σίγουρα αργά ή γρήγορα θα του εξασφαλίσουν το 1 (Γνώση του αντικειμένου). Επιπλέον πιστεύω πως πλέον απαιτείται η γνώση να μην είναι "υδροκέφαλη", δηλαδή να έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει γνώσεις από άλλα επιστημονικά πεδία (π.χ. νομικά, οικονομικά, βιολογία, πληροφορική κ.α.). Από εκεί και πέρα και αναλόγως της προσαρμοστικότητάς του, όλα τα υπόλοιπα αποτελούν μέσα τα οποία τα χειρίζεσαι αναλόγως με το από που ξεκινάς για να πετύχεις τα ονειρά σου.
  2. Και φυσικά, αγαπητέ thodoris1982, η οικονομική και κοινωνική ευμάρεια που περιγράφεις και συγκρίνεται μόνο με το σημερινό Κινέζικο θαύμα, είχε και τις "παράπλευρες απώλειες" κάτι χιλιάδες στα ξερονήσια να λιάζονται και να κάνουν διακοπές. Τι τα θες... και spa είχαν (το βασανιστήριο με τη σταγόνα), και αγροτουρισμό έκαναν (στο τσουβάλι με τη γάτα), μέχρι και πεντικιούρ (βγάλσιμο νυχιών) και απόξυση πέλματος (φάλαγγα)! Όταν στη Δημοκρατία αρχίζουν οι εκπτώσεις και τα "ναι μεν αλλά", νομίζω υπάρχει πρόβλημα...
  3. @Johnny-B Σ' ευχαριστώ φίλε. Αν και έχει συζητηθεί ξανά αυτό το θέμα, κανένας δεν έδωσε τις πληροφορίες που δίνεις εσύ. Μπορεί να είμαστε σε διαφορετικές ειδικότητες αλλά η "διεύρυνση των οριζόντων" είναι σημαντικό πράγμα!! Όσον αφορά το ΑrcGIS, συγγνώμη, δεν είμαι χρήστης του απλά ήξερα αυτή τη δυνατότητα του Plex.Earth. Σ' ευχαριστώ και πάλι!
  4. Συνάδελφε Johnny-B. Το plex.earth είναι ένα πολύ καλό και πολύ χρήσιμο πρόγραμμα, αλλά οι συνάδελφοι προηγουμένως σωστά έθιξαν πως οι ακρίβειες των αεροφωτογραφιών και του Google Earth είναι μια πονεμένη ιστορία. Οι αποκλίσεις γενικώς είναι της τάξης που αναφέρεις. Σε πολλές περιοχές κάθεται καλύτερα το Google Earth ενώ το Κτηματολόγιο έχει "εγγυημένη" απόκλιση. Για το θέμα με το ArcGIS, δοκίμασες να πάρεις τα αρχεία γεωαvαναφοράς που παράγει αυτόματα το Plex.Earth;
  5. Σε δική μου περίπτωση, εκπρόθεσμος επειδή είχα χάσει το ειδοποιητήριο, αρχικά πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ. Από εκεί με έστειλαν στην Τράπεζα Αττικής, μόνο με τον αριθμό μητρώου μου.
  6. Λίγο άσχετη η παράθεσή σου, αλλά προσπάθησα να το δω και το site σου έχει "πέσει". Αν είναι δυνατό... να ευαγγελίζεσαι διαδικτυακή επαγγελματική εφαρμογή και Δευτέρα πρωί να είναι εκτός λειτουργίας. Επαγγελματισμός... :confused:
  7. Για να καταλάβω... ο Gunther Allgower από το Heidenheim είναι απόφοιτος ΤΕΙ ή ένα ανάλογο του παραπάνω λογικού άλματος είναι σαν να λέμε "Απόφοιτος ΑΕΙ (M.I.T.) διευθυντής στη NASA"; Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο, άλλο απόφοιτος ΤΕΙ και άλλο Dipl. - Ing. FH, όπως και άλλο απόφοιτος ΑΕΙ και άλλο Μ.I.T.
  8. Λογικές μου φαίνονται οι παραπάνω εξηγήσεις, αλλά μου προξένησε εντύπωση το γεγονός πως συγκρίνοντας τις ίδιες εικόνες της ίδιας περιοχής μεταξύ του Google Earth και του Bing Maps, οι δεύτερες είναι πολύ πιο κιτρινισμένες. Και μιλάμε για ακριβώς τις ίδιες εικόνες: τα ίδια πλοία και τα ίδια αυτοκίνητα. Υπάρχει περίπτωση να περνάνε κάποια "φίλτρα" ή επεξεργασία;
  9. Φοβερό!! Μια ερώτηση μόνο: Συγκρίνοντας την ποιότητα των εικόνων του Google Earth με αυτές του Κτηματολογίου υπάρχει σημαντική διαφορά στα χρώματα. Γνωρίζει κανείς που μπορεί να οφείλεται αυτό;
  10. Επίσης υπάρχει το Plex.Mark το οποίο δουλεύει απευθείας στο Google Earth, κάνει αυτόματα μετασχηματισμούς (δηλαδή εισάγεις ΧY σε ΕΓΣΑ87) και είναι free. Υπάρχει στα downloads αλλά μπορείς να το κατεβάσεις και από το site: http://www.plexscape.com (αν δουλεύεις στο AutoCAD μάλλον θα σε βολέψει πολύ το Plex.Earth - της ίδιας εταιρείας - έχει trial αλλά δεν είναι τζαμπέ)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.