Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tyflos

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Δράμα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tyflos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ακόμα δεν έχω τελειώσει με την ιστορία. Ως τώρα σε έναν φορέα που ρώτησα ,είχαν άγνοια ,μετά μίλησα συγκεκριμένα με την ΕΒΕΤΑΜ και μου είπαν ότι εκδίδουν κανονικά πιστοποιητικό παραλαβής. Μόλις ολοκληρώσω και έχω κάτι στα χέρια μου θα γράψω περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως από την υπηρεσία Ανάπτυξης μου απάντησαν ότι δεν γίνεται να το παραλάβουν αυτοί διότι δεν έχουν την κατάλληλη άδεια (οι υπάλληλοι). Ευχαριστώ πάντως.
  2. Καλησπέρα συνάδερφοι Θα ήθελα να μου απαντήσετε αν γνωρίζετε αν απαιτείται να γίνει παραλαβή ατμολέβητα τύπου Γ από πιστοποιημένο φορέα ή Δ/νση Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (αυτήν που διάβασα) δεν γράφει για παραλαβή ,παρά μόνο ότι ο ατμολέβητας τύπου Γ μπορεί να μπει σε οποιονδήποτε χώρο αρκεί να εξασφαλίζεται ότι θα μπορεί κάποιος άνετα να δουλεύει γύρω από αυτόν. Σε ερώτησή μου σε πιστοποιημένο φορέα μου είπαν ότι δεν έχουν κάνει παραλαβή σε τύπου Γ ως τώρα και πιστεύουν ότι δεν απαιτείται ,αλλά από την Δ/νση Ανάπτυξης που ρώτησα μου είπαν (αλλά δεν είναι και πολύ σίγουροι) ότι απαιτείται. Θα ήθελα λοιπόν την βοήθειά σας και αν γνωρίζεται κάποια νομοθεσία πάνω στην απάντηση που θα δώσετε για να μπορέσω και εγώ να την δείξω στον υπάλληλο στην Δ/νση ανάπτυξης.
  3. Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα και θα ήθελα την γνώμη σας ή ακόμα καλύτερα την εμπειρία σας ,αν έχετε ανάλογη περίπτωση. Το πρόβλημα αφορά την ηλεκτροδότηση μίας βιοτεχνίας παρασκευής πλαστικών σάκκων. Πιο συγκεκριμένα ,και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο ,αρκετά συχνά διακόπτεται η ηλεκτροδότηση της επιχείρησης. Η διακοπή γίνεται εξωτερικά της επιχείρησης (στην κολώνα ,στον Μ/Σ της ΔΕΗ στην περιοχή). Στην συνέχεια έρχεται ένα τεχνικό συνεργείο ,αλλάζει τις ασφάλειες (ή ότι άλλο κάνει) και επανέρχεται η ηλεκτροδότηση. Στην συγκεκριμένη επιχείρηση ,η διακοπή της ηλεκτροδότησης δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην λειτουργία της. Λόγω του μηχ/κού εξοπλισμού αυτής ,η διακοπή ρεύματος μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις εκτυπωτικές μηχανές. Ακόμα τα extruder (θερμικές μηχανές) θελουν ακόμα περισσότερο χρόνο να επανέλθουν σε λειτουργία. Σε αναφορά του προβλήματος στην τοπική ΔΕΗ ,απλά σηκώνουν τους ώμους και αναφέρουν ότι η γραμμή είναι αρδευτική και ότι αν δεν γίνει κάποιο άλλο έργο εκεί γύρω δεν πρόκειται να αναβαθμίσουν το δίκτυο τους στην περιοχή. Φυσικά παραδέχονται ότι δεν φταίει σε καμία περίπτωση η επιχείρηση και η ηλεκτρική εγκατάστασή της. Υπάρχει κάποιος τρόπος να πιέσω σε τόπικό ή κεντρικό επίπεδο την ΔΕΗ για την αναβάθμιση του δικτύου της ; Ο ενδιαφερόμενος είναι διατεθιμένος να χρησιμοποιήσει και νομικά μέσα ή ότι άλλο χρειαστεί. Οποιαδήποτε γνώμη ή εμπειρία σε κάτι αντίστοιχο είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ προκαταβολικά
