Μετάβαση στο περιεχόμενο

cosa

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από cosa

  1. ενα σημείο παγίδα θα είναι οτι ο υπερθεματιστής θα φροντίζει κατόπιν για την τακτοποίηση των χώρων, τα ακίνητα όμως θα ανοίγονται στον υποψήφιο αγοραστή ώστε να ενημερώνεται για τις τυχόν παραβάσεις???

    πολυ σωστός !Σαν  ΝΑ αγοραζεις  γουρούνι στο σακί ! 

  2. Τώρα τι να σου πω? Πάλι τα ίδια θα πω...

    ΜΟΝΟ εάν γίνει πλήρες ξεκαθάρισμα των δικαιωμάτων του κάθε κλάδου θα είμαστε σίγουροι για το τι υπογράφουμε και ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να υπογράφουμε.

     

    (Προσωπικά έχω μαλώσει και με φίλους, που υπογράφουν τοπογραφικά ενώ δεν έχουν το δικαίωμα, διότι απλά είμαστε στην Ελλάδα και κανένας δεν τα ελέγχει)

     

     Το δεν εχουν το δικαιωμα το καθοριζει η νομοθεσια οχι επειδη το λεμε εμεις... Δηλαδη εγω που εχω φιλο αρχιτεκτωνα 55 χρονων ο οπιος εκναε τοπογραφικα απο τοτε που πηρε πτυχιο και εχει επενδυσει σε gps  προγραμματα σταθμους τωρα αυτος πρεπει να βρει σφραγιδα  να του τα υπογραφουν?

     Οταν δεν γνωριζεισ κατι καλο ειναι να μην το κανεις ειναι θεμα επαγγελματισμου , και οχι επειδη του λεμε εμεις οτι δεν πρεπει να υπογραφει ... Εδω υπαρχουν εμπειροτεχνεσ μηχανικοι εξω καλυτεροι με πολουσ απο πτυχιο .

    • Downvote 4
  3. Καλησπέρα, 

     

    αντιμετωπίζω περίπτωση ακινήτου (εντός σχεδίου, σε οικισμό >2000 κατοίκων) το οποίο ανεγέρθηκε σε δύο φάσεις: α) αρχικά εκδόθηκε άδεια από την ΥΑΣΒΕ για ισόγειο με ημιυπόγειο, β) κατόπιν εκδόθηκε οικοδομική άδεια προσθήκης 1ου ορόφου.

    Δεδομένα:

    - Για την έκδοση της άδειας προσθήκης έγινε χρήση τόσο του άρθρου 25 του Ν.1337/83 όσο και των διατάξεων περί οικογενειακής στέγης (πληροφοριακά επισημαίνεται ότι κατόπιν της υπ'αριθμ. 88/2002 γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο συνδυασμός των ανωτέρω διατάξεων -μεταξύ άλλων- κρίθηκε ως ασύμβατος). Το εν λόγω ακίνητο προβλέπονταν, σύμφωνα με την άδεια προσθήκης, να αποτελεί μια κατοικία τύπου μεζονέτα (με εσωτερική κλίμακα να συνδέει όλες τις στάθμες). Στην πραγματικότητα η εσωτερική κλίμακα δεν κατασκευάστηκε ποτέ και όλες οι στάθμες έχουν λειτουργική αυτοτέλεια (έχει κατασκευαστεί αυθαίρετη εξωτερική κλίμακα, εντός του προκηπίου). Επιπλέον έχει γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών 7 χρόνια μετά από την έκδοση της άδειας προσθήκης.

    - Το περίγραμμα του κτιρίου δεν έχει αλλοιώσεις σε σχέση με την οικοδομική άδεια ούτε έχει αλλάξει η θέση του στο οικόπεδο. Ωστόσο τμήμα του βρίσκεται σήμερα εντός προκηπίου (η επιβολή προκηπίων στην περιοχή έγινε κατόπιν της έκδοσης της άδειας προσθήκης).  

    - Το εξεταζόμενο είναι το -υφιστάμενο- οροφοδιαμέρισμα του 1ου ορόφου της οικοδομής. 

     

    Ερωτήσεις:

