Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

wheelie

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://greco14.myphotoalbum.com/albums.php

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Melbourne, Australia

wheelie's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για την ηλιακη ενεργεια στην Αφρικη και Μ.Ανατολη το φωναζα πριν κατι χρονια. Μονο τα τρις μου ελειπαν.
  2. @saltapidas: Κι εγω για κοντρα-πλακε σκεφτομουν. Το κλιμα δεν ειναι τοσο βροχερο, αλλα επειδη αυτο το καλοκαιρι δεν ηταν και τοσο ζεστο και ειχε αρκετες βροχες, ισως ριξει αρκετο το χειμωνα. Ενα Siberian husky 5 μηνων @Ροδοπουλος: Ε ολα μεσ'το προγραμμα ειναι. Τουλαχιστον δε χρειαζεται να βγαλω αδεια Thanks για το tip!
  3. Θελω να φτιαξω ενα σπιτακι για τον σκυλο μου και ηθελα να ακουσω προτασεις για το τι ξυλο να χρησιμοποιησω. Κατι να αντεχει στις βροχοπτωσεις περισσοτερο και να παρεχει μια σχετικα καλη θερμομονωση.
  4. Δεν ειμαι σιγουρος αν ισχυει κατι τετοιο, αλλωστε αν εξετασουμε την κινση περναμε σε δυναμικη αναλυση. Εγω πιστευω εφοσον υπαρχει συμμετρια και απο το αλλο μισο λειτουργει με τον ιδιο τροπο, εχω την εντυπωση οτι απλα δρουν αντιθετες δυναμεις με την ιδια φορα προς τα πανω. Σωστη παρατηρηση, λαθος δικο μου.
  5. @rootbreaker: Ναι νομιζω πως αυτο ταιριαζει. Ισως να το λυσω και με δυο τροπους. Και σαν αρθρωση στο D δηλαδη, και να συγκρινω αποτελεσματα.
  6. @kostassid Εχει και ελευθερια στροφης Κωστα, το ενα κομματι εισχωρει στο αλλο και οι ενωσει εχουν κυλινδρικα ρουλεμαν. Θα σου ανεβασω μια παρομοια να δεις στο περιπου τι εννοω. http://www.michanikos.gr/attachment.php?attachmentid=4083&stc=1&d=1302165160 @skyhawk: Το ελατηριο δεν το συμπεριελαβα διοτι εχει καποιο δευτερευοντα ρολο, δεν συμβαλει στην ανυψωση καθολου. @rootbreak: Ναι εγω και την επιλυση και προσαρμογες στο σχεδιασμο. Σωστοτατος, το q ειναι το Ι.Β., μεταβαλλομενο με το χρονο οπως και η γωνια ελξης του F. @nik: Ναι ετσι ειναι, διπλωνει και ανεβαινει προς τα πανω. ΟΚ θα το ψαξω αυτο που προτεινες. Απλα επειδη το δουλευω στο MatLab και αρχισα να το λυνω με μητρωα. Θα κοιταξω στο Robot αν εχει κατι αντιστοιχο, απλα το θεμα ειναι οτι πρεπει να κατσω να το σχεδιασω κιολας εκει. @kostassid: Κωστα το ελατηριο (τα ελατηρια βασικα, γιατι ειναι πολλα κατα μηκος, απλα δεν φαινονται στην οψη) εχουν δευτερευοντα ρολο, ειναι σε περιπτωση αστοχιας του συρματοσχοινου, αποροφουν την ενεργεια ωστε να μη "σκασει" κατω με δυναμη επειδη εχει μηχανηματα, κτλ. Η σταθερα τους ειναι τετοια ωστε μεχρι και το κατωτερο σημειο (που ειναι αυτο που φαινεται στην οψη) να μην ασκουν σημαντικη δυναμη. http://www.michanikos.gr/attachment.php?attachmentid=4082&stc=1&d=1302165160 @Τινάκι: Με την διαστασιολογηση του κινητηρα και επειτα τον ελατηριων.
  7. Sorry για την εικονα. Ειναι πολυ μικρη. Την ανεβαζω εδω που φαινεται καλυτερα. Ναι βεβαιως, συμμετρια. Ναι το σημειο D ειναι μια αρθρωση πιασμενη με την αλλη μιση πλατφορμα Η τροχαλια εννοεις το ρουλεμαν στο σημειο Β?
