Μετάβαση στο περιεχόμενο

nkx

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nkx's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο άν χρησιμοποιούμαι κλιματιστικα σταθερών στροφών για θέρμανση.Για να μη φυσήξουν κρύο αέρα, ο εσωτερικός ανεμιστήρας δε λειτουργεί άν δε ζεσταθεί το στοιχείο πρώτα. Ετσι στο προηγουμενο σενάριο, εκεί που το σπίτι κρύωσε ξαφνικά έχουμε πολύ θερμό ρεύμα αέρα. Στα μεταβλητών στροφών, αυτό δε συμβάνει. Υπαρχει μια σταθερή ροή αέρα με μικρές διακυμάνσεις ανάλογα με τη ζήτηση.
  2. Η αντλια θερμότητας δουλεύει με αρχή λειτουργίας τον ψυκτικό κύκλο συμπίεσης ατρμών. Είναι τελείως διαφορετικές απο τον κύκλος αναρρόφησης.ΓΙα να κατλάβεις με κύκλο αναρρόφησης δουλεύουν τα ψυγεία υγραερίου (ψυγεία φωτιάς) κ.α. Χρησιμοποιούν τη θερμότηατα για το διαχωρισμό του διαλύμματος.
  3. Γιατι να ειρωνευτώ; Τα κεφαλαία ήταν για να τονίσω οτι εσείς έχετε κρυσταλωμένη άποψη την οποία προφανώς βασίζετε σε στοιχεία, και πολύ καλά κάνετε. Τωρα αν η επιχειρηματολογία προυποθέτει νουμερα δεν το γνωρίζω. Θεωρώ ότι πρίν φτάσουμε στα νούμερα υπάρχει κάτι που είναι πολύ πιο σημαντικό. Η καθημερινότητα του κατανωαλωτή. Πρέπει να εξηγούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στον κόσμο και όχι να τον αφήνουμε να τα ανακαλύπτει στην πορεία. Αυτό που για κάποιον είναι αποδεκτό ίσως και ευχαριστο, για άλλον ίσως να είναι εφιάλτης. Θα ήθελα να κρατηθεί η συζήτηση σε επίπεδο χωρίς σχόλιασμούς του τύπου κ. Ειρωνια. Αν δε γίνεται, δε μπορώ να συνεχίσω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω αντίλογο. Απλα ο ρόλος του forum είναι πολύ συγκεκριμένος. Σε τελική ανάλυση άς αναφερθεί στο θέμα και ο άμεσα ενδιαφερόμενος.
  4. και ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει. Τι ισχύ έχει η μικρότερη "αυτοματη" σόμπα πελλετ; Υπαρχουν σε μικρά μεγέθη για καθε δωματιο ή θα πρεπει να γίνει δίκτυο αεραγωγών; τη λύση της μιας σόμπας για όλο το σπίτι κάθε ένας που γνωρίζει τα στοιχειώδη της μηχανικής ρευστών την απορρίπτει.και πόσο κοστίζουν αυτες οι "αυτόματες" σόμπες; θα έχουμε καλύτερη απόσβεση απο ηλεκτρικούς θερμοπομπους; Δεν έχω τίποτα με τις σόμπες. Απλά εδώ έχουμε μια συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης.Υπάρχουν πολλές λυσεις.Είναι τυχεροί οι καταναλωτες. Τουλάχιστον οι σκεπτόμενοι...
  5. και σούπερ αυτόματες. Αλλα ο νόμος της αφθαρσίας της ύλης είναι εκεί. Οταν μιλάμε για καύση στερεού καυσίμου δεν γίνεται να μήν έχουμε κατάλοιπα στην εστία, τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν. Ο.κ. για εσάς είναι η καλύτερη λύση ΑΣΥΖΗΤΗΤΗ. Οι υπόλοιποι μπορούμε να συνεχίσουμε την επιχειρηματολογία. Ετσι και αλλιώς τελικός κριτής είναι ο καταναλωτής. Αυτός είναι που τον Απρίλη θα πιάσει χαρτί και μολύβι, θα θυμηθεί τί συνέβη το χειμώνα που περασε και θα πεί άν τελικά η λύση που του προτάθηκε του άρμοζε.
