Μετάβαση στο περιεχόμενο

ANTONIS-ΧΑΝΙΑ

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΧΑΝΙΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

ANTONIS-ΧΑΝΙΑ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Να ρωτήσω κι εγώ κάτι για να γίνει λίγο κουβεντούλα. Έχω κάνει την ρύθμιση ενός αυθαιρέτου με τον Ν. 4014 για ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ και ο άνθρωπος μέχρι τώρα πλήρωνε κανονικά τις δόσεις του (έχει μπει σε καθεστώς 46 δόσεων). Πιο συγκεκριμένα έχει πληρώσει τις 9 από τις 46 δόσεις συνολικά. Επειδή ο φάκελλος της οικοδομικής άδειας του 1981 έχει χαθεί (πρωτόγνωρο πράγμα!), ΜΕΤΑ που έκανα την δήλωση αυθαιρέτου προχώρησα, μετά από εντολή του ιδιοκτήτη, σε ανασύσταση αυτού. Έλα ντε, όμως που ψάχνοντας, βρήκα στοιχεία, από γειτονικές άδειες, που αποδυκνείουν ότι αυθαίρετες κατασκευές δεν ήταν μόνο οι βοηθητικοί χώροι που δηλώθηκαν με τον Ν. 4014 αλλά και ένα δωμάτιο επιφανείας 4,00 μ2 το οποίο προφανώς δεν έχει δηλωθεί! Επροσθέτως να πω ότι στην Τράπεζα πλέον δεν δέχονται τον κωδικό πληρωμής του 4014 και του ζητάνε να εκδώσει νέο κωδικό πληρωμής με τον Ν. 4178. Έλα ντε, όμως, που αν μεταφέρω την δήλωση στον Ν. 4178 και δηλώσω και τα 4,00 μ2 τα παραπάνω, το πρόγραμμα θα μου κάνει επανυπολογισμό ΟΛΩΝ των προστίμων και έτσι θα χάσω την έκπτωση του 50% που είχα για τους βοηθητικούς χώρους με τον Ν. 4014! Η ερώτηση που θέλω να κάνω λοιπόν έιναι η εξής: Μπορώ να μεταφέρω όπως είναι την δήλωση του Ν. 4014 στον νέο νόμο Ν. 4178 έτσι ώστε να μην χρειαστεί να γίνει επανυπολογισμός των προστίμων και χάσει την έκπτωση του 50% ο άνθρωπος και όταν, με το καλό, ψηφιστεί η επαναφορά της έκπτωσης του 50% σε ισόγειους βοηθητικούς χώρους (έτσι τουλάχιστον μας είπαν από το Τοπικό ΤΕΕ εδώ στα Χανιά), να διορθώσω την δήλωση και να πληρώσω, ότι αναλογεί για τα 4,00 παραπάνω τεραγωνικά και μόνο ή δεν επτρέπεται αυτό και θα με πάνε μέσα???? Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. yian
  2. Καλημέρα. Θέλω να ρωτήσω το εξής και όποιος ξέρει και μπορεί θα είμαι υπόχρεος αν μπορεί να απαντήσει. Σε ένα αγροτεμάχιο επιφανείας 3.500 μ2 για το οποίο έχει εκδοθεί βεβαίωση αρτιότητας πέρυσι σαν προυφιστάμενο του 1977 και εμβαδόν >2.000 μ2, θέλω να εκδώσω νέα οικοδομική άδεια και έχω την εξής "σύγκρουση" με την Πολεοδομία Δήμου Χανίων. Επειδή έχω πρόσωπο σε χαρακτηρισμένο δρόμο σαν κύριο δημοτικό (από το 2010 έχει γίνει ο χαρακτηρισμός), πολύ σωστά πρέπει να αφήσω απόσταση 15,00 μέτρα από τον άξονα του δρόμου αυτού. Η Πολεοδομία Χανίων επιμένει όμως ότι πρέπει να αφήσω και 15,00 πλάγια απόσταση το οποίο δεν δέχομαι φυσικά καθώς πιστεύω ότι για την περίπτωσή μου το Π.Δ. του 1985 είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αφήσω πλάγια απόσταση 5,00 μ. και όχι 15,00 μ.Το ότι έχω επαφή με κύριο δημοτικό δρόμο για μένα είναι αδιάφορο καθώς δεν βλέπω ούτε στην εγκύκλιο 34844/5574/104/86 να αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αναφέρει μόνο κάτι για γήπεδα που δημιουργήθηκαν μετά την ισχύ του Π.Δ./6-10-78 αλλά εγώ πιστεύω ότι δεν έχω σχέση με αυτό καθώς εμένα η αρτιότητα είναι σαν προυφιστάμενο του 1977. Περιμένω με αρκετό ενδιαφέρον τυχόν απαντήσεις σας!
