Μετάβαση στο περιεχόμενο

SOFOULA

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

SOFOULA's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νόμιζα πως για τον πρώτο έλεγχο μετράνε τα 2 ενοίκια και πως για μετά μπαίνουν όλα ενοίκια, ΔΕΗ ,ΟΤΕ κλπ.
  2. Σε μένα δεν μπήκαν ακόμα και ας πήγα με περισσή χαρά σήμερα στην Εθνική ....χαλάλι λέω και η ουρά μέχρι να μπώ μέσα και όλα...τελικά η Θεσσαλονίκη είναι λίγο πίσω στις πληρωμές ή όσοι περιμένουν την προκαταβολή να έρθουν μάλλον δεύτεροι....Οψόμεθα
  3. Καλά αν το έκανε μηχανικός που θα ήταν το μεμπτό, απαγορεύεται να διαφημιζόμαστε?Τι είμαστε γιατροί? Υπάρχει τέτοια δεσμευτική παράγραφος όταν γραφόμαστε στο ΤΕΕ?
  4. Κι εγώ πάντως που πήγα σήμερα ενημερώθηκα -απο την διευθύντρια μάλιστα- ότι έχουν κάποια ενημέρωση για τέλη Μαίου αλλά δε μπορεί να μου απαντήσει οριστικά , είναι μια ¨φήμη¨που ακούν από κάτω....Ας ελπίσουμε ότι είναι παρόμοια με εκείνη που έλεγε ότι τέλη Μαρτίου θα πάρουμε έγκριση....
  5. Στην περίπτωσή μου ήρθε μηχανικός γνωστός (αρχιτέκτονας) για να χωρίσει ένα οικόπεδο στα δύο. Όταν οι άλλοι όμοροι γείτονες θέλησαν να βάλουν περίφραξη και να οριοθετήσουν και τα δικά τους οικοπέδα έφεραν άλλο μηχανικό τοπογράφο ο οποίος ήρθε 4 φορές για να αποτυπώσει εκ νέου την περιοχή γιατί τα σχέδια που προυπήρχαν απείχαν κατα πολύ από την πραγματικότητα!Αποκλείσεις της τάξης του 30%.Όταν ήρθε ο τοπογράφος για να βάλει πασσάλους μας φώναξαν κι εμάς οι γείτονες ,για να ναι εντάξει οι άνθρωποι, και επιτόπου κατάλαβα ότι ο αρχιτέκτονας δεν είχε χρησιμοποιήσει ούτε μεζούρα!Συνεπώς ο διαχωρισμός του οικοπέδου στα 2 (μεταξύ συγγενών) δεν υφίστατο (δεν είχε υλοποιηθεί άλλωστε) και ήταν μετατοπισμένος κατα 4 μέτρα σύμφωνα με το fax που μας έστειλε ο τοπογράφος κατόπιν συνεννοήσεως. Ο αρχιτέκτονας έχει καταθέσει προ ετών σχέδιο με λάθος στοιχεία και τώρα η περίφραξη γίνεται με τα νέα σχέδια.Πρέπει νε κατατεθεί εκ νέου το νέο τοπογραφικό και αν ναι ποιός θα πληρώσει τη νύφη?Εγώ σαν πολιτικός μηχανικός μπορώ να βγάλω το σχέδιο αλλά να πληρώσω για κάτι που ήδη έχει πληρωθεί κάποιος? Υ.Γ.Προσφάτως μπήκα στο σόι που κατέχει το οικόπεδο.
  6. Εγώ δεν υπέγραψα κανενα χαρτί που να αναφέρει τρία χρόνια, αλλά μου είπε προφορικά πως στο τέλος του δεύτερου χρόνου θα μπορώ να πάω με τα χαρτιά που θα πηγαίνω και στο τέλος κάθε εξαμήνου για να πάρω τα 5000 (ομοίως για τον τρίτο χρόνο).Το μόνο χαρτί που υπέγραψα ήταν αυτό στο οποίο οι ελεγκτές είχαν σημειώσει τον έλεγχο και ο νέος όρος που μου είπε να διαβάσω για να δω εάν συμφωνώ ήταν η παράγραφος 19 (ότι η επιχορηγηση εμπίπτει στις διατάξεις του κανονισμού de minimis δλδ να μην εισπράξω επιχορήγηση μεγαλύτερη από 200.000για 3 συνεχόμενα έτη!!!!) Εσείς υπογράψατε κάτι διαφορετικό?
  7. Τι προτείνεις; Δε βλέπω άλλη λύση... Σημερινή εξέλιξη: Επισκέφθηκα τα γραφεία του ΟΑΕΔ (για πολλοστή φορά) όπου και με ενημέρωσαν ότι ούτε εγκριτικές έχουν δοθεί ακόμη, επειδή δεν έχουν καν πρωτοκολληθεί (παρά τη θετική εισήγηση των ελεγκτών) γιατί αυτές τις εντολές είχαν...Αποτέλεσμα είναι ότι ενώ πήρα τη προφορική έγκριση στις 17/12, το διάστημα που έχει περάσει από τότε δε θα φαίνεται πουθενά!! ΝΤΡΟΠΗ !
  8. Εγώ έκανα την αίτηση 6/10/09, ήρθαν για έλεγχο στις 17/12/09 και ακόμη περιμένω. Κοντά στις ημερομηνίες αυτές έχει πάρει κάποιος την 1η δόση; Στον ΟΑΕΔ μου είπαν ότι το πρόγραμμα έχει παγώσει κτλ κτλ (χωρίς φυσικά να μου πουν πότε να περιμένω απάντηση). ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  9. Μπορεί καποιος να με διαφωτίσει για τα λογισμικά πάνω σε μελετες θερμομονωσης σε συνδυασμο με φωτοβολταικα και παθητικά συστηματα θέρμανσης ψύξης.Ποιο είναι το πιο πλήρες πακέτο και αν το energy plus που ειναι ελεύθερο λογισμικό καλύπτει όλα τα παραπάνω πεδία.
  10. Ευχαριστω για τις συμβουλές. Στο σχήμα που μου στειλες http://www.diestatiker.de/img/durch5.jpg το lw πως υπολογίζεται;Γιατι νόμιζα βαση του ΕΚΩΣ ότι ο οπλισμός διάτρησης (συνδετήρες) μπαινει σε απόσταση 1,5d ή 800mm από την παρειά του υποστυλώματος- τοιχείου.(18.1.5.3.)
  11. Ευχαριστω για τις πληροφορίες. Οι συνδετήρες που επέλεξα φαίνονται στο σχήμα αλλα δεν επαρκούν και επιπρόσθετα είναι τοποθετημένοι και εκτος κρισίμου. Δυστυχώς στο συγκεκριμένο έργο δεν μπορώ να τοποθετήσω DEHA αν και θα θελα (με έτοιμο το προγραμματακι τους και την γερμανική εγγύηση αν και χωρις ευροκώδικα). Το πάχος της πλάκας δε μπορώ να το αυξήσω πολύ και απο ροπές δεν έχω πρόβλημα. Στην περίπτωση που βάλω κρυφοδοκούς το πρόβλημα της διάτρησης αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.