Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

xenokratis

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xenokratis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Λογικά είχες δηλώσει και εσύ σε κάποιο προηγούμενο στάδιο την επιλογή πως έχεις "ατομική επιχείρηση". Αν ξανακάνεις την προηγούμενη διαδικασία και δηλώσεις Ελ. Επαγγελματίας αντί για ατομική επιχείρηση, δε θα στο ζητάει.
  2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και του την προώθησα. Μου απάντησε πως η απόφαση αυτή είναι του 2017 και έχει αντικατασταθεί με αυτή: https://www.taxheaven.gr/news/65850/sto-fek-h-apofash-gia-thn-epektash-ths-xrhshs-pos Που όμως έχει θέματα ερμηνευτικής. Θα το ψάξει εκτενέστερα όμως και θα μου πει νεώτερα την Τετάρτη.
  3. Ομάδα καλησπέρα και καλή χρονιά. Είμαι αυτοαπασχολούμενος με μπλοκάκι και μου είπε και εμένα ο λογιστής μου πως θα πρέπει να έχω POS οπότε προσπαθώ να φτιάξω επαγγελματικό λογαριασμό VIVA. Μου ζητάει όμως αριθμό ΓΕΜΗ στα στοιχεία επιχείρησης, κάτι που δεν έχω. Θα μπορούσε ο ΑΦΜ να τον αντικαταστήσει;
  4. Όσον αφορά το ΕΤΕΑΕΠ, γνωρίζετε αν είναι λογικό που δεν έχω πληρώσει ποτέ και δεν έχω λάβει κανένα ειδοποιητήριο? Τώρα κλείνω ένα χρόνο με ανοιχτά βιβλία.
  5. Καλησπέρα, Χθες πλήρωσα την οφειλή ΦΠΑ για το τρίμηνο, υπολογίζοντας το 75% του συνολικού ποσού μετά από οδηγία της λογίστριας μου. Σήμερα όμως συνάδελφος με ενημέρωσε πως θα έπρεπε να πληρωθεί το συνολικό ποσό για να δικαιούμαστε την έκπτωση. Γνωρίζετε αν μπορώ να πληρώσω το υπόλοιπο 25% χρησιμοποιώντας την ίδια ταυτότητα οφειλής του σημειώματος που μου εξέδωσε;
  6. Γιατί εμείς τί κάναμε; Δεν συμμετείχαμε σε αυτή την κοροϊδία; Απλά εμείς είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Το μεγάλο βάρος πάει στις πλατφόρμες και τις σχέσεις του με το υπουργείο, σε όλα τα άλλα επίπεδα καλό είναι να μην τους παίρνει όλους η μπάλα.
  7. Να σου πω πότε θα μπορούσαμε να λέγαμε στα πάκια μας? Αν είχαμε κάνει αποχή. Αλλά οι περισσότεροι δεν κάναμε και συμμετείχαμε ενεργά σε αυτή την κοροϊδία. Αυτοί που πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν τον π#@$λο είναι οι πλατφόρμες όπως και κάποιοι υπουργοί. Το να μη μας νοιάζει αν θα πληρωθεί ο υπάλληλος του ΚΕΚ για όσο δούλεψε είναι σαν να γυρίσουν οι δικηγόροι πλάτη από τον υπόλοιπο επιστημονικό κλάδο κ εμείς να κάτσουμε πάλι με το π#@$λι στο χέρι να κράζουμε το ΤΕΕ για την ανυπαρξία του. Πρέπει να διευκρινιστεί τι θα γίνει για όλα όσα έγιναν και όσους συμμετείχαν σε όλη αυτή τη φαση.
  8. Νομίζω δεν έχει διευκρινιστει ακόμα αν θα τα δώσει ή όχι στους περίεργους, ή σε τί ποσοστό. Υπάρχουν και ΚΕΚ που δεν είναι τόσο λαμόγια και κανουνε δουλεια. Αυτή την φορά κανείς τους βέβαια δεν έκανε ουσιαστική δουλειά, αλλά από εργαζομένους έπεσε δουλειά μέχρι τα ξημερώματα για αιτήσεις, εξυπηρέτηση, διαφήμιση κοκ.
  9. Προσωπικά σε ΚΕΚ έμαθα 3dsMax (σε άλλο βαουτσερ φυσικα) και ήταν πολύ επιμορφωτικό. Αυτό που έπρεπε να γίνει είναι να μπορούμε να επιλέξουμε αντικείμενα που μας ενδιαφέρουν και κάνουν ούτως ή αλλώς τα ΚΕΚ.
  10. Όχι, τα 600 θα μείνουν 600. Τα 800 αφορούν τον Μάιο, δηλαδή όπως ξέραμε έως τώρα, ότι θα ενταχθούμε εν συνεχεία στο πρόγραμμα και εμείς. Το μόνο που αλλάζει είναι οτι δε θα χρειαστεί να παρακολουθήσουμε (άλλα) σεμινάρια για τα 600.
  11. Ίσως πάλι να θέλαμε να μπουν όροι στον επιστημονικό κλάδο για το ίματζ μας στην κοινωνία που μας θεωρεί ελίτ. Διαβάστε λίγο τα σχόλια σε γαλάζιες εφημερίδες. Για να μην πάρει ο Κούγιας επίδομα ορισμένοι βγάζουν το μένος τους πάνω μας.
  12. Γιατί αυτή η παραίτηση δεν θα χρειάζονταν καν, αν λίγους μήνες πριν είχαμε συμμετέχει πιο ενεργά στις εκλογές. Επιπλέον δεν είναι όλες οι εποχές για παραιτήσεις και εκλογές με ακραίο παράδειγμα τις μέρες που ζούμε αυτή την περίοδο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.