Μετάβαση στο περιεχόμενο

poiosallos

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by poiosallos

  1. το έκανα ήδη... αυτός που υπέγραψε την πρώτη άδεια είναι ο νυν προιστάμενος και αυτός που την έχει τώρα ειναι ο wannabe next προιστάμενος... ....... Ας μην επεκτάθω γιατί δεν μου το επιτρέπει η ανατροφή μου...
  2. Εταιρία νοικιάζει εκτός σχεδίου οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο (εκτός σχεδίου παρά επαρχιακής οδού Π.Δ. της 24/31-5-85 ΦΕΚ 270 Δ΄, Άρθρο 4). Το οικόπεδο έχει έκταση 7000τμ και ανήκει εξ αδιαίρετου σε δυο ιδιοκτήτες (Ιδιοκτήτης 1 & Ιδιοκτήτης 2). Η εταιρία νοικιάζει το μισό οικόπεδο του ιδιοκτήτη 1 και βγάζει οικοδομική άδεια (βιομηχανικό κτίριο). Στο διάγραμμα κάλυψης και σε όλα τα σχέδια της άδειας φαίνεται όλο το οικόπεδο (και τα 7 στρ.). η άδεια εκδόθηκε με την σύμφωνη άδεια του ιδιοκτήτη 2 ότι επιτρέπει στην εταιρία την ανέγερση βιομηχανικού κτιρίου. Η εταιρία αποφάσισε φέτος να προβεί στην επέκταση των κτιρίων της. Όλα έγιναν όπως την προηγούμενη άδεια. Κατέθεσα το ενοικιαστήριο του ιδιοκτήτη 1 που νοικιάζει το ποσοστό του και στα σχέδια συμπεριέλαβα όλο το οικόπεδο. Αυτή την φορά όμως η πολεοδομία δεν εγκρίνει την προσθήκη δόμησης με την δικαιολογία ότι σε γήπεδο εκτός σχεδίου πόλεως πρέπει να νοικιαστεί ολόκληρο και όχι τμήμα του. ΒΟΗΘΕΙΑ…???
  3. Είναι σίγουρο ότι για τους πτυχιούχους και διπλωματούχους μηχανικους των αντιστοιχων ειδικοτήτων που ανέφερες δεν απαιτείται η φοίτηση σε ΙΕΚ?
  4. Συνάδελφε η απορία που έχω , αν και νομίζω ότι δεν γίνετε…, είναι αν μπορούν να συνυπάρξουν διαφορετικές χρήσεις σε κάποιο κτήριο και να τηρούνται οι όροι της κάθε χρήσης. Για την περίπτωση μου δηλαδή αν μπορώ να πάρω το 0.2 για το κατάστημα του ισογείου και για τον πρώτο όροφο να χρησιμοποιήσω το 0.9 του συσκευαστηρίου (βιομηχανικό). Να ρωτήσω κάτι παρόμοιο μήπως και βρω άκρη… Αν σε ένα βιομηχανικό κτήριο π.χ. βιομηχανία μαρμάρων, θέλουμε και εκθεσιακό χώρο ,γραφεία και πωλητήριο θα υπολογιστούν όλα με συντελεστή 0.9 ή θα υπολογιστεί η κάθε χρήση με τον συντελεστή της;
  5. Συνάδελφοι, Σε υφιστάμενο κτίριο με χρήση συσκευαστηρίου (βιομηχανικό κτίριο) θέλω να κάνω αλλαγή σε κατάστημα. Το οικόπεδο βρίσκεται εκτός σχεδίου και έχει πρόσωπο σε δρόμο οπότε είναι οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Η έκταση του οικοπέδου είναι 1330 τμ. Και υπάρχει ένα κτίριο δυο οροφών με συνολική επιφάνεια 530 τμ. (257 ο κάθε όροφος + απόληξη κλιμακοστασίου). Θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης σε κατάστημα αλλά ο συντελεστής δόμησης για καταστήματα είναι 0.2. Μέχρι εδώ καταλαβαίνω ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Αυτό που σκεφτομαι είναι αν μπορώ να κάνω τον ένα όροφο σαν κατάστημα με δόμηση 0.2 και τον άλλο όροφο σαν συσκευαστήριο. Έχει κάποιος συνάδελφος καμιά ιδέα?
  6. Οταν λετε συνυπογραφη, τι ακριβως εννοειτε; Δηλ., την μελετη θα την υπογραψει και ο Τ.Ε. και ο Π.Ε.? Η εντολη πληρωμης σε ποιο ονομα θα εκδοθει;
  7. Σε υφιστάμενο κτίσμα με άδεια του 1978 θέλω να προσθέσω ανελκυστήρα αλλά η απόσταση απο την πόρτα του ανελκυστήρα μέχρι τον απέναντι τοίχο του κλιμακοστσίου ειναι 1,26 και όχι 1,50 μ. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση.
