Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

chris.k

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

chris.k's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν έχασες την ώρα σου συνάδελφε. Είναι πολύ αξιοπρεπείς. Παρακολουθώ ήδη το σεμινάριο που διάλεξα.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω το εξής θέμα. Θέλω να βγάλω άδεια σε μία αδόμητη μελλοντική κάθετη ιδιοκτησία σε οικισμό προ του '23. Αντιμετωπίζω το εξής. Σε οικόπεδο που τέμνεται από την γραμμή του οικισμού έχει γίνει σύσταση κάθετων ιδιοκτησιών για το εντός οικισμού τμήμα με συντεταγμένες ΕΓΣΑ κλπ. και παραχωρείται και σε έναν ιδιοκτήτη και το εκτός. Όλο το οικόπεδο (εντός και εκτός) είναι < 2000 τ.μ. οπότε τα κτίρια θα μπουν μόνο μέσα στο εντός. Σύνολο 3 ιδιοκτησίες με μία μόνο να έχει οικοδομηθεί. Γνωρίζω τις συντεταγμένες της γραμμής του οικισμού καθώς έχουμε αποτυπώσει όμορα οικόπεδα στην περιοχή. Ο 'μηχανικός' που υπογράφει το τοπογραφικό της Σύστασης έχει μετατοπίσει στη μία μεριά του οικοπέδου τη γραμμή του οικισμού 2 μέτρα και στην άλλη 11 μέτρα με αποτέλεσμα να επηρεάζονται όλες οι κάθετες (επιφάνειες, κλπ.) αλλά και η δική μου και η θέση του μελλοντικού κτιρίου. Το έκανε μάλλον για να ισομοιράσει τα οικόπεδα και να ταλαιπωρεί τον κόσμο... Τροποποίηση της σύστασης δεν γίνεται για πολλούς λόγους. Από το σύνολο του οικοπέδου που δείχνει 800 τ.μ. μένουν κανονικά 600 τ.μ. στο εντός. Ο ΣΔ δεν αλλάζει. Η γραμμή του οικισμού δεν έχει οριοθετηθεί με ΦΕΚ αλλά με σκαρίφημα σε ορθοφωτοχάρτες που πολλοί συνάδελφοι λένε ότι υπάρχει σφάλμα αποδεκτό 2 μέτρων, αλλά όχι 11... Είναι πολύ δύσκολο εντωμεταξύ να μειώσω την επιφάνεια του οικοπέδου κατά 5% που επιτρέπουν οι κάθετες. Τι προτείνεται; Να ζητήσω βεβαίωση όρων δόμησης; Να κάνω έλεγχο ΔΔ με τα πραγματικά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Σε ευχαριστώ συνάδελφε. Θα προσπαθήσω να είμαι πιο άμεσος στο μέλλον. Χαιρετισμούς.
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα. Ξέρω ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ ευαίσθητο αυτές τις μέρες αλλά αυτό ανησυχεί και πολλούς άλλους αντίστοιχους ιδιοκτήτες... Τελικά, ακίνητο που βρίσκεται εντός της γραμμής 'οικιστικής πύκνωσης' στους δασικούς χάρτες μπορεί να υπαχθεί στο Ν.4495/2017; Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει έγγραφο από το Δασαρχείο (όχι πράξη χαρακτηρισμού) του 1981 οτι δεν είναι δασικό. Μετά έχτισε το σπίτι εντός των ορίων του οικοπέδου του. Στο Δασαρχείο μου είπαν ότι μπορεί να γίνει αίτηση κλασικής 'Πράξης χαρακτηρισμού' με δύο μήνες εφημερίδες, απόφαση, κλπ. Στην πολεοδομία μου είπαν απ'έξω απ'έξω ότι δέχονται τακτοποίησες εφόσον δεν συμπεριλαμβάνονται οι εκτάσεις αυτές στο Δασικό χάρτη. Αυτό μέχρι και καλά να αποφασίσει το ΣΤΕ. Στους Δασικούς χάρτες δεν μπορεί να κάνει ούτε πρόδηλο λάθος ούτε αντίρρηση. Στο ίντερνετ τα κατατάσουν στα δασικά αυθαίρετα που θα έρθει άλλος νόμος και σε θολό τοπίο... Τι προτείνετε; Ευχαριστώ.
