Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Blazer2

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Blazer2

  1. Ξεθαβω ενα θεμα, το οποιο απο οσο γνωριζω τελικα δεν εχει διελευκανθει. Εχει κανενας κατι νεοτερο? Μιας και κανω μεταπτυχιακο κι εχω το δικαιωμα να ασφαλιστω στο Πανεπιστημιο, τοτε θελω να γλιτωσω το ΚΥΤ που ειναι 550 ευρω το χρονο!
  2. nikmmech, εδω στα Γιαννενα τα πηγαινεις σε ενα συγκεκριμενο υπαλληλο (οχι γιατρο, ουτε ελεγκτη) ο οποιος σου λεει "απεναντι συμπληρωσε το χαρτι". Το "χαρτι" εννοει το 4-φυλλο αντιγραφο που γραφεις τα νοσηλεια (επισκεψεις, εξετασεις, κτλ) και μετα το πηγαινεις σε αυτον. Αυτος σου τα κοιταει αν τα συμπληρωσες σωστα, στα συρραπτει( ναι φοβερη δουλεια!) και σου λεει οτι σε κανα 6-μηνο θα σου μπουν στο λογαριασμο (attica bank εννοειται). Καθ'ολη τη διαδικασια δεν παιρνω κανενα χαρτι-αποδεικτικο που να λεει οτι τα κατεθεσα με ταδε ποσο την ταδε ημερομηνια, κτλ, κτλ. ΥΓ.: Πληροφορηθηκα οτι θα αλλαξουν τα βιβλιαρια + συνταγολογια το καλοκαιρι και πλεον θα πηγαινουμε σε συμβεβλημενους ιατρους. Το ακουσε κι αλλος αυτο? Γιατι βλεπω σε καθε υποκαταστημα ΤΣΜΕΔΕ ισχυουν διαφορετικα πραγματα!
  3. Να ρωτησω κατι: Οταν πηγαινουμε τα δικαιολογητικα για τα νοσηλεια στον υπαλληλο στο τσμεδε (για επαρχεια τουλαχιστον ετσι γινεται), θα πρεπει να παιρνουμε καποιο "αποδεικτικο" (π.χ. αριθμο πρωτοκολλου) οτι οντως τα καταθεσαμε? Μεχρι τωρα δεν ειχα καποιο προβλημα, αλλα την τελευταια φορα που πηγα ειχα ενα "δυσαρεστο" διαλογο με τον υπαλληλο και εχω μια υποψια μηπως και δεν μου τα "περασει". Δηλαδη, υπαρχει τροπος να αποδειξω οτι οντως τα κατεθεσα?
  4. Για Γιαννενα (+ Ηπειρο, αφου δεν εχει αλλου ): Εχω καταθεσει εξετασεις απο τον Αυγουστο του 2010 και δεν εχω παρει τιποτε ακομη. Η επιστροφη γινεται μεσω τραπεζας Αττικης (χωρις χρεωση σιγουρα, αφου αυτο χρησιμοποιω) και μεσω Εθνικης (δεν ξερω να απαντησω σχετικα με χρεωσεις). Γενικα, στην επαρχεια καταθετεις αποδειξεις, εξετασεις, κτλ κια παιρνεις τα χρηματα μετα απο 8 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μηνες. Γνωριζει καποιος, επειδη θα παω φανταρος και θα ξεγραφτω απο το ΚΥ του ΤΣΜΕΔΕ: a) Οι μεχρι τωρα εξετασεις-επισκεψεις που κατεθεσα (δηλ πριν ξεγραφτω), θα μου επιστραφουν τα χρηματα? Οταν θα επανεγγραφω στο ΚΥ (σε 9 μηνες, μολις απολυθω απο φανταρος), θα χρειαστει να πληρωσω κατι επιπλεον? Ουτε λογος για τα περιφημα μπλε χαρτακια για την εφορια. Απλα δεν τα εχω για να τα υποβαλλω! Καλο ε? Και τα βαζω τα λεφτα απο την τσεπη μου προκαταβολικα και χανω χρηματα λογω εφοριας! Ευχαριστω. Οποιος εχει αλλες αποριες για ΤΣΜΕΔΕ Ιωαννινων (Ηπειρου), ας με ρωτησει εδω.
