Μετάβαση στο περιεχόμενο

kenny

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

kenny's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Βρήκα στα downloads την ΤΟΤΕΕ 2411/86 Διανομή Κρύου Ζεστού Νερού. Γράφει στην παράγραφο 5.1.2.3: > 5.1.2.3 Μεταξύ του αγωγού υδροδότησης και των σωληνώσεων διανομής παρεμβάλλεται αποφρακτικά διάταξη (γενικός διακόπτης) για όλη την τροφοδοτούμενη εγκατάσταση. Συνιστάται η επισήμανση του γενικού διακόπτη με ενδεικτική πινακίδα. Είμαι σωστός στο να υποθέσω ότι η παραπάνω απαίτηση καλύπτεται από τον γενικό στα ρολόγια, άρα νομικά δεν επιβάλλεται η ύπαρξη γενικού στο διαμέρισμα? Ή μήπως ισχύει κάτι ανάλογο με τον δικό μου τομέα (ηλεκτρολογικά), δηλαδή μέχρι το ρολόι (άρα και ο γενικός αφού τοποθετείται πριν το υδρόμετρο) το δίκτυο ανήκει στον πάροχο? Τότε δεν θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι η έλλειψη γενικού στο διαμέρισμα παραβιάζει την ΤΟΤΕΕ? Δυστυχώς δεν κατέχω από υδραυλικά γι' αυτό και φοβάμαι για τυχόν φθορά. Δεν είναι τόσο για το θέμα της δαπάνης, αλλά μάλλον για το γ....ο του να σπάζεις πλακάκια και να σκάβεις σε καινούρια διαμερίσματα. Άλλωστε έχω ξάδερφο υδραυλικό και θα μου κάνει και φιλική τιμή. Απλά εκνευρίστηκα με την συμπεριφορά του. Λες και όταν αφαιρούσε το γενικό δεν μπορούσε να μου πει "ξέρεις θέλει αλλαγή, είναι 50, 100, 150 ευρώ, αλλά δεν έχω πάνω μου". Απ' ότι φαίνεται πάντως τα υδραυλικά έχουν προχειρότητες και σε άλλα διαμερίσματα στην πολυκατοικία. Σε ερώτηση στον εργολάβο απάντησε ότι τα είχε τεστάρει στα 8 bar. Κάπου σε άλλο thread διάβασα ότι στην Αθήνα η ΕΥΔΑΠ (κατ αναλογία και στην υπόλοιπη Ελλάδα υποθέτω) καλύπτεται για πίεση μέχρι 10 bar όμως. Τρέχα γύρευε. Τέσπα, ευχαριστώ για τη βοήθειά σας, και σόρρυ για τη λογοδιάρροια. Ήθελα να τα πω κάπου να ξεδώσω.
  2. Σε καινούριο διαμέρισμα που πρόκειται να αγοραστεί, ο γενικός διακόπτης του νερού παρουσίαζε διαρροή. Καλέσαμε τον ιδιοκτήτη-εργολάβο της πολυκατοικίας, έσπασε το πλακάκι, έσκαψε στον τοίχο, αφαίρεσε τον διακόπτη και αντί να τον αντικαταστήσει τον παρέκαμψε με προέκταση. Όταν τον ρωτήσαμε γιατί δεν τον αντικατέστησε, είπε ότι δεν χρειάζεται. Αν θέλουμε λέει κλείνουμε τον γενικό στο ρολόι, τα οποία βέβαια ρολόγια είναι εκτεθειμένα στον κάθε επιτήδειο. Και είχε και την απαίτηση αντί να στείλει δικό του μάστορα να αποκαταστήσει τον τοίχο, να βάλω αυτόν που μου περνάει τα πλακάκια στην κουζίνα. Εννοείται ότι γενικό διακόπτη θα βάλω, γιατί την πάτησα πρόσφατα με παλιό κλειστό διαμέρισμα το οποίο είχε πρόβλημα στα υδραυλικά. Είχαμε κλείσει τον γενικό του νερού από τα ρολόγια (στο διαμέρισμα δεν υπήρχε γενικός). Κάποιος ηλίθιος όμως πήγε και τον άνοιξε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι από κάτω και να πληρώνουμε μαστόρους. Άρα γενικό νερού θα βάλω ακόμα και αν χρειαστεί να τον πληρώσω εξτρά. Το θέμα είναι αν μπορώ να υποχρεώσω νομικά τον εργολάβο να βάλει πάλι γενικό νερού όπως πριν. Επίσης ρωτάω γιατί φοβάμαι μήπως βάζοντας την προέκταση προξένησε κάποιου είδους φθορά στη σωλήνα, γιατί χρησιμοποίησε κάποιου είδους θερμοκολλητικό μηχάνημα, και έτσι τώρα είναι αδύνατο να μπει εκ των υστέρων γενικός?
  3. Γνωρίζει κανείς αν είναι υποχρεωτική η ύπαρξη γενικού διακόπτη νερού μέσα σε ένα διαμέρισμα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.