Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

babis.lou

Core Members
  • Περιεχόμενα

    254
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από babis.lou

  1. Η υγρασία που περιγράφεις είναι ανιούσα, δηλ. την "ρουφάει" η τοιχοποιία και ο φέρον οργανισμός από το έδαφος, τόσο λόγω των βρόχινων νερών που "γλύφουν" εξωτερικά το κέλυφος, όσο και από τα θεμέλια τα οποία βρίσκονται προφανώς σε έδαφος με μεγάλο κορεσμό από νερό (λόγω και της υγρασίας που περιγράφεις). 

     

    Αν περιορίζεται το πρόβλημα μόνο στους εξωτερικούς τοίχους , τότε η μόνωση εξωτερικά αν φτάσει μέχρι και τα θεμέλια ίσως κάνει δουλειά

     

    Αν όμως έχεις και στην εσωτερική τοιχοποιία ανιούσα υγρασία τότε πρέπει να μειωθεί ο κορεσμός του εδάφους κάτω από το σπίτι (στα θεμέλιά του και ακόμα πιο κάτω) με κάποια αποστραγγιστική τάφρο περιμετρικά του σπιτιού. 

     

    Σε κάθε περίπτωση η ανιούσα υγρασία είναι η χειρότερη γιατί θέλει εκτεταμένες παρεμβάσεις (σκαψίματα περιβάλλων χώρου κλπ), και αν δεν έχεις καλή μελέτη για να την κάνεις σωστά, ενδέχεται να μην λυθεί το πρόβλημα και να συνεχίζουν κάθε χρόνο τα μπαλώματα...

     

    ΥΓ. πάρε υπόψιν ότι σίγουρα έχουν σκουριάσει τα σίδερα και έχεις ενεργά φαινόμενα διάβρωσης του οπλισμού τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν αναλόγως.. 

     

    Σε κάθε περίπτωση κτίριο του 1955 με οπλισμένο σκυρόδεμα νομίζω ότι το τελευταίο του πρόβλημα είναι η υγρασία. Ίσως αυτό να είναι το πιο άμεσα αναγνωρίσιμο από τον ιδιοκτήτη καθώς έχει να κάνει με την καθημερινή ποιότητα της ζωής του , αλλά κυριότερο πρόβλημα είναι αυτό της ασφάλειας του κτιρίου έναντι σεισμού, που σίγουρα είναι ανεπαρκέστατο.. Να δει μια σοβαρή μελέτη με ΚΑΝΕΠΕ για την ενίσχυση του κτιρίου καθώς όσα λόφτινγ και να κάνεις σε κάτι που έχει γεράσει, πάλι γερασμένο μένει..

    • Upvote 4
  2. Μάλλον αυτό είναι τουλάχιστον άδικο. Σε κάθε περίπτωση πάντως το ερωτηματολόγιο οσο αφορά το πρόγραμμα μέρους του οποίου ήμουνα και εχω (+16 επιπλέον εισηγητές) καταλήγεισε ποσοτό 78% οτι οι σπουδαστές έμαθαν  παραπάνω και επιπλέον θα το συνιστούσαν και σε άλλους. Αν προσωπικά εσυ που δεν μπορώ να γνωρίζω το όνομά σου έχεις αντίθετη άποψη τότε πολύ απλά μπορείς να διαφωνήσεις.

     

    Κε Ροδόπουλε, 

     

    Από τους 73 συναδέλφους που γράφτηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα, 21 έδωσαν επιτυχώς εξετάσεις (πόσοι ανεπιτυχώς δεν ξέρω), και τουλάχιστον 22 (το 30%) απάντησαν το ερωτηματολόγιο που επικαλείσαι.. 

     

    το 78% του 30% του όλου (73 σπουδαστές) είναι 17-18 σπουδαστές, δηλαδή το 23,28% των εγγραφόμενων σπουδαστών έμαθαν κάτι παραπάνω και θα το συνηστούσαν σε άλλους.. 

