Μετάβαση στο περιεχόμενο

gedrag

Members
  • Περιεχόμενα

    108
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gedrag's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και εμένα μου εμφανίζει ''Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το A2014''. Είχα πληρώσει όμως στο κεντρικό ΤΣΜΕΔΕ των Αθηνών ποσό ίσο με το ποσό του Β' Εξαμήνου 2013 πριν τις 30.04.2014. Στην ουρά με τους πολλούς, που προσπαθούσαν να μάθουν τι γίνεται με τα ειδοποιτήρια....
  2. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες!!! Σε περίπτωση συμφωνητικού το οποίο δεν περνάει από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ (πχ βεβαίωση μηχανικού για αδόμητο) να υποθέσω ότι δεν το ''ανεβάζουμε'' πουθενά στα συστήματα του ΤΕΕ σωστα? Πρέπει όμως να μπει στη λίστα που θα κάνουμε κατά το Φλεβάρη νομίζω σχετικά με συμφωνητικά (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ, περ. ζ' παρ.8 άρθρου 20 ν.3943/2011). Το θέμα είναι ότι θα πάει στην κατηγορία ''ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (ΣΥΜΒΑΣΗ) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΕ (ΜΕΛΕΤΗ,ΕΠΙΒΛΕΨΗ,ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Ή ΆΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ)'' ή στην κατηγορία ''AΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ (ΣΥΜΒΑΣΗΣ) ΣΤΟ ΤΕΕ''. Και η ερώτηση είναι λόγω του ότι το ΤΕΕ θεωρεί ότι και η βεβαίωση πρέπει να περνάει από το σύστημα αμοιβών του. Όχι ότι θα κάτσει να το ψάξει δηλαδή, αλλά λέμε τώρα...
  3. @manolis gon: Ευχαριστώ πολύ, τα περισσότερα λίγο - πολύ γνωστά σε όλους μας αλλά καλό που μας τα γράφεις και συγκεντρωμένα. Εμένα η περίπτωση βέβαια είναι τοπογραφικό για μεταβίβαση εντός σχεδίου, αλλά οι προδιαγραφές είναι προδιαγραφές όπως και να'χει. Όσο για τους υπόλοιπους, να είστε καλά παιδιά γέλασα πρωί - πρωί μέσα στο ζόφο των καιρών. Δίκαννα, αστυνομίες, ''άκακα'' rotweiller..., αυτά είναι!!! ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ... Για να επανέλθω στην τάξη με κάτι τελευταίο. Όταν έχουμε περίπτωση δωρεάς ή γονικής παροχής οικοπέδου (εντός σχεδίου πάλι), διαφοροποιούνται τα παραπάνω που είπαμε περί προδιαγραφών/απαιτούμενων σε ένα τοπογραφικό και της δήλωσης 651/77 και αν αυτή πρέπει να αναγράφεται σε αυτό????? Ή το τοπογραφικό με τις προδιαγραφές του θα χρειαστεί στη βεβαίωση αδόμητου μελλοντικά όπου πιθανόν να μας το ζητήσουν να το ανεβάσουμε στο σύστημα αυθαιρέτων του ΤΕΕ. Τώρα από ότι ξέρω δεν απαιτείται το ανέβασμα κάποιου αρχείου, αλλά κάπου στο forum νομίζω έχει αναφερθεί ότι μπορεί να χρειαστεί μελλοντικά το τοπογραφικό. Καλημέρες και ευχαριστώ
  4. Ίσως να το κουράζω λίγο. Χρειάζεται λοιπόν και αποτύπωση των όμορων κατοικιών (πέραν των οικοπέδων τους), δηλαδή μπάινουμε μέσα σε αυλές και αποτυπώνουμε γενικές διαστάσεις κτιρίου, τη θέση τους στο κτίριο αλλά και αποστάσεις από όρια? Ή χοντρικά και με το μάτι που λέμε βλέπουμε αν είναι πάνω ή όχι στην οικοδομική γραμμή του ΡΣ του υπόψη δρόμου και μετράμε διαστάσεις κτιρίου στο όριο με τα όμορα? Γιατί στο τέλος θα καταλήξουμε να κάνουμε τοπογραφικό 3-4 οικοπέδων που λέει ο λόγος....
  5. Ο φόρος παρακράτησης 20% αποδίδεται (ή παρακρατείται καλύτερα) όταν κόβεις τιμολόγιο άνω των 300€ σε επαγγελματία (πχ άλλο μηχανικό ή και τεχνική εταιρία όπως όσοι δουλεύουν με μπλοκάκι ας πούμε).
