Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νίκος Αλεξιάδης

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Νίκος Αλεξιάδης

  1. ArchiCad 22 Το εικονίδιο του "level dimension tool" όπως βλέπετε και στο συνημμένο αντί για το σωστό, εμφανίζεται μια καρέκλα (?!?!?) σαν το εικονίδιο του "object tool" .... Έχει κανείς καμιά ιδέα τι έχει συμβεί (το ίδιο συνέβαινε και στο archicad 21 από ένα σημείο και μετά...) ???
  2. Η απόφαση του δικαστηρίου μου επιδώθηκε στις 04.11.2016 από τον δικαστικό επιμελητή. Την επόμενη ακριβώς μέρα 05.11.2016 επικοινωνεί ξανά ο δικαστικός επιμελητής μαζί μου και μου ανακοινώνει ότι οι διάδικοι τα βρήκαν μεταξύ τους και δεν θα προχωρήσει η υπόθεση και την αμέσως επόμενη μέρα 06.11.2016 με ξαναπαίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι τελικά δεν τα βρήκαν και ότι έχει έτοιμη την κλήση της δικηγόρου (ημερομηνία όρκισης 15.12.2016) και στις 07.11.2016 μου την επιδίδει... Μετά από αυτό ακολουθεί η παραπάνω ιστορία... Άρα λοιπόν εσεις θεωρείτε ότι είναι λάθος της δικηγόρου η οποία δεν με κάλεσε για να με ρωτήσει εάν μπορώ να αναλάβω την υπόθεση. Άρα όλα αυτά που μου λέει περί εξώδικων και πληρωμής παράστασης δικηγόρου στη νέα δικάσιμο είναι αρλούμπες? Και τι πρέπει να κάνω τώρα??? Πρέπει να παραστώ την ημερομηνία όρκισης στο δικαστήριο? Δεν πρέπει? Αυτό που γράφεται παραπάνω για την αίτηση εξαίρεσης (άρθρο 376) γιατί δεν μου το είπαν στη γραμματεία όταν ρώτησα????????
  3. Συνάδελφοι καλημέρα. Έλαβα απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών από δικαστικό επιμελητή. Πριν προλάβω να μιλήσω με δικηγόρο για τον αν θα αναλάβω την υπόθεση ή όχι μου έδωσαν και την κλήση όπου ορίζει την ημερομηνία όρκισής μου (15.12.2016). Η υπόθεση μου φάνηκε λίγο περίεργη, δεν ήθελα να την αναλάβω και απευθύνθηκα στην γραμματεία του Πρωτοδικείου για να δηλώσω παραίτηση όπου μου είπαν ότι δεν υπάρχει διαδικασία παραίτησης πριν από την όρκιση και ότι θα έπρεπε να ενημερώσω τον δικηγόρο. Επίσης μου είπαν να δώσω μία υπεύθυνη δήλωση στον δικηγόρο στην οποία να αναγράφεται ότι δεν μπορώ να αναλάβω την υπόθεση ή εάν το ζητήσει ο δικηγόρος να αποστείλω εξώδικο. Χωρίς να χάσω χρόνο επικοινώνησα με τον δικηγόρο (18.11.2016) και του έδωσα και την υπέυθυνη δήλωση όπως συμφωνήσαμε για να προχωρήσει σε αντικατάσταση. Φτάσαμε λοιπόν μετά από αρκετά τηλέφωνα για να μου ανακοινώσει χθες (08.12.2016) ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε αντικατάσταση, ότι χρειάζεται εξώδικο και ότι θα πρέπει να πληρώσω εγώ και τα έξοδα παράστασης δικηγόρου για τη νέα δικάσιμο... Επειδή λοιπόν δεν είχα ξανά παρόμοια εμπειρία (στην μία προηγούμενη φορά που έχω αρνηθεί είχα συνενοηθεί με τον δικηγόρο πριν οριστεί ημερομηνία όρκισης) και επειδή πλησιάζει απειλητικά η ημερομηνία όρκισης, μπορείτε να μου πείτε τι αληθεύει από όλα αυτά και πως μπορώ να κινηθώ χωρίς να πληρώσω κερατιάτικα?
  4. Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου (μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο) με κτίσμα προ 1955 χωρίς Οικ. Άδεια. Έχει γίνει μεταγενέστερη προσθήκη το 2000. Έχουμε συζητήσει ήδη πως θα πρέπει να γίνει η δήλωση... Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Στο πεδίο που αφορά την οικ. άδεια βάζουμε "ΝΑΙ" λόγω κτίσματος προ 1955... Τι ανεβάζουμε στο σύστημα αντί για Στέλεχος Οικ. Άδειας και Τοπογραφικό Οικ. Άδειας τα οποία απαιτούνται για πληρότητα???