  4. Καλησπέρα συνάδερφοι Συμφωνώ με τον συνάδερφο που αναφέρει ότι τους κόβουν οι τράπεζες. Γνωρίζω πολλούς ενδιαφερόμενους που κόπηκαν από τον 'υπεβάλοντα' ζήλο των πιστ. ιδρυμάτων. Οι λόγοι πολλοί , λόγω ηλικίας , ζητούν εγγυήσεις κλπ. Και αν ισχύει ο αριθμός πρωτοκόλλου που βλέπω να δίνεται στα πιστοποιητικά προβλέπω και νέα παράταση διότι μέχρι χτές ζήτημα να είχαμε φτάσει στις 22000 αιτήσεις. Και το πρόγραμμα απευθύνεται σε 100000 ιδιοκτήτες. Έχω κάποιες απορίες ,και θέλω την γνώμη σας. Απορία 1 : το όνομα που αναγράφεται στο πιστοποιητικό πρέπει να είναι του δανειολήπτη ; Προσωπικά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο αλλά μία τράπεζα μου το ζητάει έτσι. Στο helpdesk του προγράμματος πήρα (αν είναι δυνατό!!!!) δύο διαφορετικές απαντήσεις ,και ναι και όχι. Απορία 2 : Μπορεί κάποιος που έχει κάνει την πρώτη επιθεώρηση να κάνει και την δεύτερη; Μπορεί να είναι και κατασκευαστής της παρέμβασης ; Γιατί νόμιζα ότι δεν μπορεί και από αυτά που διάβασα εδώ βγάζω το συμπέρασμα ότι μπορεί. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  5. Μία απορία συνάδερφοι. Εχω μία αλλαγή χρήσης καταστήματος σε κατοικία (Ε<50 τ.μ.). Χρειάζεται μελέτη θερμομονωτικής επάρκειας. Η ερώτησή μου είναι αν απαιτείται το κτίριο να πληρεί τους όρους του ΚΕΝΑΚ για την Ζώνη Δ ,ή απλά χρειάζεται να γίνει η μελέτη σύμφωνα με τα υπάρχοντα υλικά ,χωρίς την εφαρμογή των ελάχιστων συντελεστών για την ζώνη ?
  6. το έχω πάρει. Λοιπόν βγάζει το τεύχος υπολογισμών (θερμομόνωση) που απαιτείται. Μπορείς να δημιουργήσεις xml αρχείο και για πιστοποιητικά. Το δούλεψα ελάχιστα ακόμα. Υπάρχει πρόβλημα στην μεταφορά των στοιχείων από το xml που παράγει στο πογραμμα του ΤΕΕ - ΚΕΝΑΚ για πιστοποιητικό. Δεν δοκίμασα ακόμα για μελέτη. Αναβαθμίσεις γίνονται κάθε μερα. Το τεύχος της τεχνικής έκθεσης δεν παράγεται από το πρόγραμμα. Τέλος δεν παράγεται κανένα σχέδιο αντίστοιχο με την μελέτη - παράδειγμα του ΤΕΕ. Δηλαδή σκιάσεις από μακρινά εμπόδια κλπ.
  7. ευχαριστώ πολύ συνάδερφοι. Απλά επιβεβαιώθηκα ότι δεν είμαι εγώ ο παράλογος. Απλά δεν θέλουν να παραλάβουν ακόμα φακέλους ... τι άλλο να σκεφτώ .... έχουν πήξει στην δουλειά από την αυξημένη οικ. δραστηριότητα ...και δεν προλαβένουν.... Κάναμε ερώτημα στο υπουργείο για διευκρινήσεις στα αυτονόητα..... Ελλάδα ...!!!!!
