Jump to content

VirusX2

Members
 • Content Count

  164
 • Joined

Everything posted by VirusX2

 1. "Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας διασύνδεση Συνεχούς Ρεύματος με τεχνολογία state of the art, η οποία δημιουργεί νέα πρότυπα για τις νησιωτικές διασυνδέσεις που θα ακολουθήσουν και αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο Μεταφοράς Ενέργειας στην Ελλάδα." Μάλιστα.. Whatever..
 2. Ρωτα στον τοπικο ΔΕΔΔΗΕ την μεγιστη αναμενόμενη ενταση βραχυκυκλωσης του Υ/Σ που τροφοδοτει την εγκατασταση.
 3. Όπως τα είπε ο nvel, εξου και το 100% power factor που αναφέρει για το heating, είναι ηλεκτρική αντίσταση. Για το cooling αναφέρεται στην ουσία στα χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων.
 4. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως για την δική σου ασφάλεια αλλά και των υπολοίπων συναδέλφων και χρηστών των εγκαταστάσεων, εάν τελικά κάνεις αυτήν την δουλειά, μείνε μόνο στην καταμέτρηση.
 5. Δεν είναι κάτι δύσκολο.. https://www.deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/arxiki-sundesi/egkatastasi-efedrikou-ilektroparagwgou-zeugous
 6. Και εάν μπει βυτίο καυσίμου για το Η/Ζ τα σχετικά με τις απαιτήσεις ασφαλείας/πυρασφάλειας..
 7. Στις οδηγίες διανομής αναφέρεται σωλήνας σε ολες τις υπόγειες οδεύσεις ΜΤ. Τώρα για περισσότερες πληροφορίες καλύτερα να απευθυνθείς στο ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής ενδιαφέροντος.
 8. Κάτι άκουσα τελευταία και για αστρολογική πρόβλεψη..
 9. Που τα είδες τα 5 έτη σπουδών στα ιδρύματα που αναφέρεις;
 10. Τα είπες όλα... Και τα ψηφαλακια να προσθέσω μιας και είμαστε σε χρονιά εκλογών..
 11. Το τοπογραφικό έγινε με τηλεμετρηση, αεροφωτογραφία, ενόραση;
 12. Έπρεπε να δίνει ο νομοθέτης δυνατότητα με μια υπεύθυνη δήλωση ότι αναγνωρίζω τον κίνδυνο και τα λοιπά.. να μπορείς να χτίσεις και πάνω στους αγωγούς.. Η φυσική επιλογή...
 13. Καταρχήν μην κάνεις 500 παραθέσεις ολόκληρων μηνυμάτων και μην βαζεις ξανα και ξανα τα συνημμένα.. Το ολο θεμα σου ειναι πλήρως δυσαναγνωστο!! Το σχέδιο που ανέβασες είναι απο κινητήρα τυπου Dahlander και όπως βλέπεις απαιτεί 3 ρελε για την λειτουργία του. Εαν το δικό σου εχει μόνο ενα διακόπτη 1-0-2 και τιποτα αλλο, τότε μάλλον ειναι ανεξάρτητου τυλιγματος για καθε ταχύτητα, οπότε δεν σου κάνει αυτη η συνδεσμολογία. Η πιο γρήγορη και αξιόπιστη λύση είναι να φωνάξεις ηλεκτρολόγο.
 14. Όσον αφορά τις γραπτές εξετάσεις, μπορεί κάποιος να αναφέρει τι περιλαμβανουν γενικότερα;
 15. Όταν ρευματοδοτηθηκε το ισόγειο, το κτίσμα είχε την σημερινή του μορφή; Δηλαδή υπήρχε το ισόγειο, το διαμέρισμα σου και το δώμα;