  5. Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε. Δεν έχω εγκεκριμένο σχέδιο. Πάω με αυτό του 2011 οπότε; Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μια εταιρία θέλει να βγάλει μια άδεια για ΕΕΔΔ σε ένα οικόπεδο κάτω των 700 τ.μ. εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων. Δεν θα υπάρχει κατοικία ιδιοκτήτη. Το 289ΑΑΠ/2011 γράφει ότι για κτίρια τουριστικών εγκαταστάσεων και αμιγώς επαγγελματικών χρήσεων ο σδ είναι 0,6. Για κατοικία είναι μαξ 240 τ.μ. + 40 τ.μ. πατάρια ξηράς δόμησης. Στο 2840Β/2014 λέει ότι τα ΕΕΔΔ πάνε με όρους δόμησης κατοικίας. Για να πάρω το 0,6 στην πολεοδομία μου είπαν ότι αν μπορείς να αποδείξεις την επαγγελματική χρήση ή την τουριστική πριν την άδεια θα μου το δώσουν. Δεν αρκεί ο τίτλος. Αυτοί δεν θέλουν το 'μπονους' να το αξιοποιήσει κάποιος στο μέλλον για να πουλήσει τα διαμερίσματα. Στην περίπτωση μου δεν υπάρχει αυτό το σενάριο. Πως πιστεύετε ότι μπορεί να αποδειχθεί η αμιγώς επαγγελματική χρήση (ότι θα λειτουργεί ως ένα) λόγω αυτού του κακογραμμένου ΦΕΚ; Για τον ΕΟΤ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία είναι τουριστική εγκατάσταση αλλά έχουν καταργηθεί οι προεγκρίσεις. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι. Πελάτης μου έχει άδεια από την Ναοδομία για ανέγερση ναού (28 τ.μ.) και κελιού (25 τ.μ.) του έτους 1997 χωρίς λήξη ισχύος μέχρι την πλήρη ανέγερση και χωρίς αυτοψία. Μπορεί να προχωρήσει σε ανέγερση σήμερα; Ευχαριστώ.
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου με ένα διαμέρισμα που έχει μεγαλώσει μέσα στο δικό μου. Και τα δύο έχουν πάρει λίγο από τα κοινόχρηστα και ένα λεβητοστάσιο ο καθένας που του δικού μου έχει γίνει μπάνιο. Το δικό μου έχει και ΥΔ ΚΧ. Όσον αφορά τα υπόλοιπα 1 λοιπή με καλύπτει και για τη διαμερισμάτωση και για την αλλαγή χρήσης ΒΧ του λεβητοστασίου και για τα κοινόχρηστα; Πάντα με σύμφωνη γνώμη του άλλου. Και άν έχει δηλώσει ο άλλος μηχανικός διαμερισμάτωση τι κάνω; ΥΓ: Δεν υπάρχουν άλλα διαμερίσματα στον όροφο. Πολλά είναι αλλά ήθελα να είμαι πλήρης. Ευχαριστώ.
  9. Συνάδελφοι, καλησπέρα. Είχα δήλωση στο 4014 με πληρωμένο μόνο το παράβολο. Την μετέφερα και άλλαξα το 'κύρια και μοναδική κατοικία' σε 'άλλη κατοικία', λόγω κακής συνεννόησης. Τώρα ο πελάτης πλήρωσε το ποσοστό ανταπόδοσης και εμφανίζονται κανονικά οι δόσεις του. Το θέμα είναι ότι με τον 4178 θα είχε μεγαλύτερο πρόστιμο λόγω της αλλαγής σε 'άλλη κατοικία'. Δηλαδή το παράβολο θα ήταν 1000 και το ποσοστό 25 και το πρόστιμο μεγαλύτερο. Χρειάζεται να κάνω κάτι ή αφού πληρωθούν αυτές οι δόσεις θα εμφανίσει το σύστημα τα υπόλοιπα σε 3 χρόνια; Έχει τύχει σε κανέναν άλλο; Ευχαριστώ.
