Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Blarch

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Λάρισα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Blarch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παραβίαση δόμησης πάνω από 40% Ή παραβίαση κάλυψης πάνω από 40% Ή παραβίαση ύψους πάνω από 20% = κατηγορία 5. Ένα από τρία αρκεί για κατηγορία 5. Όμως στο νόμο έχουμε ΚΑΙ. Πρέπει ΚΑΙ τα τρία να είναι πάνω από τα μέγιστα ποσοστά. "Αθροιστικά". Π.χ. Δόμηση 50%, κάλυψη 30%, ύψος 10% Με το Ή: δόμηση Ή κάλυψη Ή ύψος. Η δόμηση υπερβαίνει άρα κατηγορία 5. Με το ΚΑΙ: δόμηση ΚΑΙ κάλυψη ΚΑΙ ύψος. Η δόμηση υπερβαίνει, τα άλλα δύο όμως όχι, άρα κατηγορία 4.
  2. "και" στο νόμο, "Αθροιστικά" στην εγκύκλιο. Υπέρβαση ποσοστών δόμησης ΚΑΙ κάλυψης ΚΑΙ ύψους = κατηγορία 5. Αν όχι, κατηγορία 4.
  3. Κατηγορία 4 Αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης εφόσον δεν παραβιάζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης και δόμησης και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% το πολεοδομικό μέγεθος του ύψους Έγκυκλιος 3, διευκρίνιση 32 Τα ποσοστά υπέρβασης δεν είναι απαραίτητο να συντρέχουν αθροιστικά για όλα τα μεγέθη προκειμένου η υπαγωγή να γίνει στη συγκεκριμένη κατηγορία Νομίζω οτι είναι ξεκάθαρο: Πρέπει οι αυθαιρεσίες να υπερβαίνουν ΚΑΙ το 40% του σ.δ. ΚΑΙ το 40% της κάλυψης ΚΑΙ το 20% του ύψους. Αν ένα από αυτά δεν το υπερβαίνει παραμένουμε στην κατηγορία 4.
  4. Σε ποιο σημείο ζητάει ο νόμος το Ε1; Το μοναδικό φορολογικό δικαιολογητικό που ζητάει είναι το Ε9
  5. Αυτό που θέλω να πω για το Ε1 είναι οτι δεν ζητείται να υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστημα. Από το Ε9 μόνο του δεν μπορεί να προκύψει η κύρια κατοικία. Είναι περισσότερο παρατήρηση για ακόμη ένα παράλογο και κενό του ζητήματος, παρά ερώτηση (και να ήταν ερώτηση δεν υπάρχει απάντηση).
  6. Σε νόμιμη κατοικία 100τμ (μοναδική που δηλώνει ο ιδιοκτήτης) υπάρχει αυθαίρετη αποθήκη 25τμ. Τι συντελεστή θα πάρει? Η αποθήκη που ανήκει? Στα 70τμ που είναι κύρια και μοναδική ή στα επόμενα 30??? Έστω οτι η κατοικία ήταν 50τμ. Η αποθήκη θα έπαιρνε συντελεστή κύριας και μοναδικής κατοικίας προφανώς. Επίσης, από πότε απαιτείται και Ε1 για να δούμε τι δηλώνει ως μόνιμη κατοικία ο ιδιοκτήτης? Μπορεί να έχει μια ιδιοκτησία και να νοικιάζει αλλού? Αυτό δεν φαίτεται στο Ε9. Και όλα αυτά με τον ιδιοκτήτη να "καίγεται" να μεταβιβάσει και να περιμένει απαντήσεις...
  7. είναι οικόπεδο εκτός σχεδίου, χωρίς οικοδ. άδεια, χωρίς σύσταση. Για το Ε1 δεν γνωρίζω και μάλλον δεν έχει σημασία. Στο Ε9 δηλώνει ξεχωριστά το ισόγειο και τον όροφο (και μόνο αυτά). Το κτίσμα είναι προ του '82 και υπάρχει και συντελεστής αναπηρίας. Οπότε το πρόστιμο βγαίνει κάτω από 1000€ και ουσιαστικά θα πληρώσει μόνο το παράβολο, το οποίο όμως δεν είμαι σίγουρος πόσο θα είναι.
  8. Καλησπέρα, ιδιοκτήτης έχει οικόπεδο με 2 κατοικίες (ισόγειο + όροφος), τις οποίες και δηλώνει ξεχωριστά στο Ε9. Εφ'οσον δηλωθούν με μία αίτηση θα υπάρχουν 2 φύλλα καταγραφής, 130τμ κύριας και μοναδικής κατοικίας (ισόγειο) και 45τμ άλλης κατοικίας (όροφος). Ποιο θα είναι το παράβολο κατά την γνώμη σας;
  9. Καλημέρα συνάδελφοι, η ύπαρξη οικοδομικής άδειας προσθήκης νομιμοποιεί αυτόματα το υφιστάμενο (προ της συγκεκριμένης αδείας) κτίριο ή όχι. Αν όχι, κατά την άποψη μου μπαίνει θέμα αμφισβήτησης της εγκυρότητας της οικοδομικής αδείας. Τι γνώμη έχετε για το ζήτημα; Υ.Γ. Υποτίθεται ότι, όταν εκδόθηκε η άδεια προσθήκης, η πολεοδομία εξέτασε την νομιμότητα του υφιστάμενου κτιρίου και προχώρησε στην έκδοση της αδείας, άρα δεν έχει νόημα σήμερα να εξετάζουμε την νομιμότητα ξανά.
  10. Στο συγκεκριμένο δασαρχείο, ο ίδιος ο δασάρχης αναγνώριζει το παραλογισμό του θέματος, αλλά δεν δέχεται τον τίτλο του αναδασμού, γιατί, όπως λέει, δεν μπορεί σύμφωνα με τη νομοθεσία. Στις δικές σου περιπτώσεις μάλλον ισχύει άλλος νόμος... @Kane: Δυστυχώς ο υποψήφιος πελάτης βιάζεται να προλάβει το καλοκαίρι, οπότε μάλλον η δουλειά σταματάει εντελώς, άρα δεν τίθεται θέμα προκαταβολής...
  11. Καλημέρα συνάδελφοι, γνωρίζετε κάποιο τρόπο (ίσως κάποια εγκύκλιο) για να παρακαμφθεί η πράξη χαρακτηρισμού από δασαρχείο σε αγροτεμάχιο από αναδασμό. Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε έτσι 6 μήνες (και ίσως και ολόκληρη δουλειά) για κάτι εντελώς αυτονόητο!
  12. Καλημέρα συνάδελφοι, θα ήθελα την άποψη σας στην ερμηνεία του άρθου 11.6.ε του ΝΟΚ: "Στο σ.δ. δεν προσμετράται η επιφάνεια έως 12 τ.μ. συνολικά σε κάθε αυτοτελή ανεξάρτητη ιδιοκτησία όταν δεν υπάρχει κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο στο κτίριο.". Στην περίπτωση που υπάρχουν 2 ανεξάρτητες κατοικίες, αλλά μόνο η μία έχει 2ο όροφο και άρα ανάγκη για κλιμακοστάσιο (το οποίο είναι εσωτερικό), το bonus των 12 τ.μ. το κερδίζουν και οι δύο; Σημειώνω οτί δεν υπάρχει υπόγειο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.