     

    Μη δημιουργείς μια εικόνα που η πλοιοψηφία των σπουδαστών που παρακολούθησαν το σεμινάριο δεν έχουν..

     

    Αυτά. Δεν δίνω συνέχεια στο θέμα καθώς όποιος έχει κρίση μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει..

  3. Τωρα τα ιδιωτικά πολυτεχνεία που κολλάνε με τον σύλλογο δεν γνωρίζω.

     

    Σε wanna-be ιδιωτικό πολυτεχνείο είσουν "καθηγητής".. Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Απλά τώρα φτιάχνεται ένα "άτυπο" δικό σας..

     

    babis lou...δεν το σοβάρεψες απλά, το γ@@ες !

     

    nik, έχω προσωπική εμπειρία των λεγομένων μου.. Δεν μου ήρθε μια μέρα να χώσω σε κάτι που δεν κατανοώ και δεν είμαι σίγουρος για το που πάει... 

    • Upvote 1
    • Downvote 1
  4. Κε Ροδόπουλε, ή κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι γράφω παραπάνω, ή καταλαβαίνετε και υπεκφέυγετε με συνδικαλισμούς.. 

     

    Το τι κουμάσι είναι ο Σπίρτζης και ο κάθε Σπίρτζης το ξέρουμε όλοι. Αυτό δεν είναι η αιτία του προβλήματος, αλλά το αποτέλεσμα ενός σάπιου κράτους που είναι όπως είναι ακριβώς γιατί υπηρετεί τα ίδια συμφέροντα που και ο "Σύλλογός" σας θα κάνει. Το χρήμα αγοράζει και την αξιοπρέπεια και την επιστήμη και την ιδιότητα.

     

    Απαντάς με το να υπεκφεύγεις στο πιο σάπιο παράδειγμα που μπορείς να βρεις ώστε να αποδείξεις τι? Ότι δεν θα υπάρχει σαπίλα και διαπλοκή στο "Σύλλογό" σας.. 

     

    Τουλάχιστον αστεία η απάντηση.. 

     

    Υπάρχουν άπειρες ανιδιοτελής προσπάθειες ελλήνων επιστημόνων και επιστημονικών φορείς, οι οποίοι δεν βρίσκουν αρωγό το κράτος ακριβώς γιατί θέλει να τα δώσει όλα στους ιδιώτες.. Μέχρι και ιδιωτικά πολυτεχνεία τους έδωσε το δικαίωμα να ανοίξουν.. 

     

    Καλά λοιπόν το μυριστήκατε Κε Ροδόπουλε και σας άνοιξε η όρεξη.. Βουρ λοιπόν στην ελεύθερη αγορά της γνώσης και πρώτοι στον ανταγωνισμό!

     

    Αλλά μην λέμε και φούμαρα μεταξύ μας ότι το κάνετε γιατί αγαπάτε την επιστήμη σας και θέλετε να βοηθήσετε τους συναδέλφους σας.. 

     

    Για τα λεφτά το κάνετε και μην ντρέπεστε να το πείτε. Να ντρέπεστε που δεν το λέτε. Μειώνετε την νοημοσύνη μας λες και δεν ζούμε στον ίδιο κόσμο.. 

     

    Άντε λοιπόν και καλή επιτυχία.. Και χαιρετίσματα στον Σπίρτζη (όλο και στο Φουαγιέ κάποιας εταιρίας μπορεί να συναντηθείτε)

    • Upvote 8
    • Downvote 1
  5. Καιρό τώρα παρακολουθώ τις σχετικές συζητήσεις περι δημιουργίας συλλόγου, και διαβάζοντας και το παρόν θέμα δεν μπορώ να μην πάρω θέση.. 

     

    Διαφωνώ κάθετα με τις προσπάθειες όπως αυτές αποτυπώνονται στα εν λόγο post. 

     

    Η προώθηση της τέχνης & της επιστήμης οφείλεται να γίνεται με γνώμονα την ίδια την φύση της: Είναι παραγμένη κοινωνικά, και για την προώθησή της σε όλους τους τομείς έχει συμβάλλει τεράστιο κομμάτι της -εν ζωή & μη- κοινωνίας.. 