  5. Κι εγώ μία ερώτηση... Σε οικόπεδο εντός σχεδίου υπάρχει: Αυθαίρετη ισόγεια κατοικία προ 1975 Αυθαίρετο ισόγειο κατάστημα προ 1983 Αυθαίρετη ισόγεια προσθήκη κύριων χώρων κατοικίας προ 1983 Δεν υπάρχει σύσταση οριζ. ιδιοκτησιών και το ακίνητο ανήκει σε τρεις ιδιοκτήτες (1/3 εξ' αδιαιρέτου έκαστος) Ο ένας από τους τρεις έχει αναπηρία πάνω από 80%... Σε περίπτωση που δεν υπήρχε αναπηρία θα υπήρχαν 3 φύλλα καταγραφής αντίστοιχα για τις παραπάνω περιπτώσεις. Τώρα;;;;;;; Έστω λοιπόν ότι βρίσκω την αναλογία του 1/3 στις επιφάνεις του καταστήματος και των προσθηκών 1983 και υπολογίζονται 2 φύλλα καταγραφής (2/3 των επιφανειών - χωρίς την μείωση της αναπηρίας) και 2 φύλλα καταγραφής (1/3 των επιφανειών - με την μείωση της αναπηρίας >80%) Με την κατοικία προ 75 τι γίνεται??? Διότι αν την χωρίσω σε δύο φύλλα καταγραφής θα βγάλει διπλό πρόστιμο (1.000€)... Μήπως εκεί δεν υπολογίζεται μείωση και πάει ούτως ή άλλως σε ένα φύλλο καταγραφής???
  6. Το αγροτεμάχιο βρίσκεται εντός ΖΟΕ Μεσογείων και βάσει του ΦΕΚ 199Δ/2003 είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο...
  7. Όντως όσον αφορά στην επιφάνεια του αγροτεμαχίου προς δήλωση στον 4178 βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία (750-1200μ2). Μάλλον ακούγεται πιο λογικό εφόσον είναι δυσμενέστεροι και οι όροι δόμησης (τουλάχιστον για επιτρεπόμενη επιφάνεια δόμησης). Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ και τους δύο για την βοήθεια...
  8. Κάτσε καλά ΚΑΝΑ γιατί μέχρι τώρα καλά τα έλεγα με την danaikaterina... . Αυτό το 150τμ τώρα από που προκύπτει???
  9. Για αρχή ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Κάποιες διευκρινήσεις όμως για να είμαι σίγουρος... 1. Θα συγκρίνω με τα 200μ2 που είναι η μέγιστη δόμηση ή με το 0,2 που είναι ο θεωρητικός συντελεστής δόμησης (ΦΕΚ 270Δ/85) ? (Δεν αλλάζει κάτι γιατί η προσθήκη είναι μικρή σε επιφάνεια αλλά σκέφτομαι για το τι θα αναγράφεται στο νεό διάγραμμα κάλυψης που ανεβάσω...) 2. Ίδια ερώτηση και για την κάλυψη...Συγκρίνω πάλι με τα 200 ή με τον συντελεστή κάλυψης 10% (ΦΕΚ 270Δ/85) ?
  10. Καλησπέρα σε όλους!!! Λοιπόν εχω διαβάσει και τις 39 σελιδες του θέματος και ακόμα δεν έχω καταλάβει... Η περίπτωση για την οποία χρειάζομαι βοήθεια... Σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου ΜΗ άρτιο και ΜΗ οικοδομήσιμο (περιοχή Γ2 γεωργική γη - ΦΕΚ 199Δ/03) υπάρχει κατοικία προ 1955 (προφανώς χωρίς Ο.Α.)... Το 2000 έγινε ισόγεια προσθήκη κατ' επέκταση ~8μ2. Αφού λοιπόν έχω κτίσμα προ 1955 βάζω ΝΑΙ στο πεδίο Ο.Α. Πως υπολογίζω όμως το πρόστιμο για την προσθήκη? 1. Στην υπέρβαση δόμησης ? Τελικά πολλαπλασιάζω το εμβαδόν του αγροτεμαχίου (1.200μ2) με 0,2 και συγκρίνω με την επιφάνεια της προσθήκης ή βάζω κατευθείαν >200% υπέρβαση??? 2. Για το ύψος δεν έχω υπέρβαση εφόσον ύψος ισόγειας προσθήκης 3μ<7,50μ (επιτρεπόμενο) 3. Στην υπέρβαση κάλυψης με τι συγκρίνω??? 4. Με τις πλάγιες αποστάσεις τι γίνεται? Λαμβάνονται υπ'όψιν? 15μ? 5. Και κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα... Η ισόγεια προσθήκη (~8μ2) είναι ένα WC και ένας προθάλαμος με μία ντουλάπα αποθήκευσης, καθαρού ύψους 2,10μ... Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι έιναι βοηθ. χώρος έως 15μ2 και να δηλωθεί ως λοιπή παράβαση και να γλιτώσω με όλα τα παραπάνω???