  8. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Τελικά επειδή ο ιδιοκτήτης του παλαιού κτίσματος μάλλον δεν φαίνεται να πείθεται για το άνοιγμα της πόρτας, θα λειτουργήσει το νέο κατάστημα ανεξάρτητα από το υφιστάμενο. Πάντως όπου και αν ρώτησα άδεια λειτουργίας για κατάστημα καλλυντικών δεν απαιτείται από πουθενά.
  9. Πάντως αν κρίνω από την πλειοψηφία των συναδέλφων Δημ. Υπάλληλων το κυριότερο προσόν ενός Μηχανολόγου είναι να μπορεί να ιδιωτεύσει τα πρώτα χρόνια μετά το πτυχίο, να νοιώσει στο πετσί του το 8ωρο του ιδιώτη μηχανικού (8.00 π.μ. εως 8 μ.μ. – 8ωρο δεν είναι αυτό ή κάνω λάθος) να καταλάβει ότι αυτός δεν μπορεί να ζήσει έτσι και στην συνέχεια αφού βάλει θειους θειες παπουδογιαγιαδες κτλ. να μπει στο δημόσιο και στο 8ωρο που δουλεύει να κλέβει δουλειές από μας και να τις κάνει και στο ωράριο του. Συγγνώμη από τους σωστούς συναδέλφους που υπάρχουν σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες (γιατί υπάρχουν και αυτοί και το ξέρουμε όλοι), συγγνώμη και για το off-topic αλλά έπρεπε να το πω(ειδικά σήμερα…)
  10. Συνάδελφοι, Έχω την εξής περίπτωση. Πελάτης μου έχει νοικιάσει το ισόγειο τριώροφης οικοδομής και λειτουργεί κατάστημα καλλυντικών. Στην συνέχεια αγόρασε το διπλανό οικόπεδο και έκτισε ένα νέο τετραώροφο το οποίο θέλει να το ενώσει με το ήδη υπάρχον και να το λειτουργήσει σαν κατάστημα καλλυντικών. Στην πυροσβεστική μου είπαν ότι δεν δέχονται συνένωση νέου και υφιστάμενου κτίσματος γιατί αλλάζει η παθητική τους. Στο νέο υπάρχει παθητική σύμφωνα με το Π.Δ. 71/88 στο υφιστάμενο δεν υπάρχει. Επίσης από τον οικείο Δήμο μου είπαν ότι δεν εκδίδουν άδειες λειτουργίας για καταστήματα αυτής της κατηγορίας. Ισχύει αυτό; Ερώτηση – Σκέψη: γιατί να βγάλω πιστοποιητικό ενεργητικής αν δεν το ζητήσει κανείς; αλλά και αν ακόμα το ζητήσει, έχω πιστοποιητικό στο παλιό βγάζω και στο νέο και είμαι καλυμμένος; Και η συνένωση; Δεν πρέπει να την δείξω στα σχέδια της ενεργητικής;
  11. Συνάδελφε stamatiskal μην απελπίζεσαι. Μηχανικός Τ.Ε. ειμαι και εγώ και πίστεψε με υπαρχει αρκετή δουλειά για όλους μας. Να ξέρεις οτι το βασικό προσόν ενός μηχανικού σήμερα (δυστυχώς) είναι να έχει την ικανότητα και τα @@ να φέρνει την δουλειά στο γραφείο. Τώρα αν θα την κάνει αυτός ή αν θα την δώσει αλλού ή αν την κανει και την υπογράψει αλλος, αυτά είναι λεπτομέρειες. Πάντως εχουν εξευτελιστεί τόσο πολύ οι τιμές των υπογραφών που δεν αξίζει να ασχολήσε με επαγγελματικά δικαιώματα. Δυστυχώς αυτη ειναι η πραγματικότητα. Τον χρόνο που σπατάλησες και την ψυχική οδύνη που πέρασες θα τα γλίτωνες με 80 ευρώ περίπου και δεν θα είχες και την ευθύνη της υπογραφής. Δυστυχώς είναι ακριβώς όπως σου τα γράφω...
  12. Μια χαρά γίνονται και οι Τ.Ε. δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για να γίνεις θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με κάποιο φορέα πιστοποίησης. Αυτοί θα σε εκπαιδεύσουν και θα δουλεύεις γι αυτούς ειτε σαν εξωτερικός συνεργάτης είτε μόνιμος.
  13. Μήπως έχει κάποιος συνάδελφος κάποια μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου για εργοστάσιο κατασκευής μεταλλικών κτιρίων για να πάρω μια ιδέα και να δουλέψω να φτιάξω την δική μου; Ευχαριστώ
  14. Με το παγωτατζίδικο τι ακριβώς εννοείς; Αν θα κανει μόνο πωληση πας για άδεια από τον Δήμο. Αν θα το παρασκευάζει και θα το πουλάει αυτός τα πραγματα μπερδεύονται. Σε ποια κατηγορία είναι ο πελάτης σου;
  15. Ευχαριστώ για την βοήθεια σας. Μου έκανε εντύπωση και εμένα αλλά και στο manual που έψαξα δεν ανέφερε κάτι άλλο.
