Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

everythin

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

everythin's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μα αφού άλλος παίρνει την μελέτη και άλλος την κατασκευή αυτός που έχει το δικαιώμα της κατασκευής προφανώς είναι ηλεκτρολόγος. Άρα μπορεί να κάνει και την μελέτη. Άρα γιατί ο πελάτης να επιλέξει άλλον για την μελέτη και άλλον για την κατασκευή?
  2. Ποια η διαφορά σε αυτό? Στον οδηγό του ΤΕΕ λέει "Μελέτη: Πάσα επιστημονική και τεχνική εργασία και ερευνα αποβλέπουσα εις την κατασκευήν ή μη τεχνικού έργου ή εις τον σχεδιασμόν και την απεικόνησιν προγραμμάτων και μεθόδων αναπτύξεως του ευρυτέρου χώρου δια της κατασκευής ή μη τεχνικών έργων." Άρα ποια η διαφορά αφού κάνει λόγο και για "σχεδιασμό" και για "κατασκευή"? Εϊχα την εντύπωση ότι ετσι όπως το λέει είναι το ίδιο.
  3. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Κάτι ακόμα που δεν έχω καταλάβει είναι αυτό με την εγγραφη στο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ. Έχω διαβάσει σε αυτό το forum πόσο σατανικό είναι αλλά αφού είναι προϊόν του διαβόλου γιατί πάνε όλοι και εγγράφονται σε αυτό?
  4. Πρώτα από όλα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 1) Άρα αυτό που έχω αποκομίσει εγώ είναι ότι οι μηχανικοί δεν χρειάζονται για να δουλέψουν μεταπτυχιακό παρά μόνο αν θέλουν ακαδημαϊκή καριέρα. Σωστά? Άρα από τα 23 μου θα μπορώ, τουλάχιστον στην Ελλάδα, να δουλέψω κανονικά? 2) Διάβασα κάπου στο ΤΕΕ περί κατώτατου μισθού για τους μηχανικούς. Ισχύει και αν ναι πόσο είναι? 3) Ποιες χώρες στον κόσμο προσφέρουν τις καλύτερες προοπτικές καταξίωσης για τους ηλεκτρονικούς μηχανικούς? Συγχωρέστε με για τις πολλές απορίες μου αλλά είμαι νέος στο επάγγελμα και έχω ερωτήματα.
  5. http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=5001 Σε αυτό το link στο 7ο μήνυμα βρήκα κάτι πολύ ενδιαφέρον και έχω δυο απορίες. 1) Εγώ όταν βγω από την σχολή μου θα εγγραφώ στο ΤΕΕ σσν ηλεκτρονικός μηχανικός. Σύμφωνα όμως με αυτό το μήνυμα θα μπορώ να υπογράφω ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές μελέτες? Πως? Αφού στην σχολή μου δεν έχουμε τέτοια μαθήματα. 2) Σχετικά με αυτό που αναφέρει "Η αναφορά αυτή δεν είναι δεσμευτική και δεν ορίζεται από το νόμο. Μηχανικοί μπορούν να εγγραφούν και σε άλλες κατηγορίες αν αποδειγμένα έχουν σπουδές ή εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο αυτων." υπάρχει κανείς εδώ με διαδακτορικό ή μεταπτυχιακό να μας πει σίγουρα τι παίζει?
  6. Χαίρετω. Πέρασα φέτος στους Μηχανικούς Η/Υ και Πληροφορικής στην Πάτρα. Ομως κάνοντας μια περιήγηση στο παρόν forum έχω αρχίσει και ανησυχώ για την επιλογή μου. Η γενική άποψη που έχω λάβει διαβάζοντας σχετικά posts εδώ μέσα είναι ότι οι απόφοιτοι αυτής της σχολής είναι ο ουραγός των μηχανικών. Δηλαδή, 1)τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν είναι ξεκαθαρισμένα κατοχυρωμένα 2) οι ηλεκτρολόγοι μας τρώνε λόγο μεγαλύτερου εύρους δικαιωμάτων, 3) ανταγωνισμός από αποφοίτους των ΤΕΙ επειδή έχουμε γενικά δικαιώματα και όχι ειδικά όπως όλοι οι άλλοι μηχανικοί 4) στην αγορά εργασίας προτιμούν τους ηλεκτρολόγους επειδή έχουν δικαιώματα σαν τα δικά μας συν παραπάνω 5) μέχρι και το εξωφρενικό διάβασα ότι δικαιώματα σε θέματα υπολογιστών σαν τα δικά μας έχουν ακόμα και μηχανολόγοι μηχανικοί και οι πολιτικοί μηχανικοί!!! Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα? Υπάρχει κανένας λόγος να σπουδάσω σε αυτήν την σχολή και να μην ξαναδώσω με το 10% για κάποια πιο κατοχυρωμένη σχολή? Την σχολή την επέλεξα γιατί μου αρέσουν πραγματικά οι υπολογιστές από μικρός αλλά είναι δυνατόν να μου βγει η πίστη 5 χρόνια να σπουδάσω μία τόσο δύσκολη σχολή για να μου τρώει την δουλιά ο κάθε πολιτικός μηχανικός ή ο κάθε ένας που έχει βγάλει ένα ΤΕΙ?
  7. Με λίγα λόγια η μόνη λύση για παραπάνω "επίσημα" επαγγελματικά δικαιώματα (δεν εννοώ απαραίτητα ηλεκτρολόγου, ένα παράδειγμα ήταν) εκτός των προκαθορισμένων του πτυχίου είναι άλλα 5 χρόνια σπουδών?
  8. Ότι λέει ο τίτλος. Το μεταπτυχιακό τι επαγγελματικά δικαιώματα σου δίνει? Για παράδειγμα. Εγώ φέτος μπήκα στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής στην Πάτρα. Ως γνωστόν, έχω επαγγελματικά δικαιώματα στα των υπολογιστών αλλά όχι στα ηλεκτρολογικά. Αν εγώ τώρα πάρω το πτυχίο μου και κάνω μεταπτυχιακό σε ηλεκτρολογικά θα αποκτήσω ξαφνικά δικαιώματα ηλεκτρολόγου σαν να έβγαινα από ΗΜΜΥ ή ότι λέει το βασικό πτυχίο αυτό είσαι?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.