Μετάβαση στο περιεχόμενο

gerys.

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

gerys.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι, Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στην εφαρμογή του ΚΑΝ.ΕΠΕ σε ένα υφιστάμενο κτίριο. Συγκεκριμένα δεν μπορω να ξεκαθαρίσω τις μειωμένες δυσκαμψίες που θα θεωρήσω στο μοντέλο μου. Στην παραγραφο 7.2.3 αναφέρει πως Κ=Μy*Ls/3Θy αλλα για τον υπολογισμό τόσο της ροπής διαρροής όσο και της καμπυλότητας και της στροφής χρειάζομαι το αξονικό φορτίο της διατομής (βλ. παραρτημα 7Α).Αυτό το αξονικό απο που θα προκύψει αν δεν μπορω να κάνω την ανάλυση του φορέα μιας και δεν ξέρω τις μειψμένες δυσκαμψίες? Επίσης, στον πίνακα Σ.4.1. του κεφ 4 δινει ενδεικτικά κάποια ποσοστα μείωσης των δυσκαμψιών,αλλα είναι πολυ γενικά. και τέλος στην 5.5.1.1 αναφέρει πως πρέπει να γινει μια προκαταρκτική ελαστική ανάλυση (με q=1) ώστε να υπολογιστουν οι δείκτες ανεπάρκειας λ για κάθε στοιχείο.Σε αυτη την ανάλυση θα θεωρήσω κανονικές δυσκαμψίες (αρηγμάτωτου) μιας και δεν θα μειώσω το ψευδοστατικο φορτίο ή θα πρέπει κ εδω να τις πάρω μειωμένες?
  2. Για το CFD δεν ξερω ακόμα,Θα πρέπει να το κουβεντιάσω με τον καθηγητή. Πάντως υποθέτω πως θα δίνονται έτοιμα και εγώ απλα θα κάνω την ανάλυση. Αλλιώς παέι πολυ βαρύ το πράγμα για επίπεδο διπλωματικής,νομίζω. Θα γίνει χρήση πιθανότατα του ΑΤΕΝΑ 3D, γενικά το θεωρούν έμπιστο στη σχολή μου και έχουν δουλέψει και διδακτορικοί σε αυτό (οι οποίοι θα με βοηθούν).
  3. Σας ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις Να τονίσω πως το θέμα της διπλωματικής δεν είναι αμιγώς η πυροπροστασία σήραγγας,αλλά η προσομοίωση της με πρόγραμμα πεπ. στοιχείων και η μη γραμμική ανάλυση του φορέα της. Το CFD που αναφέρει ο κ. Ροδόπουλος τι ακριβώς είναι?
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι. Παρακολουθώ το φόρουμ καιρο,πάρα πολύ καλή δουλεια,μπράβο! Έχω το εξής δίλλημα,είμαι τελειόφοιτος πολ. μηχ και ήρθε η ώρα να πάρω διπλωματική.Έχω βρει ενα θέμα που με ενδιαφέρει πολύ (ανελαστική ανάλυση σήραγγας υπό φορτίο πυρκαγιάς) αλλά επίσης με ενδιαφέρει και ενα μεταπτυχιακό στα αντισεισμικά. Είναι φανερό πως το αντικείμενο της διπλωματικής είναι άσχετο με το μεταπτυχιακό που ανέφερα και κατ'επέκταση δεν θα δώσει μεγάλη "μοριοδότηση" ('οπως μια διπλωματική σε αντισεισμικά π.χ.) στα κριτήρια που λαμβάνονται υπ'όψην για την εισαγωγή σε αυτό. Να αναφέρω ότι δεν έχω πολύ καλό μέσο όρο και όπως συζήτησα και με τον αρμόδιο καθηγητή, είμαι στο όριο για να γίνω δεκτος.(υπάρχουν αρκετοί με τον ίδιο μ.ο.) Το ερώτημα μου είναι αν αξίζει να αφήσω την διπλωματική με την σήραγγα και να πάρω μία αντίστοιχη στα αντισεισμικά (κι για αυτό το θέμα έχω ενδιαφέρον αλλα όχι τόσο μεγάλο) για παραπάνω βοήθεια στο μεταπτυχιακό. Να προσθέσω τέλος πως δεν έχω πρόθεση να ακολουθήσω ακαδημαίκη καριέρα και ούτε έχω κάποια "στρωμένη" δουλεία να με περιμένει. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για τις συμβουλές/γνώμες σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.