Μετάβαση στο περιεχόμενο

tyflos

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tyflos

  1. Ακόμα δεν έχω τελειώσει με την ιστορία. Ως τώρα σε έναν φορέα που ρώτησα ,είχαν άγνοια ,μετά μίλησα συγκεκριμένα με την ΕΒΕΤΑΜ και μου είπαν ότι εκδίδουν κανονικά πιστοποιητικό παραλαβής. Μόλις ολοκληρώσω και έχω κάτι στα χέρια μου θα γράψω περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως από την υπηρεσία Ανάπτυξης μου απάντησαν ότι δεν γίνεται να το παραλάβουν αυτοί διότι δεν έχουν την κατάλληλη άδεια (οι υπάλληλοι). Ευχαριστώ πάντως.
  2. Καλησπέρα συνάδερφοι Θα ήθελα να μου απαντήσετε αν γνωρίζετε αν απαιτείται να γίνει παραλαβή ατμολέβητα τύπου Γ από πιστοποιημένο φορέα ή Δ/νση Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (αυτήν που διάβασα) δεν γράφει για παραλαβή ,παρά μόνο ότι ο ατμολέβητας τύπου Γ μπορεί να μπει σε οποιονδήποτε χώρο αρκεί να εξασφαλίζεται ότι θα μπορεί κάποιος άνετα να δουλεύει γύρω από αυτόν. Σε ερώτησή μου σε πιστοποιημένο φορέα μου είπαν ότι δεν έχουν κάνει παραλαβή σε τύπου Γ ως τώρα και πιστεύουν ότι δεν απαιτείται ,αλλά από την Δ/νση Ανάπτυξης που ρώτησα μου είπαν (αλλά δεν είναι και πολύ σίγουροι) ότι απαιτείται. Θα ήθελα λοιπόν την βοήθειά σας και αν γνωρίζεται κάποια νομοθεσία πάνω στην απάντηση που θα δώσετε για να μπορέσω και εγώ να την δείξω στον υπάλληλο στην Δ/νση ανάπτυξης.
  3. Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα και θα ήθελα την γνώμη σας ή ακόμα καλύτερα την εμπειρία σας ,αν έχετε ανάλογη περίπτωση. Το πρόβλημα αφορά την ηλεκτροδότηση μίας βιοτεχνίας παρασκευής πλαστικών σάκκων. Πιο συγκεκριμένα ,και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο ,αρκετά συχνά διακόπτεται η ηλεκτροδότηση της επιχείρησης. Η διακοπή γίνεται εξωτερικά της επιχείρησης (στην κολώνα ,στον Μ/Σ της ΔΕΗ στην περιοχή). Στην συνέχεια έρχεται ένα τεχνικό συνεργείο ,αλλάζει τις ασφάλειες (ή ότι άλλο κάνει) και επανέρχεται η ηλεκτροδότηση. Στην συγκεκριμένη επιχείρηση ,η διακοπή της ηλεκτροδότησης δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην λειτουργία της. Λόγω του μηχ/κού εξοπλισμού αυτής ,η διακοπή ρεύματος μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις εκτυπωτικές μηχανές. Ακόμα τα extruder (θερμικές μηχανές) θελουν ακόμα περισσότερο χρόνο να επανέλθουν σε λειτουργία. Σε αναφορά του προβλήματος στην τοπική ΔΕΗ ,απλά σηκώνουν τους ώμους και αναφέρουν ότι η γραμμή είναι αρδευτική και ότι αν δεν γίνει κάποιο άλλο έργο εκεί γύρω δεν πρόκειται να αναβαθμίσουν το δίκτυο τους στην περιοχή. Φυσικά παραδέχονται ότι δεν φταίει σε καμία περίπτωση η επιχείρηση και η ηλεκτρική εγκατάστασή της. Υπάρχει κάποιος τρόπος να πιέσω σε τόπικό ή κεντρικό επίπεδο την ΔΕΗ για την αναβάθμιση του δικτύου της ; Ο ενδιαφερόμενος είναι διατεθιμένος να χρησιμοποιήσει και νομικά μέσα ή ότι άλλο χρειαστεί. Οποιαδήποτε γνώμη ή εμπειρία σε κάτι αντίστοιχο είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ προκαταβολικά
  4. Καλησπέρα συνάδερφοι Συμφωνώ με τον συνάδερφο που αναφέρει ότι τους κόβουν οι τράπεζες. Γνωρίζω πολλούς ενδιαφερόμενους που κόπηκαν από τον 'υπεβάλοντα' ζήλο των πιστ. ιδρυμάτων. Οι λόγοι πολλοί , λόγω ηλικίας , ζητούν εγγυήσεις κλπ. Και αν ισχύει ο αριθμός πρωτοκόλλου που βλέπω να δίνεται στα πιστοποιητικά προβλέπω και νέα παράταση διότι μέχρι χτές ζήτημα να είχαμε φτάσει στις 22000 αιτήσεις. Και το πρόγραμμα απευθύνεται σε 100000 ιδιοκτήτες. Έχω κάποιες απορίες ,και θέλω την γνώμη σας. Απορία 1 : το όνομα που αναγράφεται στο πιστοποιητικό πρέπει να είναι του δανειολήπτη ; Προσωπικά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο αλλά μία τράπεζα μου το ζητάει έτσι. Στο helpdesk του προγράμματος πήρα (αν είναι δυνατό!!!!) δύο διαφορετικές απαντήσεις ,και ναι και όχι. Απορία 2 : Μπορεί κάποιος που έχει κάνει την πρώτη επιθεώρηση να κάνει και την δεύτερη; Μπορεί να είναι και κατασκευαστής της παρέμβασης ; Γιατί νόμιζα ότι δεν μπορεί και από αυτά που διάβασα εδώ βγάζω το συμπέρασμα ότι μπορεί. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  5. Μία απορία συνάδερφοι. Εχω μία αλλαγή χρήσης καταστήματος σε κατοικία (Ε<50 τ.μ.). Χρειάζεται μελέτη θερμομονωτικής επάρκειας. Η ερώτησή μου είναι αν απαιτείται το κτίριο να πληρεί τους όρους του ΚΕΝΑΚ για την Ζώνη Δ ,ή απλά χρειάζεται να γίνει η μελέτη σύμφωνα με τα υπάρχοντα υλικά ,χωρίς την εφαρμογή των ελάχιστων συντελεστών για την ζώνη ?
