Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

karamouzas

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από karamouzas

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

    ελπίζω να με πάρουν αν και δεν είμαι σε πολύ καλή θέση... επειδή εργάζομαι αρκετές ώρες δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε ένα φούλ time... 

  2. Καλησπέρα σε όλους

    πριν από μερικούς μήνες είχα ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα και θα ήθελα να σας δώσω ένα update.

    εφάρμοσα όλα τα παραπάνω σε 2 στρώσεις και το αποτέλεσμα προς το παρόν είναι καλό. όταν ήθελα να το βάψω (Φλεβάρη μήνα) και έσπασα λίγο τον σοφά όπου είχε σκάσει με αποτέλεσμα να διαπιστώσω ότι το τούβλο το εσωτερικό δεν ήταν νωπό. Το τελικό αποτέλεσμα θα το δώ του χρόνου τον χειμώνα όμως. επιπλέον έχω αλλάξει και ένα κούφωμα για να υπάρχει καλύτερη ροή του αέρα στο σπίτι.  

  3. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

     

    Αυτή την στιγμή εργάζομαι σε μία εταιρεία που πρακτικά εφαρμόζω αρκετά από τα στοιχεία του μεταπτυχιακού, αλλά θα ήθελα εκτός από την εμπειρία να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου με σκοπό να διεκδικήσω μια καλύτερη θέση σε κάποια εταιρεία στην Ελλάδα η στο εξωτερικό.

    Επίσης θα ήθελα να έχω και τα μόρια για κάποιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ίσως... 

  4. Καλησπέρα συνάδελφοι.

     

    θα ήθελα την βοήθεια σας. Είχα κάνει αίτηση για το σχετικό μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ. Τελικά βρέθηκα στην Γ λίστα σε θέση αρκετά χαμηλή. Έχοντας απογοητευτεί δεν το έψαξα περισσότερο μέχρι που πριν από λίγες μέρες με ενημέρωσαν ότι υπάρχουν θέσεις που θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας. οπότε ξαφνικά μπήκα ξανά σε διαδικασία για να μάθω πληροφορίες. θα ήθελα εάν κάποιος από εσάς εάν το έχει κάνει να μου πει την γνώμη του, και την σχετική δυσκολία που έχει, ώρες μελέτης κλπ....

    Επίσης εάν έχει να μου προσφέρει κάτι.

     

    ***είδα σχετικό θέμα, αλλά δεν με κάλυψε για αυτό που ήθελα να μάθω και για αυτό και ανοίγω καινούργιο****   

     

    Ευχαριστώ πολύ εκ' των προτέρων για τις απαντήσεις σας. 

  5. καλησπέρα.

     

    Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

     

    Ναι έφθασα μέχρι την παρειά.

    έτριψα κ καθάρισα καλά τον τοίχο απο σκόνες χώματα και διάφορα άλλα υλικά που υπήρχαν στον τοίχο. έπλυνα καλά τον τοίχο με άφθονο νερό.

    σήμερα έριξα το πρώτο χέρι... το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ καλό. αύριο το δεύτερο και μετά πίσσα αυγουλίερα  και επίχωση.

  6. Δυνατότητα καταπόνησης Από βροχή: μετά από περίπου 4 ώρες.  Από κυκλοφορία: μετά από περίπου 1 ημέρα.  Από νερό υπό πίεση: μετά από περίπου 7 ημέρες.  Από υλικά πλήρωσης σκάμματος: μετά από περίπου 3 ημέρες.  Από εργασία τοποθέτησης πλακιδίων: μετά από περίπου 1 ημέρα. 

     

     

    το 14 μέρες απο που ακριβώς προκύπτει? όσο για την πίσσα είναι υδατικής βάσης μέν αλλά την βάζω για επιπλέον ασφάλεια. 

    Στον τοίχο έχω υγρασία λόγο τριχωειδών ρωγμών. Δεν έχω ούτε νερό υπό πίεση ούτε στάσιμα υγρά. το πρόβλημα δημιουργήθηκε διότι το οικόπεδο δίπλα στην οικοδομή μου μπαζώθηκε κατά το παρελθόν από τους γείτονες που έχτιζαν... μάλλον το βρήκαν ωραίο το μέρος για να εναποθέσουν τα προϊόντα εκσκαφής των οικοδομών τους... 

  7. Επειδή την έχω αγοράσει θα την τοποθετήσω και μετά θα βάλω και την αυγουλίερα για έξτρα προστασία.... απλά αυτό που δεν έχω γνωρίζω είναι εάν σε μία μέρα προλαβαίνει να στεγνώσει το τσιμεντοειδές. 

    Δεν θέλω να αφήσω ανοιχτό για πολλές μέρες το σκάμα μου.

  8. Καλησπέρα.

     

    Η λύση που προκρίθηκε είναι η εξής.

    α) έφερα ένα χωματουργό και με ένα bobcat με κουβά 60αρη μου έσκαψε περίπου 80 πόντους χαντάκι πλάτος και 9 μέτρα μήκος.

    β) πήρα AQUAMAT-ELASTIC 2  συστατικών 

    γ) πίσσα

    δ) αυγουλίερα

     

     Τώρα η ερώτηση που προκύπτει με βάση τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν τώρα σε ένα σκ δεν προλαβαίνει να στεγνώσει το τσιμεντοειδές και πίσσα???

