Μετάβαση στο περιεχόμενο

filis

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

filis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ανέλαβα μια μπερδεμένη δουλειά νομιμοποίησης και χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Πρόκειται για κτίριο με οικ.άδεια του 1971 σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. Στο ισόγειο λειτουργεί κατάστημα(αλλάζουν οι χρήσεις, με τις δύο τελευταίες να αφορούν υγειονομικού ενδιαφέροντος) και ο όροφος είναι κατοικία. 1) το υπάρχον κτίριο είναι κατά 30τμ μεγαλύτερο από αυτό της αδείας. 2) κομμάτι του οικοπέδου στην κύρια όψη που συνορεύει με κοινοτική οδό θα απαλλοτροιωθεί από το Δήμο. 3) το τοπογραφικό διάγραμμα της αδείας δεν ανταποκρίνεται επουδενί στην πραγματική κατάσταση (το οικόπεδο δεν συμβαδίζει ούτε σε τμ, ούτε σε σχήμα, ούτε σε προσανατολισμό) και από ότι έμαθα την εποχή εκείνη πολλοί μηχανικοί στην περιοχή απλώς υπέγραφαν ένα σκαρίφημα χωρίς καν να έχουν επισκεφτεί το οικόπεδο (!!!). 4) το τελευταίο συμβόλαιο του οικοπέδου είναι του 1980 και αφορά αγοραπωλησία(ο πατέρας του πελάτη μου το αγόρασε από τον παππού του πελάτη) όπου το περιγραφόμενο κτίσμα επίσης διαφέρει σε σχήμα και τμ (παρόλο που η άδεια προυπήρχε!). Τώρα θέλουν να γίνει μεταβίβαση στον πελάτη μου από τον πατέρα του και πρέπει να ξεκαθαριστεί το ακίνητο. Α) θα το πάω με τα αυθαίρετα προ του '83, οπότε θα πληρώσουν μόνο πρόστιμο ανέγερσης για τα 30τμ. Ως όρους δόμησης θα πάρω προ του '85? Β) για τον υπολογισμό της επιτρεπόμενης δόμησης θα λάβω υπόψιν το κομμάτι που απαλλοτροιώνεται ή όχι? Η απαλλοτροίωση αποφασίστηκε μετά την ανέγερση. Γ) !!! Τι κάνω με την οικ. άδεια που δικαιολογεί μεν τετραγωνικά, αλλά δίχνει άλλο κτίσμα από το πραγματικό? Τοπογραφικό πρέπει να προσκομίσω καινούργιο ή αρκεί ενυπόγραφο τοπογρ. διάγραμμα με την υπάρχουσα κατάσταση, εφόσον ήδη υπάρχει αρχική άδεια? Δ) υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα με την πολεοδομία λόγω του συμβολαίου ή η ύπαρξη οικ. άδειας το καλύπτει? Παρακάλώ αν κάποιος συνάδελφος έχει συναντήσει παρόμοια κατάσταση(lol) ή γνωρίζει κάτι ας με συμβουλέψει.
  2. Ψάχνω και εγώ για τις Π.Ο.Τ.Α. και δεν έχω βρει ακόμα έγγραφο που να αναφέρει αναλυτικά τι είναι και κυρίως ποιες είναι οι περιοχές αυτές. Συγκεκριμένα ψάχνω για Θράκη. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος? Ευχαριστώ
  3. Συγνώμη για τη διατύπωση για τα "σπασμένα", δεν το προτείνω ως λύση, για αυτό και αναφέρω την αγορά LT edition που είναι σαφώς φθινότερη. Γενικά πιστεύω πως από ότι βγάζεις χρήματα οφείλεις να αποδίδεις τα δικαιώματα
