Μετάβαση στο περιεχόμενο

kitsos

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kitsos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους. Μήπως υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τι ημερομηνία θα πρέπει να έχουν οι υπεύθυνες δηλώσεις που καταθέτουμε σαν δικαιολογητικά για συμμετοχή σε δημοπρασία δημοσίου έργου? Γνωρίζω ότι η ημερομηνία σύνταξης της υπεύθυνης δήλωσης πρέπει να συμπίπτει με την ημερομηνία υποβολής της προσφοράς ωστε να καλύπτει και την ημερομηνια αυτή. Υπεύθυνη δήλωση με ημερομηνία προγενέστερη εκείνης της υποβολής της προσφοράς δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της προκήρυξης, αφού βεβαιώνοντας την ανυπαρξία καταδικών, κτλ σε μελλοντική ημερομηνία είναι αυτονόητα ανακριβής. Γνωρίζει να βοηθήσει κάποιος?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
  2. Καλησπέρα σε όλους! Θα χρειαστώ την εμπειρία σας! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας! Κατάστημα που ασχολούνταν με πώληση τυροκομικών προϊόντων ( είχε χώρο λιανικής με ψυγεία,ταμείο κτλ, χώρο αποθήκης με διάδρομο και δύο μεγάλους ψυκτικούς θαλάμους(ιδιοκατασκευή) και τέλος μία τουαλέτα).Το κατάστημα έχει κλείσει εδώ και 2-3 χρόνια. Πρίν μία βδομάδα πελάτης μου το νοίκιασε για να το κάνει ζαχαροπλαστείο με χώρο εργαστηρίου(το εργαστήριο θα είναι με τζάμι για να τον βλέπει ο κόσμος όταν θα φτιάχνει γλυκά). Πήρε προέγκριση από τον Δήμο και θα προχωρήσουμε στα υπόλοιπα. Γνωρίζει κάποιος να μου πεί για άδειες λειτουργίας??? Τι ισχύει πλέον??? Επιπλέον μέσα στο χώρο θα γίνουν κάποια χωρίσματα (γυψοσανίδα ή τούβλο) για την οριοθέτηση των χώρων,θα αλλαχτούν πατώματα,επενδύσεις στους τοίχους,αλλαγή κουφωμάτων,δημιουργία καινούριων WC κτλ. Θα ήταν καλό να βγάλω μία άδεια εργασιών μικρής κλίμακας για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ή δεν χρειάζεται? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας!
  3. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Μόλις σήμερα ήρθε ένας πελάτης μου για να βάλουμε μπροστά μία δουλειά. το κτίριο έχει το ισόγειό του (μαγαζιά,πυλωτή,2 εισόδους), το υπόγειο, και δύο ορόφους. Η αρχική του σκέψη ήταν να το κάνει σπίτια και στο ισόγειο κάποια καταστήματα. Στην πορεία λοιπόν έπεσε στο τραπέζι η ιδέα μετατροπής του κτιρίου σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. η απορία μου είναι η εξής: η κουζίνα μπορεί να στεγαστεί στο υπόγειο ωστε να έχω κέρδος σε χώρους στο ισόγειο?
  4. Και πάλι σ'ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Περι 5ετίας από την λήψη του πτυχίου μου για να το κάνω Α1 το γνωρίζω. Απλά δεν ήξερα τι ακριβώς παίζει από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσω άλλα πτυχία. Η απορία μου ήταν μήπως έπρεπε να συστήσω κάποια τεχνική εταιρεία ,πέρα από την ατομική επιχείρηση που έχω ήδη, η οποία θα στελεχώνονταν με τα δύο ΜΕΚ που ανεφερα πιο πάνω. Το ΜΕΚ του ΠΜ το έχω ήδη στα χέρια μου ενώ του ΜΜ έχουν κατατεθεί τα χαρτιά για να βγεί.Δεν έχω θέμα ώς προς τα δικαιολογητικά αλλά στη μορφή που θα έχω σαν επιχειρηση. Δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις τι σου λέω. Με λίγα λόγια κρατάω την ατομική σαν μηχανικός ΤΕ και κάνω μια εταιρεία που να δηλώσω τα δύο ΜΕΚ ωστε να βγάλω ΜΕΕΠ? Ή το κάνω όλο αυτό με την ατομική? Και αν γίνεται με την ατομική η απορία μου είναι το πως. Υ.Γ. δεν ξέρω καν αν μπορώ να σου μεταφέρω σωστά τις απορίες μου ωστε να καταλαβεις. Σ'ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου
  5. Καταρχάς καλησπέρα. Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Να ρωτήσω λοιπόν με τη σειρά μου. Για να γραφτώ στο ΜΕΚ θα πρέπει να περιμένω μέχρι Οκτώβριο.Σωστά? Γιατί προς το παρών το δικό μου πτυχίο είναι νομαρχιακό.