  5. ioanpant, ΦΠΑ δεν εχουν τα μαθηματα στο ΙΕΚ. Βεβαια, γνωμη μου ειναι να μην κοβεις αποδειξεις. Πηγαινε με το ΙΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Αν σε πιεζουν πες τους να βαλουν και τους αλλους (μη-μηχανικους) στο ΤΕΒΕ. deathlok, τι εννοεις? Πως γλιτωνεις την παρακρατηση?
  6. Παρομοια περιπτωση κι εγω. Απλα δεν εχω μπλοκακι. Ξερει καποιος ποσες κρατησεις θα μου κανουν για το ικα? Το ΤΣΜΕΔΕ θα το πληρωνω μονος μου ολο. Μου ειπαν να παω να παρω χαρτι απο το ικα που θα λεει οτι εξαιρουμαι απο τις εισφορες (μειωμενες εισφορες). Τι ειναι παλι αυτο?????
  7. Ευχαριστω. Τελικα ηρθε κι εμενα σημερα. Για τα υπολοιπα ξερει κανεις να απαντησει?
  8. 1) Ξεκινα η υποβολη 1-3-2011 και πότε τελειώνει? 2) Τη βεβαιωση εισφορων απο το ΤΣΜΕΔΕ για τη φορολογικη μας την στελνουν ή μπορούμε να παμε να την παρουμε απο τα γραφεια (σημ. ειμαι περιφερεια Ηπειρου)? 3) Με τα μπλε χαρτια των νοσηλειων τι γινεται? Δεν μου εχει ερθει κανενα ακομη! 4) Αν ξερει κανεις απο την Ηπειρο - Γιαννενα ποτε μπηκαν νοσηλεια τελευταια φορα. 5) Παρεπιμπτοντως, επειδη θα χρειαστω εξεταση απο καρδιολογο, ποσα δικαιολογει το υπεροχο ταμειο μας?
  9. Τελικα τι γινεται με τα Ελληνικα Πανεπιστημια? Σου βγαζουν βιβλιαριο αν εισαι ηδη στο ΤΣΜΕΔΕ? ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Π.Δ. 327 ΦΕΚ.117/83 Αρθρο 1 Ποίοι δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη: α) Υγειονομική περίθαλψη, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή δικαιούνται οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ημεδαποί ομογενείς και αλλοδαποί για διάστημα ίσο προς τα έτη φοίτησης που προβλέπεται ως ελάχιστη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών ενός Τμήματος προσαυξανόμενο κατά το ήμισυ. Για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές των ΑΕΙ για διάστημα ίσο προς τα έτη φοίτησης προσαυξανόμενο κατά το ήμισυ. β) Προκειμένου για το τελευταίο έτος σπουδών η περίθαλψη παρατείνεται και μετά την λήξη του ακαδημαϊκού έτους μέχρι 31 Δεκεμβρίου για όσους δεν έχουν λάβει τον τίτλο σπουδών τους μέχρι τότε. γ) Σε περίπτωση αναστολής της φοίτησης σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ. 10 του άρθρου 29 του Ν.1268/1982, η περίθαλψη παρατείνεται ανάλογα. Αρθρο 2 (κάλυψη δαπανών) α) Η υγειονομική περίθαλψη που δικαιούνται οι φοιτητές που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρέχεται δωρεάν με τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς των διατάξεων του παρόντος. β) Η νοσηλεία των φοιτητών παρέχεται στη Β θέση που υπολογίζεται με βάση το τιμολόγιο που ισχύει κάθε φορά για τους δημόσιους υπαλλήλους. γ) Οι δαπάνες της υγειονομικής περίθαλψης καλύπτονται από τον προϋπολογισμό των οικείων ΑΕΙ ή της Φοιτητικής Λέσχης των ΑΕΙ ανάλογα. Αρθρο 3 (εκλογή του ασφαλιστικού φορέα) α) Στην περίπτωση που ο φοιτητής δικαιούται άμεσα ή έμμεσα περίθαλψη από άλλο ασφαλιστικό φορέα μπορεί να επιλέξει τον ασφαλιστικό φορέα που προτιμάει κάθε φορά με υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλει στο οικείο ΑΕΙ. β) Η δαπάνη θα βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα που έχει επιλέξει ο φοιτητής. γ) Σε περίπτωση που ο ασφαλιστικός φορέας που έχει επιλέξει ο φοιτητής καλύπτει μόνο τη νο-σοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή μέρος της δαπάνης νοσηλείας, το οικείο ΑΕΙ ή η Φοιτητική Λέσχη του ΑΕΙ καλύπτει την υπόλοιπη δαπάνη σύμφωνα με το άρθρο 2. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Με την επιφυλαξη οτι δεν εχει αλλαξει κατι απο 1983! Αν μπορει καποιος να το επαληθευσει. Θα προτιμουσα το φοιτητικο, αφου θα ειναι δωρεαν! Στο τσμεδε (για επαρχεια) πληρωνεις απο την τσεπη σου και μετα απο 6 μηνες τα παιρνεις!
