Μετάβαση στο περιεχόμενο

ataktarch

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ataktarch

  1. πρόκειται για πρόσοψη. Προορίζεται για κινηματογραφική σχολή.Τα ανοίγματα μπορούμε να τα έχουμε όλα στην οροφή αλλά γενικά θα τα διαχειριστούμε αναλόγως την κατασκευή. Εσωτερικά έχουμε επίπεδα παράλληλα προς το έδαφος και τοίχους, καθώς υπάρχουν αίθουσες.Σίγουρα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ ελαφριά υλικά.Έχουμε σκεφτεί και εμείς διάφορα αλλά μας λείπει η τεχνική κατάρτιση.Από εβδομάδα θα έχω και εγώ κάποιες ιδέες, πιο συγκεκριμένες καθώς θα μελετήσουμε τα στατικά εκτενέστερα.Το μόνο που μέχρι στιγμής είμαστε σίγουροι είναι το pdf που ανέβασα. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη!περιμένω εναγωνίως!! Όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια αλλά πρέεπι αν τα αφήσουν όλα όπως τα άφησε για να μην υπαρχουν προβλήματα κατά την επιστροφή του!!!
  2. AlexisPap, αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα η οποία θεωρώ πως πλέον δεν πρέπει να γίνεται,καθώς όλοι οι μηχανικοί είναι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση μιας δουλειάς η οποία θα σέβεται το αστικό περιβάλλον αλλά θα μπορεί να είναι υλοποιήσημη χωρίς να αποτελεί ακόμα ένα προϊόν μόλυνσης. tricky, και εμάς στόχος μας είναι να μάθουμε κάποια πράγματα τα οποία ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία, αλλά έστω και σε μικρότερο βαθμό μπορεί να συναντήσουμε ,κάποια στιγμή μπροστά μας. Έτσι και αλλιώς όλα είναι ανέφικτα μέχρι κάποιος να τα σκεφτεί.Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Τινακυ, περιμένω τις ιδέες και προτάσεις σου. Ευχαριστώ. Γενικότερα,κάπως θα το λύσουμε για την εργασία το κτίριο, αλλά το θέμα είναι πως μπορούν μέσα από εδώ να βγουν ιδέες πολύ extreme και να αποτελέσουν ερέθισμα για κάποιους να ψαχτούν περισσότερο. Εγώ άρχισα να βλέπω μεταλλικές κατασκευές και παραπομπές που κάνατε κάποιοι και έχω ήδη ενθουσιαστεί!
  3. έκανα λάθος!τώρα όμως το ανέβασα σωστά σε pdf! Τινάκι και εγώ κάπως έτσι το φανταζόμουν στην αρχή αλλά μετά που το συζήτησα και αντιλήφθηκα τον όγκο του μου φάνηκε πολύ μεγάλο για να αγκυροβοληθεί.Παρόλα αυτά θα ήθελα αν μπορείς να μου το εξηγήσεις καλύτερα, καθώς από στατικά στο περίπου τα λύνουμε,καλώς ή κακώς.Αυτό που μου είπαν είναι πως αν γίνεται χωρίς υποστυλώματα θα είναι μια πάρα πολύ ακριβή κατασκευή.. Ευχαριστώ πολύ που ασχολείστε! Drawing1 Model (1).pdf
  4. ανέβασα dxf αρχείο. έτσι θα είναι το κτήριο.με υποστυλώματα μεταλλικά σε δύο εκδοχές.Πιο πυκνά μικρότερης διατομής ή μεγαλύτερα ανοίγματα μεγάλης διατομής. Δε γνωρίζω αν υπάρχει κ άλλος τρόπος επίλυσης..
  5. ανέβασα μία φωτογραφία της αρχικής κατάστασης η οποία θα διαφοροποιηθεί αναλόγως τα υποστυλώματα. Αυτό το οποίο σκεφτόμουν είναι να είναι όλο το σώμα μία κατασκευή ως μεταλλικό δικτύωμα. Με 2 υποστυλώματα στις προεκτάσεις των μεταλλικών αντιανέμιων. Έτσι νομίζω θα στηριχθεί...απλά θα ήθελα να γνωρίζω αν μπορεί να υπάρξει και άλλος τρόπος. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
  6. έχουμε σχεδιάσει ένα κτίριο σε κλίση 30% από το έδαφος.Oι διαστάσεις είναι 15χ 65x 13(ύψος x μήκος x πλάτος) με ένα κομμάτι του κάτω τμήματος να βυθίζεται στο έδαφος.(περιγραφικά ένα ορθογώνιο κουτί που το γείραμε και το βυθίσαμε ελαφρά μέσα στο έδαφος.οι διαστάσεις του βυθισμένου τμήματος είναι 11 χ 25 χ 13) σκεφτόμαστε πως θα είναι μεταλλική κατασκευή με δικτύωμα. Αλλα επειδή είμαι αρχιτέκτονας και δή φοιτήτρια δεν είμαι σίγουρη πως ακριβώς θα γίνει. Κάποια ιδέα?? ευχαριστώ πολύ!
  7. τι γίνεται όταν έχουμε παράθυρο-τζαμαρία να διατρέχει κατά ύψος το κτιρίο;με τα δοκάρια και την πλάκα;ο σχεδιασμός τους;
  8. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει με σχεδιαστικές λεπτομέρειες για το u-glass και πισίνα;ειδικά για u-glass δεν βρίσκω κάτι στο διαδίκτυο. ευχαριστώ πολύ.
  9. δεν έχω καταλάβει που και πως ανεβάζω κάποιο σχόλιο,οπότε ελπίζω να μην κάνω κάποια γκάφα. Θα ήθελα να ρωτήσω πως δείχνουμε τα υαλοστάσια στον πίνακα κουφωμάτων.αν έχει κάποιο συγκεκριμένο συμβολισμό.Εφόσον δε βάζουμε Π1,Π2 κτλ. ετοιμάζω κατασκευαστικές λεπτομέρειες και θα ήθελα κάποιες λεπτομέρεις πάνω στο θέμα. ευχαριστώ. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.