  6. Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την δουλειά που γίνεται εδώ! Να περάσω στο θέμα-πρόβλημα! Θα προσπαθήσω να εξηγήσω με όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια μιας και όλοι θέλουμε να πάμε για μια βουτιά με αυτή τη ζέστη!!! Είμαι απόφοιτος πολιτικών έργων υποδομής. Έχω πτυχίο Νομαρχιακό για συμμετοχή σε έργα. Τον Οκτώβριο θα μπορέσω να το αναβαθμίσω σε Α1. Διατηρώ ήδη ένα γραφείο σαν μηχανικός Τ.Ε. Το πρόβλημα λοιπόν βρίσκεται στο γεγονός οτι έχω στα χέρια μου δύο πτυχία ΜΕΚ Α1 (από φίλους που δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν)(ένα είναι πολιτικού μηχανικού και το άλλο μηχανολόγου) και μου έχουν δώσει το ελεύθερο να τα χρησιμοποιήσω ώστε να μπορέσω να πάρω κάποια έργα. Αλλά έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Θα πρέπει να συστήσω ατομική τεχνική εταιρεία και να στελεχώσω με αυτά τα πτυχία ωστε να βγάλω ΜΕΕΠ για την εταιρεία? Και αργότερα (Οκτώβριο) που θα αναβαθμιστεί και το προσωπικό μου Νομαρχιακό σε ΜΕΚ Α1 να μπεί και αυτό στη στελέχωση? Πως γίνεται ακριβώς και αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει γιατί όσο και αν το έψαξα δεν έβγαλα άκρη. Ελπίζω να μπόρεσα να σας κατατοπήσω ώστε αν κάποιος γνωρίζει να βοηθήσει. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
  7. Δεν έχω καμία αλλαγή. Τα σπίτια θα κατασκευαστούν όπως ήταν να γίνουν από την αρχή. Δεν αλλάζει κάτι. Απλά δεν ξέρω τί γίνεται μιας και έχει αλλάξει το καθεστώς με τους Η/Χ. Θα πρεπει να γίνει καινουριος φάκελος από την αρχή? Η ενεργειακή μελέτη είναι σίγουρο οτι θα ζητηθεί?
  8. Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα πρόβλημα με μία δουλειά που ετοιμάζομαι να ξεκινήσω. Ο πελάτης μου θέλει να χτίσει 8 μεζονέτες. Η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί πρίν 4 χρόνια και λήγει στο τέλος του μήνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία απολύτως εργασία. Τα σπίτια που θέλει να χτίσει θα κατασκευαστούν με το συστήματα δόμησης Quad Lock. Δηλαδή έχουμε ένα κτίσμα του οποίου ο φέρων σκελετός και η τοιχοποιία αποδίδουν ενιαίο, συμπαγές, μονολιθικό αποτέλεσμα. Αυτό συνεπάγεται κτίρια διπλά μονωμένα σε όλη την επιφάνειά τους τα οποία εξοικονομούν ενέργεια έως και 70% σε σχέση με τις συμβατικές οικοδομές. Αυτό το αναφέρω γιατί η ενεργειακή μελέτη πιθανόν να διαφέρει. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής. Για να κάνουμε επέκταση της αδείας του πελάτη μου χρειάζεται ενεργειακή μελέτη? Χρειάζεται υποβολή νέου φακέλου μιας και έχουμε διαφορές στους Η/Χ? Ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.