Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

asmodaios

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    58
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Contact Methods

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Απαιτείται άδεια δόμησης ή υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία? Ποιές υπηρεσίες εμπλέκονται?
  2. Καλημέρα σε όλους, υπάρχει κάποιος συνάδελφος που τυχαίνει να γνωρίζει τη διαδικασία αδειοδότησης γεφυροπλάστιγγας; Πρόκειται για πλάστιγγα εντός λάκκου ευχαριστώ πολύ
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως έχει ανεξάρτητη είσοδο. Αν πρέπει να εκδοθεί ΠΕΑ γιατί όμως να βγει για χρήση γραφείου και όχι εμπορίου; Επίσης ο συγκεκριμένος χώρος έχει κλιματιστικό που καλύπτει τις ανάγκες του συγκεκριμένου χώρου. Τι θα γινόταν όμως αν είχε κοινά η/μ συστήματα με το εργαστήριο;
  4. Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος πώς αντιμετωπιζουμε την εξής περίπτωση; Κατάστημα (βάσει άδειας) ενοικιάζεται για κύρια χρήση βιοτεχνίας. Πιο συγκεκριμένα, στο χώρο εδρεύει εταιρεία παρασκευής φυτικών καλλυντικών. Το κατάστημα είναι ισόγειο με πατάρι και είναι στο ισόγειο τριωροφου κτηρίου. Το σύνολο σχεδόν του παταριου (περίπου 100 τ.μ. χρησιμοποιειται ως παρακευαστηριο. Το ισόγειο περίπου 200 τ.μ.. χρησιμοποιειται και αυτό ως εργαστήριο-παρασκευαστηριο εκτός απο ένα τμήμα του περίπου 52 τ.μ που είναι κατά το ήμισυ γραφειο και κατά το ήμισυ χώρος έκθεσης προϊόντων. Απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ για το τμήμα αυτό? Να σημειώσω ότι το τμήμα αυτό, που έχει χρήση που εμπίπτει στις διατάξεις του Κενακ, δεν είναι εντελως διαχωρισμένο απο τους υπόλοιπους χώρους καθώς στην πίσω μεριά υπάρχει ελικοειδής σκάλα που οδηγεί στο πατάρι.
  5. Καλησπέρα σε όλους, μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει τη διαδικασία που ισχύει πλέον για την αλλαγή ονόματος/μεταβίβαση άδειας ΚΥΕ στην περίπτωση που η επιχείρηση έχει αδειοδοτηθεί με το παλαιό καθεστώς? ευχαριστώ πολύ
  6. Και όμως GriGaS αν προσέξεις υπάρχει η υποκατηγορία : "2.Γ1 Θερμομόνωση εξωτ. τοιχοποιίας, φέροντος οργανισμού, δαπέδου επί εδάφους επί πιλοτής, ή μη θερμαινόμενου χώρου, με επικάλυψη με συνθετικό επίχρισμα"
  7. Συνάδελφοι η θερμομόνωση δαπέδου επί εδάφους επιδοτείται ? Η εσωτερική θερμομόνωση? Πολλοί προμηθευτές ισχυρίζονται οτι δεν επιδοτούνται αλλά απο πού προκύπτει ο αποκλεισμός τους στον οδηγό?
  8. Καλημέρα σε όλους, παρακολουθώ το post απο την αρχή προσπαθώντας και εγώ να λύσω τις απορίες μου μετά την ανάγνωση του οδηγού. Προσωπικά το θέμα που με έχει προβληματίσει περισσότερο είναι ο στόχος, που θέτει το πρόγραμμα, για επίτευξη εξοικονόμησης 40 % ή 70 % (ανάλογα με την κατηγορία εισοδήματος) σε σχέση με το κτήριο αναφοράς. Αρχικά όταν διάβασα τον οδηγό κατάλαβα οτι το εν λόγω ποσοστό αφορά τη σύγκριση του επιθεωρούμενου κτηρίου προ παρεμβάσεων και του επιθεωρούμενου μετά τις παρεμβάσεις. Ωστόσο η διατύπωση είναι η εξής: Κεφ. 4, παρ. 4 β) " ...επίτευξη ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας μεγαλύτερης απο το 40/70 % της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς (προ παρεμβάσεων)'' Η φράση όμως "προ παρεμβάσεων" που τίθεται σε παρένθεση εξακολουθεί να με προβληματίζει. Τι νόημα έχει να μιλάμε για το κτήριο αναφοράς προ και μετά τις παρεμβάσεις. Μήπως λοιπόν το ποσοστό εξοικονόμησης πρέπει να υπολογίζεται αποκλειστικά απο τη σύγκριση της κατανάλωσης του επιθεωρούμενου πριν και μετά τις παρεμβάσεις? Αν ισχύει κάτι τέτοιο μιλάμε για το ποσοστό που αναγράφεται στο οπισθόφυλλο, στο πεδίο που ο επιθεωρητής κάνει τις συστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας.