  16. Σε μηχάνημα ξυλουργείου θέλω να βρω την ισχύ του αλλά στο ταμπελακι του δεν την αναφέρει. Τα στοιχεία που έχει το ταμπελακι είναι Un= 400V ~3 In =23A F=50 HZ Πως μπορώ από αυτά να υπολογίσω την ισχύ του; Ευχαριστώ
  17. Δεν θυμάμαι το τηλέφωνο και το όνομα της κυρίας που είναι υπεύθυνη αλλά σε μια πρόσφατη άδεια που έκανα, όλα αυτά που σου προανέφερα τα έστειλα με fax στο ΤΕΕ στο 2103221772. Πήρες στο τμήμα αμοιβών να ρωτήσεις ποιος είναι υπεύθυνος για τις αμοιβές Η/Μ (μόνο) για συνεργείο και δεν βρήκες άκρη?
  18. Συντάσσεις σε ένα πινακάκι τον προϋπολογισμό του έργου (αφού η οικοδομή υπάρχει υπολογίζεις μόνο κόστος Η/Μ εξοπλισμού-αναβατόρια, αεροσυμπιεστές κτλ-) από τα τιμολόγια αγοράς του πελάτη σου. Στην συνέχεια υπογράφει ο πελάτης σου δήλωση ανάθεσης εκπόνησης μελέτης και όλα αυτά τα περνάς με ένα fax στο ΤΕΕ. Σου υπολογίζουν αμοιβές και σου δίνουν κωδικό πληρωμής. Προσοχή στις κρατήσεις ΤΣΜΕΔΕ να υπολογίσεις και του πελάτη σου.
  19. Πελάτης μου θέλει να κατασκευάσει μόνος του τρέιλερ το οποίο θα ταξινομήσει στο ΙΧ μου έχει στην κατοχή του. Με ρώτησε τι διαστάσεις πρέπει ν έχει και τι να προσέξει γενικά στην κατασκευή του ώστε να μην έχει προβλήματα με την ταξινόμηση αργότερα. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να με βοηθήσει?
  20. Εάν γίνετε και παραγωγή παγωτού μέσα στο εργαστήριο είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα όσο αφορά την διεύθυνση κτηνιατρικής. Αν το παγωτό πρόκειται να το πουλαει σε χονδρική είναι ολόκληρη ιστορία. Αν είσαι σε αυτήν την κατηγορία πες μου να σου την πω… Αν η παραγωγή του παγωτού γίνετε μόνο για χρήση βοηθητική (το χρησιμοποιούν στις τούρτες κτλ) δεν εμπλέκεται το κτηνιατρικό. Αν η παραγωγή γίνεται για λιανική (πώληση με το κιλό) τότε ζητείται η άδεια της κτηνιατρικής υπηρεσίας.
  21. Είμαι Μηχ/γος Μηχανικός Τ.Ε. και μετά από μερικά χρόνια στην βιομηχανία σκέπτομαι και την επιλογή να ανοίξω γραφείο ή να συνεργαστώ με κάποιον παλαιότερο μηχανικό για την έκδοση οικοδομικών αδειων. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου πει τι μελέτες μπορούμε να εκπονήσουμε και να υπογράψουμε σε μια οικοδομική άδεια? Επίσης αν γίνετε να μου πει και τι ποσοστό του συνολικού κόστους έκδοσης μια άδειας καταλαμβάνουν αυτά. Στο θέμα της επίβλεψης, επιβλέπεις ότι υπογράφεις η μπορείς και κάτι άλλο?
  22. Πελάτης μου ζήτησε να του κάνω μελέτη για να ταξινομήσει δυο καρότσες στον τρακτορα που ήδη έχει. Η μια θα είναι ανοιχτή και η άλλη θα είναι ψυγείο. Τις έφερε από Γερμανία και τις πέρασε από κτεο εδώ. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος; Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.Τα κεφαλάια απαγορεύονται. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ.
  23. Εγώ σαν τεχνολόγος, δεν είμαι μέλος του ΤΕΕ, μπορώ να καταθέσω πινάκια και να πάρω κωδικό πληρωμής? Ομοίως και για το ΤΣΜΕΔΕ?
  24. Είμαι μηχ/γος μηχανικός Τ.Ε. και έχω αναλάβει την αδειοδοτηση ενός συνεργείου επισκευής μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων. Στα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι και τα εξής: •Προϋπολογισμός δαπάνης σε τρία αντίτυπα υπογεγραμμένο από τον αρμόδιο Μηχανικό ● Αποδεικτικό κατάθεσης ΤΕΕ ή Τράπεζας για τη νόμιμη αμοιβή μηχανικού για τη σύνταξη μελέτης. ● Αποδεικτικό κατάθεσης νομίμων κρατήσεων υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ. ● Αποδεικτικό Δημοσίου Ταμείου καταβολής φόρου επί της αμοιβής μηχανικού. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε αυτά γιατί δεν ξέρω καθόλου τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.