  6. το έχω πάρει. Λοιπόν βγάζει το τεύχος υπολογισμών (θερμομόνωση) που απαιτείται. Μπορείς να δημιουργήσεις xml αρχείο και για πιστοποιητικά. Το δούλεψα ελάχιστα ακόμα. Υπάρχει πρόβλημα στην μεταφορά των στοιχείων από το xml που παράγει στο πογραμμα του ΤΕΕ - ΚΕΝΑΚ για πιστοποιητικό. Δεν δοκίμασα ακόμα για μελέτη. Αναβαθμίσεις γίνονται κάθε μερα. Το τεύχος της τεχνικής έκθεσης δεν παράγεται από το πρόγραμμα. Τέλος δεν παράγεται κανένα σχέδιο αντίστοιχο με την μελέτη - παράδειγμα του ΤΕΕ. Δηλαδή σκιάσεις από μακρινά εμπόδια κλπ.
  7. ευχαριστώ πολύ συνάδερφοι. Απλά επιβεβαιώθηκα ότι δεν είμαι εγώ ο παράλογος. Απλά δεν θέλουν να παραλάβουν ακόμα φακέλους ... τι άλλο να σκεφτώ .... έχουν πήξει στην δουλειά από την αυξημένη οικ. δραστηριότητα ...και δεν προλαβένουν.... Κάναμε ερώτημα στο υπουργείο για διευκρινήσεις στα αυτονόητα..... Ελλάδα ...!!!!!
  8. Άρθρο 94 Πρόσθετες αρμοδιότητες δήμων 1. Στο άρθρο 75 παρ. Ι του Κώδικα Δήμων και Κοινοτή- των και υπό τον τομέα β ́ («Περιβάλλον») προστίθενται οι ακόλουθες αρμοδιότητες: «11. Η έκδοση οικοδομικών αδειών, ο προέλεγχος για την έκδοσή τους, ο έλεγχος μελετών για οικοδομικές ά- δειες, συναφούς χαρακτήρα πολεοδομικές αρμοδιότη- τες, καθώς και ο έλεγχος και η επιβολή προστίμων για την κατασκευή αυθαιρέτων κτισμάτων, κατά την κείμενη 1828 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) νομοθεσία, υπό την επιφύλαξη της περίπτωσης 45 του άρθρου 280 του παρόντος. 12. Ο έλεγχος των αρχιτεκτονικών, των στατικών, των υδραυλικών και των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών, της μελέτης θερμομόνωσης, της μελέτης παθητικής πυ- ροπροστασίας και των σχετικών φορολογικών στοιχείων για την έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικών αδειών βιο- μηχανικών κτιρίων, κατά τις ρυθμίσεις των παραγράφων 1 έως και 3 του άρθρου 5 του π.δ. 78/2006 (ΦΕΚ 80 Α ́). στο 12 λέει καθαρά ότι είναι μόνο ο έλεγχος των μελετών και όχι η έκδοση των οικοδομικών αδειών. Πάνω σε αυτό η πολεοδομία δεν δέχεται να εκδόσει την οικοδομική άδεια. Μήπως κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα μπορει να με βοηθήσει να βρώ μία άκρη; Πραγματικά έχω σηκώσει τα χέρια ,και ο πελάτης έχει αγανακτήσει....
