Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dimitris2244

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

dimitris2244's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

26

Φήμη στην κοινότητα

  1. ikaros13... κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι δεν έχουμε αποτέλεσμα. Έλα μία φορά στην Ανοιχτή Συνέλευση να δεις τι έχει καταφέρει μία μερίδα μηχανικών και μην είσαι τόσο ισοπεδωτικός. Αύριο όλοι μαζί στο ΕΤΑΑ για να δώσουμε ακόμα μία μάχη. Έχουμε τόσους μήνες που κερδίζουμε όλες τις μάχες. Δεν έχει ακόμα λειτουργήσει το ΚΕΑΟ χάρη στις κινητοποιήσεις και επίσης έχουμε αποτρέψει τις κατασχέσεις των σπιτιών μας.
  2. Όλοι μαζί. Σπουδάσαμε μηχανικοί για να μας πάρουν τα σπίτια και να μας στείλουν φυλακή; Δεν θα γίνουμε θύματα του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου
  3. Το ΤΕΕ αοφάσισε κάθε Πέμπτη να κάνει κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ Μάρνης 22. Τα θέματα είναι πολύ σοβαρά και ζητά την συμμετοχή όλων των Μηχανικών αλλά και των υπολοίπων φορέων που απαρτίζουν το ΕΤΑΑ Γενικά το ΤΕΕ αποφάσισε: Το ΕΤΑΑ να μην στείλει καμία βεβαίωσης οφειλής ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών και να εξαιρεθεί από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) Να μειωθούν οι πάγιες ασφαλιστικές εισφορές με παράλληλη αύξηση των αναλογικών εισφορών και οι ασφαλισμένοι να επιλέγουν την ασφαλιστική κατηγορία που θα εντάσσονται Να διαχωριστούν οι εισφορές του κλάδου υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ασφαλισμένους Να εκδοθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση για τον κλάδο Ειδικών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας Να καλυφθούν άμεσα τα αποθεματικά του Ταμείου που ληστεύτηκαν με το «κούρεμα» των ομολόγων Ήδη το ΤΕΕ, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Επιστημονικούς φορείς τα μέλη των οποίων ασφαλίζονται στο ΕΤΑΑ, προχώρησε σε ενημέρωση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Κομμάτων, ενώ προγραμματίζει για το αμέσως επόμενο διάστημα ενημερωτικές συγκεντρώσεις των μελών τους και αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, στο κέντρο και την περιφέρεια.
  4. Σήμερα το ΤΕΕ στις 15:00 είχε καλέσει όλους τους φορείς (γιατρούς, δικηγόρους κλπ). Το θέμα είναι σοβαρό αλλά οι αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί δεν δείχνουν ανάλογο ενδιαφέρον.
  5. Έχει σταλεί ήδη δοκιμαστικό αρχείο οφειλετών από τη διευθύντρια οφειλών του ΤΣΜΕΔΕ κα Λέκκα στον υπουργό Βρούτση με 44 πρώτες-δοκιμαστικές βεβαιώσεις οφειλετών. Σήμερα μηχανικοί κάνουν κινητοποίηση στον δεύτερο όροφο του ΤΣΜΕΔΕ προσπαθώντας να βρουν μία λύση με αυτό που κάνει το ταμείο ενάντια στους ασφαλισμένους του. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε γιατί σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει αυτοαπασχολούμενος μηχανικός στην αγορά. Όποιος μπορεί περνάει σήμερα από το ΤΣΜΕΔΕ στον δεύτερο όροφο για ενίσχυση της δράσης.
  6. Όλοι είμαστε έξυπνοι, τα ξέρουμε όλα, κάνουμε τις τέλειες διαπιστώσεις, έχουμε τις μοναδικές λύσεις στα προβλήματα, θεωρούμε όλους τους γύρω μας άσχετους, ΑΛΛΑ ρε συνάδελφοι ειλικρινά το να τα λέτε μεταξύ σας είναι κατάντια. Ας πάμε κάποια στιγμή σε μία κινητοποίηση χωρίς να υποστηρίζεται από τα κόμματα. Μία κινητοποίηση από μηχανικούς. Ας τα πούμε σε μία ανοικτή κουβέντα μεταξύ μας όλα αυτά. Ας δοκιμάσουμε να δούμε τι σημαίνει να θέλω να εκφράσω την σκέψη μου και την αγανάκτηση μου με αυτά που με υποχρεώνουν να ακολουθήσω ενώ γνωρίζω ότι είναι παράλογα. Επιστήμονες άνθρωποι είμαστε και δεν τολμάμε να πούμε κουβέντα προς τα έξω. Σήμερα το πρωί στο ΤΣΜΕΔΕ μαζεύτηκαν 30-40 μηχανικοί αλλά σταγόνα στον ωκεανό όταν 40000 χιλιάδες μηχανικοί είναι προ των πυλών της κατάσχεσης της περιουσίας τους από τα ταμεία. Αν δεν τους τα έχει προλάβει η Τράπεζα ή η Εφορία. Τι να λέμε τώρα. Θεωρούμε τους πολιτικούς βλάκες αλλά αυτοί μας παίζουν στα δάκτυλα και μας κάνουν ότι θέλουν και εμείς το παίζουμε ξύπνιοι αλλά τελικά εμείς κατεβαίνουμε όλο και πιο χαμηλά στο βιοτικό επίπεδο. Απορώ τελικά ποιος είναι ποιο χαζός.