    1. Η κατάργηση της εσωτερικής κλίμακας και κατ'επέκταση η διαμόρφωση της εξεταζόμενης αυτοτελούς ιδιοκτησίας μπορεί να αντιμετωπιστεί ως λοιπή πολεοδομική παράβαση (αλλαγή διαμερισμάτωσης) ή συνιστά υπέρβαση δόμησης θεωρώντας ότι αίρεται η έννοια της οικογενειακής στέγης και ότι υπάρχει αλλαγή των όρων δόμησης;
    2. Στη δεύτερη περίπτωση θεωρώ ως αυθαίρετο το σύνολο του 1ου ορόφου ή μόνο τμήμα αυτού (αναλόγως των ισχυόντων όρων δόμησης κατά την εποχή έκδοσης της άδειας προσθήκης, χωρίς φυσικά να λαμβάνονται υπ'όψη οι διατάξεις της οικογενειακής στέγης ή άλλες ευνοϊκές διατάξεις); 
    3. η αυθαίρετη εξωτερική κλίμακα πρόσβασης στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου (η οποία εξυπηρετεί και το διαμέρισμα του ανωγείου) θα πρέπει να τακτοποιηθεί μαζί με την ιδιοκτησία του 1ου ορόφου ή δεδομένου του ότι είναι κοινόχρηστη θα πρέπει να γίνει μια ανεξάρτητη δήλωση (από τους ιδιοκτήτες όλων των ιδιοκτησιών που εξυπηρετεί); Σε περίπτωση που γίνει μια κοινή δήλωση για αυθαιρεσίες σε κοινόχρηστους χώρους, αυτή θα πρέπει να προηγηθεί της δήλωσης ένταξης της αυτοτελούς ιδιοκτησίας ή δεν έχει σημασία;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας! Ζητώ συγγνώμη εάν το θέμα ή κάποιο εκ των ερωτημάτων έχει ξανατεθεί σε άλλη συζήτηση του forum, αλλά δεν κατάφερα να εντοπίσω κάτι σχετικό. 

    μια λοιπη παραβαση για την σκαλα και συναινεση απο ολους γιατι ειναι στο κοινοχρηστο. Μια δηλωση τα βαζεισ ολα αφου ολοι συμφωνουν . Δεν υπαρχει αλλη παραβαση εφοσον τα περιγραμματα της αδειας ειναι ως εχουν διοτι ειχαν γινει πριν το καθορισμο των προκηπιων .

  4. καλησπερα η διασπαση ογκου νομιμου κτιριου ( δηλαδη 1 κτιριο να φενεται στην ο.α.ενιαίο και να εχει γινει 2 ή 3 με την ιδια ακριβως επιφανεια της ο.α. ) πως δηλωνεται σαν μια παραβαση με αναλυτικό ?  μπορει να ενταχθει στην "κατηγορια 3" σαν αλλαγη σε αλλη νομιμη θεση  ?

  5. καλησπερα παιδια ! Μια ερωτηση γιατι δεν βρηκα κατι αντιστοιχο!

     ΠΕριπτωση κτιριου με  διασπαση ογκου του βασικου κτιριου π.χ. ηταν 100 χ 12  και εγιναν 2  συνολικα (60χ12 )+ (40 χ12 ) και ολα σε νομιμη θεση 

    θεωρω πως δηλωνεται σαν μια (1) παραβαση αναλυτικου ουσιαστικα δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο  ! Σωστα??

      Και επισης ανοιχτα υπαιθρια στεγαστρα  κλασσικη περιπτωση αναλυτικου  μαζι με  λεβητοστασιο εντος πλαγιας αποστασης 16,60 τμ με υψος 2.50μ

    γινεται να μπουν ολα σε μια παράβαση ?  η πρεπει μια(1) παραβαση για διασπαση ογκου και αλλη μια(1)  για τα στεγαστρα και η αποθηκη κανονικη δηλωση με παραβαση πλαγιας αποστασης !

    ( θα μπορουσα να την παω και κατηγορια 3 με λιγο μπαλαμουτι  η στον αναλυτικο μαζι με τα στεγαστρα?  :) ) .

    Ευχαριστω πολυ !

  6. Με βάση πρόσφατη εμπειρία, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το κείμενο πριν τυπωθεί σε ΦΕΚ...

     

     

    Δηλαδή, σοβαρά τώρα, ένας Δήμος ολόκληρος αμιγής κατοικία, είναι καλό πράγμα;;;

     

    Αν είσαι φραγκάτος και στέλνεις το μπατλερ για ψώνια και θέλεις και την ησυχία σου στη βιλάρα των 2.000τμ τότε ναι...

    χαχαχαχα!!+1 ετσι ειναι !!

  7. ΟΧΙ , ΠΑΝΙΚΟΣ!!!  Δεν εχει νοημα ας το βαλατε και σε λαθος θεση το θεμα ειναι να υπαρχουν! Εγω ας πουμε  απο λαθος εχω βαλει και ιδιωτικο συμφωνιτκο και κατοψεις στο ιδιο! 

     

    Οσο αφορα σφαλμα βγαζει στο δετοτατα και στις αεροφωτογραφιες. Υπομονη!!

  8. Eγω θα υθελα να πω ενα μπραβο στους συναδελφους γιατι οντως σωθηκαν ζωες!! Ο σκοπος ειναι να καταστραφει το κτιριο σε 1 τοσο "ιδιαιτερο- μεγάλο " σεισμο αλλα να σωθουν ζωες. Οι υλικες ζημιες γινονται οι ανθρωπινες ζωες δεν γινονται. Το ςρθο ειαι κλασσικο ελληνικο.

      Συμφωνω οτι οι αρχιτεκτονες στον σχεδιασμο εχουμε  θεμα και ιδιατερα σε περιοχες με εντονη σεισμικη δραστηριοτητα - ελπιζω αυτο να γινει μαθημα για πιο ορθολογικες κατασκευες γενικα και  στη περιοχη.

