Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

zoglis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

4 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ευαγγελισμός
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
  1. Συνάδελφοι, έκατσα και διάβασα όλες τις σελίδες του τόπικ. Διάβασα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα (αρκετά δεν ήξερα) αλλά θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι απλό: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΙΤΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (του ευρύτερου τζίρου εργασιών μηχανικού) Υπήρχαν οι άδειες που είχαν ξεμείνει. Τελειώσανε. Κάποιες κατασκευές-ανακαινίσεις. Συρρικνώθηκαν κι αυτές. Όταν εγώ ασχολιόμουν με τα ΠΕΑ, με κορόιδευαν οι αυθαιρετάκηδες, επειδή δεν έκανα τακτοποιήσεις.. "με τα... σκοτωμένα ΠΕΑ ασχολείσαι; Στα αυθαίρετα έχει λεφτά"(και μιλάμε για τις ελάχιστες τιμές ΠΕΑ, που τώρα τις βλέπουμε με κυάλια!). Ελαχιστοποιήθηκαν και οι ρυθμίσεις αυθαιρέτων, αφού πλέον πάνε από παράταση σε παράταση. Τι έμειναν; Τα... ΠΕΑΑΑΑΑΑ Ε, χωρίς αγοραπωλησίες, με λιγοστές πλέον ενοικιάσεις (που μειώνονται και αυτές) τι περιμένεις να γίνει με 9000 άδειες επιθεωρητών; Άρα κι εδώ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΠΕΑ Και τσάμπα λοιπόν μπορεί να βγάλει πιστοποιητικό ένα μεγάλο γραφείο ( και άλλες δουλειές αν χρειαστεί), μόνο και μόνο για να διατηρεί πελατολόγιο (μπας και έρθει η... ανάπτυξη και τα βγάλει πολλαπλάσια στο μέλλον) Κοινώς, αν υπήρχαν δουλειές, δεν θα ασχολούνταν πολλοί μηχανικοί με τα ΠΕΑ (ως βεβαιώσεις) και θα ήτανε και πολύ πιο ακριβή η εκπόνησή τους. ΛΥΣΕΙΣ: Μόνο αν ξεπεραστεί η κρίση στο επάγγελμα. Και εξετάσεις να βάλουνε και να ανεβάζεις ηλεκτρονικά το ΦΕΚ και να σου ζητήσουν να διασταυρώνεις U με θερμοκάμερα... οι τιμές θα ανεβούν προσωρινά και ύστερα σιγά σιγά θα κυλήσουν στο πενηντάρικο και το εικοσάρικο ξανά... Όταν δοθούν λεφτά πχ για ενεργειακές αναβαθμίσεις, θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του ΠΕΑ και ο ρόλος του Ενεργειακού Επιθεωρητή και οι αντίστοιχες αμοιβές... Ως τότε... καλά κουράγια!
  2. Τροποποίηση σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας (με οικοδομική άδεια εννοείται)
  3. Μου έχει τύχει πελάτης να νοικιάσει τμήμα αυτοτελούς ιδιοκτησίας (ένα δωμάτιο), που βγήκε μικρότερο από 50μ2 και η εφορία δέχτηκε συμβόλαιο μίσθωσης του τμήματος αυτού χωρίς το ΠΕΑ (δεν ασχολήθηκε με την υπόλοιπη ιδιοκτησία). Είναι ρητά γραμμένο ότι το ελάχιστο που επιθεωρούμε είναι αυτοτελής ιδιοκτησία. Οπότε πρέπει πρώτα να γίνει τροποποίηση Σ.Ο.Ι. για να διαχωριστούν ισόγειο και υπόγειο. Αν όχι, κάνεις ΠΕΑ για όλη τη μεζονέτα.
  4. Ήταν γραμμένο στο άρθρο 16, παρ. 3 του Σχεδίου Νόμου "Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων" (σε διαβούλευση τον περασμένο Σεπτέμβριο). Αναμένουμε νεώτερα.
  5. Και πόσα δωμάτια υπολόγισες για το ΖΝΧ;
  6. Ούτε τώρα απαιτείται το πεδίο "Α/Α έργου". Είναι ακόμα προαιρετικό. Και ως γνωστόν ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. (Είμαστε σε αναμονή ενδεχόμενου επανακλεισίματος από 21/11, καταργήθηκε και το 2%, οπότε ποιος ο λόγος; )
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.