Μετάβαση στο περιεχόμενο

leo_zen

Core Members
  • Περιεχόμενα

    293
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

leo_zen's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

15

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα. Αναφορικά με τον τρόπο που περνάμε τα έξοδα ΔΕΚΟ και Βενζίνης, ισχύουν ότι και το 2014? Δηλαδή στις συγκεντρωτικές δαπανών χωρίς ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου? Επίσης, λόγω απώλειας, δεν πέρασα ποτέ ένα τιμολόγιο εξόδων στα βιβλία μου. Φυσικά τώρα στις αποκλίσεις φαίνεται δηλωμένο ως έσοδο του αντισυμβαλλόμενου. Τί κυρώσεις υπάρχουν για τέτοια θέματα? Είναι μικρό το ποσό, αλλά όχι κάτω από 10€.
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις συνάδελφοι. Είναι προφανές ότι η κατασκευή μιας καμινάδας δε συνεπάγεται καμιά αλλαγή στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του καταστήματος, και κάτι τέτοιο θα αναγράφει και η τεχνική έκθεση φαντάζομαι. Θέλει βέβαια να εισαχθεί συνάδελφος ΗΜ στο σύστημα κλπ. Καλή συνέχεια σε όλους.
  3. Τακτοποιώ μια αυθαίρετη καπνοδόχο σε ισόγειο κατάστημα σε πολυκατοικία με διαμερίσματα. Εχω βάλει κατηγορία 4 με 1 λοιπή παράβαση και χρήση "Υπηρεσίες". Η δήλωση είναι σε κατάσταση Αρχικής Υποβολής. Υπάρχει τρόπος να αποφύγω την Η/Μ έκθεση? Είναι προφανές ότι η αυθαίρετη κατασκευή δεν επηρεάζει τις ΗΜ εγκαταστάσεις. Δηλαδή πρέπει να βάλω δεύτερο μηχανικό, να πληρωθεί κ.ο.κ., για να ανεβάσουμε μια Τεχνική Έκθεση που θα λέει ότι δεν επηρεάζονται οι ΗΜ εγκαταστάσεις?
  4. Για το 2014 έπρεπε να είχαμε υποβάλει? Ήταν το Σεπτέμβριο η καταληκτική ημερομηνία?
  5. Καλημέρα Παύλο και ευχαριστώ για την απάντηση. Ο πρώτος μου προβληματισμός αφορούσε αυτό ακριβώς: τι θα γίνει με τα στατικά αν απαιτείται ενίσχυση. Οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές στην περίπτωση τουριστικών κατοικιών? Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να περιγράφει αυτές τις απαιτήσεις για τις επιμέρους κατηγορίες?
  6. Η χρήση γης επιτρέπει την ανέγερση ξενοδοχείου, έγινε ερώτημα στην πολεοδομία. Το εμβαδόν είναι 6 στρέμματα.
  7. Συνάδελφοι καλημέρα. Σε αγροτεμάχιο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια το 2000 για κατοικία, και έχει κατασκευασθεί ο φέρων οργανισμός. Σήμερα ο ιδιοκτήτης θέλει να τροποποιήσει την άδεια και να κάνει το ακίνητο ξενοδοχείο. Μπορεί κάποιος να μου πει τι απαιτείται για αυτό? Δηλαδή ποιες μελέτες πρέπει να ξαναγίνουν και ποιες άλλες ενέργειες πρέπει να κάνω?
  8. Σωτήρη, ευχαριστούμε άλλη μια φορά. Myri, κι εγώ αυτό θα κάνω με το κινητό. 100% για πέρσι και φέτος δεν το περνάω καθόλου. Καλημέρα και καλή συνέχεια σε όλους.