  9. Μπορεί κάποιος με παρόμοια περίπτωση να με βοηθήσει ; Πριν την εφαρμογή του καλλικράτη είχαμε καταθέσει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η απόφαση εκδόθηκε μετά την εφαρμογή του (Καλλικράτη). Μερικές μέρες μετά εκδόθηκε η απόφαση για την άδεια εγκατάτάστασης της βιοτεχνίας (ειδική δήλωση εργαστηρίου). Μαζί με την ειδική δήλωση καταθέσαμε και τον φάκελο της οικοδομικής άδειας του εργαστηρίου στην Πολεοδομία (η Δ/νση Ανάπτυξης δεν διαθέτει μηχανικούς και τον έλεγχο των οικ.αδειών τον έκανε μέχρι τώρα η πολεοδομία). Μετά τον Καλλικράτη η πολεοδομία δεν μας αφήνει να καταθέσουμε τον παραπάνω φάκελο διότι δεν είναι πια στην αρμοδιότητά της ο έλεγχος. Μπορεί κανένας να με διαφωτίσει ; Στον καλλικράτη που είδα (όχι εκτενης ψάξιμο) μιλάει για αρμοδιότητα του Δήμου ώς προς τις οικοδομικές άδειες των βιοτεχνιών. Τελικά τι ισχύει ; Υπάρχει τελικά στο fast truck με μίας στάσης υπηρεσία (Δ/νση αναπτυξης); Συνεχίζει ο έλεγχος από τις πολεοδομίες και η έκδοσή τους από τις δ/νσεις ανάπτυξης ; Όποιος γνωρίζει ας απαντήσεις σας παρακαλώ Ευχαριστώ.
  10. @akara Νομίζω ότι όλα τα λογισμικά είναι μόνο για windows. Έγώ έχω κάνει εγκατάσταση το πρόγραμμα της Runet και το πρόγραμμα του ΤΕΕ αλλά χρησιμοποιώντας εικονικό λειτουργικό. Αυτό γίνεται με την βοήθεια τρίτου προγράμματος (πχ virtual box). Με λίγα λόγια κάνεις μία εγκατάσταση ενός λειτουργικού xp μέσα στο άλλο λειτουργικό (εγώ το έκανα στο ubuntu), με την βοήθεια του virtual box. Και μετά ανοίγοντας αυτό το πρόγραμμα μπορείς να δουλέψεις κανονικά σε ένα λειτουργικό windows ,θυσιάζοντας όμως αρκετή από την ταχύτητά σου. Ψάξε λίγο να δεις την χρήση του virtual box στο utube για να δεις περί τείνος πρόκειται.
  11. Καλησπέρα Διαβάζω όλα τα σχετικά threads με τον ΚεΝΑΚ , αλλά συνεχίζω να έχω κάποιες απορίες. Ίσως και να έχουν απαντηθεί ήδη σε κάποιο από τα thread που δεν έχω διαβάσει ,και ζητώ συγνώμη αν επαναλαμβάνομαι και γίνομαι κουραστικός. Ζητώ λοιπόν την κατανόησή σας και την βοήθειά σας. Για τα πιστοποιητικά : 1. Όταν ένας εργολάβος επιθυμεί να πουλήσει διαμερίσματα πριν ακόμα κτιστεί η οικοδομή ,απαιτείται η προσκόμηση πιστοποιητικού σε συμβολαιογράφο ; 2. Στα πιστοποιητικά όπου γίνονται και τα σενάρια βελτίωσης, πρέπει να δίνονται και λεπτομέριες για αυτά στον πελάτη (πως και τι πρέπει να κατασκευάσει ,σύμφωνα με τα σενάρια που κάναμε, και αν ναι ,αυτά είναι δεσμευτικά για αυτόν ως προς την βελτίωση του κτιρίου); 3. Όταν ένας εργολάβος ολοκληρώσει μία οικοδομή και εκδοθεί πιστοποιητικό (ένα) για όλο το κτίριο, αυτό φτάνει για την πώληση όλων των διαμερισμάτων ; Αν ναι ο εργολάβος δίνει αντίγραφα του ίδιου πιστοποιητικού στον κάθε αγοραστή ; 4. Στην ψύξη στις κατοικίες όταν χρησιμοποιούμε συντελεστή 0,5 ,πρέπει να ορίσουμε επιφάνεια ψύξης = μισό της θερμενόμενης επιφάνειας ή αφού βάζουμε 0,5 πρέπει να η επιφάνεια ψύξης να ειναι ίση με την θερμενόμενη επιφανεια ; 5. Γιατι βάζοντας στο σύστημα ψύξης (όταν δεν υπάρχει τέτοιο εγκατεστημένο) τα τυπικά στοιχεία που προτείνει η βοήθεια δεν μου βγαίνει ίδια κατανάλωση με αυτής του κτιρίου αναφοράς ; Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που λαμβάνει υπόψην το πρόγραμμα για τον παραπάνω υπολογισμό ή κάνω κάτι λάθος ; Για τις επιθεωρήσεις : Για την σκίαση από κάθετους προβόλους και την χρήση των πινάκων της ΤΟΤΕΕ ,πως καταλήγουμε αν ο πρόβολος είναι δεξιά ή αριστερά ; Κοιτώντας απέναντι την τοιχοποιία ή κοιτώντας σαν να είμαστε η τοιχοποιία ; Για τα προγράμματα ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ & λοιπών : Από την στιγμή που η μελέτη υπογράφεται από 2 μηχανικούς ,είναι υποχρεωτικό να είναι και οι δύο κάτοχοι του προγράμματος του ΤΕΕ , και το σημαντικότερο να είναι κάτοχοι ενός προγράμματος ιδιωτικής εταιρείας (4Μ κλπ); Δηλαδή τι με εμποδίζει με συνεργασία με κάποιον άλλον μηχανικό να αγοράσω το πρόγραμμα πχ της civiltech και να το χρησιμοποιούμε και οι δύο για να δημιουργούμε τις μελέτες ενεργειακής απόδοσης που υπογράφουμε και οι δύο. (θεωρείστε ότι το πρόβλημα του κλειδιού λύνεται με κοινή χρήση του)