  11. Κατάλαβα... Δεν ρισκάρω τίποτα πια και για κανένα. Θα του πω να το κάνει αμέσως για να γίνει η δήλωση αλλιώς δεν κάνω τίποτα... Ευχαριστώ και πάλι.
  12. Αυτό δεν το είχα πιάσει... Αν δεν το αλλάξει τώρα το Ε9 δεν μπορεί να δηλωθεί ως κατοικία προ 1975??? Αν έχω διαβάσει καλά η προθεσμία είναι μέχρι 19.07.2016 για τροποποιητική Ε9. Στην αρχή είχαν πει χωρίς πρόστιμο, μετά το άλλαξαν και είπαν για μισό ποσό προστίμου...
  13. Ίσως αυτή να είναι η καλύτερη λύση Ιάσονα. Απλά περιμένω μήπως βρεθεί αεροφωτογραφία προ 1955 και βοηθήσει τη κατάσταση, αλλιώς θα γίνει η δήλωση όπως τα λες... Ευχαριστώ ούτως ή άλλως για το ενδιαφέρον.
  14. Καταρχήν ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις... Στο Ε9 δηλώνεται ως αγροτική αποθήκη, επιφάνειας 94μ2, κατασκευής 1940... 1. Εννοείς να αλλάξουν τώρα στο Ε9 την χρήση (από αποθήκη σε κατοικία) και στη δήλωση 4178 να ανεβάσω το διορθωμένο Ε9. Οκ. Τι παλαιότητα θα βάλουν εφόσον το κτίσμα είναι προ 1955 και έχουν γίνει προσθήκες το 1998? Και αν το γνωρίζεις: Ούτως ή άλλως θα χρειαστεί στο Ε9 να δηλώσουν την αλλαγή από αποθήκη σε κατοικία εφόσον ρυθμιστεί το ακίνητο. Με το που αλλάξουν την χρήση θα τους ζητάει η εφορία αναδρομικά? 2. Αυτό που λες για το αν η λιθοδομή είναι χωμένη στο έδαφος, αυτό ισχύει από τη μία πλευρά του κτιρίου. Ελπίζω ότι θα βρω όμως αεροφωτογραφία για να τη συγκρίνω... 3. Μπορώ να βάλω στον αναλυτικό και την προσθήκη του λουτρού? Επίσης όταν λες όλες τις εργασίες ανακαίνισης (εκτός των κατασκευών που επηρεάζουν σημαντικά το κτίσμα, δλδ π.χ. δημιουργία νέων ανοιγμάτων) εννοείς και εσωτερικά του κτιρίου? (π.χ. την τοποθέτηση κουζίνας θα τη βάλω στον αναλυτικό?) 4. Τέλος αν τελικά τα στοιχεία δεν με καλύπτουν (για προ 1955) αλλά έχω βρει αεροφωτογραφία του 1962, μπορεί να δηλωθεί ως κτίσμα προ 1975 (με χρήση κατοικία) και να πάρει προστιμο 500? (Εκτός των υπόλοιπων αυθαιρεσιών φυσικά)
  15. Καλησπέρα σε όλους. Έχω μία ιδιαίτερη περίπτωση αυθαιρέτου που η αλήθεια είναι πως δεν είμαι σίγουρος για το πως πρέπει να τη χειριστώ... Οπότε θα ήθελα τη βοήθειά σας... Σε αγροτεμάχιο 1,2στρ. μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο (σήμερα βρίσκεται εντός ΖΟΕ Μεσογείων, περιοχή Γ2 - γεωργική γη - , με χαρτί δασαρχείου περί μη δασικότητας του γηπέδου) υφίσταται κτίσμα για το οποίο δεν εκδόθηκε οικ. άδεια. Σύμφωνα με συμβόλαιο του 1940 στο αγροτεμάχιο υπήρχε κτίσμα (το οποίο περιγράφει ως αποθήκη) χωρίς όμως να αναφέρεται η επιφάνεια αυτού. (Αυτή τη στιγμή ψάχνω για αεροφωτογραφία προ 1955 στην περιοχή για αποδεικτικό στοιχείο υφιστάμενου κτιρίου προ 1955 καθώς δεν υπάρχει Ο.