Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

panvaf

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

panvaf's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι, όντας Ηλεκτρολόγος δεν έχω ιδέα τι ακριβώς σημαίνει μη φέροντα στοιχεία. Η απορία μου είναι μπορώ με την κατάλληλη μεταλλική στήριξη να βάλω φωτοβολταικά σε δοκούς που είναι δηλωμένες ως μη φέροντα στοιχεία και συντελούν έναν ανοιχτό χώρο? (είναι κάθετες και παράλληλες δοκοί χωρίς δώμα ενδιάμεσα). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Καλά το μόνο που άλλαξε είναι όντως το σηματάκι και οι υπογραφές που απαιτούνται στο τέλος! Οπότε τώρα από τον πελάτη θα πρέπει να παίρνουμε και υπογραφή αίτησης. Κατά τα άλλα το site είναι σχεδόν το ίδιο οι υπάλληλοι είναι οι ίδιοι, στα ίδια γραφεία εμ τις ίδιες παραξενιές....
  3. Καλημέρα συνάδελφοι, μετά την 1η Μάη άλλαξαν τα έντυπα καθώς και οι συμβάσεις σύνδεσης για την ΔΕΗ για τα Φ/Β... Θέλω απλά να πω το εξής περίεργο, ότι ενώ έκανα search στην Google για τον ΔΕΔΔΗΕ δεν κατάφερα να βρω κανένα επίσημο site. Μετά από τηλέφωνα σε διάφορες ΔΕΗ, εε συγγνώμη ΔΕΔΔΗΕ ήθελα να πω βρήκα το παρακάτω site το οποίο ο αρμόδιος μου το έδωσε με κατάληξη .com..που προφανώς δεν είναι:http://www.deddie.gr Εδώ θα βρείτε όλα τα νέα έντυπα.... Καλή συνέχεια συνάδελφοι
  4. Τι να σου πω εύχομαι σαν νέοι μηχανικοί να σπάσουμε την κακιά παράδοση του "λαμόγιου" μηχανικού κ να γίνουμε αυτό που μας αξίζει να είμαστε..."Πολυτεχνίτες" κ όχι με την έννοια του Πολυτεχνείου αλλά με την έννοια αυτού που έχει τέχνη στο επάγγελμα του.
  5. Δεν είναι θέμα εκδίκησης, είναι θέμα επιμόρφωσης του κοινού κ των μηχανικών που την σφραγίδα την έχουν για τα σφαχτά....γιατί στην ψυχολογία του έλα μωρέ θα δώσουμε κ κάτι στον ΔΕΗτζη κ αυτούς κακομαθαίνεις κ τίποτα δεν αλλάζει, κ όταν θα έρθει η ώρα να αλλάξουν καρέκλες, τα παράνομα φ/β θα κατεβαίνουν από τα κλιμακοστάσια 5-5... Δεν ξέρω αν θα έκανα καταγγελία αλλά όταν ο πελάτης μου λέει θα πάω με την χ εταιρία τελικά γιατί εκεί που εγώ βγάζω 7 kw αυτός βγάζει με τα ίδια πλαίσια 10, εγώ απλά λέω τι να προσέξουν τουλάχιστον να ξέρουν τι κάνουν να μην είναι στα τυφλά... επίσης το άλλο θέμα είναι όταν ανήκεις σε εταιρία κ η πολιτική της είναι 10 παντού χωράει δεν χωράει τι γίνεται....εγώ παραιτήθηκα αλλά τα παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν αλλού?
  6. στην τελική ανάλυση ναι, αλλά ποια η διαφορά του μελετητή που δεν πάει στο εργοτάξιο, με τον μηχανικό που διαβάζει μια μελέτη και την υπογράφει? και δεν αναφέρομαι στην ΥΔΕ αλλά στην υπογραφή της πρώτης μελέτης που πάει για ΔΕΗ. Εγώ ρωτάω για να είμαι μέσα στην αγορά, γιατί όπως είπε και ένας συνάδελφος πιο πανω ο χειρότερος εχθρος μας είναι ο τσαμπατζής.
  7. τελικά όμως για κάποιον που υπογράφει μόνο ενα 100kW πόσο πρεπει να ζητήσει?
  8. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όλες αυτές οι τεχνολογίες υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 ίσως κ πιο πολλές δεκαετίες τώρα, και έπρεπε να φτάσει στο απροχώρητο για να συλλάβουμε την ιδέα ενός τέτοιου διασυνδεδεμένου συστήματος.
  9. @BAS Συμφωνώ μαζί σου συνάδελφε. Η ελλάδα μια χαρά είναι παιδιά όταν πάρουμε απόφαση να αλλάξουμε τις συνήθειες των πατεράδων μας της μίζας και του κάτω από το τραπέζι. Μαζί με αυτές τις συνήθειες να διώξουμε και αυτούς που την έχουν δει ότι μπορούν να μας πουλανε φθηνά χωρίς να νιώσουμε εμείς τίποτα.....τότε κάτι θα γίνει....
  10. Νομίζω πως ναι αφού η ταράτσα φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι κοινοχρηστη και τα συστήματα θα συνδεθούν σε διαφορετικά ρολόγια. φυσικά επειδή είναι θέμα σε ποια ΔΕΗ θα καταθέσεις γιατί είναι λίγο ασαφής ο νόμος επί τούτου πάρε και ρώτα στο κατάστημα της ΔΕη στο οποίο ανήκει η πολυκατοικία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.