  8. Εχω το εξης προβλημα, εχω εναν μηχανισμο ανηψωσης μια πλατφορμας και δεν ξερω πως να το λυσω. Θα σας περιγραψω πως λειτουργει για να βοηθησω λιγο την κατασταση. Στο σημειο Α ειναι ενας ηλεκτροκινητηρας οποιος ελκει ενα συρματοσχοινο που ειναι πιασμενο στο σημειο Β. Καθως το ελκει, η πλατφορμα κινειται πανω σε ενα ρουλεμαν (σημειο C) και διπλωνει σε μια αρθρωση που συνδεει το αλλο μισο της πλατφορμας (σημειο D) που λειτουργει με τον ιδιο τροπο. Κατω απο το σημειο D ειναι ενα ελατηριο ελξεως του οποιου η δυναμη μπορει να τεθει ως αμελητεα διοτι εχει αλλο σκοπο, δεν εξυπηρετει στην ανυψωση καθολου. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω πως να θεσω τη στηριξη στο σημειο D. Αν το θεσω σαν αρθρωση τοτε ολα ειναι καλα, το λυνω και πεφτω για υπνο. Αν ομως ειναι αρθωση τοτε πως επιτρεπεται η κατακορυφη κινηση? (Εκτος αν το προχωρησα σε δυναμικη αναλυση). Αν παλι το θεσω σαν κυλιση, τοτε μετατρεπεται σε μηχανισμο.
  9. Αααααχ αυτα τα δικαιωματα... απο το 2003 που ξεκινησα το ΤΕΙ ακομα τα κυνηγανε. Χαιρομαι που εφυγα απο αυτη τη χωρα, πραγματικα χαιρομαι. Το συγκεκριμενο θεμα ειναι μια ζωντανη αποδειξη για το λογο τον οποιο δεν μας υπολογιζουν σοβαρα περα απο το χωριουδακι μας που λεγεται Ελλαδιτσα. Κριμα...
  10. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει κοστολόγηση με βάση ένα τρισδιάστατο μοντελο? Το μόνο που εχω βρει να κανει κατι σχετικό εόναι το Chief Architect αλλά έχει καποιες στάνταρ βιβλιοθήκες που αφορουν εναν συγκεκριμένο τροπο δόμησης. Δε γνωρίζω αν γίνεται να γινουν τροποποιήσεις ώστε να αλλαάξω τα υλικά. Στα δάπεδα, τοίχους, κτλ. Tο χρειαζομαι για να υπολογίζω τα υλικά σε κατασκεύες μεταλλικών οικίσκων τυπου ISOBOX (αποδυτήρια, εργοταξιακά γραφεία, κτλ)
  11. Στο παρακάτω μαντρί (σιδηροκατασκευή υψους 3.9μ) έχει τοποθετηθεί μια προέκταση από τούβλα (κόκκινη γραμμή) μηκους 6 μέτρων περίπου και με ύψος 2,5μ περίπου. Το μπροστινό μέρος έχει τοποθετηθεί συρμάτινη περίφραξη και το στέγαστρο της προέκτασης αποτελείται από φύλλα λαμαρίνας στηριζόμενα σε ξύλινα δοκάρια. Επειδή πρόσφατα περάσαν γραμμή ρεύματος στο μαντρί θα πρέπει να βγει νέα άδεια, αλλά στα σχέδια το μαντρί έχει δηλωθεί χωρίς την προέκταση (γαλάζιο χρώμα). Θα ήθελα να μάθω αν η κατασκευή αυτή της προέκτασης θα μετρήσει ως πρόσθετο κτίσμα και θα υπαρξει κάποιο πρόστιμο για τα επιπλέον τετραγωνικά που θα προκύψουν. Αν γίνει αυτό μπορεί να δηλωθεί ως αποθηκευτικός χώρος ή κάτι άλλο ώστε να μην μετρηθούν επιπλέον? Για περισσοτερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους δόμησης ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί ρωτήστε με. Επίσης που μπορώ να βρω τη σχετική νομοθεσία για αυτήν την περίπτωση. Υ.Γ. Με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσω να ανεβάσω το κανονικό διάγραμμα κάλυψης καθώς και φωτογραφίες. Ευχαριστώ πολύ.
  12. ΩΩΩ! Σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου! Πιστευω θα βοηθησει αρκετα. Μονο που εχω ενα προβληματακι, το manual που ακριβως βρισκεται? Δεν χρειάζεται να κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, Χάρης.
  13. Αρχικά ευχαριστώ για το πρόγραμμα. Λοιπόν, πρόκειται για την πτυχιακή μου εργασία, αφορά ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο (40000 θέσεις περίπου)και θέλω να υπολογίσω τον φωτισμό για τον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες. Αν τελικά αποδειχτεί δύσκολο θα το κάνω προσεγγιστικά διότι με πιέζει και ο χρόνος.
  14. Μήπως γνωρίζει κανείς από φωτομετρία? Θέλω να υπολογίσω τον φωτισμό με βάση την απόσταση. Υπάρχει κάποια σελίδα στο ίντερνετ (έστω και στα Αγγλικά) όπου μπορώ να δω πως υπολογίζεται?
  15. Έχω την Αγγλική έκδοση, βοήθησε αρκετά μπορώ να πω αλλά χρειάζομαι κάτι πιο συγκεκριμένο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.