Μετάβαση στο περιεχόμενο

PanSka

Members
  • Περιεχόμενα

    64
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.a-mech.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ανατολική Αττική
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

PanSka's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

10

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν είναι on/off το μηχάνημα το 80-90% της ονομαστικής. Αν είναι Inverter πιθανότατα κάτι λιγότερο, λόγω συνθηκών θερμοκρασίας. Αμα θες ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια να ψάξω να το βρώ.
  2. Φίλε Μίλτο, κατά τη διάρκεια της απόψυξης σταματούν οι ανεμιστήρες αλλά δουλεύει ο συμπιεστής. Που σημαίνει ότι μιλάμε γα το 80-90% περίπου της ονομαστικής κατανάλωσης (πχ. σε ένα 9άρι που ονομαστικό είναι 1Kw αν αφαιρέσεις τους ανεμιστήρες σου μένουν 850W. Αν έχεις μονάδα αεραγωγών διαφοροποιείται λίγο)
  3. Μια βασική ερώτηση: Με τι θερμαίνεσαι? Το διπλανό διαμέρισμα? Γιατί αν για παράδειγμα έχετε βάλει αερόθερμα, σόμπες αλογόνου κλπ δεν είναι παράλογο.
  4. Συγγνώμη κιόλας (αλλά επειδή είσαι συνάδελφος θα μου επιτρέψεις) αλλά άμα σου πούμε 15kw θα μας πιστέψεις? Άμα σου πούμε 5kw? Άμα σου πούμε 30kw? Γιατι απαξιώνεις τη δουλειά ενός μηχανολόγου? Που θα έρθει, θα μετρήσει, θα μελετήσει και τελικά θα σου προτείνει... Είναι λογικό να σε ρωτήσω: εχω ένα σπίτι 100τ.μ. και λέω να κάνω ένα πανωσήκωμα 40τ.μ. για δυο κρεβατοκάμαρες και μπάνιο. Να βάλω 4 κολώνες 20Χ20? περισσότερες? πιο φαρδιές? Δηλαδή αν εσυ που είσαι μηχανικός και καταλαβαίνεις την αξία μιας μελέτης, δεν πας σε έναν μηχανολόγο, τότε οι άλλοι (γιατροί, δικηγόροι κλπ επαγγέλματα) τι θα κάνουν?
  5. Όχι! Ειδικά στα Inverter μπορεί να μετρήσεις και 35. Η λογική λειτουργίας τους στηρίζεται στο ότι "όσο χαμηλότερη η θερμοκρασία προσαγωγής, τόσο υψηλότερη η απόδοση και ταυτόχρονα τόσο χαμηλότερη η κατανάλωση" Κοινώς, όσο χαμηλότερη η θερμοκρασία προσαγωγής τόσο καλύτερος ο COP (βαθμός απόδοσης). Για αυτό (ένας από τους πολλούς λόγους) και τα ON/OFF που δεν κάνουν προσαρμογή θερμοκρασίας προσαγωγής καταναλώνουν περισσότερο
  6. Το σπίτι είναι μονωμένο, η εσωτερική εγκατάσταση είναι ενδοδαπέδια, η Α/Θ είναι καλή για το σπίτι (όχι πολύ μικρή, όχι πολύ μεγάλη) και Inverter, ==> κατα 99.9% δεν χρειάζεται δοχείο αδρανείας
  7. Όσο μεγαλύτερη η θερμοκρασία του νερού στο σώμα, τόσο μεγαλύτερη η απόδοσή του αλλά και τόσο χειροτερεύει η απόδοση της Α/Θ. Μεγαλώνοντας τα σώματα θα πετύχεις την επιθυμητη απόδοση τους, αλλά με χαμηλότερη θερμοκρασία προσαγωγής, άρα καλύτερο βαθμό απόδοσης της Α/Θ Θα πρεπει να βρεθεί μια "χρυσή τομή", ώστε και τα σώματα να μην είναι τεράστια και η Α/Θ να παίζει με έναν καλό COP. Πάντως, περαν της Daikin που παει ως 80oC υπάρχουν κι άλλες εταιρείες, που χρησιμοποιούν συμπιεστές EVI και πάνε μέχρι 65oC, αλλά και καποιες άλλες που πανε μέχρι 60oC χωρίς EVI. Ψαχνοντας στις πιο γνωστές (Carrier, Mitsubishi, Climaveneta, Airmec, Rhoss, Atlantic κλπ) θα βρεις.