  6. Δηλαδή θα έρθουν για δυο βδομάδες ή ένα μήνα και θα πρέπει να έχουν φροντίσει για προμήθεια πελλετ χωρίς να μπορούν να είναι σίγουροι για την ποιότητα του καυσίμου. να το έχουν αποθηκεύσει σε στεγανό χώρο για να μην υγρανθεί, δεσμεύοντας και το χώρο να τροφοδοτούν τις σόμπες με πελλετ και να τις καθαρίζουν και άν κάτι απο τα παραπάνω δεν πάει καλά θα παγώσουν.
  7. Δέ θα πρότεινα θερμοσυσσωρευτες. Άν έρθουν παραμονή Χριστουγεννων πότε θα προλάβουν να φορτίσουν και μετα να αρχίσουν να αποδίδουν θερμότητα στους χώρους; Είναι και πολύ ογκώδης.Φυσικά μιλάμε πάντα για δυναμικούς θερμοσυσσωρευτες. Για στατικούς ούτε λόγος. Τα κλιματιστικά Inverter εκτός απο την οικονομία στο ρεύμα (που το ξέρουν παπαγαλία σε όλα τα ηλεκτρομάγαζα οι εκάστοτε πωλήτές...) έχουν και δύο άλλα πλεονεκτήματα. 1 Παρέχουν ομοιομορφη θερμοκρασία στο δωμάτιο.Να το πώ απλα. Όταν "πιάσουν" θερμοκρασία δε σταματούν, περιμένουν να παγώσει ο χώρος και να ξαναξεκινήσουν φυσώντας αέρα 45 με 50 βαθμους. Αντιθέτως ρίχνουν την απόδοση τους μέχρι το επιθυμη΄το σημείο και τη διατηρούν σταθερή. 2 Μπορούν να εργαστούν σε χαμηλές θερμοκρασίες χωρις συνεχείς αποψύξεις. Συμβατικά κλιματιστικά στη συγκεκριμήνε περίπτωση δε θα έβαζα με τίποτα. Καλύτερη λύση βλέπω τους ηλεκτρικούς θερμοπομπούς. Καλής ποιότητας όμως. Με ηλεκτρονικό θερμοστάτη και πραγματικά αθόρυβη λειτουργία. ¨Όχι να ακούν όλο το βράδυ κρα κρα κρα απο τις συστολές διαστολές. Απο ποιότητα θέρμανσης, εφόσον χρησιμοποιηθούν σωστοί θερμοπομποι το αποτέλεσμα είναι ίδιο με τη ζέστη που έχουμε συνηθίσει απο τα θερμαντικά σωματα νερού. Το πετρέλαιο δεν το προτείνω.Γενικά πουθενα και στην περίπτωση σου ειδικά. Θα έρθουν για δέκα μέρες. Παρε πετρέλαιο, παραλαβή, μη περισσέψει, μή δε φτασει κ.α. ¨Αν θέλουν θερμαντικά σωματα νερου δες και την περίπτωση του ηλεκτρολέβητα. Πάντως θα πρότεινα ηλεκτρική λύση, Μπαίνουν σπίτι, πατάνε το κουμπί και όλα έτοιμα....
  8. Δεν βρήκες άλλη αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών χωρίς ηλεκτρικές αντιστάσεις;;;; Δεν έχω κάτι με την επιλογή σου. Να τη βάλεις και να μας πείς και εντυπώσεις. Απλά άν το κριτήριο σου είναι οι αντιστάσεις τότε θα σου πρότεινα να επαναδιερυνήσεις το θέμα. Ποιές αντιστάσεις εννοείς; Αυτές που ενισχύουν την θερμική απόδοση ή αυτές που μειώνουν τα χρονικά διαστήματα απόψυξης; Σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι; Ποιά ήταν η χαμηλότερη θερμοκρασία πέρυσι το χειμωνά, που ήταν και ο χειρότερος των τελευταίων ετών;
  9. Το ερώτημα απευθύνοταν σε όλους τους αναγνώστες (και περιστασιακούς) του forum και όχι σε εσάσ συγκεκριμενα. Το ερώτημα επίσης ήταν κατα ένα μέρος ρητορικό. Κατα πόσο κάθε εταιρεία παρουσιάζει λόγω marketing εφαρμογές και διαδικασίες που ήδη χρησιμοποιούνται ώσ καινοτόμες και (κυρίως) μοναδικές. Μου θυμίζει γνωστή εταιρεία κλιματιστικών που πολυδιαφημίζει τη 'ΝΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ DEFROST' και το "νέο' είναι ότι αντί να κάνει αποψυξη με χρονό, κάνει με αισθητήρια και εντολές. Οτι κάνουν άλλοι δηλαδή εδώ και χρόνια. Η αληθεια δεν είναι στα διαφημιστικά έντυπα, αλλα στη μελέτη με κριτική σκέψη, των τεχνικών εγχειριδίων.