  8. Άρθρο 94 Πρόσθετες αρμοδιότητες δήμων 1. Στο άρθρο 75 παρ. Ι του Κώδικα Δήμων και Κοινοτή- των και υπό τον τομέα β ́ («Περιβάλλον») προστίθενται οι ακόλουθες αρμοδιότητες: «11. Η έκδοση οικοδομικών αδειών, ο προέλεγχος για την έκδοσή τους, ο έλεγχος μελετών για οικοδομικές ά- δειες, συναφούς χαρακτήρα πολεοδομικές αρμοδιότη- τες, καθώς και ο έλεγχος και η επιβολή προστίμων για την κατασκευή αυθαιρέτων κτισμάτων, κατά την κείμενη 1828 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) νομοθεσία, υπό την επιφύλαξη της περίπτωσης 45 του άρθρου 280 του παρόντος. 12. Ο έλεγχος των αρχιτεκτονικών, των στατικών, των υδραυλικών και των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών, της μελέτης θερμομόνωσης, της μελέτης παθητικής πυ- ροπροστασίας και των σχετικών φορολογικών στοιχείων για την έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικών αδειών βιο- μηχανικών κτιρίων, κατά τις ρυθμίσεις των παραγράφων 1 έως και 3 του άρθρου 5 του π.δ. 78/2006 (ΦΕΚ 80 Α ́). στο 12 λέει καθαρά ότι είναι μόνο ο έλεγχος των μελετών και όχι η έκδοση των οικοδομικών αδειών. Πάνω σε αυτό η πολεοδομία δεν δέχεται να εκδόσει την οικοδομική άδεια. Μήπως κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα μπορει να με βοηθήσει να βρώ μία άκρη; Πραγματικά έχω σηκώσει τα χέρια ,και ο πελάτης έχει αγανακτήσει....
  9. Μπορεί κάποιος με παρόμοια περίπτωση να με βοηθήσει ; Πριν την εφαρμογή του καλλικράτη είχαμε καταθέσει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η απόφαση εκδόθηκε μετά την εφαρμογή του (Καλλικράτη). Μερικές μέρες μετά εκδόθηκε η απόφαση για την άδεια εγκατάτάστασης της βιοτεχνίας (ειδική δήλωση εργαστηρίου). Μαζί με την ειδική δήλωση καταθέσαμε και τον φάκελο της οικοδομικής άδειας του εργαστηρίου στην Πολεοδομία (η Δ/νση Ανάπτυξης δεν διαθέτει μηχανικούς και τον έλεγχο των οικ.αδειών τον έκανε μέχρι τώρα η πολεοδομία). Μετά τον Καλλικράτη η πολεοδομία δεν μας αφήνει να καταθέσουμε τον παραπάνω φάκελο διότι δεν είναι πια στην αρμοδιότητά της ο έλεγχος. Μπορεί κανένας να με διαφωτίσει ; Στον καλλικράτη που είδα (όχι εκτενης ψάξιμο) μιλάει για αρμοδιότητα του Δήμου ώς προς τις οικοδομικές άδειες των βιοτεχνιών. Τελικά τι ισχύει ; Υπάρχει τελικά στο fast truck με μίας στάσης υπηρεσία (Δ/νση αναπτυξης); Συνεχίζει ο έλεγχος από τις πολεοδομίες και η έκδοσή τους από τις δ/νσεις ανάπτυξης ; Όποιος γνωρίζει ας απαντήσεις σας παρακαλώ Ευχαριστώ.
  10. @akara Νομίζω ότι όλα τα λογισμικά είναι μόνο για windows. Έγώ έχω κάνει εγκατάσταση το πρόγραμμα της Runet και το πρόγραμμα του ΤΕΕ αλλά χρησιμοποιώντας εικονικό λειτουργικό. Αυτό γίνεται με την βοήθεια τρίτου προγράμματος (πχ virtual box). Με λίγα λόγια κάνεις μία εγκατάσταση ενός λειτουργικού xp μέσα στο άλλο λειτουργικό (εγώ το έκανα στο ubuntu), με την βοήθεια του virtual box. Και μετά ανοίγοντας αυτό το πρόγραμμα μπορείς να δουλέψεις κανονικά σε ένα λειτουργικό windows ,θυσιάζοντας όμως αρκετή από την ταχύτητά σου. Ψάξε λίγο να δεις την χρήση του virtual box στο utube για να δεις περί τείνος πρόκειται.