  12. Αγαπητοί συνάδελφοι παρακαλώ για την βοήθειά σας Στην μελέτη ενεργειακής απόδοσης που έχει αναρτηθεί στο ΤΕΕ (αλλά και στο ΥΠΕΚΑ) ,στην παράγραφο 5.2.1 ,από σελίδα 29 έως 33 όπου υπολογίζονται οι ηλιακοί συλλέκτες που πρέπει να τοποθετηθούν για τις ανάγκες του ΖΝΧ της οικοδομής δεν μπορώ να καταλάβω τον υπολογισμό που γίνεται στον πίνακα 5.4 (στήλη 2- μέσο μηνιαίο φορτίο κάλυψης από ΗΣ). Έχει υπολογίσει παραπάνω τα 91 τ.μ. ηλιακού που πρόκειται να τοποθετήσει και λογικά πρέπει να πολλαπλασιάσει το 91 με κάθε τιμή του πίνακα 5.3 (γραμμή 2). Είμαι λάθος ; Μήπως υπάρχει κάποιος βαθμός απόδοσης για τους συλλέκτες , ή κάτι άλλο που υπολογίζει πριν βάλει τις τιμές στον πίνακα ; Βοηθείστε συνάδερφοι προσπαθώ να τελειώσω ένα excelάκι για τον αυτόματο υπολογισμό των συλλεκτών το οποίο θέλω να αναρτήσω στο φορουμ προς σχολιασμό και διορθώσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  13. Αγαπητοί συνάδερφοι θα ήθελα τις συμβουλές σας πάνω σε ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Εχω αναλάβει την περιβαλλοντική μελέτη , έκδοση άδειας εγκατάστασης (ειδική δήλωση) και στην συνέχεια τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες για ένα εργαστήριο κατασκευής πλαστικών ποτηριών από πλαστική ύλη PET. Η διαδικασία που έχω ακολουθήσει ως τώρα ήταν: αρχικά κατέθεσα την περιβαλλοντική μελέτη στην Δ/νση Ανάπτυξης και αυτή προωθήθηκε στην Δ/νση Πολεοδομίας (τμ. Περ/ντος) προς έλεγχο (καθότι η Δ/νση Ανάπτυξης της περιοχής δεν είναι 'one stop'). Πρέπει να αναφέρω ότι το εργαστήριο είναι χαμηλής όχλησης , θα γίνει εκτός σχεδίου και σύμφωνα με το άρθρο 6 (νομίζω!!) του Ν.3325 αν μετά την παρέλευση 30 ημερών χωρίς απάντηση στην περιβαλλοντική , θεωρήστε θετική η απάντηση και η δ/νση Ανάπτυξης πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση της άδειας εγκατάστασης. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το άρθρο κατέθεσα αίτηση με πλήρη φάκελο στο Ανάπτυξης και ζητούσα (αναφέροντας το άρθρο) την έκδοση της άδειας εγκατάστασης και την προώθηση του οικ.φακέλου στο τμήμα Πολεοδομίας. Και από εδώ και πέρα αρχίζει η περιπέτεια : Ο διευθυντής του τμήματος σκύλιασε και θεωρεί ότι το κάνω επίτηδες γιατί το εργαστήριο θα έχει κάτι επικίνδυνο (συγκεκριμένα η πρώτη του κουβέντα ήταν : Στην Πουτ..... πουτ.....ιες?). Πρέπει να σημειώσω ότι λόγο δυσλειτουργίας του τμ Περιβάλλοντος ο μέσος όρος έκδοσης μιας απόφασης περ_κών όρων Β4 κατηγορίας (ακόμα και απλής ανανέωσης) είναι 4 μήνες. Ο Δ/ντής είναι γνώστης του προβλήματος και απλά μας συνέστησε υπομονή , αλλιώς θα κάνει ένα 'χαρτικό' όπου θα τρέχουμε κανένα εξάμηνο (εμένα με ακούστηκε σαν εκβιασμός τότε). Την ίδια μέρα της αίτησης ζήτησε την περιβαλλοντική μου από το τμήμα περιβάλλοντος για να την ελέγξει ο ίδιος (Πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτων). Χτες λοιπόν πήρα στα χέρια μου ένα 'χαρτικο' όπου μου γράφει τις παρατηρήσεις του (οι οποίες απλά δεν χαρακτηρίζονται). Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής : Το διάστημα των 30 ημερών έχει παρέλθει... και επειδή θα απαντήσω γραπτώς ... να επιμείνω στο ότι παρήλθε το χρονικό διάστημα ? Ή να απαντήσω κανονικά και να προσκομίσω τα επιπλέον δικαιολογητικά που ζητάει (τα οποία δεν απαιτούνται). Ο τύπος είναι άσχετος με το αντικείμενο και οι παρατηρήσεις που μου έχει δώσει το αποδεικνύουν 1. Μου ζητάει τοπογραφικό που να δείχνει αποστάσεις από οικισμούς ,όταν στα χαμηλής όχλησης και ειδικά τα εργαστήρια (χωρίς καταγγελίες) δεν υπάρχουν περιορισμοί. 2. Μου ζητάει οικοδομική άδεια για το υπάρχον κτίσμα (θα γίνει προσθήκη και αλλαγή χρήσης) όταν έχει στο γραφείο του τον πλήρη φάκελο για την οικοδομική άδεια. και 3. (το πιο απίστευτο) : στο ερωτηματολόγιο της περιβαλλοντικής στο Νο9 απαντώ ότι δεν υπάρχει κίνδυνο εκπομπής επικίνδυνων ουσιών από ανώμαλες καταστάσεις. Και πάνω σε αυτό μου ζητάει να προσδιορίσω τα αέρια που εκπέμπονται σε περίπτωση καύσης των πλαστικών προϊόντων ή πρώτων υλών και την χημική σύσταση ,αναλυτικά, των πρώτων υλών και των παραγομένων προϊόντων και να εξετάσω την περίπτωση εάν οι πρώτες ύλες που θα αποθηκεύσουμε ανήκουν στην κατηγορία των εύφλεκτων υλικών. Παρακαλώ για τις χρήσιμες συμβουλές σας και για άλλες λύσεις που δεν έχω σκεφτεί Ευχαριστώ προκαταβολικά
  14. Με τα λίγα που έχω ασχοληθεί ως τώρα νομίζω ότι και στα 2 λογισμικά που αναφέρεις τα στοιχεία τα περνάς εσύ (και το .xml αρχείο είναι αυτό που παράγεται) ,εκτός και αν κάποιος το ετοιμάσει και στο δώσει. Τα στοιχεία της θερμομόνωσης δεν γνωρίζω πως βγαίνουν ή αν βγαίνουν ή αν θα βγαίνουν τελικά από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του ΤΕΕ , αν κάποιος γνωρίζει ας μας πει με σιγουριά. Τέλος στο πρόγραμμα του ΤΕΕ το κτίριο αναφοράς γίνεται αυτόματα σύμφωνα με τα στοιχεία που περνάς στο πρόγραμμα για το υπό εξέταση κτίριο. Με αυτό τον τρόπο βγάζει και την κατάταξη του κτιρίου στα αποτελέσματα. Συνάδερφοι σας παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει με σιγουριά για τα βιοτεχνικά κτίρια και την απαίτηση μελέτης ενεργειακής απόδοσης ας απαντήσει. Έχω τρείς πελάτες με βιοτεχνίες και η πολεοδομία δεν μου δίνει σαφή απάντηση.
  15. Μία ερώτηση και από εμένα αγαπητοί συνάδελφοι. Σε αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε βιοτεχνία και προσθήκη κατ επέκταση όπου το κτίριο θα είναι ενιαίο και θα περιλαμβάνει ένα χώρο γραφείων (<50 τ.μ. αν έχει σημασία!!) θα απαιτηθεί μελέτη ενεργειακής απόδοση; Τελικά οι βιοτεχνίες , εργοστάσια εργαστήρια θέλουν μελέτη ,γιατί περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις (για το πιστοποιητικό). Και αν τελικά δεν απαιτείται μελέτη , τι καταθέτουμε ; την παλιά μελέτη θερμομόνωσης (για το γραφείο) ; Ο συνάδελφος μηχανικός που ρώτησε τηλεφωνικά στο ΤΕΕ δεν πήρε σαφή απάντηση για το αν απαιτείται και μας είπε να απευθυνθούμε στην τοπική πολεοδομία ή οποία επίσης δεν γνωρίζει. Ευχαριστώ για την προσοχή σας !!!!
  16. Πρέπει να μας ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς είναι η δραστηριότητα. Δηλαδή πελάτες σου θα είναι επιβατικά αυτοκίνητα (Δ/νση Μεταφορών) ή θα είναι πολίτες που θέλουν κάποια εργασία ,π.χ. τόρνο κλπ (Δ/νση Ανάπτυξης). Αυτά που αναφέρεις και γράφεις είναι για συνεργείο επιβατικών. Αν τελικά εννοείς συνεργείο αυτοκινήτων υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις σε εμβαδόν κτιρίου , απαιτούμενα μηχανήματα , αποστάσεις από διάφορες χρήσεις , χρήση γής και αρκετά ακόμα. Διευκρίνησε μας τι ακριβώς θέλεις (και αν είσαι συνεργείο τελικά να μας πεις και τι ακριβώς ειδικότητας είναι π.χ. φανοποιός , βαφέας , ηλεκτρολόγος κλπ ) ώστε να σε βοηθήσουμε πιο συγκεκριμένα.
