Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Dawnbringer

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dawnbringer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μία ακόμα ερώτηση παιδιά : Στους κωδικούς δραστηριότητας, μέχρι πόσο λίγων ψηφίων κωδικό μπορώ να δηλώσω; Δηλαδή μπορώ να βάλω τον "71.12.19 - Υπηρεσίες μηχανικών για άλλα έργα" αντί μόνο "71.12.19.08 - Υπηρεσίες μελετών ηλεκτρολόγου μηχανικού γενικά"; Γιατί θεωρώ πως θα ήταν καλό να καλύψω όσες κατηγορίες μπορώ και έχω ικανότητες να ασχοληθώ, μην έχω προβλήματα μετά.
  2. Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας, Το ακίνητο είναι στο δικό μου όνομα οπότε μία φωτοτυπία του συμβόλαιου νομίζω αρκεί. Δεν έχω πρόβλημα να δηλώσω το υπνοδωμάτιο ως χώρο εργασίας, που αν μην τι άλλο στην μία μεριά έχει μία βιβλιοθήκη και υπολογιστή και στην άλλη πάγκο εργασίας με εργαλεία. Αλλά έχει μέσα και ένα κρεββάτι και μία ντουλάπα και μιλάμε για δωμάτιο 10τμ! Μην μου "την πουν" φοβάμαι απλά. Και δεν υπάρχει ελεύθερο δωμάτιο στο σπίτι για να το κάνω έστω εικονικά γραφείο, δύο υπνοδωμάτια και μία κουζίνα είναι όλο, αλλιώς θα "έτρωγα" ένα δωμάτιο.
  3. Καλημέρα σε όλους, Θα ξεκινήσω και εγώ σιγά σιγά να κάνω έναρξη επαγγέλματος ως Ε.Ε. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., αφού σοβαρή εργασία ως μισθωτός δυσκολεύομαι να βρω και χρειάζομαι την προϋπηρεσία. Έχω βρει μία ολιγόωρη μα "σταθερή" απασχόληση που τουλάχιστον θα βγάζει τα έξοδά του Ο.Α.Ε.Ε. κτλ, και η έναρξη θα μου επιτρέψει να παίρνω και δουλειές μόνος μου όσο το δυνατόν μπορώ (και βρίσκω). Στο θέμα μας τώρα. Την διαδικασία της έναρξης επαγγέλματος την γνωρίζω αλλά εκεί που κολλάω είναι τα λογιστικά (στα οποία είμαι στουρνάρι). Δεν έχω ιδέα πως να κρατήσω βιβλίο εσόδων εξόδων, τι να περάσω έξοδα κτλ. Η ερώτησή μου είναι απλή; είναι δυνατόν να πληρώσω κάποιο λογιστή/γραφείο να κάνει αυτή την δουλειά για εμένα και να αποδίδει το ΦΠΑ; Αν ναι και γνωρίζει κάποιος, πόσο περίπου είναι η αμοιβή του λογιστή σε αυτή την περίπτωση; Γιατί σε αυτή την περίοδο δεν μιλάμε για έσοδα, μόνο για συντήρηση και απόκτηση προϋπηρεσίας μιλάμε... Και μία λίγο βαριά ερώτηση : Φυσικά θα δηλώσω ως επαγγελματικό χώρο το σπίτι μου. Απ'ότι έχω καταλάβει υπάρχει περίπτωση να γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν είναι επ.χώρος. Το σπίτι είναι παλιά μικρή μονοκατοικία, οπότε δεν υπάρχει δωμάτιο το οποίο μπορώ να αδειάσω και να αξιοποιήσω, αλλά η είσοδός του είναι σε μία σημαντικά μεγάλη αυλή. Είναι δυνατόν να ισχυριστώ ότι η αυλή είναι ο επαγγελματικός χώρος; Δεδομένου ότι τα εργαλεία μου κτλ βρίσκονται εκεί, δεν νομίζω ότι θα ήταν παράλογο...όχι τουλάχιστον πιο παράλογο από την ίδια την εφορία! ΥΓ. Συμβουλές για αποφυγή παγίδων ή οτιδήποτε άλλο για κάποιον που κάνει έναρξη επαγγέλματος για πρώτη φορά είναι καλοδεχούμενες! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Βασικά μπορείς να το κάνεις πολύ απλά με ένα Siemens LOGO! 230RC και δύο ρελαί ισχύος (το LOGO! αντέχει το πολύ 10Α). To LOGO! έχει 8 εισόδους με διέγερση 230V. Συνδέεις τις εξόδους των γεννητριών σε δύο και την τροφοδοσία της ΔΕΗ σε μία τρίτη. Κατόπιν το προγραμματίζεις ώστε αν "χαθεί" η τροφοδοσία της ΔΕΗ και δεν ανάψει η κρίσιμη γεννήτρια σε ένα ορισμένο χρόνο, να "οπλίζει" το ένα ρελαί ώστε να μεταβιβάζει την ισχύ από τα δευτερεύοντα στα κρίσιμα φορτία, ενώ ταυτόχρονα να αφοπλίζει το άλλο ρελαί ώστε να αποκόπτει την κρίσιμη γεννήτρια από το σύστημα για λόγους ασφαλείας (μην της την "βαρέσει" ας πούμε και ξεκινήσει μόνη της μετά από 10 λεπτά). ΥΓ. Στο LOGO! θα πρέπει να βάλεις ένα μικρό UPS, το οποίο επίσης μπορείς με ρελαί να "γυρίζεις" την τροφοδοσία του στην γεννήτρια αφού αυτή ανάψει. ΥΓ2. Μέσω του προγράμματος μπορείς να κάνεις "παπάδες" μετά. Π.χ. αν ξεκινήσει η κρίσιμη γεννήτρια (αν ξεκινά χειροκίνητα ας πούμε) να ξαναγυρνάει στην ορθή λειτουργία.
