Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

zouboulidis

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by zouboulidis

  1. Αν λάβουμε υπ όψιν μας τελευταίες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για ζημιά περί το 1,5 δις από την κατάρρευση του ορυχείου, συν τα έξοδα απαλλοτριώσεων - αποκαταστάσεων, συν την περιβαλλοντική επιβάρυνση, φθάνουμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο λιγνίτης, μόνον φθηνή ενέργεια δεν είναι.
  2. Κάποιους ο πολύς διαφωτισμός τους έβλαψε και είπαν να δοκιμάσουν και λίγο από σαρία μπας και ισιώσουν.
  3. Καλησπέρα σας, σε τριώροφη πολυκατοικία, υφίσταται ισόγειο με άδεια το 1973 και χιλιοστά επί οικοπέδου 200 (χ ιδιοκτήτης) και προσθήκη α' & β' ορόφου με άδεια του 1988 και δικ. ύψους με χιλιοστά επί οικοπέδου 800(ψ ιδιοκτήτης). Ο χ ιδιοκτήτης έφτιαξε (το 1979 κατά τα λεγόμενα του) αποθήκη 14μ² στον πίσω ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας και το 2005 πλακόστρωσε ένα μέρος του ακαλύπτου περί τα 20μ². Ο ψ ιδιοκτήτης προχώρησε και αυτός σε αυθαιρεσίες όπως πέργκολες και BBQ στο δώμα αλλά και σιδερένια σκάλα πρόσβασης από εξώστη α΄ορόφου στον ακάλυπτο ισογείου (οι άδειες δεν προέβλεπαν πρόσβαση των α,β ορόφων στον ακάλυπτο), αλλά και λεβητοστάσιο με δεξαμενή, στον ακάλυπτο. Ύστερα από αυτοψία πολεοδομίας και τρεις μέρες πρίν εκπνεύσει η προθεσμία των προστίμων ο χ ιδιοκτήτης με ειδοποίησε για ανακοπή προστίμων. Δεδομένης κατ αρχήν τις παρ. 1.δ.i),ii),iii) του άρθρου 11 του 4178 αλλά και σε συνδυασμό με τις παρ. 1.α, 1.δ και 1.δ.i, άρθρου 11 της εγκ.4. Ερώτημα: Μπορώ να προχωρήσω για τις αυθαιρεσίες του χ ιδιοκτήτη ΑΝΕΥ συναίνεσης (είναι στα μαχαίρια με τον ψ), του ψ;
  4. Σήμερα που επικοινώνησα με το ΤΕΕ, για μια περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει άμεσα συμβόλαια, μου είπαν πως αρκεί να πληρωθεί ποσό >30% (όντας η δήλωση σε κατάσταση "Προσωρινής Υπαγωγής"), εν συνεχεία θα προκύψουν οι νέες δόσεις αφαιρεμένου του 10% έκπτωσης (αυτόματα από το σύστημα ΤΕΕ). Ωστόσο όπως μου τόνισαν, σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να δημιουργήσω νέα δήλωση (με τα χαρακτηριστικά της βεβαίωσης ρυθμισμένου ακινήτου) και στα σχόλια της να αναφέρεται ο Α/Α της πρώτης δήλωσης και...γραμμή στον συμβολαιογράφο. Καλή χρονιά σε όλους!
  5. Για το α σκέλος του ερωτήματος σου η απάντηση είναι: Ναι. Αναφέρεται και στο Εγχειρίδιο Χρήσης του ΤΕΕ που είναι και ο αρμόδιος φορέας για την εφαρμογή του Ν.4014. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ayth/%C5%E3%F7%E5%E9%F1%DF%E4%E9%EF%20%D7%F1%DE%F3%E7%F2%20v1.1.doc Για το β σκέλος ισχύουν τα όσα γράφει ο Didonis.
  6. Brasco σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Έχουν ξεκολλήσει κατά μήκος και εκατέρωθεν αρμού ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του χώρου. Στα ως άνω πλακάκια, στο σημείο του αρμού, έχει σηκωθεί η πλευρά τους σε προβολή με το δάπεδο, περί τα 3 εκατοστά. Αυτό χωρίς να υπάρχουν προφανή σημάδια μετατόπισης του υπολείπου δαπέδου π.χ σημάδια μετακίνησης στα σοβατεπιά, σημάδια απόσχισης στους υπολοίπους αρμούς κ.ο.κ. Η κόλλα παρέμεινε στο γέμισμα μετά την αφαίρεση των πλακιδίων ενώ η διάστρωση πλακιδίων πρέπει να συνέβη περί τις 7 έως 10 ημέρες μετά τα γεμίσματα. Στο παραπάνω χρονικό διάστημα δεν εμφανίστηκαν ρηγματώσεις ενώ παράλληλα γίνεται αυστηρό καθάρισμα σαθρών υλικών προ της εφαρμογής της κόλλας.
  7. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με αστοχία ("φούσκωσαν" τα πλακάκια) που παρουσιάσθηκε σε δάπεδο 35 τ.μ, πολυκατοικίας κατασκευής 2005, με τα εξής χαρακτηριστικά: 1. Υπόστρωμα από ελαφροσκυρόδεμα(Perlobeton S) με αναλογίες μίξης 350 κιλά τσιμέντο/κυβικό μέτρο Perlobeton S. 2. Αρμοί πολυαιθυλενίου πάχους 0,5 εκ. περιμετρικά της τοιχοποιίας. 3. Ακρυλική κόλα ΑΚ 20 isomat. 4. Ισπανικά κεραμικά πλακίδια διαστάσεων 0,31 εκ. χ 0,31 εκ. 5. Αρμοί πλακιδίων 3χιλ. στοκαρισμένοι με στόκο multifill της isomat για πάχη 0-5 χιλ. Σημειωτέον στο χώρο δεν παρουσιάζονται υγρασίες αλλα και ούτε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.
  8. Αν δεν είναι από βλάβη παρακείμενου αγωγού ΕΥΔΑΠ και συνεπώς μη αναστρέψιμη κατάσταση, προσπάθησε με τσιμεντοειδές κατάλληλο για μεγάλες αρνητικές πιέσεις. Παρακολούθησε την εξέλιξη του τον ερχόμενο χειμώνα όπου λόγω αυξημένων βροχοπτώσεων θα ανέβει ο Υ.Ο. Αν και πάλι δεις διαρροή, τοποθετείς μόνιμα αντλία με φλοτέρ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.