  3. Θέλω να ρωτήσω το εξής και να με διαφωτίσει όποιος θέλει και ξέρει! Στο παράδειγμα 2 των οδηγιών του ΥΠΕΚΑ του υπολογισμού του προστίμου, αναφέρει το εξής: Έχει μία β' κατοικία, εκτός σχεδίου, με υπέρβαση 40,00 μ2 (κατοικία με οικοδομική άδεια 200,00 μ2), τιμή ζώνης 800 και στο πρόστιμο που βγάζει κάνει τον εξής συλλογισμό: 40,00 μ2 Χ 800 (Τ.Ζ.) Χ 1,7 (σαν εκτός σχεδίου) Χ 1 (υπέρβαση δόμησης<50%) Χ 0,5 (άλλη κατοικία με ΤΖ<1000) = 4.080,00 € και η ερώτηση η δικιά μου (ελπίζω όχι χαζή) είναι η εξής : Γιατί δεν βάζει και τον συντελεστή "υπέρβαση κάλυψης"? (προσωπικά πιστεύω ότι αφού λέει ότι έχει οικοδομική άδεια 200,00 μ2 και έχει και δωμάτιο 40,00 μ2, αποκλείεται να μην έχει υπέρβαση και κάλυψης!). Μήπως δεν μπαίνει ο συντελεστής κάλυψης ή τέλος πάντων μπορεί να μπει και ο συντελεστής υπέρβασης δόμησης αλλά και κάλυψης ή όχι????? Έχω μπερδευτεί λίγο και όποιος θέλει ας βοηθήσει! Ευχαριστώ!!!!!
  4. Καλησπέρα. Δεν έχω καταλάβει κάτι και αν θέλει κάποιος ας μου λύσει την απορία. Πες ότι έχω μία αποθήκη (όχι χρήση κατοικίας δηλαδή) παράνομη, σε ξεχωριστό όγκο από το υπόλοιπο κτίριο (ανεξάρτητη δηλαδή) το οποίο είναι καθ΄όλα νόμιμο και με οικοδομική άδεια, στον πίνακα των συντελεστών, θα θεωρήσω ότι δεν έχω οικοδομική άδεια?
  5. Καλημέρα. Έχω το εξής πρόβλημα με την Πολεοδομία. Βγάζω μία άδεια προσθήκης νέας κατοικίας (καθ' ύψος) σε υφιστάμενο κατάστημα το οποίο έχει εκδοθεί με οικοδομική άδεια το 2010. Το ισόγειο κατάστημα έχει ολοκληρωθεί μόνο κατά τα μπετά. Λοιπόν, η Πολεοδομία μου λέει ότι επειδή ή άδεια του καταστήματος είναι σε ισχύ, άσχετα πως έχουν γίνει τα μπετά, η νέα προσθήκη πρέπει να θεωρηθεί σαν αναθεώρηση της παλαιάς άδειας του 2010. Και μάλιστα, για τον λόγο αυτό, μου βγάζουν ποσοστά σε Αρχιτεκτονικά-Στατικά (50% συγκεκριμένα) επί του συνόλου και των δύο (2) ορόφων. Εγώ, βέβαια, διαφωνώ κάθετα με αυτό, και τους λέω ότι από την στιγμή που έχει αποπερατωθεί ο φέρων οργανισμός του ισογείου και δεν έχει γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην πρώτη οικοδομική άδεια, πρέπει να βγεί η νέα άδεια του ορόφου κανονικά σαν προσθήκη επί υφιστάμενου και όχι σαν αναθεώρηση όλου του κτιρίου. Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας πάνω σε αυτό το πρόβλημά μου και αν μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει πως μπορώ να έχω έγγραφη απάντηση για το τι ισχύει τελικά. (να επικοινωνήσω με το τμήμα αμοιβών του ΤΕΕ να τους εκφράσω το πρόβλημά μου ίσως?). Σας ευχαριστώ!