  8. Inzaghi, αν θες σώνει και καλά να βάλεις του συγκεκριμένου κατασκευαστή θα πρεπει να κανεις αυτό που λέει ο panos-vicious. Έτσικι αλλιώς ο κανονισμός μιλάει για συνθήκες εξωτ. θερμ. 2oC και νερού 45oC. Tο σωστό όμως (κυρίως για τον πελάτη σου) είναι να βρεις καποιον άλλον κατασκευαστή που θα σου δίνει καλύτερους COP. Επειδή είσαι και Θεσ/κη λογικά δε θα πεσεις κατω απο 47-48oC κι ας έχει έξω >12oC. Εκτός αν τα σώματα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!! Δεν είναι άδικο να δουλεύει με COP κατω απο 3?
  9. Απο που να ξεκινήσω και που να τελειώσω???? Προφανώς αγαπητέ sygram και είσαι καταμπερδεμένος... αλλά μαλλον φταις και συ λιγάκι. 1) δες την απάντηση του spsychis. Πήγες απο το Ηράκλειο στην Infacoma για να βρεις άκρη? Μηχανικο δεν εχεις? Μηχανικούς και επαγγελματίες του χώρου δεν έχετε στο Ηράκλειο? Έχετε!!! Και πολλούς... και καλούς... 2) Θα κάνεις θερμομόνωση γιατι είναι Βορινό???? Δηλαδή αν ήταν νότιο δε θα 'κανες??? Όσα περισσότερα χρήματα δαπανήσεις για μόνωση, τόσο χαμηλότερο θα είναι και το κόστος κτήσης του συστήματος θέρμανσης, αλλά και το κόστος λειτουργίας. Αν σε παίρνει, κανε εξωτερική (κέλυφος που λένε...). Μετά τα νούμερα των θερμικών αναγκών του σπιτιού είναι απίστευτα χαμηλά. 3) --------------------------------------------------- Απ' ότι καταλαβαίνω οι επιλογές είναι α) ηλεκτρική ενδοδαπέδια. Οικονομική αλλά όλοι μου λένε ότι είναι ανθυγιεινή (καρκινογόνα), λόγω ακτινοβολίας και κάνει “τοστ” το σπίτι. β) ενδοδαπέδια με νερό. Αρκετά πιο ακριβή, ειδικά με προμήθεια αντλίας θερμότητας αλλά πιο υγιεινή. γ) θερμαντικά πάνελ. Ίσως οικονομικά αλλά πάλι ακτινοβολία και δεν ξέρω εάν μπορούν να σταθούν αποκλειστικά. Θα πρέπει να γεμίσω όλους τους τοίχους κ.τ.λ. δ) κλιματιστικά . Με μαζική προμήθεια inverter θα είχα καλή τιμή αλλά λόγω ανακύκλωσης του αέρα είναι ανθυγιεινό. Επίσης αν κλείσεις το κλιματιστικό η ζέστη φεύγει σε αντίθεση με την ενδοδαπέδια. --------------------------------------------------- α) ποιος είπε ότι είναι καρκινογόνα? ειδικά αν είναι υπερύθρων, καποιοι λένε ότι κανει και καλό... Το πρόβλημά της είναι ότι το κόστος λειτουργίας της είναι μεγαλύτερο απο της Α/Θ και ενδοδαπέδιας νερού, και βλέποντας το μακροπρόθεσμα (όχι μόνο για τα πρωτα 3-5 χρόνια) υπαρχει ένα θέμα... β) ίσως το καλύτερο σύστημα θέρμανσης. Κι αν κάνεις πολύ καλές μονώσεις (βλ. ανωτέρω) το αρχικό κόστος εκλογικεύεται γ) το πες μόνος σου... 10 φορές να κάνεις ηλεκτρική ενδοδαπέδια υπερύθρων! δ) Με τακτική συντήρηση τους και φυσιολογικό αερισμό του σπιτιού δε θα χεις κανένα πρόβλημα. Άσε που θα χεις και ψύξη το καλοκαίρι, αρα και το αρχικό κόστος είναι σχετικό... 4) Ξαναδές την απάντηση του spsychis καθώς και διάφορα άλλα post εδω στο Michanikos.gr