    Πχ για την προώθηση της επιστήμης πολιτικού μηχανικού σχετικά με ενισχύσεις-επισκευές, η φύση επέβαλε την αναθεώρηση των λαθών που οι προηγούμενοι κανονισμοί επέβαλαν. 

    Η ζωή και η φύση έχουν συμβάλλει να αστοχήσουν κατασκευές, να χάσει την ζωή του κόσμος, να μελετήσουμε τα λάθη σε σχέση με τις νέες απαιτήσεις, να αναθεωρήσουμε κλπ..

     

    Είναι μια διαρκής προσπάθεια για την οποία έχουν εργαστεί τεράστιος όγκος επιστημόνων και έχει εμπλακεί τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας. 

     

    Με εκνευρίζει λοιπόν όταν γνώση που παράχθηκε με τόσο κόπο,κομποστοποιείται, κοστολογείται, πουλιέται και αγοράζεται σαν εμπόρευμα, από διάφορους γυρολόγους σαν να είσαι σε παζάρι..

     

    Και μετά να σε πιστοποιούν και για αυτό, χωρίς να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος για το ποιος φέρει την ευθύνη της εφαρμογής και κατακερματισμού της γνώσης όταν αυτή είναι λάθος.

     

    Και μιλάω για φαινόμενα που ΗΔΗ εχουν εμφανιστεί με "ειδικούς" που κυνηγάνε την ταμπέλα, την ιδιότητα, να γεμίζουν εύηχα (?) διακριτικά μετά το όνομά τους για να το παίζουν ειδικοί πουλώντας τον εαυτό τους σαν ειδικό και πείθοντάς σε ότι είσαι άχρηστος και αγγράμματος μπροστά στον κακομοίρη μη ειδικό (χωρίς 25 τίτλους μετά το όνομά του).

     

    Δεν μπορεί λοιπόν την προώθηση αυτής της επιστήμης να την παίρνει "πάνω του" ένας σύλλογος που περισσότερο ΜΚΟ είναι παρά σύλλογος.

    Που θα παίρνει δωρεές από "επίτημα μέλη", θα έχει "κάθε εταιρία αρωγό στην προσπάθειά μας". 

     

    Αυτό που καταλαβαίνει και ο κάθε μη αφελής είναι ότι η κάθε εταιρία θα συμμετέχει όχι γιατί κόπτεται για την εξύψωση της επιστημονικής κατάρτησης των μελών, αλλά για να δημιουργεί πελατεία, κρύβοντας και συνειδητά λάθη που μπορεί να κάνει για να αυξήσει την κερδοφορία της...

     

    Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, δεν είμαστε μικρά παιδιά, ο καθένας μπορεί να κρίνει αν βγήκε καλλίτερος επιστήμονας με την συμμετοχή του σε ημερίδα μιας εταιρίας.

     

    Άρα η προώθηση της και ενίσχυση της επιστήμης είναι δουλειά που πρέπει να διευθύνεται - κατευθύνεται - οργανώνεται από θεσμικούς φορείς του κράτους, τα Πανεπιστήμια, τους κλαδικούς συλλόγους κλπ, το ΤΕΕ με στόχο την άμεση και ορθή εφαρμογή της εκεί που υπάρχει ανάγκη. 

     

    Το καταστατικό όντως οριοθετεί ξεκάθαρα για τι σύλλογο μιλάμε. Είναι ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ και μόνο να αναφέρει "Οποιοσδήποτε άμεσος ή έμμεσος σκοπός του Συλλόγου που έχει πολιτικά

    κίνητρα ή κίνητρα που επιδιώκουν συνεργασία με άλλες ενώσεις προσώπων που επιδιώκουν πολιτικούς ή συνδικαλιστικούς σκοπούς, απαγορεύονται." Τέτοιους όρους έβαζε στα σωματεία η χούντα. 
     