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα. Δήλωση που μπήκε στο 4014 είχε πληρώσει μόνο παράβολο και είχε δηλώσει 3μηνιαίες. Μπήκε στις διατάξεις του 4178 τον 1/2014 χωρίς καταβολή τέλους ανταπόδοδης ΤΕΕ. Τώρα θέλει να μπει συνεχίσει στον 4178. 1. Ξαναπληρώνει 500 παράβολο; 2. Συνεχίζει τον τρόπο πληρωμής με τις 6μηνιαίες και σε ποιο εξάμηνο μπαίνει; Ευχαριστώ.
  11. Συνάδελφοι, ένας πελάτης μου έχει πληρώσει με τον 4014/2011 μετά τις 31/5 το 30% του προστίμου και θέλει να κάνει συμβόλαιο. Βάσει του 4178/2013 είναι σωστό: - να περιμένω το καινούργιο ηλεκ. σύστημα; - να εκδώσω βεβαίωση με τον 4014; - να εκδώσω χειρόγραφη με το 4178; Με πιέζει ο πελάτης αλλιώς δεν θα ρωτούσα. Πέραν της διευκρίνισης που αναφέρετε παραπάνω επισυνάπτω και το κομμάτι του 4178 αρ1, παρ 2, ζ: ζ) που έχει περατωθεί η διαδικασία καταβολής του ενιαίου ειδικού προστίμου ή έχει καταβληθεί ποσοστό 30% του συνολικού ποσού προστίμου ή του σχετικού παραβόλου εφόσον ορίζεται κατά τις διατάξεις του πα− ρόντος και κατά τις διατάξεις του ν. 4014/2011 και υπό τις προϋποθέσεις του παρόντος νόμου (Α΄ 209). Ευχαριστώ.
  12. Σας ευχαριστώ. Τελικά θα περιμένουμε τον επόμενο. Πάντως το όλο θέμα είναι αστείο. Λες και αλλάζει κάτι από τις 31/5 και μετά. Δεν κοιτάνε το χάλι τους που έχουμε λιώσει στις αλχημείες με αυτή τη βλακεία με το 30% και που θα παντρευτούμε τους πελάτες και τις δηλώσεις τους για το 10% έκπτωση. Για αμοιβές μηχανικού για τη μεταφορά των δηλώσεων θα λέει ο νέος νόμος; Αλλά κάτσε θα βγει ο καινούργιος και μετά άλλες 50 επεξηγήσεις και ερωτοαπαντήσεις. ΖΩΑ.
  13. Συνάδελφοι, καλησπέρα. Έδωσα βεβαίωση για μεταβίβαση με το 30% ενώ ο πελάτης πλήρωσε τις δόσεις μαζεμένες μετά τις 31/05 (νόμιζα ότι αρκούσε η πληρωμή του παραβόλου μέχρι τις 31/05 και ότι έχανε απλά την έκπτωση) και η συμβολαιογράφος και το ΤΕΕ λένε να περιμένουμε τον επόμενο νόμο. Εκτέθηκα όμως και θα ήθελα να εξυπηρετήσω τον πελάτη μου να μην καθυστερήσει. Καμμία Ιδέα ή περαιτέρω γνώση; Ευχαριστώ πολύ. ΥΓ: Να πληρώσει όλο το πρόστιμο δεν μπορεί. ΥΓ2: Kατάλαβα ότι πρέπει να διαβάζουμε τους νόμους μόνοι μας και να μη βασιζόμαστε ούτε καν σε πολεοδομίες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.