Μετάβαση στο περιεχόμενο

ilymperopo

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Switzerland
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

ilymperopo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι σου επιτρεπει να εφαπτεσαι αλλα δεν σου επιτρεπει να εισαι 1 μ αποσταση. Μου φαινεται πολυ περιεργο και λαθος. Καλά ρε παιδιά, δεν είμαι χθεσινός, με πολιτικό μηχανικό, το κάνω, όχι μόνος μου.
  2. Γωνιακό οικόπεδο, δύο πλευρές δρόμοι, δύο πλευρές με ξένες ιδιοκτησίες. Το Δ θα το ψάξω, αλλά αυτό μου έχουν μεταφέρει οι ντόπιοι μηχανικοί σε συζητήσεις (χωρίς διευκρινίσεις). Θέλω να έχω ιδία άποψη, αλλά βλέπω ότι υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες και περιπτωσιολογία. Το οικόπεδο βρίσκεται σε επέκταση του σχεδίου επαρχιακής πόλης.
  3. Συνάδελφοι, διαβάζω την πολύ αναλυτική συζήτηση σας, γιατί βρέθηκα κι εγώ αντιμέτωπος με το άρθρο 14 για προσωπικό μου ζήτημα. Συνορεύω με οικόπεδο (αδόμητο) στη βορεινή πλευρά της ιδιοκτησίας μου (με υπάρχον κτίσμα το οποίο απέχει 5 μ από το όριο). Θέλω να κάνω μια επέκταση προς την κατεύθυνση του όμορου κατά το μέγιστο δυνατό. Θεωρώ δύο περιπτώσεις: 1. Απόσταση Δ (2.5 μ) και διατηρώ ανοίγματα στην επέκταση μου προς την πλευρά του όμορου 2. Εφάπτομαι και δεν μου επιτρέπονται ανοίγματα Επειδή επιθυμώ να μην κολλήσω ακριβώς στο όριο, νομίζω ότι μπορώ να βρεθώ σε απόσταση από το όμορο <1 μ (χωρίς ανοίγματα) και να θεωρηθώ "εφαπτόμενος". Να σημειώσω ότι είμαι εντός σχεδίου.
  4. Tsilena είναι εύκολο να υποδείξεις σε ποιο σημείο της νομοθεσίας βρήκες τον ορισμό των ομόρων ιδιοκτησιών; Ευχαριστώ
  5. Είναι μεν παράνομη η μεταπώληση των εξαιρέσεων, αλλά δεν είναι παράνομη η πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών που διαθέτουν γήπεδα με εξαιρέσεις. Υπό αυτό το πρίσμα η διαδικασία γίνεται τυπικά, άσχετα αν συμβαίνει με ξεχύλωμα των διαδικασιών, ακριβώς γιατί ο νομοθέτης παραβλέπει (εσκεμμένα) την μεταβίβαση εξαιρέσεων.
  6. Καλύτερα να διασυνδεθείς ως αυτοπαραγωγός, όχι ως αυτόνομος. Όταν δεν δουλεύει η επιχείρηση και δεν έχει καταναλώσεις, το ρεύμα του φ/β τι θα το κάνεις; Το πουλάς στο δίκτυο με τιμή όμως 0.44, όχι 0.55 γιατί έχεις επιδοτηθεί από ΕΣΠΑ.
  7. Σωστά το πρώτο όριο είναι το διπλάσιο του ύψους της εγκατάστασης. Κατ'ελάχιστον 2.5 μέτρα απόσταση από τα όρια του γηπέδου. Αν το ύψος της εγκατάστασης είναι 2.5μ, τότε απόσταση 5μ. Αν το ύψος της εγκατάστασης είναι 2μ, τότε απόσταση 4μ. Αν το ύψος της εγκατάστασης είναι 1.25μ, τότε απόσταση 2.5μ. Αν το ύψος της εγκατάστασης είναι 1μ, τότε απόσταση 2.5μ.
  8. Σε αυτή την φάση ποιός δεν δέχεται εντός Natura, η ΔΕΗ? Υποθέτω ότι για να δεχθούν χρειάζονται την απόφαση Ε.Π.Ο. όχι μόνο το αίτημα, όπως στην απαλλαγή
  9. Καταρχάς και σε Natura επιτρέπεται η εγκατάσταση φ/β, απλά πρέπει να πάρεις Ε.Π.Ο. και να μην βρίσκεσαι σε οικότοπο προτεραιότητας. Για φ/β σε κτίριο απαλλάσεσαι γενικότερα από Ε.Π.Ο. (τι παραπάνω περιβαλλοντική επίπτωση να έχεις ), τα παραπάνω ισχύουν για γήπεδα.
  10. καπέλωμα, ξεκαπέλωμα, έχει ψηφιστεί ως νόμος του κράτους, είναι εμπαιγμός αυτό που γίνεται.
  11. Από που προκύπτει αυτό; η ΚΥΑ χρησιμοποιεί επακριβώς την ίδια φράση και για τις 3 βασικές τεχνολογίες Α.Π.Ε. (αιολικά, ΜΥΗΕ, φ/β) άρα λοιπόν όπως λέει και ο zefuros τα φ/β χωροθετούνται εντός NATURA 2000 εκτός από τις περιοχές που είναι οικότοποι προτεραιότητας.
  12. τα στοιχεία που αναφέρομαι δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μπορείτε να τα δείτε εδώ: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=388 To σενάριο επίτευξης των στόχων αναφέρει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 26.885MW. Ίσως αυτό λύσει την απορία σου.
  13. Ανακοίνωση από την ΠΑΣΕΓΕΣ για τις καθυστερήσεις http://www.paseges.gr/portal/cl/co/dce652fa-4ff4-4e96-ae4e-1940681b7cb7
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.