    Ταυτόχρονα όσο και να προσπαθείς Κε Ροδόπουλε να πείσεις ότι δεν είναι για προσωπικό ή επαγγελματικό ή οικονομικό όφελος δεν πείθεις. Όταν θες όλες τις εταιρίες δίπλα σου και αρωγούς, η πιθανότητα ύπαρξης διαπλοκής είναι δεδομένη ακόμα και πριν ξεκινήσεις την όποια διαδικασία. Σαν επιστημονικός "σύλλογος" θα έπρεπε να ελέγχει την τεχνογνωσία και την εφαρμογή της από τις εταιρίες, και όχι να μαθαίνει από αυτές. Αλλά αυτό δεν τις συμφέρει και άρα δεν θα δώσουν λεφτά πουο κάποιοι από ότι φαίνεται τα θέλουν. Και δεδομένου του ότι είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ το αν θες τις εταιρίες και τον ιδιωτικό τομέα να κάνουν κουμάντο στην παραγωγή και επιστήμη ή το κράτος και την κοινωνία με τους φορείς σου, θα διαγράφονται και από τον σύλλογο όσοι αναδεικνύουν τέτοια φαινόμενα όπως τα παραπάνω.. 
     
    Είναι το απαραίτητο φίλτρο λοιπόν το παραπάνω για να πετύχει τους πραγματικούς σκοπούς του ο "σύλλογος". 
     
    Εγώ πάντως απέχω όπως νομίζω και πολλοί συνάδελφοι που σέβονται τον εαυτό τους σαν επιστήμονες.. 
     
     
     
     
     
     
    • Upvote 5
  6. Εδώ αρχαιολόγος στα Χανιά μου έχει πει ότι δεν εφαρμόζει ΦΕΚ επειδή... δεν το έχει υπογράψει ο υπουργός πολιτισμού!

     

    (συγκεκριμένα τον Ν-4164/13 που τροποποιεί τον ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ Νόμο 3028/2002 αρθ. 10 και λέει ξεκάθαρα ότι πλέον για εσωτερικές εργασίες δεν έχει λόγο έγκρισης η αρχαιολογία..)

     

    Χαρτί λοιπόν, δώστο μου εγγράφως, 4 μήνες μετά τίποτα...

     

    και ότι έχει μιλήσει με την τάδε του υπουργείου και δεν συμφωνούν λέει και να μην εφαρμόζουν..

     

    τι ψάχνουμε, ο καθένας κάνει ότι θέλει..

     

    Δεν αντιλέγω πάντως με τους παραπάνω προλαλήσαντες, διαφωνώ πλήρως και καθέτως με τον Ν4178 , ειδικά σε αρχαιλογικούς χώρους δεν έπρεπε να ακουμπάει κανένας για νομιμοποίηση χωρίς έγκριση αρχαιολογίας. Αναιρεί τις -όποιες- προσπάθειες γίνονται να έχουμε αξιοπρεπείς αρχαιολογικούς χώρους...

  7. Απάντηση στις 3 Ιουνίου από το email  n4178@central.tee.gr 

    σε αντίστοιχη ερώτησή μου:

     

    "Για επιστροφές προστίμων όπου απαιτείται - σε σχέση με τον 4014 - προβλέπεται Υπουργική Απόφαση (βλ. παρ. 9 άρθρου 30 Ν. 4178/2013)

    Δεν έχουν δοθεί περισσότερες διευκρινίσεις από το υπουργείο για το θέμα."

     

    Είδομεν για τον άγιο ανήμερα..

  8. Ξεκίνησαν οι παραστάσεις των παρατάσεων...

     

    και σύντομα θα έχουμε και παράταση στις παρατάσεις..

     

    και μετά κι`άλλη παράταση στη παράταση που πήρε η αρχική παράταση...

     

    και μετά που θα έρθει ο "σοσιαλισμός" του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε ακύρωση όλων των παρατάσεων και του Ν4178, και θα βγει ένας άλλος νόμος, πιο πράσινος, που βάζει το περιβάλλον πάνω από το κέρδος, και θα έχουμε και άλλες, νέες προθεσμίες...

