Μετάβαση στο περιεχόμενο

g.katsoulis.sf

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

g.katsoulis.sf's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδερφοι, ευχαριστω για το ενδιαφέρον και συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά ήμουν εκτός νομού και δεν μπορούσα να απαντήσω. Να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά δε νομίζω ότι χρειάζονται στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού το θέμα είναι ξεκάθαρο: προσθέτουμε όλες τις υπερβάσεις δόμησεις ή μόνο αυτές που αφορούν την ίδια κατηγορία αυθαιρεσίας?? Για το τυπικό, το κτίσμα είναι εκτός οικισμού και ένα τμήμα του έχει Ο.Α. η οποία είναι σωστά εφαρμοσμένη!! Το αυθαίρετο τμήμα του κτίσματος προστέθηκε αργότερα.
  2. Γειά σας συνάδελφοι. Δεν γνωρίζω αν έχει συζητηθεί το θέμα και παλαιότερα, για αυτό παρακαλώ αν έχει γίνει παραπεμψτε με. Όταν ο Ν.4014 αναφέρει ότι για τις υπερβάσεις δόμησεις (για να βρούμε τους συντελεστές επιβάρυνσης) "αθροίζομαι το σύνολο των υπερβάσεων ανά κατηγορία αυθαιρέτων" πως ερμηνέυεται ακριβώς? Αναφέρω ακριβώς την περίπτωση που έχω: Σε αυθαίρετο κτίσμα με Ο.Α. έχω υπέρβαση δόμησης συνολικά 240,00 τ.μ. με χρήση οικίας!!!!! και 145,00 τ.μ. υπέρβαση δόμησης με χρήση καταστήματος!!!!! Συγκρίνω ξεχωριστά τις υπερβασεις δόμησης των κατοικιών και ξεχωριστά του καταστήματος, με την μέγιστη επιτρεπόμενη, για να βρώ τον συντελεστή επιβάρυνσης?? Ή πρέπει να αρθροισω τις 2 υπερβάσεις και να συγκρίνω το άρθροισμά ( 240,00 + 145,00 = 385,00 τ.μ.) με το μέγιστο επιτρεπόμενο για να βρώ το συντελεστή επιβάρυνσης?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
  3. Γειά σας και απο εμένα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι άδεια χρειάζομαι για να τοποθετήσω μικρό στηθαίο σε δώμα νομίμως υφιστάμενης κατοικίας, στην οποία όμως δεν φαίνεται στηθαίο στην οικοδομική της άδεια. Νομίζω ότι χρειάζομαι κανονική οικοδομική άδεια, θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάποιο παραθυράκι να το κάνω με άδεια μικρής κλίμακας ή άδεια μικροεπισκευών. Ευχαριστώ.
  4. Γειά σας σε όλους! Είμαι νέος στο site και στο επάγγελμα και θα ήθελα τη βοήθειά σας!! Ένας πελάτης μου έχει αγοράσει ένα παλιό προκάτ, 20ετίας, και θέλει να το τοποθετήσει σε ιδιόκτητο οικόπεδο, εντός οικισμού, για να το "δουλέψει" σαν αναψυκτήριο. Πήγα στο δήμο όπου ανήκει ο οικισμός και μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου δώσουν άδεια για καντίνα και ότι πρέπει να βγάλω κανονική οικοδομική άδεια. Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη κατασκευή στερείται οποιουδήποτε εγγράφου!! Δεν έχει στατική μελέτη!! Το μόνο που ίσως να μπορώ να βρώ είναι κάποιο πωλητήριο. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω?? Να συμπληρώσω ότι το προκάτ είναι μεταλλική κατασκευή με πάνελ, εμβαδού 30 τ.μ. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.