  10. και ποιά είναι αυτή η "νεα" τεχνολογια που διαφοροποιεί τη συγκεγκριμένη Α/Θ απο τις υπόλοιπες INVERTER Α/Θ;
  11. έγραψε Υπάρχει η αντλία της Mitsubishi που ο βαθμός απόδοσης της είναι σταθερός μέχρι τους -15 βαθμούς. Απο τον κόσμο που μας διαβάζει πόσοι γνωρίζουν αναγνωση και πόσοι να "διαβάζουν" τεχνικά διαγράμματα;
  12. Πραγματικο COP σταθερό δε γίνεται. Είναι κόντρα στη φύση και στη θερμοδυναμική. Μια Α/Θ μπορεί να δουλεύει μια χαρά στους -20. Τον πάγο της εξωτερικής ποιός θα τον πάρει για να γίνει η συναλλαγή θερμότητας; Υπάρχουν διατάξεις που βοηθούν και τη μείωση του χρόνου απόψυξης, και προσφέρουν επιπλέον ενέργεια μέσω αντιστάσεων τις ημέρες που θα χριαστεί. Η Α/Θ είναι το κέντρο της εγκατάστασης. Αν δε διαστασιολογηθεί, δεν προγραμματιστεί και δε συνεργαστεί με τα κατάλληλα περιφερειακά, δε μπορεί να προσφέρει πολλά. Το ΖΝΧ το παράγει όταν δεν υπαρχει ζήτηση θέρμανσης.
  13. Γιατί να πρέπει να τα αναβοσύνεις; Τα μικρά δίκτυα αεραγωγων ειδικά σε οικίες θέλουν πολύ προσοχή.Κοστίζουν αρκετά και είναι πολύ δύστροπα ειδικά στη θέρμανση (δημιουργούν εύκολα "νεκρές" ζώνες).Θα βάλεις μπελά στο κεφάλι σου.Ειδικά απουσία μελέτης που δεν έχεις. Χωρίς μελέτη ξεκινάς με μεγάλη πιθανότητα αστοχίας. Άν βάλεις και δίκτυο αεραγωγών το αποτέλεσμα κατα πάσα πιθανότητα θα τραβάς τα μαλιά σου.(αν σου έχουν μείνει μετά το άκουσμα του κόστους και της διαδικασίας) Φιλικά
  14. Διαρροή ψυκτικού μέσου δεν είναι, γιατι θα μύριζε συνέχεια, θα το έχανε σε λίγες μέρες και θα σταμάταγε να δουλεύει και πίστεψε με την οσμή του ψυκτικού μέσου δε θα την μπέρδευες με τίποτα. Υπερθέρμανση καλωδίων πολύ μα πάρα πολύ δύσκολο.Πάς για βραβείο ατυχίας. Η περιοδικότητα στην οσμή έχει να κάνει με το πότε δουλεύει ο συπμπιεστής και πότε κόβει και απλά φυσά ο ανεμιστήρας. Υποψιαζομαι ότι το δουλεύεις στο 26 με 27 β.κ. . Κάνε μια δοκική.Βάλτο στο 22.Κατα πάσα πιθανότητα δε θα αισθανθείς έντονη οσμή. Λάβε υπόψη σου ότι τα κλιματιστικά έχουν την ιδιοτητα να "πολλαπλασιάζουν" τις οσμές που έχει ένα σπίτι και να τις κάνουν πιο αισθητές.Μεταξύ σοβαρού και αστείου μήπως είχατε ψάρια πρόσφατα; Τα παραπάνω με την προυποθεση ότι έχει γίνει έστω και υποτυπώδης συντήρηση και το σπίτι είναι καθαρο (π.χ. δεν καπνίζετε και αερίζετε το χώρο). Κάνε το παραπάνω πείραμαμ για να σου πω τί πρωτόκολλο θα ακολουθήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.