Μετάβαση στο περιεχόμενο

Guthwik

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Guthwik last won the day on Ιούνιος 4 2023

Guthwik had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.281 profile views

Guthwik's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

40

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για την πρώτη παράγραφο· σωστά. Για τη δεύτερη· σωστά, επίσης. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΤΕΕ χρησιμεύει μόνο για να πάρεις Α/Α έργου.
  2. @Katersp^Εννοεί την ανέγερση του τμήματος της οικοδομής στο οποίο συντελέστηκε η αυθαίρετη επέκταση. Για παράδειγμα, η αυθαίρετη επέκταση διαμερίσματος του Α' ορόφου δεν είναι δυνατόν να είχε συμβεί όταν είχε κατασκευαστεί μόνο το ισόγειο. Το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, σε αυτή την περίπτωση, είναι η ανέγερση του Α' ορόφου.
  3. Νόμος 5037/2023, Άρθρο 239: 1. Οι προεγκρίσεις οικοδομικών αδειών της περ. γ) του άρθρου 28 του ν. 4495/2017 (Α’ 167) που έχουν λήξει ή λήγουν εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως την έναρξη ισχύος του παρόντος, παρατείνονται από τη λήξη τους και για ένα (1) έτος και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαΐου 2023. Έναρξη ισχύος είναι η 29/03/2023. Η δική σου προέγκριση λήγει μετά, άρα η ισχύς της δεν παρατείνεται.
  4. @JOANN^Για το πρώτο· παρ' όλο που η διατύπωση της διάταξης δεν υποδηλώνει περιορισμό στο ύψος, η εφαρμογή της εναπόκειται στην κρίση του μηχανικού. Για το δεύτερο· στο παράρτημα Α καθορίζεται ότι: Σε περιπτώσεις υπέρβασης ύψους κτιρίου το οποίο εκ κατασκευής έχει κατανεμηθεί σε ορόφους, οι ιδιοκτήτες κάθε ορόφου είναι υπόχρεοι και αναφέρουν το τμήμα που τους αναλογεί. Άρα θα υπολογίσεις σε κάθε όροφο τη δική του υπέρβαση. Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον συνάδελφο Pavlos33.
  5. Η ισχύς των αδειών, βάσει αυτής της διάταξης, παρατείνεται αυτοδίκαια. Δεν απαιτείται κάποια ενέργεια από μέρους σου.
  6. @Apollon^Το όριο των 300€ ισχύει για την παρακράτηση 20% και όχι για τον ΦΕΜ.
  7. Όχι, δεν υπάρχει αντικείμενο στατικής μελέτης.
  8. @lnmar^Όπως είναι το αφήνεις. Δεν αλλάζει το εμβαδόν του διαμερίσματος επειδή μπήκε εξωτερική θερμομόνωση.
  9. @ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ1^Στην αρχική σου δημοσίευση γράφεις: "η σύσταση αναφέρει ότι μπορώ να τοποθετήσω με συναίνεση του 4ου". Όμως στη σύσταση, που επισύναψες στη δεύτερη δημοσίευσή σου, αναφέρεται ότι απαιτείται συναίνεση για την πρόσβαση σε αυτόν. Άλλο η τοποθέτηση και άλλο η πρόσβαση. Σύμφωνα με τη σύσταση δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού είναι υποχρεωμένος ο τέταρτος να συμφωνήσει στο αίτημα των υπολοίπων. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι να εγκατασταθεί σωστά ο ηλιακός.
  10. @Paul_Mix^Δεν απαγορεύεται η χρήση συνδετικού υλικού. Για το τελευταίο ερώτημα· το δεύτερο.
  11. @ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ1^Η συναίνεση δίνεται γραπτώς (με υπεύθυνη δήλωση). Εμπλεκόμενοι είναι αυτοί που πρέπει να συναινέσουν σε αυτό που θέλουν να κάνουν κάποιοι άλλοι. Οι ιδιοκτήτες αποδεικνύουν την ιδιότητά τους με τίτλο ιδιοκτησίας. Μπορεί να σε εμποδίσει η ιδιοκτήτρια του τέταρτου ορόφου, αφού απαιτείται η δική της συναίνεση για να τοποθετήσεις ηλιακό.
  12. @fxe^Αυτό που σκοπεύεις να κάνεις (ή έχεις, εν μέρει, κάνει) δεν είναι περίφραξη, αλλά αύξηση (με άλλο υλικό) του ύψους της υπάρχουσας, κάτι που δεν καλύπτεται από μικρής κλίμακας.
  13. Από τις οδηγίες της ΑΑΔΕ για Ε3 και φυσικά πρόσωπα: Στον κωδικό 999 του υποπίνακα Ζ3, προσυμπληρώνεται για πληροφοριακούς σκοπούς το συνολικό ποσό της εισπραχθείσας επιστρεπτέας προκαταβολής. Το ποσό αυτό που εισπράχθηκε εντός του έτους 2021 από φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα καταχωρείται στην αντίστοιχη περίπτωση του κωδικού 781-782 του εντύπου Ε1. Ως προς το λογιστικό χειρισμό η επιστρεπτέα προκαταβολή αντιμετωπίζεται ως κρατικό δάνειο σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί με τη ΣΛΟΤ 957/2020. Το ποσό της ενίσχυσης με την μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής το οποίο δεν επιστρέφεται από τις επιχειρήσεις αναγράφεται στους κωδικούς του πίνακα Ζ1 «Σύνολο εσόδων» του Εντύπου Ε3 στο φορολογικό έτος κατά το οποίο το εν λόγω ποσό θα καταστεί δεδουλευμένο και θα αποκτηθεί το δικαίωμα είσπραξης του (σχετ. ΠΟΛ.1223/2015), ήτοι θα οριστικοποιηθεί η ωφέλεια λόγω μη επιστροφής του. Στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα το ποσό που δεν επιστρέφεται αναγράφεται στους κωδικούς 144, 244, 344 και 444 του Πίνακα ΣΤ΄ στην ανάπτυξη του σχετικού Υποπίνακα και ειδικότερα στον κωδ.014 «Μη επιστρεπτέο ποσό κρατικής ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής (αρθρ. τρίτο ν.4684/2020)» δεδομένου ότι το ποσό αυτό είναι αφορολόγητο βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Με βάση τα παραπάνω, για τις επιχειρήσεις που το φορολογικό έτος τους έληξε την 31.12.2021 και το σχετικό ποσό έχει βαρύνει τα αποτελέσματα του φορολογικού έτους 2021, θα καταχωρηθεί στους ανωτέρω κωδικούς του εντύπου Ε3 του ίδιου φορολογικού έτους (2021). Επιδοτήσεις, ενισχύσεις ή αποζημιώσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο ενίσχυσης των επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, καθώς και σε φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα εφόσον αυτά καταχωρούνται στα βιβλία τους καταχωρούνται στον πίνακα Ζ3 στους κωδικούς 196, 296, 396 ή 496 κατά περίπτωση και μεταφέρονται στον πίνακα Ζ1 στα «Ασυνήθη έσοδα και κέρδη» στους κωδικούς 170, 270, 370 και 470 αντίστοιχα. Στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα τα πιο πάνω ποσά αναγράφονται επίσης σε αντίστοιχη επιλογή, του εσωτερικού υποπίνακα των κωδικών 144, 244, 344, 444 του πίνακα ΣΤ κατά περίπτωση ενώ περαιτέρω καταχωρούνται και σε αντίστοιχους κωδικούς του Εντύπου Ε1 σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Α.1118/2021.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.