  17. Αγαπητοί συνάδερφοι Παρακαλώ για την βοήθειά σας για το παρακάτω θέμα : Πριν μερικές μέρες ανέλαβα σαν τεχνικός ασφαλείας μια βιοτεχνία κρεατοσκευασμάτων (παραίτηση του προηγούμενου). Μετά τον έλεγχο διαπίστωσα ότι το πιστοποιητικό της βιοτεχνίας έχει λήξει. Η πρώτη πυρασφάλεια που έγινε για την βιοτεχνία ήταν με το ΠΔ71 (νέο κτίριο) & ΠΔ5905 και είχε κατατεθεί μέσω πολεοδομίας. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο ιδιοκτήτης τοποθέτησε μία υπέργεια δεξαμενή υγραερίου για τις ανάγκες της βιοτεχνίας ,η οποία όμως κατά της πρώτη κατάθεση πυρασφάλειας δεν υπήρχε. Και η ερώτηση είναι ,τώρα που πρέπει να κάνουμε ανανέωση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας πια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουμε ; Η βιοτεχνία κατατάσεται πια στην Κατηγορία Αα με συνολική εγκατεστημένη ισχύς μεγαλύτερη των 22 kw (δηλ δεν απαιτείται μελέτη πυρασφάλειας). Γίνεται συμπληρωματική για την δεξαμενή υγραερίου ; και αν ναι πρέπει να διαβιβαστεί από την πολεοδομία ; και αν ναι γνωρίζει κάποιος τι απαιτείται εκεί ως προς την δεξαμενή ; (μου είπαν για αναθεώρηση της οικ άδειας και μελέτες για το υγραέριο κλπ) ,Ισχύουν τα παραπάνω στην δικιά μου περίπτωση ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
  18. Συνάδερφοι βοήθεια χρειάζομαι τα φώτα σας. Περίπου το 2002 ασχολήθηκα με ΄την άδεια ίδρυσης ενός φανοποιείου , βαφείου , συνεργείου σε νέο κτίριο. Ή άδεια ίδρυσης εκδόθηκε κανονικά ,πήραμε προέγκριση για απαλλαγή από κυκλοφοριακή σύνδεση από την τεχν.υπηρεσία της Νομαρχίας. Εκδόθηκε και η οικοδομική άδεια ,κτίστηκε τα κτίρια και καταφέραμε και πήραμε και άδεια λειτουργίας για το φανοποιείο (το οποίο είναι και του ιδιοκτήτη ,τα άλλα ήταν για ενοίκιο). Τελική έγκριση κυκλοφοριακής δεν δόθηκε ποτέ. Αυτοψία έγινε όλα είχαν γίνει καλώς αλλά η υπάλληλος έφυγε μετάθεση και ο επόμενος (απαράδεκτος σε όλα του) δεν μας έδωσε ποτέ την τελική έγκριση. Ο υπάλληλος του τμ. συγκοινωνιών ο οποίος για καλή μας τύχη τότε είχε έρθει μαζί με την υπάλληλο της Νομαρχίας για αυτοψία μας έδωσε την άδεια λειτουργίας χωρίς την τελική έγκριση κυκλ σύνδεσης (με δικιά του ευθύνη). Τώρα εν έτη πιά 2009 έφτασε η ώρα να νοικιαστούν και το συνεργείο. Οπότε προχωράμε σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. Αυτή την στιγμή λοιπόν έχουμε μόνο μία προέγκριση κυκλοφοριακής η οποία δεν έχει ημ. λήξης (τότε δεν ίσχυε το 3 έτη διάρκεια για την προέγκριση). Και το ερώτημα είναι τώρα ποιος είναι αρμόδιος ; Ο δήμος (σύμφωνα με τον ΠΔ118/2006) Η τεχνική υπηρεσία της Νομαρχίας (αφού δεν έχει λήξει η προέγκριση και καλύπτεται πιστεύω από τις μεταβατικές διατάξεις του ΠΔ118/2006) και μία ακόμα ερώτηση όταν έχουμε μία κυκλοφοριακή σύνδεση ,έχουμε ελάχιστη απόσταση από συμβαλόμενες οδούς και ισχύει : 2. Η παρ. 1β του άρθρου 5 του β.δ. 465/1970, που αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του π.δ. 401/1993, αντικαθίσταται ως εξής: «β. Σε αποστάσεις μικρότερες των οριζομένων στον παρακάτω πίνακα, για τις περιπτώσεις πρατηρίων επί οδών όλων των κατηγοριών, από του σημείου συνάντησης των αξόνων της οδού επί της οποίας ιδρύεται το πρατήριο και άλλης οδού, ή από της συνάντησης της οδού με σιδηροδρομική γραμμή, ή από της αρχής ή του πέρατος της διάταξης κυκλοφοριακής σύνδεσης σταθμών διοδίων και πλατυσμάτων στάθμευσης (parking). Σε περίπτωση διαμόρφωσης ισόπεδων ή ανισόπεδων κόμβων, οι αποστάσεις ισχύουν για τις δυο πλευρές της οδού και υπολογίζονται από το σημείο της οδού που αλλάζει η διατομή της για τη διαμόρφωση του κόμβου. Οι αποστάσεις από συμβολές με οδούς στις οποίες επιτρέπονται μόνον ομόρροπες κινήσεις και απαγορεύονται με διαχωριστική γραμμή ή νησίδα ή κατακόρυφη σήμανση οι αριστερές στροφές, υπολογίζονται μόνον στην κατεύθυνση της οδού που βρίσκεται η συμβάλλουσα οδός. εδώ υπάρχει πίνακας με αποστάσεις και αμέσως μετά Η στήλη 2 δεν έχει εφαρμογή για την περίπτωση που οι συμβάλλουσα οδός είναι δημοτική ή κοινοτική (πλην των κυρίων) και: α) Εξυπηρετεί τριάντα (30) το πολύ ιδιοκτησίες μέχρι βάθους 500μ. από του σημείου τομής των αξόνων ή β) έχει πλάτος μικρότερο ή ίσο των 5,50μ. ανεξαρτήτως του μήκους της ή των ιδιοκτησιών που εξυπηρετεί ή γ) είναι αδιέξοδος ανεξαρτήτως του μήκους και του πλάτους της ή δ) ο κυκλοφοριακός της φόρτος, όπως προκύπτει από μετρήσεις της εκάστοτε αρμόδιας Υπηρεσίας δεν υπερβαίνει τα (480) τετρακόσια ογδόντα οχήματα ανά 24ώρο. Εφ’ όσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις και δεν εφαρμόζονται οι αποστάσεις της στήλης 2, η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής σύνδεσης (αρχή λωρίδας επιβράδυνσης ή τέλος λωρίδας επιτάχυνσης) θα πρέπει να απέχει οχτώ ( μέτρα από τον άξονα της συμβάλλουσας οδού και πάντως η απόσταση του άξονα της συμβάλλουσας οδού δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 μ από το άκρο της κάτω βάσης της κεντρικής νησίδας που βρίσκεται πλησιέστερα στη συμβολή. Και η ερώτηση είναι η εξής : οι παραπάνω εξαιρέσεις έχουν ισχύ για τις απλές εισόδους - εξόδους εγκαταστάσεων ,όπου έχουμε δύο όρους της ορατότητας και της απόστασης από συμβολή με άλλη οδό.