  9. Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας και για την γρήγορη απάντηση.

     

    Λοιπόν... από τσιμεντοειδές έλεγα να χρησιμοποιήσω το AQUAMAT-ELASTIC 

    Αλλιώς HYPERDESMO...

     

    Τι λέτε?

     

    (ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα που ανέφερα με τα ονόματα των υλικών)

  10. Καλησπέρα Συνάδελφοι.

     

    θα ήθελα την γνώμη σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Σε  2 όροφη κατοικία (ισόγειο,πρώτος,ταράτσα, χωρίς υπόγειο) του 70 κάτι στο διαμέρισμα του ισογείου στον τοίχο ο οποίος συνορεύει με το διπλανό οικόπεδο εμφανίζει τριχοειδή υγρασία. το οικόπεδο που συνορεύει με την κατοικία είναι ελαφρός επικλινές και έχει χώματα. Για να αντιμετωπίσω οριστικά το πρόβλημα έχω σκεφθεί 2 λύσεις κατά νου και θα ήθελα την γνώμη σας.

     

    1) να σκάψω δίπλα στον τοίχο μέχρι να βρώ τα θεμέλια, μετά με μαστίχη να κλείσω τις ενδεχόμενες ρωγμές- τρύπες και μετά να περάσω κάποιο τσιμεντοειδές και στο τέλος αυγουλίερα και ξανά θάψιμο.

     

    2) να σκάψω πάλι όπως πριν και να κλείσω τρύπες με μαστίχη...  και στην συνέχει να περάσω hyperdesmo 2 χέρια αυγουλίερα και να το θάψω ξανά...

     

    υπάρχει περίπτωση αν κάνω την προαναφερθείσα μόνωση μέχρι ύψους 1,5 μέτρο να συνεχίσει η υγρασία πέρα αυτού?(το χώμα είναι περίπου στους 30-40 πόντους.

     

    προτείνεται κάποια άλλη επιλογή? Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης της οικίας δεν διαθέτει το buget για λύση με ασφαλτόπανο κλπ...

     

    Ευχαριστώ πολύ.

  11. @AlexisPap

     

    1ον θα ήθελα να σε ευχαριστήσω παρά πολύ για την απάντηση σου!

    αυτά που βασικά ψάχνω να βρω είναι από την εμπειρία σας αλλά και από τις γνώσεις σε ποια σημεία τις κατασκευής παρουσιάζουν προβλήματα και φθορές! τα βασικά τα γνωρίζω και εγώ...πχ. προβλήματα στους αρμούς σε κατασκευές από πέτρα, και προβλήματα στα ξύλα σε κατασκευές από ξύλο αντίστοιχα λόγο συστολής διαστολής, σαράκι και διάφορα αλλά!

     

    Μάλλον δεν σε απασχολεί η μηχανική των παραδοσιακών φορέων, η στατική και δυναμική συμπεριφορά τους και τα συναφή. Κατάλαβα καλά;

    το αντίθετο με ενδιαφέρει! θέλω να αναφερθώ και σε αυτά με ποιο τρόπο πχ αντιμετωπίζεις τη στρέψη σε πέτρινο κτήριο κτλ... θέλω να κάνω μια αναφορά, εμπεριστατωμένη μεν αλλά να μην πλατειάζει...απλά θέλω να αναφέρω και αυτό!

     

    2ον αυτό που ζήτησα είναι αν ξέρετε κάποιο site η κάποιο βιβλίο που να περιέχει σημαντικές πληροφορίες για το ξύλο και την πέτρα για να ξεκινήσω να συλλέγω τα στοιχειά... και κόποι βιβλίο που να αναφέρει παραδοσιακές κατοικίες στην Ελλάδα και να περιγράφει την διαδικασία κατασκευής τους....

     

    ----------------------------------------------------------------------

     

    @dimitrispsi

     

    θα το κοιτάξω αν υπάρχει όταν πάω στην βιβλιοθήκη τις σχολής μου...

     

     

    @SeNNinhA

     

    Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

  12. καλησπέρα σε όλους σας! Είμαι τελειόφοιτος στο τμήμα πολιτικών και δομικών έργων και έφτασε η μεγάλη στιγμή για να κάνω την πτυχιακή μου! Το θέμα λοιπόν που επέλεξα είναι “παραδοσιακά κελύφη και σύγχρονες χρηστικές απαιτήσεις”

    Η σύνταξη αυτού του κειμένου έγινε με σκοπό να με βοηθήσετε και να μου διασαφηνίσετε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που λόγο τις ηλικίας(23 ετών) αλλά και της μόρφωσης δεν μου επιτρέπουν να έχω στον βαθμό που θα ήθελα για να εκπονήσω μονός μου την πτυχιακή μου εργασία.

    Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε που θα μπορούσα να βρω πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες πετράς και ξύλου. καθώς και από τις προσωπικές σας εμπειρίες οι παραδοσιακές κατασκευές από πέτρα και ξύλο που παρουσιάζουν παθολογία, αλλά και ποια είναι τα ευπαθή σημεία της κατασκευής αυτής;

     

    Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.