Α. και από ότι έχω καταλάβει τα συμβόλαια δεν αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία) Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η επιφάνεια του παλαιού κτίσματος (το οποίο είναι κατασκευασμένο από πέτρα) είναι ~90μ2 μαζί με τους πέτρινους τοίχους. Το παλαιό κτίσμα ανακαινίστηκε το ~1998 και σήμερα τα ~70μ2 χρησιμοποιούνται ως κατοικία και τα υπόλοιπα ~20μ2 ως αποθήκη, ενώ υπάρχει και άλλη αυθαίρετη ισόγεια προσθήκη επιφάνειας ~6μ2 (λουτρό) η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την επισκευή του κτιρίου το ~1998. Επίσης προστέθηκε ξύλινη πέργκολα στην ανατολική πλευρά του παλαιού κτιρίου και έγινε αλλαγή μέρους της παλαιάς στέγης που είχε καταρρεύσει (με πλάκα beton). Η πρώτη σκέψη ήταν ότι, εφόσον βρεθεί αποδεικτικό για το παλαιό κτίριο ότι υφίσταται προ 1955, γίνεται δήλωση 4178 μόνο για την προσθήκη 6μ2 που πραγματοποιήθηκε το 1998... Όμως: Α. Το συμβόλαιο του 1940 μιλάει για αποθήκη, ενώ μετά την ανακαίνισή του το 1998 το κτίριο χρησιμοποιείται ως κατοικία (στο μεγαλύτερο μέρος του)... Πρόκειται για αλλαγή χρήσης? Αλλαγή χρήσης όμως σε σχέση με τι? Αφού δεν υπάρχει οικ. άδεια και το συμβόλαιο δεν είναι αποδεικτικό στοιχείο... Β. Εφόσον το κτίριο προ 1955 είναι νομίμως υφιστάμενο και γίνεται δήλωση μόνο για την ισόγεια προσθήκη (λουτρό) πρέπει να δηλωθεί και η πέργκολα και η αλλαγή της στέγης (και αν ναι με αναλυτικό?) Γ. Σε περίπτωση που δεν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία για προ 1955 μπορεί να δηλωθεί το παλαιό κτίσμα ως κατοικία προ 1975 (υπάρχει αεροφωτογραφία του 1962 που το πιστοποιεί) στην κατηγορία 1? Και ύστερα σε διαφορετικό φύλλο καταγραφής οι υπόλοιπες αυθαιρεσίες? Ευχαριστώ για το χρόνο σας...
  16. Ευχαριστώ για την απάντηση... Για την περίπτωση Β (του φυσιολογικού κόσμου) θα πρέπει να ρωτήσω στο ΤΕΕ μάλλον... Και για να ρωτήσω στο ΤΕΕ θα πρέπει να σηκώσουν τα τηλέφωνα... Και για να σηκώσουν τα τηλέφωνα........... Εκτός αν έχεις κάποια άλλη ιδέα για το πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι με μία τέτοια λύση θα είμαι καλυμμένος...
  17. Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Το γαμώτο της υπόθεσης είναι ότι έχουν πληρωθεί όλα κανονικά (γιατί στην αμοιβή έχουν συμπεριληφθεί όλες οι εργασίες: 1. εργασίες 4178, 2. αποτύπωση, 3. τοπογραφικό)... και ΦΕΜ και ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ και ΦΠΑ και όλα τα κέρατά μας... αλλά αυτά τα ίδια κέρατα για το τοπογραφικό έπρεπε να τα έχει πληρώσει ο πολ. μηχανικός και όχι εγώ! Έχω καταλάβει σωστά??? Άρα λοιπόν (και αν έχω καταλάβει καλά) εάν διόρθωνα την αμοιβή (ειναι σε ενδιάμεση υποβολή) και βάλω σωστά τις εργασίες με το τοπογραφικό στον Π.Μ. πάλι τα ίδια ποσά θα ίσχυαν απλά διαφορετικά κατανεμημένα.... Πιστέυετε ότι αν πάρω το ΤΕΕ θα μου δώσουν κάποια λύση χωρίς να χρειαστεί να πληρώσω έξτρα κερατιάτικα αφού (από ότι φαίνεται) τα σωστά ποσά έχουν πληρωθεί ήδη??? (Γελάω ήδη.... )
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.