Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Norjild

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.319 profile views

Norjild's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

34

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν χρειάζεται να αναρτηθούν ξανά @JOANN. Εφαρμόζεις την τελευταία πρόταση της δημοσίευσής σου.
  2. Αυτός ο νόμος δεν ισχύει πλέον. Πρέπει να γίνει μεταφορά στον ισχύοντα νόμο, όπου θα εφαρμόσεις τις καινούργιες διατάξεις.
  3. @akis73 Η διάταξη για τον αριθμό των δηλώσεων μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους. Η διατύπωση είναι: «είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο». Εννοεί ότι ο αριθμός των αιτήσεων πρέπει να είναι ίσος με τον αριθμό των αυτοτελών χώρων ή ότι στις αιτήσεις περιλαμβάνονται αυτοτελείς χώροι αλλά ο αριθμός τους είναι επιλογή των συνιδιοκτητών; Θεωρώ ότι ισχύει το δεύτερο γιατί στην ίδια διάταξη αναφέρεται η φράση «κατ' επιλογή των ιδιοκτητών». Στην περίπτωση που εξετάζεις, το γεωτεμάχιο είναι —κατ' ουσίαν— η κάθετη ιδιοκτησία επί της οποίας υπάρχουν οι οχτώ οριζόντιες. Σύμφωνα με όσα προανέφερα οι συνιδιοκτήτες είχαν το δικαίωμα να προβούν σε υπαγωγή για τις εφτά οριζόντιες με κοινή δήλωση. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να μεταφερθεί στον ισχύοντα νόμο. Επιπλέον, για την όγδοη οριζόντια υπάρχει το δικαίωμα υποβολής ξεχωριστής δήλωσης. Είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να δηλωθεί παραβίαση της υποχρεωτικής απόστασης χωρίς τη συνύπαρξη υπέρβαση δόμησης. Αναγκαστικά, λοιπόν, θα δηλώσεις την επιφάνεια για την οποία δεν τηρείται η απόσταση ως αυθαίρετη κατασκευή. Φυσικά, υπάρχει και παράβαση μετακίνησης κατηγορίας 3. Η επιλογή της κατηγορίας για την υπέρβαση θα γίνει με κριτήριο την παλαιότητα. Εάν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κατηγορία 2, πηγαίνεις στην 4.
  4. Σε ένα φύλλο τον ημιυπαίθριο με ολόκληρο το εμβαδόν του. Στην καρτέλα «πρόσθετα στοιχεία» συμπληρώνεις στο κατάλληλο πεδίο το ποσό που έχει καταβληθεί.
  5. @jimyleon1970 Όπως προανέφερε η συνάδελφος Roukat, μπορείς να προχωρήσεις στην υπαγωγή χωρίς πρόβλημα. Ούτε στον νόμο ούτε στην εγκύκλιο αναφέρεται κάτι διαφορετικό ως προς τη δυνατότητα τακτοποίησης της αποθήκης.
  6. Όχι, αυτή η επιλογή απευθύνεται σε επαγγελματίες για την εμπορική τους δραστηριότητα. Χρησιμοποιείς το συνηθισμένο: Λοιπά έξοδα (Ε3_585_016).
  7. Το τιμολόγιο εκδόθηκε μόνο με την καθαρή αξία, οπότε χαρακτηρισμός ΦΠΑ δεν γίνεται @capos. Η διαδικασία που ακολουθείται ως προς την απόδοση του φόρου από τον λήπτη δεν μπορεί να απεικονιστεί, μέχρι στιγμής, στο mydata. Στην περιοδική δήλωση, φυσικά, συμπληρώνεις τα απαιτούμενα πεδία. Η συσκευή κινητού δεν είναι απαραίτητο να δηλωθεί ως πάγιο. Απλούστερο είναι να την αντιμετωπίσεις ως γενικό έξοδο.
  8. Ναι, με αναλυτικό προϋπολογισμό @ΙΣΜΗΝΗ ΚΟΥΡΟΥΝΗ. Θα αναφέρεις στην τεχνική σου έκθεση ότι περιλαμβάνονται σε αυτόν η εκχωμάτωση και η διαφοροποίηση στα ύψη.
  9. Τα έξοδα διαβιβάζονται για το 2022 και μετά (μόνο για το 2021 υπήρχε απαλλαγή από την υποχρέωση αυτή) @Engineer88.
  10. Σε γενικές γραμμές η προθεσμία για τα έξοδα είναι μέχρι την υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ @mechgiann. Δεν μπορώ να υποθέσω γιατί γίνεται αυτό που περιγράφεις @castor_troy. Στη στήλη "υπόλοιπο εσόδων εξόδων" απεικονίζεται η διαφορά έσοδα – έξοδα για κάθε μήνα. Για τεχνική υποστήριξη μπορείς να στείλεις email στο [email protected] (με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) και να επισυνάψεις screenshot. Δεν έχω χρησιμοποιήσει αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας, οπότε δεν γνωρίζω κατά πόσον είναι αποτελεσματικός. Έχω, όμως, χρησιμοποιήσει την τηλεφωνική εξυπηρέτηση 213.16.21.000 (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων) όπου απαντούν. Είχα ρωτήσει για άλλο πράγμα, αλλά έχει και επιλογή για mydata.
  11. Λέγοντας "τα βγάζει λάθος" εννοείς ότι το άθροισμα των εσόδων των μηνών της χρονικής περιόδου δεν υπολογίζεται σωστά ή ότι τα έσοδα κάποιου μήνα δεν είναι όσα έχεις καταχωρήσει; Δοκίμασα στον δικό μου λογαριασμό και δεν υπάρχει διαφοροποίηση.
  12. Όταν τα έσοδα καταχωρούνται απευθείας στη φόρμα καταχώρησης, η προθεσμία είναι μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.