  4. Από το πρώτο έτος της σχολής χρησιμοποιώ AUTOCAD. με το πρόγραμμα αυτό, όπως ήδη έγραψαν συνάδελφοι, μπορείς να κάνεις τα πάντα: 3D με γεωμετρικά στοιχεία, 3D με BIM στοιχεία, render, όψεις, τομές με τα κατάλληλα προγράμματα. ΟΜΩΣ: υπάρχει το ζήτημα του κόστους!! τώρα που άνοιξα δικό μου γραφείο δε μπορώ να βασίζομαι σε σπασμένα προγράμματα για δύο λόγους: ΕΦΟΡΙΑ + τα διάφορα "σφάλματα" ή ελλείψεις που μπορεί να σου βγάλουν τα σπασμένα. για αγορά full εκδοσης AUTOCAD θέλεις περίπου 4.500 προ ΦΠΑ και αν προσθέσεις προγράμματα που σου βγάζουν όψεις/τομές(για να μη χάνεις μέρες φτιάχνωντας π.χ. τομές ενώ έχεις ήδη έτοιμο το τρισδ.μοντέλο, ή κάνοντας αλλαγές στο 3D να πρέπει να διορθώνεις ξεχωριστά την κάτοψη ) το συνολικό κόστος ανέρχεται σε περίπου 6000ευρώ προ ΦΠΑ. Γνώμη μου(εγώ τουλάχιστων αυτό θα κάνω): -αγοράζεις ένα AUTOCAD LT (περίπου 1800 ευρώ) ή λειτουργείς με σπασμένο για το σχεδιασμό της κάτοψης - αφού καταλήξεις σε επιθυμητή πρόταση περνάς το σχέδιο σε ARCHICAD όπου δουλεύεις από κει και πέρα τα πάντα αυτόματα(τρισδ, render, όψεις, τομές) με κόστος νομίζω 1600ευρώ προ ΦΠΑ! προτείνω αρχική σχεδίαση σε AUTOCAD διότι προσωπικά δε μπορώ να ελέγξω το δισδ. σχεδιασμό στο ARCHICAD, αν εσύ μπορείς ακόμα καλύτερα.
  5. Γεια σας. Θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα, δίοτι έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα. Πρόκειται για γεωτεμμάχιο εκτός σχεδίου/οικισμού/ΖΟΕ που εμφανίζεται σε προικοσύμφωνο προ 1962 ως Βοσκότοπος. έχει μέτωπο 90μέτρων σε επαρχιακή οδό και είναι 11,6στρ. Ο πατέρας μου το αγόρασε το 1994 και μετά από δικαστήριο με τη δασική υπηρεσία βγήκε το 2001 η απόφαση αποχαρακτηρισμού μόνο 3στρ., τα οποία μάλιστα δε συνορεύουν με καμία οδό . τα υπόλοιπα 8,6στρ. χαρακτηρίστηκαν ως δασική έκταση, αλλά χωρίς απόφαση σε ποιον ανήκουν(δηλ.ιδιωτικό ή δημόσιο). εγώ είμαι αρχ/νας και ο πατέρας μου τοπογράφος και δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. αν μπορείται βοηθήστε: 1. σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το οικόπεδο ως ενιαίο, οπότε να έχουμε δόμηση και να μπορούμε να χτίσουμε εντός των 3 αποχαρακτηρισμένων στρεμμάτων? 2α. πρέπει να αποσαφηνιστεί από τη δασική υπηρεσία κατά πόσο η δασική έκταση είναι ιδιωτική ή δημόσια? ή δεν παίζει ρόλο για τους όρους δόμησης που δίνει η πολεοδομία? 2β. στην περίπτωση που η πολεοδομία λαμβάνει υπόψιν μόνο τα 3 στρ. τότε δεν είναι οικοδομήσιμο. χρειαζόμαστε μέτωπο στο δρόμο για να πάει κατά παρέκκλιση. αν διεκδικήσουμε χαρακτηρισμό της δασικής έκτασης ως ιδιωτικό δάσος αλλάζει την συνθήκη? και αν ναι, η διαδικασία είναι (πάλι) δικαστήρια?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.