  6. Άρα μου λες από ότι καταλαβαίνω σε γενικές γραμμές όπου βλέπω δομημένο όμορο οικόπεδο, να το θεωρώ άρτιο και οικοδομήσιμο και όπου βλέπω αδόμητο όμορο οικόπεδο να αποφανθώ για την αρτιότητα/οικοδομησιμότητά του από το εμβαδόν του? Και κάτι ακόμα, αν ένα όμορο οικόπεδο είναι τυφλό, δεν έχει πρόσβαση σε δημόσιο δρόμο, αυτό μπορεί να επηρεάσει την αρτιότητα/οικοδομησιμότητα του δικού μας (για εντός σχεδίου μιλάω)? Δεν έχει σχέση με τη δική μου περίπτωση, απλά γενικεύω την ερώτηση σχετικά με τις ευθύνες της υπογραφής της δήλωσης Ν.651/77. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
  7. Σε συνέχεια των posts περί αρτιότητας και οικοδομησιμότητας που απορέουν από το νόμο 651/77 έχω μία ερώτηση: Στα τοπογραφικά που κάνουμε, πρέπει να καταγράψουμε και τα όρια με τα όμορα οικόπεδα του δικού μας οικοπέδου καθώς και το αν εκείνα είναι άρτια και οικοδομήσιμα σωστά?? (το ερώτηματικό πάει στο δεύτερο σκέλος της της ερώτησης, για το αν είναι άρτια και οικοδομήσιμα τα όμορα). Έστω λοιπόν ότι στα δύο πλαινά όρια ενός οικοπέδου μας υπάρχουν οικόπεδα δομημένα. Άρα εκ των ουκ ανευ αυτά είναι άρτια και οικοδομήσιμα χωρίς να το ψάξουμε παραπέρα, σωστά? (Διορθώστε με αν κάπου κάνω λάθος). Εστω ότι στο όριο που είναι απέναντι από τη Ρ.Γ. γραμμή μας (στην ''πίσω'' πλευρά του οικοπέδου μας δηλαδή), υπάρχει οικόπεδο αδόμητο. Θα πρέπει να ψάξουμε και για αυτό στην πολεοδομία αν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και να το αναγράψουμε στο δικό μας τοπογραφικό? Άρα να βρούμε πχ ιδιοκτήτες, ΚΑΕΚ κλπ? Είναι δική μας υποχρέωση αυτό αφού ασχολούμαστε με το δικό μας τοπογραφικό? Πρέπει να καταγράψουμε και ονόματα όμορων ιδιοκτητών ή όχι, καθώς και αποτύπωση των κτισμάτων των οικοπέδων τους? Αφορά περίπτωση τοπογραφικού για μεταβίβαση και μόνο και διαβάζοντας τις ευθύνες που έχει η δήλωση 651/77 μου δημιουργήθηκε η απορία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  8. Αν κατάλαβα καλά που διάβασα όλο το νήμα, θα πρέπει να ανεβάσουμε στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ και παλαιότερα, ας πούμε του 2012 πριν την απαίτηση αυτή του ΤΕΕ, συμφωνητικά ακόμη και αν αυτές οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί? Για εργασίες - συμφωνητικά που δεν απαιτείεται να περάσουν από αμοιβές ΤΕΕ, προφανώς δεν τα ανεβάζουμε πουθενά, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν να γράφουν τις εν λόγω πίπες που επισήμανε ο architect_duth στο προηγούμενο post????
  9. @sagiasd Καμία παρανόηση, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα επανέλθω με νεότερα σχετικά με το 'χαμένο' τοπογραφικό. Ωστόσο μήπως στο υποθηκοφυλακείο μπορώ να βγάλω καμία άκρη σχετικά με το σχέδιο που πιθανόν να κατατέθηκε με τη συμβολαιογραφική πράξη?
  10. @χαιδω: Αν όμως δεν το περάσουμε στο σύστημα του ΤΕΕ, πάλι πρέπει να πληρωθούν ΤΣΜΕΔΕ - ΕΜΠ???