  7. Οι εργοδοτικές εισφορές που είναι; Ρωτάω για αυτούς που κόπτονται μόνο για να εισπραχθούν οι εισφορές από τους αυτοαπασχολούμενους. Όσοι μαζευτούμε αύριο θα δείξουμε ότι δεν είμαστε αδιάφοροι. Δεν γίνεται να μην έχουμε άποψη και θέση όταν ο διπλανός μας μηχανικός πεθαίνει από καρκίνο επειδή μία υπάλληλος του ταμείου μας αντιστέκεται να εφαρμόσει απόφαση της διοικούσας επιτροπής του τσμεδε ούτε να λέμε πάρτε τα σπίτια σε όποιον χρωστάει πχ 10000 ευρώ. Δεν πήραμε δάνεια και τα φάγαμε στα μπουζούκια. Δεν τους χρωστάμε κάτι που δεν μας έδωσαν. Έχασε το ταμείο μας 2 δις ευρώ από κούρεμα του αποθεματικού και δεν είδα καμία αντίδραση από τους συναδέλφους που σήμερα λένε αφού πλήρωσα εγώ κόψε το λαιμό σου και πλήρωσε ή χάσε το σπίτι σου. Λυπάμαι γιατί τουλάχιστον εμείς υποτίθεται έχουμε κάποια παιδεία να αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα.
  8. Το θέμα των αυξήσεων είναι προ των πυλών. Η διευθύντρια εισφορών του ταμείου το θέτει επιτακτικά ξανά. Αν περάσουν τότε θα έρθουν αναδρομικά από το 2011 και τότε είναι μαθηματικό βέβαιο πως από το 50% των μηχανικών που αδυνατούν να πληρώσουν σήμερα εισφορές όπως πληροφορεί το ταμείο μας, θα πάμε στο 90%. Εκεί βέβαια αν οι προηγούμενοι έχουν χάσει τα σπίτια τους τότε θα είναι αργά και για τους νέους οφειλέτες. Το θέμα είναι να μην γίνει η αρχή. Το τι είναι δίκαιο ή άδικο ας μην το ανοίξουμε. Δεν ξέρω για παράδειγμα πόσο δίκαιο είναι ο μηχανικός να πληρώνεται για παρανομίες που έχουν γίνει με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και έτσι να πληρώνει τις εισφορές του. Δηλαδή να γίνεται το μακρύ χέρι του κράτους. Επίσης όταν εμείς κάναμε λάθη τότε πόσο δίκαιο είναι για έναν νέο μηχανικό να του παραδίδουμε καμμένη γη; Όπως πόσο δίκαιο είναι να σπουδάζουν τα παιδιά μας μηχανικοί και να μην κάνουν έναρξη επειδή δεν έχουν να καλύψουν τις εισφορές τους στο ξεκίνημά τους; Κανείς δεν λέει να χαριστούν εισφορές από αυτούς που είχαν έσοδα. Όχι όμως σε άνεργους μηχανικούς που είναι οι νέοι αλλά και οι περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι, ούτε να χάνουν σπίτια και οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχουν επειδή τα μνημόνια θέλουν να τα αρπάξουν όλα δικά τους. Πρέπει όλοι οι μηχανικοί να αντιδράσουμε. Λέμε όχι στα κόμματα γιατί έχουμε αηδιάσει. Τώρα που πρόκειται για εμάς τους ίδιους γιατί δεν αντιδράμε; Την Δευτέρα στις 9:30πμ στο ΤΣΜΕΔΕ.
  9. Pantsel για το fast track: Είναι η διαδικασία που παρακάμπτει την γραφειοκρατία (ή αν θέλεις τις ενστάσεις που ενδεχομένως υπάρξουν) προκειμένου να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν κάποιες επενδύσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στην περίπτωση μας υπήρχε μία συγκεκριμένη διαδικασία. Ο υπουργός και κατ' επέκταση ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ δεν ακολούθησε τις αποφάσεις της διοικούσας, δηλαδή δεν περίμενε να τοποθετηθούν επίσημα οι φορείς που απαρτίζουν το ΕΤΑΑ και ζήτησε άμεσα τα στοιχεία από τους υπαλλήλους. Σε παρακαλώ πολύ επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και συνδέεται τόσο με θέματα πλειστηριασμών σπιτιών αλλά και με θέματα ανασφάλιστων συναδέλφων μας με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ας διατηρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το θέμα στην σοβαρότητα του. Αναφέρθηκα