  10. Καλησπερα. Ηθεμα να ρωτησω τα μπλε χαρτια - αποκομματα απο νοσηλεια, σας τα στελνουνε ταχυδρομικως? Στο τοπικο παραρτημα Ηπειρου πλεον τα εχουν βαλει σε ενα κουτι και αναγκαζομαστε να τα ψαχνουμε εμεις οι ιδιοι! Εγω που δεν μενω Γιαννενα (οπου ειναι το υποκαταστημα) πρεπει να πηγαινω εκει! Γενικα εδω εχουν βγαλει δικους τους κανονες. π.χ. Τριτη-Τεταρτη δηλωση νοσηλειων κτλ (για το συγκεκριμενο ακουσα εγινε καταγγελια..). Τι ισχυει τελικα? Γνωριζει κανεις?
  11. Να προσθεσω κι εγω με τη σειρα μου: Δηλωση ηλεκτρονικα απο Απριλιο, εκκαθαριστικο με ημερομηνια 30/9/2010, παρελαβα στις 18/10/2010, επιστροφη περιπου 2500 ευρω, πηγα εφορια στις 19/10/2010. Ο υπαλληλος κατι πατησε στο PC και λεει να περιμενετε επιταγη σπιτι. Ουτε ελεγχος, ουτε δικαιολογητικα ζητησε. ΔΟΥ στην Ηπειρο. @ TheoTDM900: "1)πρωτοκολλήστε αίτημα για απόδοση νομίμων τόκων από ημ/νια εκκαθάρισης. 2) Κοινοποιήστε στο οικονομικών και στο συνήγορο του πολίτη." Πως? Ψηνομαι και για τσακωμο...Αν μπεις με ροπαλο στο χερι σε προσεχουν. Το χω κανει και πιανει. Ενας απελπισμενος μηχανικος
  12. Το θεμα ειναι ασχετο με τα του μηχανικου (αλλά καποιοι ειναι φοβεροι γνωστες εδω μεσα και ισως γνωριζουν σχετικα το θεμα). Εκανα ενα συμβολαιο (γονικη παροχη, παππους σε εγγονο). Ο συμβολαιογραφος υποχρεουται να κοψει αποδειξη ή οχι? Τον ρωτησα και ειπε οτι τα ποσα αναγραφονται στο τελος του συμβολαιου (οντως). Εγω αν θελησω να περασω στην εφορια τα ποσα αυτα πώς θα το κανω? Θα προσκομισω φωτοαντιγραφα των συμβολαιων? ή μηπως η εφορια τα γνωριζει ηδη και θα τα θεωρησει ως δαπανες-εξοδα (*καμια σχεση με μηχανικου*) για μενα?
  13. Ειμαι κατω 5 ετιας και κατω απο 35. Εκανα εναρξη το 2009. Ο λογιστης λεει δεν ισχυει το αφορολογητο (για φετος) για μενα. Σωστος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.