  6. 'Εχω το εξής πρόβλημα με ένα πελάτη μου. Έχει κάνει εκσκαφή στο αγροτεμάχιό του για δημιουργία ενός βιομηχανικού κτιρίου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τα βρίσκει με τον χωματουργό για τα κυβικά της εκσκαφής καθώς λόγω ιδιατερότητας της εκσκαφής ήταν αδύνατον να γίνει αποτύπωση του χώρου πριν και μετά την εκσκαφή. Έτσι, καταλήξαμε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να κυβίσουμε τα αμάξια της απομάκρυνσης των προιόντων εκσκαφής. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω την διαφορά μεταξύ του "σκαμένου" χώματος και του "άσκαφτου' σε μ3. Απ' 'οτι ξέρω γενικά αυτό έχει να κάνει με την μορφή του χώματος. (π.χ. βράχος, απλό χώμα, κ.λ.π.). Στην συγκεκριμένη περίπτωση το χώμα είναι συμπαγές (λεπίδα). Γνώμη μου είναι να διαιρέσω τα κυβικά των αμαξιών με 1,3 για να βρω τα πραγματικά τα κυβικά της εκσκαφής. Μήπως κάποιος μπορεί να μου πει πιο συγκεκριμένα που μπορώ να βρω κάποιο επίσημο πίνακα για να υπολογίσω τα ακριβή κυβικά της εκσκαφής θεωρώντας την μορφή του εδάφους όπως ανέφερα παραπάνω? (π.χ. από ΥΠΕΧΩΔΕ?). Ευχαριστώ εκ των προτέρων..... Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
  7. Καταρχήν να πω ένα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έχετε δείξει. Στην ειδικότητα είμαι πολιτικός μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, με ενδιαφέρουν οι γενικές παραδοχές που βάζουμε στο τεύχος ή στο στατικό σχέδιο για καθαρά νέα μελέτη (ανέγερση) με φέρουσα τοιχοποιία (διαζωματική)!
  8. Καλημέρα. ήθελα να ρωτήσω σε μία στατική μελέτη σε διώροφο πέτρινο κτίριο με τμήμα υπογείου, τι παραδοχές πρέπει να βάλω στο σχέδιο το στατικό για να το εμφανίσω στην Πολεοδομία? Αν κάποιος έχει τις γενικές παραδοχές και ειδικά σε μορφή .dwg, θα είμαι υπόχρεος. Ευχαριστώ!
  9. Παρακαλώ, είμαι καινούργιος χρήστης του Ε-TABS και ενδιαφέρομαι για να κάνω μαθήματα εκμάθησης του προγράμματος. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι επειδή είμαι από Χανιά, πρέπει να ανέβω Αθήνα για μαθήματα? Αν ναι, είναι πολύ δύσκολο....Ξέρει κάποιος να μου πει αν έχω εναλλακτική λύση? Μπορώ π.χ. να φέρω κάποιον εδώ στα Χανιά για μαθήματα? Όποιος ξέρει, αν θέλει, ας με κατατοπίσει λίγο....Ευχαριστώ και πάλι! Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Επίσης αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας! Ευχαριστώ, achille.
  10. αν θέλεις, πες μας πιο συγκεκριμένα τις διαστάσεις περίπου του υφιστάμενου κτιρίου και ίσως μπορέσω να σε βοηθήσω με μία γνώμη....πάντως δεν θα σου συνιστούσα να κάνεις ενιαία θεμελίωση παλαιού και νέου....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.