  10. Μιλάς για το ανάποδο της γεωθερμίας! Αν το δεις έτσι με ένα ΔΤ=5oC θα έχεις περίπου 10W στο τρέχον μέτρο. Θα πρέπει να δεις το ΔΤ που θα δουλεύεις και τι θα σου αποδίδει η σωλήνα. Τι θερμοκρασία θέλει να έχει στο χώμα?
  11. Αυτο θα σου έλεγα και γω. Ότι είπε ο Nikmmech. Έχετε κανα χαρτί? Το δηλώνει σε καμια εφορία? Πες του ότι θα του πας την εφορία...
  12. παλιά είχα πάρει απο εδώ δεδομένα, http://www.meteo.ntua.gr/g/histdata/ τωρα όμως τα έχουν παει εδώ http://openmeteo.org/db/timeseries/d/232/ και δεν ξέρω αν είναι εύκολα διαχειρίσιμα...
  13. OK, υποθέτουμε ότι έχεις σώματα άρα μιλάμε για Α/Θ υψηλών θερμοκρασιών και χρησιμοποιούμε την αντιστάθμιση ρυθμισμένη 70oC για κατω από 0oC και 50oC για πανω απο 12oC. Εχουμε (από το manual της μονάδος): οκτ /// μεση --> 12,5 --> COP= 3,43 νοε /// μεση --> 6 --> COP= 2,87 δεκ /// μεση --> 2 --> COP= 2,33 ιαν /// μεση --> -2 --> COP= 2,00 φεβ /// μεση --->2 --> COP= 2,33 μαρ/// μεση --> 6 --> COP= 2,87 Άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα κυμανθεί γύρω στο (3,43 + 2,87 + 2,33 + 2,0 + 2,33 + 2,87) / 6 = 2,64 Pas mal!!! Δεν είναι κακό... Για τις συνθήκες αυτές. Φυσικά αν μιλήσουμε για ενδοδαπέδια ή FCU αλλάζουν τα πράγματα. Βεβαια το πρόβλημά σου δεν είναι μονον αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι στους -15oC η μονάδα θα έχει χάσει και το 30% της απόδοσης της. Που σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να παρεις μια μονάδα πολύ μεγαλύτερη από ότι θα χρειάζεσαι όταν οι θερμοκρασίες θα είναι (+), άρα μεγάλο κόστος κτήσης και κακή λειτουργία της πχ. πολλά On/off, είτε θα είναι μικρότερη και θα πρεπει να "συνεργαστεί" με τον λέβητα σου (ή ηλεκτρικές αντιστάσεις) ώστε να την βοηθάει σε θερμοκρασίες (-) Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει καποιος μηχανολόγος να σου κάνει μελέτη και να σου πει τι πραγματαικά χρειάζεσαι. Και ως φορτία στις διάφορες θερμοκρασίες, αλλά και ως θερμοκρασία νερού (τι θα πρέπει να σου αποδώσουν τα σώματα).
  14. Αν και με αυτόν τον τρόπο θα είναι αρκετά χονδροειδής ο υπολογισμός, και πιθανόν να ξεφύγουμε ως προς τις καταναλώσεις γιατί όσο πεφτει η θερμοκρασία τόσο καταστρέφεται ο COP, θέλουμε και των υπολοίπων μηνών (Οκτώβριος εως Απρίλιο)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.