  11. Καλησπέρα Διαβάζω όλα τα σχετικά threads με τον ΚεΝΑΚ , αλλά συνεχίζω να έχω κάποιες απορίες. Ίσως και να έχουν απαντηθεί ήδη σε κάποιο από τα thread που δεν έχω διαβάσει ,και ζητώ συγνώμη αν επαναλαμβάνομαι και γίνομαι κουραστικός. Ζητώ λοιπόν την κατανόησή σας και την βοήθειά σας. Για τα πιστοποιητικά : 1. Όταν ένας εργολάβος επιθυμεί να πουλήσει διαμερίσματα πριν ακόμα κτιστεί η οικοδομή ,απαιτείται η προσκόμηση πιστοποιητικού σε συμβολαιογράφο ; 2. Στα πιστοποιητικά όπου γίνονται και τα σενάρια βελτίωσης, πρέπει να δίνονται και λεπτομέριες για αυτά στον πελάτη (πως και τι πρέπει να κατασκευάσει ,σύμφωνα με τα σενάρια που κάναμε, και αν ναι ,αυτά είναι δεσμευτικά για αυτόν ως προς την βελτίωση του κτιρίου); 3. Όταν ένας εργολάβος ολοκληρώσει μία οικοδομή και εκδοθεί πιστοποιητικό (ένα) για όλο το κτίριο, αυτό φτάνει για την πώληση όλων των διαμερισμάτων ; Αν ναι ο εργολάβος δίνει αντίγραφα του ίδιου πιστοποιητικού στον κάθε αγοραστή ; 4. Στην ψύξη στις κατοικίες όταν χρησιμοποιούμε συντελεστή 0,5 ,πρέπει να ορίσουμε επιφάνεια ψύξης = μισό της θερμενόμενης επιφάνειας ή αφού βάζουμε 0,5 πρέπει να η επιφάνεια ψύξης να ειναι ίση με την θερμενόμενη επιφανεια ; 5. Γιατι βάζοντας στο σύστημα ψύξης (όταν δεν υπάρχει τέτοιο εγκατεστημένο) τα τυπικά στοιχεία που προτείνει η βοήθεια δεν μου βγαίνει ίδια κατανάλωση με αυτής του κτιρίου αναφοράς ; Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που λαμβάνει υπόψην το πρόγραμμα για τον παραπάνω υπολογισμό ή κάνω κάτι λάθος ; Για τις επιθεωρήσεις : Για την σκίαση από κάθετους προβόλους και την χρήση των πινάκων της ΤΟΤΕΕ ,πως καταλήγουμε αν ο πρόβολος είναι δεξιά ή αριστερά ; Κοιτώντας απέναντι την τοιχοποιία ή κοιτώντας σαν να είμαστε η τοιχοποιία ; Για τα προγράμματα ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ & λοιπών : Από την στιγμή που η μελέτη υπογράφεται από 2 μηχανικούς ,είναι υποχρεωτικό να είναι και οι δύο κάτοχοι του προγράμματος του ΤΕΕ , και το σημαντικότερο να είναι κάτοχοι ενός προγράμματος ιδιωτικής εταιρείας (4Μ κλπ); Δηλαδή τι με εμποδίζει με συνεργασία με κάποιον άλλον μηχανικό να αγοράσω το πρόγραμμα πχ της civiltech και να το χρησιμοποιούμε και οι δύο για να δημιουργούμε τις μελέτες ενεργειακής απόδοσης που υπογράφουμε και οι δύο. (θεωρείστε ότι το πρόβλημα του κλειδιού λύνεται με κοινή χρήση του)
  12. Αγαπητοί συνάδελφοι παρακαλώ για την βοήθειά σας Στην μελέτη ενεργειακής απόδοσης που έχει αναρτηθεί στο ΤΕΕ (αλλά και στο ΥΠΕΚΑ) ,στην παράγραφο 5.2.1 ,από σελίδα 29 έως 33 όπου υπολογίζονται οι ηλιακοί συλλέκτες που πρέπει να τοποθετηθούν για τις ανάγκες του ΖΝΧ της οικοδομής δεν μπορώ να καταλάβω τον υπολογισμό που γίνεται στον πίνακα 5.4 (στήλη 2- μέσο μηνιαίο φορτίο κάλυψης από ΗΣ). Έχει υπολογίσει παραπάνω τα 91 τ.