  19. Ευχαριστώ κατά αρχάς για την συμμετοχής σας. Και συγνώμη γιατί δεν απάντησα γρήγορα με κάποια 'νέα' στοιχεία. Γνωρίζω ότι χρησιμοποιεί την θέρμανση διότι έχω μπεί στο διαμέρισμά του.. και έχω δεί το fancoil ανοικτό. Ακόμη λόγο δουλειάς είναι εντός της οικία τις μεσημεριανές και βραδυνές ώρες. Οι ηλεκτροβάνες είναι εξωτερικά των διαμερισμάτων και έχουν ελεγχθεί πολλές φορές και σε ανύποπτο χρόνο. Και εγώ ο ίδιος πήγα σε διάφορες ώρες και ανοιξα το κουτί με την ηλεκτροβάνα. Δεν έχουμε δεί κάτι ύποπτο. Επειδή γνωρίζω αρκετούς θερμουδραυλικούς και μιλησα με αρκετούς από αυτούς. Ο ένας λοιπόν από αυτούς μου είπε ότι γίνεται να κλέψεις χωρίς να κάνεις κάτι εξωτερικό στην ηλεκτροβάννα. Μου είπε ότι βάζουν έναν θερμοστάτη επαφής σε κάποιο σώμα της ιδιοκτησίας και την φάση την δίνουν στον θερμοστάτη του διαμερίσματος. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το ζεστό νερό μπαίνει στα σώματα ..αλλά μόλις πιάσει μία συγκεκριμένη θερμοκρασία (μικρότερη από αυτήν που γράφει ο ωρομετρητής) κλείνει την ηλεκτροβάννα (και κατα συνέπεια και ωρομετρητή). Έτσι έχει ζεστά σώματα (με μικρότερη θερμοκρασία όμως) ,τα οποία όμως δεν γράφουν στα κοινόχρηστα. Ίσως αυτό να εξηγεί και το fancoil (βεβιασμένη διάδοση της θερμότητας) , την αυξημένη χρήση του τζακιού . Συμπληρώνουν και αυξάνουν την θερμοκρασία του διαμερίσματος. Και ρωτάω τώρα ...αν έχω δίκιο η λύση είναι να ρυθμίσουμε τους ωρομετρητές να γράφουν από μικρότερη θερμοκρασία ; (π.χ. 10 βαθμούς). Και μία πληροφορία : απαγορεύεται να αποσυνδεθείται από κεντρική θέρμανση και να πληρώνεται μόνο το πάγιο. Αν οι υπόλοιποι κινηθούν δικαστικά θα δικαιωθούν και θα αναγκαστείται να επανασυνδεθείται στην κεντρική θέρμανση. Το γνωρίζω από πρώτο χέρι από ένα δικαστήριο σε παλιά οικοδομή όπου υπήρξε ακύρωση σωληνώσεων (τάπωμα κλπ) και πληρώναν μόνο πάγιο ... αλλά οι υπόλοιποι τους πήγαν δικαστήρια και δικαιώθηκαν. Και δεν έπαιξε κανένα ρόλο αν είχαν κλιματιστικά ή κάτι άλλο.