σε θέματα παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης γιατί παρόλο που η διοικούσα του ΤΣΜΕΔΕ έχει πάρει απόφαση για σφράγιση βιβλιαρίων ορισμένοι υπάλληλοι του ταμείου μας, όπως πχ η διευθύντρια των ασφαλιστικών εισφορών, δεν συμμορφώνονται με την απόφαση αυτή αλλά όπως πολύ καλά καταλάβατε συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του υπουργού που είναι εναντίον μας. Πολλές πληροφορίες θα βρείτε και στο site της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και δεν καπελώνονται από κανένα κόμμα. Συμμετέχουν εκεί μόνο με την ιδιότητα τους ως Μηχανικοί.
  10. Για τον συνάδελφο που αναρωτιέται και προφανώς για όσους πιστεύουν ότι κινδυνολογούμε, παρακαλώ ας διαβάσετε τα έγγραφα στο παρακάτω Link. http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/files/2014/02/etaa_keao-1.pdf Θα διαπιστώσετε πως το έγγραφο από το ΕΤΑΑ προς το ΤΣΜΕΔΕ φεύγει 20/2 και ζητά τα στοιχεία των οφειλετών μέχρι τις 21/2.Σε λιγότερο από 24ώρες. Αν αυτό δεν είναι κατεπείγον και πέρα από κάθε λογική τότε τι είναι; Σας ενημερώνω ότι το ίδιο το ΕΤΑΑ είχε πάρει απόφαση τον Δεκέμβριο του '13 καμία ενέργεια μέχρι να τοποθετηθούν όλοι οι φορείς. Σήμερα και αύριο έχουν εκλογές οι δικηγόροι που θα έπρεπε το ΕΤΑΑ να αναμένει την επίσημη τοποθέτηση του. Παρόλα αυτά το ΕΤΑΑ προχώρησε μόνο του. Μιλάμε για το μεγαλείο της δημοκρατίας ή για το εργαλείο του μνημονίου;
  11. Τη Δευτέρα 24/02 από τις 9:30πμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο ΤΣΜΕΔΕ για τη διεκδίκηση του αυτονόητου. Του δικαιώματος να έχουμε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο εμείς όσο και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας μας. H παρέμβαση πρέπει να είναι δυναμική και μαζική για τον επιπλέον λόγο ότι έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του ΚΕΑΟ. Έχει σταλεί έγγραφο από το Υπουργείο Εργασίας, με διαδικασία fast track, να σταλούν άμεσα τα στοιχεία των οφειλετών του ασφαλιστικού ταμείου. Επειδή η εξέλιξη αυτή είναι εξέλιξη της τελευταίας στιγμής οφείλουμε όλοι μαζί την Δευτέρα να κινητοποιηθούμε προκειμένου να εκδηλώσουμε την αντίθεση μας στην απεχθή αυτή πολιτική στάση του Υπουργείου και ενδεχομένως του Ταμείου μας. Συνάδελφοι θα τους επιτρέψουμε να πάρουν τα σπίτια μας; Συνάδελφοι θα τους επιτρέψουμε να "δολοφονήσουν" όσους ανασφάλιστους μηχανικούς έχουν προβλήματα υγείας; Συνάδελφοι θα αφήσουμε τα παιδιά μας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/02/2014 ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΣΤΙΣ 9:30 ΠΜ. ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
  12. θα πάω. Μπράβο και σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Οι κατασχέσεις είναι προ των πυλών μας. Ζούμε ως μηχανικοί έναν εφιάλτη.
  13. ΠΕΜΠΤΗ 23/1 ΣΤΙΣ 15:00 ΣΤΟ ΕΤΑΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΤΑΑ (ΜΑΡΝΗ 24) ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΑΟ (ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ) ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ: ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ - ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 20/1 ΣΤΙΣ 15:00 ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, ΚΛΠ. Ενημέρωση από Πρωτοβουλία Μηχανικών: http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/ http://www.youtube.com/watch?v=OGfT7cR4iPM Παράκληση να προωθηθεί σε όσους συναδέλφους* σας γνωρίζετε. Να συμπληρωθεί το email με επιπλέον Link ενημέρωσης, όποιος γνωρίζει αντίστοιχες δράσεις - πρωτοβουλίες συναδέλφων, προκειμένου να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση και ενιαίες δράσεις από όλους. *Μηχανικούς Γιατρούς Δικηγόρους
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.