  5. Είναι σίγουρο αυτό; Γιατί έχω δει και από τα 2 σε κάθε λογής σχολική αίθουσα, από παιδικούς σταθμούς μέχρι ΤΕΙ και Πανεπιστήμια! Δεν μπορεί να μην επιτρέπονται πουθενά και να τα βάζουν παντού. Επίσης το βρίσκω παράλογο να απαγορεύεται συσκευή που επιτρέπεται και είναι άκρως επιθυμητή η παρουσία της σε δημόσιους χώρους σε έναν ακόμα δημόσιο χώρο. Βέβαια δεν θα ήταν το μόνο παράλογο, αλλά κουβέντα να γίνεται... Για τους ανεμιστήρες οροφής δεν γνωρίζω να υπάρχει σχετική νομοθεσία. Απλώς όπως όλες οι ηλεκτρικές συσκευές θα πρέπει να έχουν έγκριση CE και να έχουν στερεωθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές/οδηγίες τους ή καλύτερα. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο για ύπαρξη οδηγιών/νομοθεσίας στο θέμα, θα με ενδιέφερε πολύ και εμένα.
  6. Συνάδελφε σε ευχαριστώ για όλες τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Να επισημάνω πως το παραπάνω δεν πρόκειται να συμβεί αφού ούτε έχω σκοπό να παρουσιάσω ψεύτικα σχέδια αλλά ούτε και ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση απλώς θέλω να φτιάξω το σχέδιο (και συνεπώς την ΥΔΕ) σωστά ώστε να προστεθεί σε παλιά (πολύ παλιά) εγκατάσταση παροχή νυχτερινού ρεύματος.
  7. Οπότε μπορώ να σφραγίσω το έντυπο. Σας ευχαριστώ πολύ. Μιάς και δεν έχω ξανακάνει συμπλήρωση αυτού του έντυπου, έχω μερικές (χαζές) ερωτήσεις: 1) Στο σχέδιο εγκατάστασης απαιτείται το ηλεκτρολογικό διάγραμμα όλων των πινάκων ολόκληρης της εγκατάστασης και μαζί και η κάτοψη του χώρου; Ή κάτι συγκεκριμένο μόνο; Γιατί ο χώρος φαντάζει μικρός για να χωρέσω διόροφη μονοκατοικία! 2) Στις "συσκευές" και τα "υπόλοιπα στοιχεία", είναι απαραίτητοι οι τύποι/αριθμοί κατασκευής; Γιατί με 10ετίας συσκευές λίγο μπελάς είναι να ψάχνω να τους βρω. 3) Η συγκεκριμένη ΥΔΕ πρέπει να θεωρηθεί και από την ΕΕΤΕΜ ή αρκεί η σφραγίδα μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  8. Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα όλους. Είμαι πρόσφατα πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. και στον κλάδο αυτό διαθέτω κάποια εμπειρία πάνω ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κτιρίων. Έχω πάρει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Νομαρχία και έχω γραφτεί στην Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. κανονικά, αλλά δεν έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία καθότι περιμένω (όποτε το θυμηθούν!) να κάνω το στρατιωτικό μου. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Έχω μία φίλη η οποία θέλει να βάλει νυχτερινό ρεύμα και θέλω να την εξυπηρετήσω. Την "μετατροπή" με το έξτρα 1.5χιλ μπλέ καλώδιο στον γενικό πίνακα την γνωρίζω. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν μπορώ εγώ να υπογράψω την ΥΔΕ ο ίδιος πλέον χωρίς να έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία. Και, εάν γίνεται, θα ήθελα λίγη βοήθεια με την συμπλήρωση της ΥΔΕ μιάς και δεν το έχω ξανακάνει, μην κάνω κάποιο λάθος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.