     

    και κοντά στη λήξη των προθεσμιών αυτών, θα έχουμε παράταση των προθεσμιών κτλ κτλ κτλ....

     

    Σιχαμάρα πια..

  9. Texter, κατέβασα την δοκιμαστική έκδοση , (acad 2011 x64) , όλα καλά εκτός την εισαγωγή χάρτη από κτηματολόγιο..

    μου λέει ότι δεν υπάρχει σύνδεση στο internet (αν δεν υπήρχε δεν θα έκανα upload το παρόν post.. :)

     

    Έχω τελεία για δεκαδικά, έβαλα και εξαίρεση στο firewall (μπας και..) και τπτ..

     

    Κατανοητό γιατί κόπηκαν οι google maps (δεν δούλευαν ούτως ή άλλως στο dcad 1.0,) αλλά γιατί έβγαλες την σύνδεση με bing maps??

  10. Αν δεν κάνω λάθος, δεν καταργείται η έγκριση καταλληλότητας από τον ΕΟΤ !

     

    Επισυνάπτω link  για το παραπάνω σχέδιο νόμου..

     

    http://www.tovima.gr/files/1/2014/polyaitiologiki.pdf
     
    Με προβληματίζει στην υποπαραγραφο Δ.1, εκεί που λέει για τις τουριστικές εγκαταστάσεις, στην  6 παράγραφο αναφέρει ότι: 
     
    "Από την έναρξη ισχύος του παρόντος η έγκριση καταλληλότητας οικοπέδου γηπέδου τουριστικής εγκατάστασης από τον ΕΟΤ που προβλέπεται στην ΥΑ 530992/(Β΄ 557) «Τεχνικές προδιαγραφές τουριστικών εγκαταστάσεων» καταργείται."
     
    Δεν καταργεί όμως την έγκριση καταλληλότητας όπως περιγράφεται και αναφέρεται στο ΠΔ43/2002.
     
    Απλά καταργεί κάτι που δεν εφαρμόζεται (παλαιότερη ρύθμιση) και όχι την διαδικασία αυτή καθεαυτή αφού αφήνει ανέπαφο το σημείο του ΠΔ 43/2002 που αφορά την καταλληλότητα γηπέδου..
     
    Καλά δεν καταλαβαίνω ή έχω χαζέψει από τις πολλές τροποποιήσεις;;;

  11. enveng: 

    Το ενεργειακό τζάκι δεν το περνάς σαν ανοικτή εστία καύσης, αλλά λέβητα βιομάζας.

     

    Δεν κάνει ανοικτή κάυση, κλειστή και ελεγχόμενη κάνει..

     

    Αλλά και πάλι δεν πρέπει να είναι αυτό το πρόβλημα και στο βγάζει Α. Κάτι έχει φύγει από την αντιγραφή του κτιρίου στο σενάριο.

  12. Α ρε μεγαλεία...!!!!!!!!!!!!!!!

     

    Αν σκεφτω οτι για μια 48ωρη πηγα επτα φορες, λογικα κατι εχουμε να κερδισουμε!!!

    Ισχύει... την μία τον είδα και εγώ...

     

    Πάντως μη σας ξεγελά η φωτό του θέματος..

     

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το (σε πέντε χωριστά μέρη - τρύπες) αρχείο της πολεοδομίας στα Χανια... 

     

    Terry , έχεις να ανεβάσεις καμιά φωτό του αρχείου (έτσι για μην προκαλούμε ψευδής εντυπώσεις και να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα);;

  13. Την ίδια στιγμή το 51.6 % των νέων από ηλικία 20-34 χρονών μένουν με τους γονείς τους...

     

    Είμαστε στην 3η χειρότερη θέση της Ευρώπης μαζί με Σλοβακία και Βουλγαρία...