μ. ηλιακού που πρόκειται να τοποθετήσει και λογικά πρέπει να πολλαπλασιάσει το 91 με κάθε τιμή του πίνακα 5.3 (γραμμή 2). Είμαι λάθος ; Μήπως υπάρχει κάποιος βαθμός απόδοσης για τους συλλέκτες , ή κάτι άλλο που υπολογίζει πριν βάλει τις τιμές στον πίνακα ; Βοηθείστε συνάδερφοι προσπαθώ να τελειώσω ένα excelάκι για τον αυτόματο υπολογισμό των συλλεκτών το οποίο θέλω να αναρτήσω στο φορουμ προς σχολιασμό και διορθώσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  13. Αγαπητοί συνάδερφοι θα ήθελα τις συμβουλές σας πάνω σε ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Εχω αναλάβει την περιβαλλοντική μελέτη , έκδοση άδειας εγκατάστασης (ειδική δήλωση) και στην συνέχεια τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες για ένα εργαστήριο κατασκευής πλαστικών ποτηριών από πλαστική ύλη PET. Η διαδικασία που έχω ακολουθήσει ως τώρα ήταν: αρχικά κατέθεσα την περιβαλλοντική μελέτη στην Δ/νση Ανάπτυξης και αυτή προωθήθηκε στην Δ/νση Πολεοδομίας (τμ. Περ/ντος) προς έλεγχο (καθότι η Δ/νση Ανάπτυξης της περιοχής δεν είναι 'one stop'). Πρέπει να αναφέρω ότι το εργαστήριο είναι χαμηλής όχλησης , θα γίνει εκτός σχεδίου και σύμφωνα με το άρθρο 6 (νομίζω!!) του Ν.3325 αν μετά την παρέλευση 30 ημερών χωρίς απάντηση στην περιβαλλοντική , θεωρήστε θετική η απάντηση και η δ/νση Ανάπτυξης πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση της άδειας εγκατάστασης. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το άρθρο κατέθεσα αίτηση με πλήρη φάκελο στο Ανάπτυξης και ζητούσα (αναφέροντας το άρθρο) την έκδοση της άδειας εγκατάστασης και την προώθηση του οικ.φακέλου στο τμήμα Πολεοδομίας. Και από εδώ και πέρα αρχίζει η περιπέτεια : Ο διευθυντής του τμήματος σκύλιασε και θεωρεί ότι το κάνω επίτηδες γιατί το εργαστήριο θα έχει κάτι επικίνδυνο (συγκεκριμένα η πρώτη του κουβέντα ήταν : Στην Πουτ..... πουτ.....ιες?). Πρέπει να σημειώσω ότι λόγο δυσλειτουργίας του τμ Περιβάλλοντος ο μέσος όρος έκδοσης μιας απόφασης περ_κών όρων Β4 κατηγορίας (ακόμα και απλής ανανέωσης) είναι 4 μήνες. Ο Δ/ντής είναι γνώστης του προβλήματος και απλά μας συνέστησε υπομονή , αλλιώς θα κάνει ένα 'χαρτικό' όπου θα τρέχουμε κανένα εξάμηνο (εμένα με ακούστηκε σαν εκβιασμός τότε). Την ίδια μέρα της αίτησης ζήτησε την περιβαλλοντική μου από το τμήμα περιβάλλοντος για να την ελέγξει ο ίδιος (Πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτων). Χτες λοιπόν πήρα στα χέρια μου ένα 'χαρτικο' όπου μου γράφει τις παρατηρήσεις του (οι οποίες απλά δεν χαρακτηρίζονται). Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής : Το διάστημα των 30 ημερών έχει παρέλθει... και επειδή θα απαντήσω γραπτώς ... να επιμείνω στο ότι παρήλθε το χρονικό διάστημα ? Ή να απαντήσω κανονικά και να προσκομίσω τα επιπλέον δικαιολογητικά που ζητάει (τα οποία δεν απαιτούνται). Ο τύπος είναι άσχετος με το αντικείμενο και οι παρατηρήσεις που μου έχει δώσει το αποδεικνύουν 1. Μου ζητάει τοπογραφικό που να δείχνει αποστάσεις από οικισμούς ,όταν στα χαμηλής όχλησης και ειδικά τα εργαστήρια (χωρίς καταγγελίες) δεν υπάρχουν περιορισμοί. 2. Μου ζητάει οικοδομική άδεια για το υπάρχον κτίσμα (θα γίνει προσθήκη και αλλαγή χρήσης) όταν έχει στο γραφείο του τον πλήρη φάκελο για την οικοδομική άδεια. και 3. (το πιο απίστευτο) : στο ερωτηματολόγιο της περιβαλλοντικής στο Νο9 απαντώ ότι δεν υπάρχει κίνδυνο εκπομπής επικίνδυνων ουσιών από ανώμαλες καταστάσεις. Και πάνω σε αυτό μου ζητάει να προσδιορίσω τα αέρια που εκπέμπονται σε περίπτωση καύσης των πλαστικών προϊόντων ή πρώτων υλών και την χημική σύσταση ,αναλυτικά, των πρώτων υλών και των παραγομένων προϊόντων και να εξετάσω την περίπτωση εάν οι πρώτες ύλες που θα αποθηκεύσουμε ανήκουν στην κατηγορία των εύφλεκτων υλικών. Παρακαλώ για τις χρήσιμες συμβουλές σας και για άλλες λύσεις που δεν έχω σκεφτεί Ευχαριστώ προκαταβολικά
  14. Με τα λίγα που έχω ασχοληθεί ως τώρα νομίζω ότι και στα 2 λογισμικά που αναφέρεις τα στοιχεία τα περνάς εσύ (και το .xml αρχείο είναι αυτό που παράγεται) ,εκτός και αν κάποιος το ετοιμάσει και στο δώσει. Τα στοιχεία της θερμομόνωσης δεν γνωρίζω πως βγαίνουν ή αν βγαίνουν ή αν θα βγαίνουν τελικά από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του ΤΕΕ , αν κάποιος γνωρίζει ας μας πει με σιγουριά. Τέλος στο πρόγραμμα του ΤΕΕ το κτίριο αναφοράς γίνεται αυτόματα σύμφωνα με τα στοιχεία που περνάς στο πρόγραμμα για το υπό εξέταση κτίριο. Με αυτό τον τρόπο βγάζει και την κατάταξη του κτιρίου στα αποτελέσματα. Συνάδερφοι σας παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει με σιγουριά για τα βιοτεχνικά κτίρια και την απαίτηση μελέτης ενεργειακής απόδοσης ας απαντήσει. Έχω τρείς πελάτες με βιοτεχνίες και η πολεοδομία δεν μου δίνει σαφή απάντηση.
  15. Μία ερώτηση και από εμένα αγαπητοί συνάδελφοι. Σε αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε βιοτεχνία και προσθήκη κατ επέκταση όπου το κτίριο θα είναι ενιαίο και θα περιλαμβάνει ένα χώρο γραφείων (<50 τ.μ. αν έχει σημασία!!) θα απαιτηθεί μελέτη ενεργειακής απόδοση; Τελικά οι βιοτεχνίες , εργοστάσια εργαστήρια θέλουν μελέτη ,γιατί περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις (για το πιστοποιητικό). Και αν τελικά δεν απαιτείται μελέτη , τι καταθέτουμε ; την παλιά μελέτη θερμομόνωσης (για το γραφείο) ; Ο συνάδελφος μηχανικός που ρώτησε τηλεφωνικά στο ΤΕΕ δεν πήρε σαφή απάντηση για το αν απαιτείται και μας είπε να απευθυνθούμε στην τοπική πολεοδομία ή οποία επίσης δεν γνωρίζει. Ευχαριστώ για την προσοχή σας !!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.