Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

StefanosD

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

StefanosD's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα! Για Μαραθώνα - Άγιο Παντελεήμονα στο εκτός σχεδίου κομμάτι (Παραλία Μαραθώνα δηλαδή), η Τ.Ζ. είναι 600 ευρώ αν δεν κάνω λάθος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. Καλησπέρα! Σε εξ' αδιαιρέτου πρώην αγροτεμάχιο (πλέον οικόπεδο) κατασκευάστηκε Ισόγειο Κατάστημα προ του '55 (υπάρχει γονική παροχή του 1990 που αναφέρει την κατασκευή κατά το έτος 1954 και το Ε9 ακριβώς το ίδιο), όπως και κάποια άλλα ισόγεια κτίσματα (που δε μας αφορούν προς το παρόν αφού έχουν τακτοποιηθεί από το συνιδιοκτήτη με συναίνεση). Τα παραπάνω αποδεικτικά παλαιότητας έχουν μία μικρή απόκλιση 10 μ2 (στα 245 μ2 επιφανείας Ισογείου), αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο (θεωρώ πως είναι σφάλμα μέτρησης, λόγω παράγωνου σχήματος). Μακροσκοπικά όντως φαίνεται η κατασκευή να είναι πολύ παλιά και να έχουν γίνει κάποιες επισκευές μεταγενέστερα. Το 1993 κατασκευάστηκε 1ος Όροφος και επεκτάθηκε το Ισόγειο. Το 2006 γίνεται πολεοδομική μελέτη και ακόμα εκκρεμεί η κύρωση της Πράξης Εφαρμογής (αλλά θεωρείται εντός σχεδίου). Η Πράξη Εφαρμογής όμως απαλλοτριώνει ένα κομμάτι της επέκτασης του Ισογείου (κεραμοσκεπή που αργότερα κλείστηκε με τζαμαρία). Σημείωση : Το οικόπεδο είναι εξ' αδιαιρέτου, περιλαμβάνει και άλλα 2 Ισόγεια κτίσματα, τα οποία έχουν τακτοποιηθεί από τον συνιδιοκτήτη με συναίνεση και το αντίστροφο θα γίνει τώρα, ώστε να μπορέσει να γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Πως πιστεύω ότι πρέπει να το δηλώσω : α) Λαμβάνουμε υπόψη μας πως ΕΧΕΙ Οικοδομική Άδεια και αναγράφουμε "Ισόγειο προ του '55". β) Δηλώνουμε πως είναι ΕΝΤΟΣ σχεδίου (αφού όπως αναφέρει το Παράρτημα Α' "ανεξάρτητα αν έχει κυρωθεί ή όχι η σχετική Πράξη Εφαρμογής"). γ) Κάνουμε ένα φύλλο καταγραφής κατηγορίας 5 και παλαιότητας 1993-2003 για την επιφάνεια της επέκταση Ισογείου που ΔΕΝ απαλλοτριώνεται με Υπέρβαση Δόμησης + Υπέρβαση Κάλυψης + παραβίαση Ο.Γ. σε προκήπιο (;;; ερώτηση εδώ, γιατί όταν επεκτάθηκε δεν υπήρχε Πράξη Εφαρμογής) δ) Κάνουμε ένα φύλλο καταγραφής κατηγορίας 5 και παλαιότητας 1993-2003 μόνο με Υπέρβαση Δόμησης για τον Α' Όροφο (ίδιο περίγραμμα με το Ισόγειο προ του '55). ε) Κάνουμε ένα φύλλο καταγραφής με έναν αναλυτικό προϋπολογισμό για τις επισκευές που έχουν γίνει στο προ του '55 Ισόγειο + κάποια στέγαστρα και εξώστες του Α' Ορόφου. Οι γνώμες σας; Συγγνώμη αν σας κούρασα, λέγοντας κάποια πράγματα δύο φορές, αλλά υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση.
  3. Πολύς κόσμος πάντως (υποψήφιοι πελάτες) μου έχει πει ότι επειδή δεν υπάρχουν χρήματα τώρα περιμένουν παράταση. ΑΝ δοθεί θα προχωρήσουν εντός του επόμενου διαστήματος σε υπαγωγή, αν όχι θα περιμένουν επόμενο Νόμο (που δυστυχώς ή ευτυχώς είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει)...
  4. Ευχαριστώ πολύ! Μου είχε διαφύγει αυτό! Περιέργως βέβαια, γιατί η νομοθεσία στη χώρα μας (και ειδικά στο επάγγελμά μας) είναι συγκεκριμένη, σαφής και δεν υφίσταται συχνές αλλαγές...
  5. Συνάδελφε, είναι 4 ή 3 χρόνια το περιθώριο για έκδοση άδειας νομιμοποίησης; Γιατί στο αρχικό κείμενο του Νόμου αναφέρει 3 χρόνια. Έχει αλλάξει κάτι; Ευχαριστώ!
  6. Καλησπέρα! Εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο εντός οικισμού είχε υπαχθεί στο Ν.4014 πληρώνοντας μόνο το παράβολο και όχι την εξόφληση. Τώρα ο ιδιοκτήτης άλλαξε γνώμη και θέλει με την υπαγωγή στο Ν.4178 να βγάλει Ο.Α. γιατί υπάρχει ΣΔΟ. Η ερώτηση είναι αν το ΙΚΑ σε έκδοση αδείας έχει ή θα έχει απαιτήσεις/πρόστιμα (βασικά ο ιδιοκτήτης θέλει να υπολογίσει αν τον συμφέρει καλύτερα η τακτοποίηση ή η έκδοση αδείας). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Καλημέρα. Για το παραπάνω ξέρει κάποιος τι γίνεται; Να σημειώσω ότι ο εξώστης είναι πάνω από πεζοδρόμιο και πλέον η ερώτηση είναι και αν εντάσσεται στον 4178 ή όχι.
  8. Καλησπέρα. Η περίπτωση εγκατάστασης καυστήρα και μικρής δεξαμενής πετρελαίου σε εξώστη που βρίσκεται άνωθεν του πεζοδρομίου (Α' Όροφος) μπορεί να υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.4178 ως κατηγορία 3; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  9. Καλησπέρα. Μία μικρή πλαστικη δεξαμενή πετρελαίου και ένας αυτόνομος λέβητας σε εξώστη εντάσσονται στην κατηγορία 3 ή 4 κατά τη γνώμη σας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι! Σε Υπόγειο : α) στην Ο.Α. είχε στάθμη δαπέδου στο -1.90 και το ελεύθερο ύψος Η=3.20, ενω τώρα βρίσκεται στο -2.10 η στάθμη δαπέδου και Η=3.40 β) στην Ο.Α. είχε υποχώρηση 6.50 μ2 σε σχέση με το Ισόγειο, το οποίο στην κατασκευή ακολούθησε το περίγραμμα του Ισογείου (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το έκανε αυτό ο συνάδερφος...) γ) στην Ο.Α. έχουμε χρήση αποθήκης ενώ πλέον τα 47 μ2 από τα 95 μ2 της αδείας έχουν μετατραπεί σε κατοικία. Σημείωση : στο οικόπεδο υπάρχει υπόλοιπο Σ.Δ.Ο. Σκέφτομαι να το αντιμετωπίσω σαν Υ.Δ.Β.Χ. για τα (47,00+6,50 μ2) απο τη στιγμή που δεν έχουμε υπέρβαση κάλυψης ή Δ + αναλυτικό για τη διαφορά του ύψους... Τι προτείνετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.