     

    http://news247.gr/eidiseis/kosmos/to_51_6_twn_newn_ellhnwn_menei_akoma_me_toys_goneis_toy.2613086.html

     

    Άλλη μια τραγική αντίθεση του καπιταλισμού..

     

    Είναι σαν το "λεφτά υπάρχουν" του ΓΠ, που όντως υπήρχαν, αλλά όχι για τον κοσμάκη που τα παράγει..

    • Upvote 2
  14. επειδή έρχονται εκλογές βγάζουν είδηση (!) ότι φτιάξανε μια "ομάδα έργου" (αλά ... task force) να δουν το θέμα.. 

     

    Πλέον η ψηφοθηρία δεν είναι με υλικά αγαθά (€ δηλαδή)..

     

    Γίνεται με άυλα "αγαθά" (ελπίδα ότι ίσως , αν, μπορεί κλπ πάρω κάποιο ψίχουλο..)

    • Upvote 4
  15. Διαφωνώ με ΙΑΣΟΝΑ.. 

     

    Εγώ θα κανόνιζα συνάντηση με τον άλλο μηχανικό, θα έψαχνα ποιος είναι , που δουλεύει, αν είναι αυτοαπασχολούμενος ή τον έχει κάποια εταιρία για φασον βεβαιώσεις..

     

    Αν δηλαδή πρόκειται για λάθος ή για συνειδητή επιλογή (που άρα έχει κάνει και αλλού). 

     

    Παίζει ρόλο αυτό. 

     

    Μου έχει τύχει και εμένα να χάσω δουλειά γιατί δεν έδινα βεβαίωση, και να την έδωσε τελικά (χωρίς ρύθμιση Ν.4014) μηχανικός αθηναϊκού γραφείου μελετών χωρίς ΚΑΜΙΑ αυτοψία..

    Και να πάρουν μετά και τον πελάτη, και την ΟΑ, και όλα με τρόπους που θυμίζουν wild west

     

    Υπάρχουν κάποιοι που θησαυρίζουν από τη δική μας προσπάθεια να είμαστε "σωστοί" - κάνοντας τους κακούς - .

     

    Σε όποια περίπτωση πάντως ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ (νομικό) να ρυθμιστεί τώρα το ακίνητο (μεταγενέστερα της μεταβίβασης + βεβαίωσης)

     

    Όπως και ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ να κάνεις τώρα τα στραβά μάτια..

     

    Γνώμη μου:  Ακύρωση συμβολαίου. Αν δεν κινηθεί κανείς εναντίων του μηχανικού δικαστικά ή πειθαρχικά (μέσω ΤΕΕ) δεν νομίζω να γίνει τίποτα. Το αν θα κινηθούν ή όχι δικαστικά δεν είναι δική σου επιλογή.

     

    Δλδ αυτός που αγόρασε το ακίνητο για να το νοικιάσει σε κανέναν γιατρό και τώρα δε μπορεί (και άρα δεν κάνει απόσβεση-μπαίνει μέσα) τι θα κάνει με το ακίνητο;;; να το πουλήσει δε θα μπορεί, να το νοικιάσει δε θα μπορεί για επαγγελματικό χώρο, θα έρθει ταυτότητα κτιρίου κλπ κλπ.. 

     

    Πρέπει να διορθωθεί το συμβόλαιο στα σωστά μέτρα και σταθμά. 

    • Upvote 6
    • Downvote 1
  16. Τροπολογία για την άμεση ανακούφιση των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Με την τροπολογία το ΚΚΕ ζητά:

    • Να μην επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και όσα έχουν επιβληθεί να διαγραφούν.
    • Να απαγορεύεται κάθε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των ασφαλισμένων.
    • Να θεωρούνται χωρίς καμία προϋπόθεση τα βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
    • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι κανονιστικές διατάξεις που επιβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στους νέους ασφαλισμένους.
    • Το Δημόσιο να καταβάλλει εντόκως στα ασφαλιστικά ταμεία τις ζημιές που έχουν υποστεί από τη δέσμευση των αποθεματικών και από το κούρεμα των ομολόγων.
    Αναλυτικά το κείμενο της τροπολογίας:

