Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Enigmatic

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Enigmatic last won the day on Ιούλιος 9 2011

Enigmatic had the most liked content!

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Άγνωστη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.899 profile views

Enigmatic's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

16

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Roukat Στο άρθρο 5 της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507/2018, αναφέρεται ότι: Σε περίπτωση που η μελέτη Στατικής Επάρκειας εκπονηθεί και υποβληθεί μετά την προώθηση της δήλωσης σε Υπαγωγή, ο μηχανικός υποβάλει ηλεκτρονικό αίτημα στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ ώστε να επιλεγεί το πεδίο «Υποβολή Μελέτης Στατικής Επάρκειας», να υπολογιστεί το πρόστιμο με την προβλεπόμενη έκπτωση και να αναπροσαρμοστούν οι ανεξόφλητες δόσεις. Τυχόν υπερβάλλοντα ποσά προστίμου δεν επιστρέφονται.
  2. @nikolaras Θα γίνει μία δήλωση και o αριθμός των παραβάσεων θα προκύψει από το πηλίκο του συνολικού προϋπολογισμού δια του ποσού των 15.000 ευρώ (προφανώς, μία παράβαση). Είτε πας με κατηγορία 3 (υπέρβαση έως 20%) είτε με αναλυτικό, το πρόστιμο είναι 250 ευρώ.
  3. @panosges Δεν ασχολούμαι ούτε με προσωρινές διαφορές ούτε με λογιστική και φορολογική βάση. Αυτά αφορούν ποσά άλλης τάξης μεγέθους από το μικρό εισόδημα ενός μηχανικού. Φυσικά συμβουλεύτηκα τον λογιστή μου, όμως επειδή δεν είμαι εγώ λογιστής δεν προτρέπω κανέναν να πράξει το ίδιο.
  4. Αίθουσα για 50 θεατές μάλλον θα έχει ήδη χρήση συνάθροισης κοινού. Εσύ θα δεις αν σου κάνει ο χώρος. Από κει και πέρα θα πρέπει να το δει μηχανικός πριν προχωρήσεις σε μίσθωση.
  5. Καλή ιδέα ότι επηρεάζεται ενδεχομένως ο φέρων οργανισμός. Υποθέτω ότι σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί τεχνική έκθεση μηχανικού που να τεκμηριώνει αυτόν τον ισχυρισμό. Λες να πάει μηχανικός της πολεοδομίας για αυτοψία; Δύσκολο το βλέπω.
  6. @Χριστίνα Χριστοφή Αν ο χώρος που θα βρεις έχει χρήση συνάθροισης κοινού, δεν χρειάζεται τίποτα. Αν δεν έχει, πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης.
  7. Είναι θέμα μητρώου, οπότε πρέπει να τους τηλεφωνήσεις. Θα σου κλείσουν ραντεβού, δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.
  8. @freebluedolphin Σε καταλαβαίνω 100%. Τεράστιο πρόβλημα αυτό που περιγράφεις. Θεωρητικά μπορεί να γίνει καταγγελία στο υγειονομικό. Μπορείς να απευθυνθείς στο δήμο και στην περιφέρεια. Πρακτικά, δύσκολα θα γίνει κάτι. Η μόνη λύση κατά τη γνώμη μου, είναι να απευθυνθείς σε κατάλληλο δικηγόρο. Η προσέγγιση τύπου “αυτό με ενοχλεί και πρέπει να σταματήσει”, συνήθως αντιμετωπίζεται αρνητικά από τον άλλο. Καλύτερα να προσπαθήσεις να μάθεις τι είδους εργασίες κάνει στο διαμέρισμά του μήπως μπορεί να βρεθεί κάποια λύση μείωσης του θορύβου.
  9. @getsakna Ναι έτσι είναι. ΦΠΑ δεν έχει γιατί είναι εντός ΕΕ. Απλώς θα προστεθεί η δυνατότητα διενέργειας ενδοκοινοτικών συναλλαγών στο ΑΦΜ σου.
  10. Δεν είμαι δικηγόρος αλλά υπεύθυνη δήλωση ότι παρανομείς και αναλαμβάνεις τις συνέπειες της παρανομίας (πως τις αναλαμβάνεις δηλαδή?) δεν υπάρχει . Είναι λογικότατη η ερώτηση του Manolis gon και η απάντηση προφανέστατη : κανένας . Πάντως ilias δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να σου φέρνουνε τσιγάρα στη φυλακή (χα χα !! ) . Απλά στον οριστικό υπολογισμό προστίμου θα δηλωθούν και θα πληρωθούν όλες οι αυθαιρεσίες . @diosifides ΟΧΙ σαν της 28ης Οκτωβρίου
  11. Ναι αμέ. Τώρα όμως θα μπορούσες να ελέγξεις τον κατασκευασμένο εξώστη με τα φορτία που επιθυμείς. Αν έχεις τα απαραίτητα στοιχεία δεν είναι δύσκολο
  12. @mooz Στις μελέτες με τους σύγχρονους κανονισμούς φορτίζουμε το άκρο των προβόλων εξωστών με γραμμικό φορτίο (παίζει το ρόλο του στηθαίου) που επιβαρύνει σημαντικά το μπαλκόνι κυρίως λόγω της ροπης . Οι γλάστρες που τοποθετούνται κατά μήκος της άκρης είναι περίπου τέτοιο φορτίο (όχι ακριβώς) . Γενικά ο εξώστης όπως και όλα τα δομικά στοιχεία σχεδιάζονται με μεγαλύτερα φορτία από αυτά που δέχονται . Με λίγα λόγια αν βάλουμε κάποιο φορτίο παραπάνω σε ένα μπαλκόνι δε παει να πει ότι θα πέσει . Μην ξεχνάς την αρκετά μεγάλη τιμή του κινητού . Ξαναδές τις τιμές του προηγουμενου post μου . Ειδικά με τους εξώστες όμως τα περιθώρια δεν είναι μεγάλα . Εχουμε την μικρότερη ανοχή - περιθώριο ασφάλειας για επιπλέον φόρτιση απο όλα τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία μιας οικοδομής . Στην περίπτωση σου μην ξεχνάς ότι μιλάμε για οικοδομή 30 χρόνων
  13. Υποθέτω: Το φορτίο που αναφέρεις είναι περίπου 1,8 kN/m2, το μονιμο που λαμβάνεται (με τα σημερινά δεδομένα) για τα μπαλκόνια είναι 1 ή 1,5 kN/m2 και το κινητό 5. Σωστά ? Στη θέση σου δε θα φόρτιζα το μπαλκόνι με αυτό το φορτίο
  14. Τραγούδι με νόημα από τους Λουδίας Θεσσαλονίκης. Το ρουφιάνεμα είναι ταλέντο, ή το 'χεις ή δεν το 'χεις Ρουφιάνος μια ζωή, τη μαγιά τη χαλάει και βρίζει τη διεύθυνση πως τα οικονομάει
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.