 16. Από την στιγμή που σας παρέπεμψαν στον ΑΔΜΗΕ ως αρμόδιο, είναι υψηλή τάση. Λογικά από την ταράτσα σου θα μπορείς να δεις και κάποιον πυλώνα τριγύρω. Όπως έχει ειπωθεί ήδη, αφού η γραμμή ΥΤ προϋπήρχε του κτηρίου, θα έπρεπε να υπαρχει μέσα στα τοπογραφικά, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει. Στις ζώνες δουλειάς, οι οροί δόμησης δίδονται από τον αρμόδιο διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ/ΑΔΜΗΕ) και υπερτερούν σε σχέση με τους γενικούς όρους δόμησης της περιοχής. Όπως καταλαβαίνεις, κάποιος δεν έκανε καλά την δουλειά του.. Οπότε τώρα βλέπω να πηγαίνει μακρυά η βαλίτσα..
 17. Διάβασε την ΣΣΕ 2017-2019 και μπορείς να τα υπολογίσεις και χωρίς το excel. Το excel απλά είναι πιο ευέλικτο για τους υπολογισμούς. Με την ΣΣΕ και το excel δίπλα είναι 5 λεπτά υπόθεση! Κομμένη τροφή στο πιάτο, μην την θέλετε και μασημένη ρε παιδιά..
 18. Κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά γενικότερα! Αυτά από εμένα, Καλή συνέχεια!
 19. Βλέπεις κάπου να αναφέρω ή να υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει φαινόμενο joule ή ότι δεν υπαρχει μείωση απωλειών στα καλώδια τροφοδοσίας των τελικών φορτίων; Δεν είμαι της σχολής ζωγράφου μην ανησυχείς. Ούτε μίλησα για υπεραγωγούς και κβαντικά φαινόμενα. Λέω ότι αυτή η μείωση των απωλειών στις εσωτερικές γραμμές μετά την κεντρική αντιστάθμιση δεν επηρεάζει τις καταγραφόμενες kWh του μετρητή διότι το άεργο αυτό ρεύμα δεν προέρχεται από το δίκτυο αλλά από την διάταξη αντιστάθμισης. Φυσικά ένας κλασικός μετρητής kWh δεν μετράει την άεργη ισχύ ακόμα και εάν προέρχεται από το δίκτυο.
 20. Αυτό γίνεται ήδη, εφόσον υπαρχει κεντρική αντιστάθμιση. Για το δίκτυο όλη η εγκατάσταση είναι σαν ένα φορτίο με την μιγαδική ισχύ του και το συντελεστή ισχύος του. Μέχρι τον πίνακα αντιστάθμισης η άεργος ισχύς (άρα το άεργο ρεύμα) που προσφέρει το δίκτυο είναι μειωμένη ήδη στο ελάχιστο. Οι μεγαλύτερες εντάσεις των καλωδίων αφορούν την εσωτερική εγκατάσταση, από την αντιστάθμιση και μετά. Κάνοντας συμπληρωματικη τοπική αντιστάθμιση κοντά στο κάθε φορτίο ΕΝΤΟΣ της εγκατάστασης κερδίζεις μικρότερες εσωτερικές εντάσεις άρα μικρότερες εσωτερικές απώλειες στα καλώδια, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματική ισχύ που απορροφάς από το δίκτυο. Οπότε μείωση στις KWh δεν υπαρχει.
 21. Από αυτά που έχουν ειπωθεί, τι έχεις καταλάβει; Μείωση στις KWh δεν υπάρχει. Οι αρμονικές, οι υπερτάσεις κτλ είναι πράγμα άσχετο με την αντιστάθμιση αυτή καθ 'αυτή. Η προστασία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων είναι θέμα της ποιότητας ισχύος προς αυτά, και όχι της αντιστάθμισης.
 22. Ακριβώς αυτό έχει γίνει! Δυστυχώς το νομικό πλαίσιο σε αυτή την περίπτωση (όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις) είναι προβληματικό. "Την πατάει" ο πρώτος που θα πληρώσει την επέκταση της γραμμής και οι υπόλοιποι μετά πληρώνουν κόστος με βάση το "νέο" υπάρχον πλησιέστερο σημείο. Είναι κλασικό παράδειγμα, απομακρυσμενες μονάδες ή κτήματα να περιμένουν ο ένας τον άλλο για το ποιος θα πληρώσει και μετά να κουμπώσουν στην νέα γραμμή, για να γλιτώσουν το κόστος.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.