  9. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Βλέπω όμως στο διάγραμμα της ισχύουσας νομοθεσίας που δημοσιεύεται στο site της πυροσβεστικής ( http://www.fireservice.gr/pyr_cms_files/dynamic/c142281/doc.file/diagramma_el_GR.pdf ), πως το, εάν εφαρμόζεται το άρθρο 8 ή 10, εξαρτάται από το εμβαδόν και όχι από τον θεωρητικό πληθυσμό. Επειδή το άρθρο 8 και το 10 έχουν πολύ μεγάλες διαφορές, με σημαντικότερη το γεγονός ότι το άρθρο 10 απαιτεί 2 τελικές εξόδους, πώς υπολογίζουμε το εμβαδόν ώστε να κάνουμε τη διάκριση ? Έχουμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε βοηθητικούς χώρους και τις επιφάνειες που καταλαμβάνουν σταθεροί πάγκοι? Επίσης, το άρθρο 10 έχει εφαρμογή για χώρους με θεωρητικό πληθυσμό πάνω από 50 άτομα (άρθρο 10 , παρ. 1.1 , Π.Δ. 71/88)
  10. Καλησπέρα σε όλους, μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει με ποιόν νόμο ή πυροσβεστική διάταξη συντάσσουμε την μελέτη πυροπροστασίας για πρακτορεία τυχερών παιχνιδίων ? Πρόκειται για πρακτορείο που λειτουργεί στο ισόγειο διώροφης οικοδομής της οποίας η άδεια εκδόθηκε το 2002. Σύμφωνα με το διάγραμμα της ισχύουσας νομοθεσίας που βρήκα στην ιστοσελίδα της πυροσβεστικής εφαρμόζεται το άρθρο 8 του Π.Δ. 71/88 για εμβαδόν <70 μ2 και το άρθρο 10 του Π.Δ. 71/88 για εμβαδόν > 70 μ2. Ισχύει αυτό ή υπάρχει κάτι νεότερο? Επίσης, θέλω να θέσω τα εξής ερωτήματα: Το εμβαδόν αυτό προκύπτει μετά την αφαίρεση χώρων, όπως W.C. , αποθήκες κλπ? Οι σταθεροί πάγκοι που καταλαμβάνουν κάποια σημαντική επιφάνεια μπορούν να αφαιρεθούν? Πώς υπολογίζεται ο θεωρητικός πληθυσμός?
  11. Ναι έχεις δίκιο ... Ευχαριστώ πολύ Εγκύκλιος 4 (03/12/13): Ως φερόµενος ιδιοκτήτης νοείται και το πρόσωπο επί του οποίου έχουν επιβληθεί πρόστιµα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων µετά από αυτοψία, κατά τις κείµενες διατάξεις, ανεξαρτήτως του είδους και του ποσοστού εµπραγµάτου δικαιώµατος που έχει επί του ακινήτου. Σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται η συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών για την υπαγωγή και µόνο, προκειµένου να ακολουθήσει η διαδικασία διαγραφής βεβαιωθέντων προστίµων.
  12. Καλημέρα σας, σύμφωνα με το Ν. 4178/13 την αίτηση για ρύθμιση τυχόν αυθαιρεσιών μπορεί να υποβάλλει μόνο ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του ακινήτου ή ο νομίμως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 4178/13, ιδιοκτήτης νοείται και ο εργολάβος " ... για τις σε αυτόν περιερχόμενες συνεπεία εργολαβικού προσυμφώνου ιδοκτησίες ". Σε κάθε άλλη περίπτωση, προφανώς, δεν μπορεί να υποβληθεί αίτηση υπαγωγής στον Ν. 4178/13. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που την αίτηση υποβάλλει μή ιδοκτήτης? Υπάρχει κάποια διαδικασία ελέγχου απο τη μεριά του υπουργείου οτι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης είναι όντως ιδιοκτήτης? Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, έχω υπόψη μου περίπτωση που ο ίδιος ο εργολάβος προχώρησε σε ρύθμιση των αυθαιρεσιών, χωρίς τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών, αφού ενέταξε στη ρύθμιση διαμερίσματα που βάσει προσυμφώνου δεν θα περιέρχονταν στον εργολάβο. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος κάτι παρόμοιο?
  13. Καλησπέρα σε όλους.. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος σε ποιο διάταγμα υπάγεται απο άποψη πυρασφαλειας ένα σνακ μπαρ χωρίς τραπεζοκαθισματα ? Η άδεια έχει εκδοθεί πολύ πριν το 88. Πρέπει να ληφθεί ως χώρος συναθροισης κοινού και να αντιμετωπιστει με την 3/2015?
  14. Καλησπέρα, μήπως ξέρει κάποιος συνάδελφος ποιά είναι η διαδικασία για την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας για τα κέντρα δια βίου μάθησης επιπέδου 1? Συγκεκριμένα το κέντρο στεγάζεται σε κτήριο προ του 1988. Πώς το αντιμετωπίζουμε? Με την ΠΔ 16/2015 ή υπάρχουν ειδικές διατάξεις? Υπάρχει περίπτωση να μην χρειάζεται μελέτη και να γίνονται απευθείας υποδείξεις απο την Π.Υ. Θα το εκτιμούσα αν μπορούσε κάποιος να με καθοδηγήσει δίνοντάς μου και κάποιες παραπομπές απο τη σχετική νομοθεσία Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.