     

    ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

     

    Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων π. δ. 318/1992 (Ά161) και λοιπές ρυθμίσεις»

     

    ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

    Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται σήμερα χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ, τον ΟΑΕΕ καθώς και οι φτωχομεσαίοι αγρότες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, καθώς βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και γι’ αυτό απειλούνται με κατασχέσεις, επιβαρύνονται με πρόστιμα και προσαυξήσεις, αδυνατούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας, μένοντας ακάλυπτοι από υγειονομική περίθαλψη, στερούμενοι ακόμη και αυτών των ελάχιστων παροχών που έχουν απομείνει.

     

    Η κατάσταση αυτή δεν διαμορφώθηκε τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που μεταφέρει τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, με τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, τη δυσβάστακτη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια, τη στιγμή που η ανεργία και υποαπασχόληση παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι ακόμη το αποτέλεσμα της πολιτικής της λεγόμενης απελευθέρωσης της αγοράς που οδηγεί στην εξουθένωση πλατιά στρώματα των αυτοαπασχολούμενων, όπως είναι επίσης και το αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής που οδηγεί στο ξεκλήρισμα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς. Για τη σημερινή κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι. Τα αποθεματικά τους λεηλατήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες για να στηριχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη.

     

    Οι αρνητικές για τους εργαζόμενους αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, που μεθοδικά προωθούνται όλα αυτά τα χρόνια με τους γνωστούς νόμους (Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά - Λοβέρδου) διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, είναι απόρροια της στρατηγικής που ακολουθείται σε όλες τις χώρες της ΕΕ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, με απαλλαγή του κράτους από υποχρεώσεις του για στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, τη μείωση της φορολογίας και του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους των μεγάλων επιχειρήσεων. Απόρροια αυτής της στρατηγικής είναι οι δυσβάστακτες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, κάνοντας την αρχή από τους ασφαλισμένους μετά την 1-1-1993, η παράταση του εργάσιμου βίου, η μείωση των συντάξεων και των παροχών Υγείας - Πρόνοιας. Γι’ αυτό σταθερή και αμετακίνητη θέση του ΚΚΕ είναι η κατάργηση όλων αυτών των νόμων που προώθησαν αυτές τις ρυθμίσεις.

    Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες. Αυτά που αφαιρέθηκαν από το λαό τα προηγούμενα χρόνια δεν πρόκειται να ξαναδοθούν πίσω. Η φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης θα συνοδευθεί με τη συνέχιση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα, όπως δείχνει και η εμπειρία των άλλων χωρών.

     

    Τα προβλήματα αυτά θα βρουν τη λύση στα πλαίσια μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας που δεν θα κινείται με κριτήριο το κέρδος, οι εργαζόμενοι θα γίνουν ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν, για να αναπτυχθούν στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, με κριτήριο την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών.

     

    Στην κατεύθυνση αυτή και για να υπάρχει άμεση ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων στο ΕΤΑΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προτείνει την παρακάτω τροπολογία.

     

    ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ :

    Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων π. δ. 318/1992 (Ά161) και λοιπές ρυθμίσεις»

     

    Άρθρο 1ο

    Δεν επιβάλλονται πρόστιμα και κανενός είδους προσαυξήσεις τις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ που δεν έχουν πληρωθεί λόγω οικονομικής αδυναμίας.

     

    Τυχόν πρόστιμα και προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί διαγράφονται.

    Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι εργοδοτικές εισφορές.

     

    Άρθρο 2ο

    Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο μεταβίβαση των απαιτήσεων από απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και σε οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

    Απαγορεύεται κάθε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ για την είσπραξη των οφειλόμενων ασφαλιστικών τους εισφορών.

    Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι εργοδοτικές εισφορές.