  11. Έχοντας διαβάσει τα περισσόερα topics που αφορούν τα περί βεβαίωσης αδόμητου οικοπέδου και του απαραίτητου τοπογραφικού, παραθέτω τη δική μου περίπτωση ώστε να ομαδοποιήσω τα συμπεράσματα που έβγαλα. Κάθε βοήθεια ή παρατήρηση ευπρόσδεκτη. Γνωστός μου μου ζήτησε τοπογραφικό σε εντός σχεδίου και τη βεβαίωση αδόμητου οικοπέδου για να τη δώσει σε συμβολαιογράφο για μεταβίβαση. Το οικόπεδό του ήταν αρχικά διαμπερές με πρόσωπο σε δύο παράλληλους δρόμους. Κάποια στιγμή (πολλά χρόνια πριν) χωρίστηκε σε δύο οικόπεδα με συμβολαιογραφική πράξη (μάλλον για σύσταση καθέτου πρόκειται αλλά δεν ξέρει να μου πει ακριβώς και δε μου έχει δώσει ακόμα χαρτιά) όπου αναφέρει ποιο είναι το δικό του πλέον καθώς και το εμβαδό του. Τοπογραφικό όμως δεν υπάρχει (έχει περάσει πολύς καιρός, ο προηγούμενος συμβολαιογράφος απεβίωσε και μάλλον έχει χαθεί το τοπογραφικό) και δεν υπάρχουν σαφή όρια μεταξύ των δύο οικοπέδων καθώς πλεόν είναι όμορα με πρόσωπο σε κάθε ένα από τους δύο παράλληλους δρόμους και μάλλον ούτε ο ίδιος μπορεί να μου υποδείξει ακριβώς τα όρια (ούτε περίφραξη υπάρχει στο όμορο όριο ούτε τίποτα). Πως πρέπει να κινηθώ για να κάνω το τοπογραφικό αν όντως δε ξέρει τα όρια ενώ ξέρει εμβαδό βάσει αρχικού συμβολαίου? Συνεχίζω: 1) Το τοπογραφικό που πρέπει να του δώσω δε χρειάζεται να είναι εξαρτημένο σωστά (εντός σχεδίου για μεταβίβαση)? 2) Για αυτό το τοπογραφικό θα κάνω συμφωνητικό και ΑΠΥ. Χρειάζεται επιπλέον να περάσει από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ? Από ότι κατάλαβα όχι. Επίσης, χρειάζεται να πληρώσω ΦΕΜ (καθότι δεν πάει σε δημόσια υπηρεσία) και αν ναι πρέπει να είναι 4% ο προκαταβλητέος φόρος? 3) Η βεβαίωση αδόμητου επίσης δεν πρέπει να περάσει από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ σωστά? Μόνο συμφωνηθείσα τιμή, συμφωνητικο (???), ΑΠΥ και ΦΠΑ. ΦΕΜ χρειάζεται να πληρώσω? 4) Για τα δύο παραπάνω (τοπογραφικό, βεβαίωση) πρέπει να κάνω δύο διαφορετικά συμφωνητικά και κατ'επέκταση δύο ΑΠΥ,ΦΠΑ κλπ, ή ένα και για τα δύο? 5) Κρατήσεις υπέρ ΤΕΕ υπερ πίστεως εννοείται, αλλά αν περάσει κάτι από τα ανωτέρω στο σύστημα του ΤΕΕ χρειάζεται ΤΣΜΕΔΕ - ΕΜΠ (μάλλον υπερ πίστεως και αυτά έτσι???) 6) Τα όποια συμφωνητικά πρέπει να ακολουθούν τους τελευταίους κανόνες που εξέδωσε το ΤΕΕ όπου πρέπει να τα ανεβάζουμε στο σύστημά του (μόνο εννοείται εφόσον περάσουν αυτά τα δύο έργα από σύστημα αμοιβών ΤΕΕ να υποθέσω). Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
  12. Λογικά είναι από την ημερομηνία που γράφουν πάνω τα σφραγισμένα τιμολόγια (τέλη του 2010 λογικά). Δεν έχει νόημα να ξεκινάει 2 χρόνια μετά.
  13. Για σύνταξη τοπογραφικού για μεταβίβαση αδόμητου πληρώνουμε ΦΕΜ? Και όσο αφορά ΤΣΜΕΔΕ - ΕΜΠ? Για ΤΕΕ δε ρωτάω, πήγε υπερ πίστεως...
  14. Και οι 2 σχέσεις (Butcher, Αλέξανδρος) είναι σωστότατες.
  15. Το καταλαβαίνω αυτό και τα έχω διαβάσει τα post. Απλά μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που δε διαβάζουν όλα τα post, αυτό εννοώ και για αυτό απάντησα. Τελοσπάντων για μένα δεν υπάρχει θέμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.