  20. Καλησπέρα αγαπητοί συνάδερφοι και μή. Αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα. Κατέχω ένα διαμέρισμα σε μία οικοδομή με συνολικά 9 ιδιοκτησίες το οποίο και έχω προς ενοικίαση. Στην οικοδομή υπάρχουν αυτοί που πληρώνουν κανονικά (είμαι και εγώ) ,αυτοί που δεν χρησιμοποιούν την θέρμανση (γκαρσονιέρες με κλιματιστικά) και πληρώνουν το ποσοστό που τους αναλογέι και υπάρχει και ένα διαμέρισμα (το μεγαλύτερο) στην οικοδομή που τους βαρύτερους μήνες γράφει συνήθως 0 ώρες. το διαμέρισμα αυτό είναι περίπου 180 τ.μ. και φυσικά κατοικείται. Στο παρελθόν είχα μπεί σε αυτό και είχα δεί ότι έχει τζάκι ,αλλά και επιπλέον είχε βάλει ένα fancoil. Η οικοδομή έχει εταιρεία που διαχειρίζεται τα κοινόχρηστά της. Τα ερωτήματα που έχω είναι τα εξής και σας παρακαλώ αν έχετε κάποια εμπειρία επί του θέματος να με διαφωτίσετε. 1. Υπάρχει κάποιο εξάρτημα που μπορεί να τοποθετήτε εσωτερικά του διαμερίσματος και με αυτό να επιτυνχάνονται οι 0 ωρες τους χειμωνιάτικους μήνες ; Να αναφέρω εδώ ότι το ΚΕΜΕ έχει ελένξει αρκετές φορές την ηλεκτροβάνα του διαμερίσματος ,αλλά και τους ωρομετρητές στο λεβητοστάσιο και δεν υπάρχει κάτι παράνομο. 2. Είναι δυνατόν να γράφονται 0 ώρες όταν η οικοδομή έχει και boiler (ατομικά) διπλής ενέργειας όμως ; 3. Γνωρίζεται ποιές είναι οι υποχρεώσεις της εταιρείας δαιχείρησης κοινοχρήστων σε αντίστοιχη περίπτωσή ; 4. Πως θα μπορούσα να τους πιέσω ώστε να ελέχγουν συχνότερα και καλύτερα ; 5. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κάποια παρανομία από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος πως μπορούμε να διεκδικήσουμε από αυτον ή από την εταιρεία κάποια αποζημίωση ή κάποια τιμωρία; 6. Πως θα μπορούσα να υπολογίσω αν τελικά χρησιμοποιεί παράνομα την θέρμανση γράφωντας 0 ώρες μηνιαίως ,έχοντας τα κοινόχρηστα , περίπου το πετρέλαιο που καταναλώθηκε ,και γνωρίζοντας την ωριαία κατανάλωση του καυστήρα...Τι στοιχεία θα χρειαζόμουν ακόμα από το ΚΕΜΕ ; Σημείωση : Η κατανομή δαπανών αντιστοιχεί στα ακριβή στοιχεία των διαμερισμάτων. Δηλαδή μετρήθηκαν οι θερμίδες κάθε διαμερίσματος ,καθώς και ότι αλλαγές υπήρχαν σε σχέση με την 'επίσημη' κατανομή δαπανών. ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  21. Μπορείς να συμβουλευτείς την Νομοθεσία (Δ3) για τα υγραέρια. Η απόσταση έχει σχέση με τον όγκο ,το πλήθος και την τοποθέτηση των/της δεξαμενής. πχ για υπέργειες δεξαμένες των 5 λίτρων (τεμ 2) η απόσταση από τυχών κτίρια (και σιλό) ,όρια οικοπέδου είναι 7,5 μ. (ελάχιστη). Μεταξύ τους νομίζω 1μ. η οποία μπορεί να μειωθεί αν υπάρχει χώρισμα. Οι υπόγειες δεξαμενές έχουν άλλες αποστάσεις. Ακόμη απαιτείται περίφραξη 2μ. του χώρου των δεξαμενών. Συμβοθλέψου την Δ3.
  22. Παλαιότερα είχα δεί μία απάντηση αν θυμάμαι καλά σε κάποιο ερώτημα που είχε γίνει από την Δ/νση μεταφορών και αφορούσε αν απαιτείται οικοδομική άδεια (ή προσθήκη) για την τοποθέτηση φούρνου βαφής αυτοκινήτων εξωτερικά της κτιριακής εγκατάστασης του συνεργείου. Η απάντηση ήταν ότι δεν απαιτείται οικοδομική άδεια για κατασκευές - μηχανήματα που είναι 'αυτόνομα' (δεν θυμάμαι ακριβώς πως το έλεγε) και ανέφερε ώς παραδείγματα το φούρνο βαφής και το πλυντήριο αυτοκινήτων (με βούρτσες). Γνωρίζει κανένας που μπορώ να βρώ αυτή την απάντηση (ή νόμο ή εγκύκλειο κλπ)? Έχετε εμπειρεία από κάτι αντίστοιχο?
  23. Η ενδοδαπέδια που αναφέρω αφορά μία μελλοντική κλινική. Ό εργολάβος πρόκειται να τοποθετήσει ανδοδαπέδια σχεδόν στο σύνολο του κτιρίου. Η μελέτη δεν πρόκειται να εφαρμοστεί τουλάχιστον στο σύνολό της. Αλλά θα ήθελα να την μελετήσω όσο πιο σωστά γίνεται. Παρακαλώ για την οποιαδήποτε βοήθειά σας. Ευχαριστώ....
  24. Καλημέρα συνάδερφοι Έχω αναλάβει τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες ενός μεγάλου κτιρίου στο οποίο θα τοποθετηθεί ενδοδαπέδια θέρμανση. Είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με μία τέτοια θέρμανση οπότε οποιαδήποτε εμπειρία , παρόμοια μελέτη , τεχνικά εγχειρίδια , υποδείξεις γνωρίζετε είναι καλοδεχούμενη . Με εκτίμηση
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.