     

    Άρθρο 3ο

    Το βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, τον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ, που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, θεωρούνται χωρίς καμία προϋπόθεση και συνεχίζεται η ασφαλιστική κάλυψη όλων των άμεσα ασφαλισμένων και των προστατευόμενων προσώπων.

     

    Άρθρο 4ο

    Καταργούνται όλοι οι νόμοι και οι κανονιστικές διατάξεις που επιβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στους νέους ασφαλισμένους από το 1-1-1993 και εντεύθεν.

     

    Άρθρο 5ο

    Το Δημόσιο υποχρεούται να καταβάλει εντόκως στα ασφαλιστικά ταμεία τις ζημιές που έχουν υποστεί από τη δέσμευση των αποθεματικών τους με χαμηλό επιτόκιο, τις τοποθετήσεις σε μετοχές και άλλα χρηματιστηριακά προϊόντα, καθώς και τις ζημιές από το κούρεμα των ομολόγων.

     

    Σ.Σ: Θα έχει ενδιαφέρον τι θα απαντήσουν και πολύ περισσότερο τι θα ψηφίσουν τα άλλα κόμματα...

     

    Πηγή: http://www.ertopen.c...ga#.Uwc-b41P7w0

     

    Click here to view the είδηση

    • Upvote 3
    • Downvote 1
  17. Επειδή με τις πιστοποιήσεις CE μας έχουν πρήξει, τοποθετώ για συζήτηση το εξής:

     

    θεωρώ απαράδεκτο να πρέπει ένας κατασκευαστής παραδοσιακών κουφωμάτων από ξύλο να πρέπει να έχει πιστοποίηση CE , αλλιώς να μη μπορεί να βάλει στο εξοικονομώ κατ`οίκον ξύλινο κούφωμα (αφού δεν έχει την πιστοποίηση που ζητάνε..)

     

    Έθεσα στο ΕΤΕΑΝ (φορέας του εξοικονομώ) την εξής ερώτηση:

     

    "Καλησπέρα σας, 

    Είμαι ενεργειακός επιθεωρητής και θα ήθελα να θέσω την εξής ερώτηση:

     

    Όταν κάποιος ωφελούμενος τοποθετεί ξύλινο κούφωμα με ενεργειακό διπλό υαλοπίνακα, αρκεί η πιστοποίηση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του υαλοπίνακα ή οφείλει να έχει πιστοποιητικό CE για το υλικό του ξύλου;

     

    Η ερώτηση τίθεται διότι το ξύλο σύμφωνα με τις Τεχνικές οδηγίες του ΤΕΕ για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις είναι πολύ καλλίτερο θερμομονωτικό υλικό από μεταλλικά πλαίσια με θερμοδιακοπή, 

     

    Για τα μεταλλικά πλαίσια πρέπει να έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας ο κατασκευαστής από την εταιρία που του τα προμηθεύει, ενώ για το ξύλο δεν υφίσταται τέτοια πιστοποίηση, καθώς είναι ένα φυσικό υλικό οι ιδιότητές του είναι πιστοποιημένες από τις Τεχνικές Οδηγίες του Τ.Ε.Ε. (ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010 πινακας 3.10) και από την ίδια τη φύση.

     

    Ερωτάται λοιπόν αν στην περίπτωση κουφώματος με ξύλινο πλαίσιο και ενεργειακούς υαλοπίνακες αρκεί η πιστοποίηση για τα ενεργειακά χαρακτηριστικά των υαλοπινάκων και η Υ.Δ. του κατασκευαστή για τις συνολικές θερμομονωτικές ιδιότητες του κουφώματος, καθώς δεν υπάρχει κάποια εταιρία - προμηθευτής (όπως στην περίπτωση των μεταλλικών κουφωμάτων) που να πιστοποιεί τον κατακευαστή στο σύνολό του."

     

    Μου απάντησαν ότι επειδή το θέμα είναι τεχνικό θα το προωθήσουν στα αρμόδια τμήματα του ΥΠΕΚΑ..

     

    Έχει κανένας γνώμη ή εμπειρία επί του θέματος;;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.