Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    144
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Διαχωριστική επιφανεια νοείται μεταξύ θερμικής ζώνης & Μ.Θ.Χ. Καθόρισε την θερμική ζώνη και μετα τους Μ.Θ.Χ. (με ονομασία στο κάθε ένα). Η διαχωριστική επιφάνεια θα είναι μεταξύ της θερμικής ζώνης & του κάθε ενός ΜΘΧ. Η διαχωριστική επιφάνεια (μπορεί να ειναι τοιχος ή δαπεδο) θα ειναι πλήρης επιφάνεια (μαζί με τα ανοίγματα).
  2. Συνάδελφοι, θέλω να ρωτήσω το εξής: Οι ειδικότητες των Μηχανικών όπως Ηλεκτρολόγοι ή Μηχανολόγοι τι μπορούν να ελέγξουν σαν Ελεγκτές Δόμησης εκτός των Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων.
  3. Ο καθε καυστήρας για μια ωρα συνεχούς λειτουργίας καίει ορισμένα κιλά πετρέλαιο. Με ένα ωρομετρητή που βαζεις στον καυστήρα μπορεις να εχεις τις πραγματικές ωρες λειτουργιας του σε ενα χρονικο διαστημα πχ ενα μηνα. Διαιρεις μετα τηνν καταναλωση με τις ωρες. Αν η καταναλωση ειναι μεσα στα ορια του καυστηρα δεν εχεις καψει υπερβολικο πετρελαιο αλλα εχει δουλεψει πολλες ωρες ο καυστηρας. Διαφορετικα θελεις ρυθμιση.
  4. Πρεπει να κάνεις έλεγχο όλης της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης της θέρμανσης. Πιθανόν κάποια εντολή απο άλλον θερμοστάτη να πηγαίνει σε αυτόν τον ωρομετρητή.
  5. Γνωρίζει κάποιος Συνάδελφος πως φορολογείται το εισόδημα Μηχανιόύ απο μελέτες για το οικονομικό έτος 2011 αλλά και πως πρόκειται να φορολογηθεί το εισόδημα του οικονομικού έτους 2012.
  6. Αυτά ακριβώς τα βήματα πρέπει να ακολουθήσει ο Ενεργειακός Επιθεωρητής. Να καταγράψει ακριβώς ότι υπάρχει την στιγμή της Επιθεώρησης. Προφανώς το συγκεκριμμένο κτίριο δεν θα καταταγεί στην Β κατηγορία. Με αυτή την ευκαιρία θέλω να πω ότι ο Ενεργειακός επιθεωρητής με το πιστοποιητικό που εκδίδει, διαχειρίζεται περιουσίες με μεγάλη αξία και, μπορεί να βρεθεί στην μέση δικαστικής διαμάχης, κατηγορούμενος φυσικά, μεταξύ ιδιοκτητων και αγοραστών ή ενοικιαστών. Για αυτό τον λόγο πρέπει να ξέρει να κάνει πολύ καλά την δουλειά του.
  7. O Συμβολαιογράφος το μόνο πράγμα που πρεπει να κανει ειναι να μπει στο building.cert και να ελεγξει με τους κωδικους του ΠΕΑ αν αυτο το ΠΕΑ ειναι εγκυρο. Απολύτως τιποτε αλλο.
  8. Αυτά όπως αποδείχθηκε ήταν κατασκευασμένα-ψέμματα. Πρέπει να τα βλέπει το ΤΕΕ & ο ΠΣΔΜΗ και να ασχολείται. Αφού τόσα χρόνια δεν πρόσφεραν τίποτε για την εφαρμογή τους, Τουλάχιστον να μην συμβάλουν στην καταργηση του.
  9. > Μέχρι στιγμής ισχύει ότι απο 9/1/2012 απαιτείται ΠΕΑ για ενοικιάσεις, όπως στις αγοραπωλησίες. Γιά μεν τις αγοραπωλησίες το ΠΕΑ το απαιτεί ο Συμβολαιογράφος. Για την ενοικίαση πρέπει να το απαιτήσει η Εφορία. Θα το πράξει?
  10. Hektor Χρόνια πολλά & καλη χρονια. Αυτό που έχεις ειναι το TESTBOY ΤV 455? Εγω ειμαι απο επαρχια. Θα ήθελα να σε ρωτήσω, αφου εχεις κανει μετρησεις και το χρησιμοποιεις. Με αυτο το οργανο και σε αυτη την τιμη πιστευεις ότι ειναι πληρες για να συμπληρωνεις την Νεα Υπευθυνη Δηλωση? Σε ρωταω γιατι στις Ενεργειακες Μελετες & Επιθεωρησεις, με τις οποιες ασχολουμαι αρκετα, εαν παρεις μονο το Λογισμικο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ, δεν κανεις την δουλεια σου και χρειαζεται επι πλεον Λογισμικο όπως της 4M ή Ti-soft κλπ. Επίσης μπορεις να μου πεις απο που το αγόρασες, πότε & σε ποιά τιμή. Και πάλι Χρονια πολλά, καλη χρονια με υγεία & τύχη (γιατι και οι επιβάτες του Τιτανικού ειχαν υγεία αλλά όχι τύχη)
  11. Έχω μια γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος (220V) και θέλω να φορτίζω μπαταρίες (12 ή 24V) οι οποίες θα τροφοδοτούν καταναλώσεις στα 220V όπως ηλεκτρικό ψυγείο, φωτιστικά, τηλεόραση
  12. Θέλω να σχεδιάσω και να κατασκευάσω ένα σύστημα inverter, του οποίου οι μπαταρίες να φορτίζουν απο μία γεννήτρια και να τροφοδοτεί οικιακή κατανάλωση που αποτελείται απο: οικιακό ψυγείο, 5 φωτιστικά, μία τηλεόραση. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος.
  13. Γιά μία απλή ενεργειακή επιθεώρηση (με υπάρχοντα αρχιτεκτονικά και φύλλο ελέγχου καυσαερίων) ο χρόνος που απαιτείται είναι: 2 ώρες για έλεγχο οικοδομής, 4 ώρες δουλειά γραφείου, 1 ώρα τράπεζα, εφορεία σε ιδανικές συνθήκες. Η ελάχιστη χρέωση ειναι 150 ευρώ συν ΦΠΑ.
  14. Συναδελφε δεν εχω κανει ακομα καμμια νεα ΥΔΕ και . Ψαχνω για αγορα ενος καλου και χρησιμου οργανου και, αν επιτρεπεις καποιες ερωτησεις: 1. Ποιες ακριβως μετρησεις κανει το οργανο Sonel που αναφερεις 2. Τιμή αγοράς
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.