Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΛΕΝΗ

Members
  • Περιεχόμενα

    67
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.418 profile views

ΛΕΝΗ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Εχω περίπτωση διαμερίσματος ορ. ιδ/σία, που στην άδεια φαινόταν ως τρία διαμερίσματα. Η σύσταση συμφωνεί με την πραγματικότητα. Τακτοποίησα την ασυμφωνία, ως διαφορετική διαμερισμάτωση. Στην ταυτότητα όμως πως θα το δειξω; Στην επιφάνεια της άδειας τι τετραγωνικά θα βάλω; Στην επιφάνεια της τακτόποιησης τι; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  2. Καλημέρα. Τακτοποιώ οριζόντια ιδιοκτησία διαμέρισμα με παρακολούθημα θέση στάθμευσης στην πιλοτή. Στην πιλοτή η κοινόχρηστη είσοδος έχει μεγαλώσει εις βάρος της θέσης στάθμευσης. Στην άδεια η είσοδος αυτή δεν είχε προσμετρήσει γιατί η δόμηση της μαζί με τις κλειστές θέσεις ήταν κάτω του 50% της κάλυψης. Οι κλειστές θέσεις ουδέποτε κατασκευάστηκαν και συνεπώς η αύξηση της επιφάνειας της εισόδου (38τμ από 20τμ στην άδεια) δεν θα προσμετρούσε βάσει του ΓΟΚ'85 με τον οποίο εκδόθηκε η άδεια. Άρα ποια είναι η γνώμη σας συνάδελφοι: η υπέρβαση της πιλοτής να χρεωθεί ως υπέρβαση δόμησης ή ως λοιπή παράβαση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έψαξα αρκετά στο παρόν θέμα αλλά δεν μπορώ να βρω σε ποιό συμπέρασμα έχουμε καταλήξει. Όπως το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον, οι δηλώσεις που μεταφέρονται στον 4495 από τον 4178 έχουν την υποχρέωση ΜΣΕ, μόνο σε περίπτωση που το ΔΕΔΟΤΑ είναι "Υ". Διαφορετικά η περίπτωση αυτή δεν θα μπορούσε να ισχύει για τις δηλώσεις που παραμένουν στον 4178, καθώς εάν ο Ν.4495 τροποποιούσε τον 4178 θα το ανέφερε ρητά και επίσης οι δηλώσεις που παραμένουν στον 4178 έχουν διαφορετικές προθεσμίες από αυτές του 4495 (ένα χρόνο μετά την ισχύ του 4495). Αν δεν ισχύει αυτό, σας παρακαλώ πείτε μου από που προκύπτει κάτι διαφορετικό.
  4. Σε αντίρρηση που υπέβαλα 6/9/18 για την περιοχή του Ωρωπού συγκεκριμένα, με προθεσμία λήξης σήμερα 10/9/18, το τέλος πληρώθηκε μέσω τραπέζης στις 7/9/18 (ημέρα Παρασκευή) και δεν έχει εμφανιστεί ακόμη το τέλος ως πληρωμένο. Συνεπώς η δήλωση είναι ακόμη σε στάδιο ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ. Ξέρει κάποιος συνάδελφος τι γίνεται? Για να είναι η δήλωση εμπρόθεσμη πρέπει να εμφανίζεται σήμερα Οριστική ή εφόσον το έχω πληρώσει κάποια στιγμή θα το εμφανίσει?
  5. Καλημέρα. Έχω περίπτωση ενός βιομηχανικού κτιρίου για το οποίο δεν υπάρχει το στέλεχος της άδειας (έχω βεβαίωση ότι έχει καταστραφεί) και ούτε τα σχέδια. Υπάρχουν όμως τα εγκεκριμένα σχέδια από το Υπουργείο Βιομηχανίας με βάση τα οποία πήρε την άδεια λειτουργίας του εργοστασίου. Αυτά μπορούμε να τα θεωρήσουμε ως άδεια ή πρέπει να πάει για ανασύσταση φακέλλου?. Αλλά αν πάει για ανασύσταση με τι στοιχεία θα πάει?. Δεν έχω ούτε στέλεχος, ούτε σχέδια..
  6. Καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση που μαζί με τις διάφορες αυθαιρεσίες έχει και μια μικρή υπέρβαση σε μια διάσταση που εντάσσεται στην Κατηγορία 3. Στα σχέδια πρέπει στο συγκεκριμένο σημείο να φαίνεται η σωστή διάσταση και να προσμετράται στους υπολογισμούς ή αφού είναι Κατ.3 δεν χρειάζεται?
  7. Ναι, αλλά αν το περίγραμμα ήταν ένα κουτί και δεν υπήρχε άλλη επιμέρους διάσταση, τότε θα ίσχυε στα 20μ δώρο το 1. (Και όταν λέω "δίκαιο" προσπαθώ να βρω έναν κανόνα, μήπως και δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα). Ευχαριστώ για την απάντηση σου.
  8. Δηλ αν το περίγραμμα δεν έκανε αυτήν την εσοχή, θα τηρούνταν το όριο του 5% της διάστασης (αφού θα υπολογιζόταν επί της συνολικής διάστασης 20,80μ) και τώρα δεν τηρείται? Δεν μου φαίνεται και πολύ δίκαιο.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι. Και τώρα η χαζή ερώτηση της ημέρας, που μου ήρθε ξαφνικά: Όταν λέμε εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου έως 5%, εννοούμε τις συνολικές και όχι τις επιμέρους. Ναι? Επισυνάπτω το περίγραμμα της ιδιοκτησίας. Με κόκκινο όπως είναι τώρα, με μπλε όπως ήταν στην άδεια. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας. perigramma.pdf
  10. Σε κατάστημα έχω γυάλινη πρόσοψη (σταθερή τζαμαρία) με μία ανοιγόμενη γυάλινη πόρτα χωρίς πλαίσιο. Πως υπολογίζω την διείσδυση αέρα της πόρτας αυτής?
  11. Συνάδελφε, δεν είπα ότι ο μειωτικός αναφέρεται σε μείωση των τετραγωνικών. Εννοείται ότι αφορά μείωση του προστίμου. Προσπαθώ να υπολογίσω Κατηγορία και Ποσοστό Υπέρβασης Δόμησης, όταν μοναδική αυθαιρεσία είναι πατάρι, (που σύμφωνα με το άρθρο 96 δεν μπαίνει στον υπολογισμό των ποσοστών από τα οποία προκύπτει η κατηγορία).
  12. Έχω ισόγειο κατάστημα με προσθήκη αυθαίρετου παταριού μειωτικού συντελεστή 0,30 (αλλά κύριας χρήσης) και καμία άλλη αυθαιρεσία. Για να υπολογίσω την Κατηγορία: σύμφωνα με το άρθρο 96 Κατηγορία 4 "Δεν συνυπολογίζονται επιφάνειες εντός του περιγράμματος του κτιρίου σε εντός σχεδίου περιοχές που δεν δημιουργούν αυτοτελείς χώρους, όπως σοφίτες.." Άρα δεν παραβιάζονται σε ποσοστό >20% τα πολεοδομικά μεγέθη... συνεπώς Κατηγορία 4 Για το ποσοστό δόμησης: Στο Παράρτημα λέει "αφορά σε επιφάνειες με κύρια χρήση.." (άρα προσμετρά), όμως ακριβώς από κάτω εκεί που αναγράφει τα ποσοστά λέει 5(1)α, 5(1)β κλπ, που σημαίνει ότι προσμετρούν μόνο τα τετραγωνικά χωρίς μειωτικό συντελεστή. Τι κάνω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.