  9. Ενας χαμός... Αναφορικά με ασφαλιστικές εισφορές: Δεν πλήρωσα το Β εξάμηνο 2014. Το πληρώνω τώρα μέσα στο 2015 με διακανονισμό. Κατά συνέπεια δεν το πέρασα στα έξοδα του 2014. Βλέπω τώρα στην αναμόρφωση ότι υπάρχει ο κωδικός 2003 για μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές. Θα πρέπει να το περάσω στο βιβλίο σαν έξοδο και να κάνω αναμόρφωση? Ή θα περαστεί σαν έξοδο το 2015 και θα το εκπέσω του χρόνου?
  10. Το θέμα στο αρχείο ρολάρει μια χαρά από θέμα χρόνου, καμιά σχέση με 2-3 χρόνια πριν. Και αυτό οφείλεται φυσικά στην πτώση αντικειμένου. Τις προάλλες, κατά τις 12 το μεσημεράκι οι 4 θεριακλήδες υπάλληλοι είχαν αράξει μέσα στο αρχείο και κάπνιζαν ανελέητα. ΟΚ, είναι άσχετο, αλλά δεν είναι δυνατόν σε δημόσια υπηρεσία που εξυπηρετούνται και νοσούντες, και εγκυμονούσες κ.λπ. να μη μπορείς να πάρεις ανάσα. Και δυστυχώς δεν έκανα θέμα γιατί από αυτούς θα χρειαστεί να εξυπηρετηθώ και αύριο.
  11. Απ'ότι έμαθα από συνάδελφο που έχει κάνει 3 περιπτώσεις, και μετά από τηλεφώνημά μου στην πυροσβεστική, το πιστοποιητικό εκδίδεται μετά από προσκόμιση κάτοψης χώρου στην πυροσβεστική, αυτοψία και υπόδειξη μέτρων από αυτούς και μετά ΥΔ ιδιοκτήτη και μηχανικού ότι τα μέτρα που υποδείχθηκαν εγκαταστάθηκαν. Μελέτη πυρασφάλειας γίνεται σε καινούρια κτίρια απ'ότι μου είπαν. Γνωρίζει κάποιος σχετικά για να επιβεβαιώσει?
  12. Καλημέρα Παύλο και ευχαριστώ για την απάντηση. Η αναθεώρηση προέβλεπε τη δημιουργία καταστήματος στο χώρο της πυλωτής, δεν αναφέρει όμως τετραγωνικά. Τέλος πάντων, κι εγώ καταλήγω στο ότι είναι εντάξει η περίπτωση και θα τη δώσω τη βεβαίωση. Κάτι τελευταίο: Γράφουμε τεχνική έκθεση στο πεδίο στα πρόσθετα στοιχεία? Ή επιλέγουμε την αντίστοιχη κατηγορία όπως στον 4014?
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω την εξής περίπτωση: Θέλω να εκδώσω βεβαίωση για κατάστημα. Η αποτύπωση συμφωνεί πλήρως με την κάτοψη της άδειας και έχει εμβαδόν (μεικτό) 78,66τμ. Στο τελευταίο συμβόλαιο όμως που το περιγράφει (σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας) αναφέρεται εμβαδόν (μεικτό) 70,33τμ. Σήμερα βρήκα τη συμβολαιογράφο που συνέταξε το συμβόλαιο και έχει την ίδια κάτοψη με της πολεοδομίας. Μου είπε πως όταν συνέταξε το συμβόλαιο ακολούθησε το εργολαβικό, το οποίο έλεγε εμβαδόν 70,33. Σημειώνω ότι έγινε αναθεώρηση στην αρχική άδεια, η οποία προέβλεπε πυλωτή. Έχω κάποιο πρόβλημα αν δώσω τη βεβαίωση, από τη στιγμή που η αποτύπωσή μου συμφωνεί με την Οικοδομική Άδεια? Επίσης: Στο πεδίο "επικρατούσα χρήση" θα επιλέξω "Υπηρεσίες"?
  14. "...παρότι ο ν.4014/11 κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του ΣτΕ και ακυρώθηκε, τα τρία πέμπτα των δηλώσεων που είχαν υποβληθεί στον ν.4014/11 δεν έχουν «μεταφερθεί» στο νέο σύστημα." Τί λέει ρε παιδιά εδώ? Εξ'αρχής δεν ορίζεται ότι η μεταφορά για περαιωμένες δηλώσεις είναι προαιρετική? Τί σημαίνει αυτό το "κρίθηκε αντισυνταγματικός"?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.