     Δυστηχως το φαινομενο πυλωτη υπαρχει παντου σε ολη την ελλαδα και ειναι μια κακη συνηθεια που επιτελους πρεπει να σταματησει να  προσθεσω και για αισθητικους λογους ( χαρακτηριστικο της γοτθικης αρχιτεκτονικης που ο ανθρωπος ηθελε να ειναι κοντα στο θεο και προσπαθουσε να ανεβει σε υψος...).

  9.  Καλημέρα θα μπορουσε καπιος συναδελφος αν γνωριζει πως υπολογίζεται ιδιωτικός κόμβός? 

    Δηλώνεται σαν περιβαλλον χώρος? Δεν εχω λογισμικο νέο  εχω παλιο της civil  και του σολιδακη το ελευθερο. 

     

  10. Αυτό το "πιστοποιητικό πολεοδομικής καθαρότητας" είναι συγκλονιστικό...

     

    Κύριοι ποιός φανταζόταν ότι το επάγγελμα του μηχανικού θα ήταν τόσο ποικιλόμορφο, εκτός απο δικηγόρος, λογιστής, κλητήρας κ.α. τώρα και εικονολήπτης...

    χαχαχαχαχαχα κλαιω !!!

  11.  

    Υπάρχει κάπου το pdf ξεκλείδωτο για να κάνουμε άνετα copy paste ?

     

    (Σταύρο ευχαριστώ πολύ!)

     

     

     

     

    Αυτό ίσχυε και με τον 4014, αλλά θέλει λίγη προσοχή.

    Συγκρίνουμε με τις εγκεκριμένες μελέτες!

    Συνεπώς μπορεί μεν να έχει κατασκευαστεί μικρότερο κτήριο και να μην θεωρείται αυθαίρετο αλλά αν οι μελέτες του υφισταμένου δεν έχουν ακολουθηθει (για παράδειγμα έχει αλλάξει ο ξυλότυπος ή άλλες μελέτες) τότε για το κομμάτι που δεν έχει εγκ. μελέτη θεωρείται ότι έχεις αυθαιρεσία.

    οΚ  ΑΛΛΑ  πως θεωρουμε οτι δεν αλαξε ο ξυλοτυπος ? οταν λεει πως δεν εχει κατασκευαστει τμημα??? Στην δικη μου περιπτωση ειναι απλο γιατι το σχημα εχει ακολουθηθεί και εχει γινει  2 μετρα  κατα μηκος μικροτερο γιατι ειχανε κατασκευασιτκο προβλημα  ( συμφωνα με τους ιδιοκτητες) και την μικρνανε την οικοδομη αλλα δεν ενημερωσανε την αδεια. Το θεμα ειναι πως η πολυκατοικια εχει συσταση και εχει αυθαιρετα σε  πολλα σημεια  και δεν μπορω να ενημερωσω την αδεια  θα κανω τις τακτοποιησεις σε ολα αλλα δεν ξερω τι να κανω με τους 2 οροφους οι οπιοι ειναι απλα μικροτεροι απο 120 ειναι 105.

  12. παιδια σε περιπτωση κυριας και μοναδικης κατοικιας  που πια εγινε αλλη  κατοικια στη μεταφορα τι κάνουμε? Μπορουμε να το αλαξουμε  πια χωρις αλλαγη προστιματος?? Αν εχουμε κανει λαθος στην τιμη ζωνης?

     επισης στην ερωτοαπαντηση που λεει : σε περιπτωση που δεν εχει κατασκευαστει τμημα κτιριου   δεν θεωρειται αυθαιρετο!!  σημαινει και πως κτιρια τα οποια εχουν κατασκευαστει μικροτερα απο την αδεια θεωρουνται νομιμα!!! ? ( π.χ. οχι απαραιτητα τμημα απλα μικροτερο στις διαστασεις  θεωρειται πως  με καλπτει?)

  13.  

    Βασικά διαβάζοντας την εγκύκλιο, η μόνη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των οριστικά περαιωμένων του 4014 με αυτές σε προσωρινή υπαγωγή, είναι ο χρόνος της μεταφοράς που θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης. Κατά τα άλλα όλοι φαίνεται να μπαίνουν στις διατάξεις του 4178 με τα πρόστιμα του 4014

     

     

    1. Όσοι έχουν περαιώσει οριστικά και δεν χρειάζονται βεβαίωση--> Μεταφορά ως 6/2/2015 αν θέλουν να πουλήσουν ή να βγάλουν άδεια, αλλιώς θα πρέπει να περιμένουν πότε θα βγει το διάταγμα της Ταυτότητας Κτιρίων

     

    2. Όσοι έχουν περαιώσει οριστικά και θέλουν να πουλήσουν γρήγορα -->Κάνουν άμεσα μεταφορά

     

    3. Όσοι έχουν περαιώσει προσωρινά και δεν βιάζονται να πουλήσουν ή να μεταβιβάσουν ή να βγάλουν άδεια-->μεταφορά και οριστική περαίωση ως 6/2/2015

     

    4. Όσοι έχουν περαιώσει προσωρινά και βιάζονται να πουλήσουν ή να βγάλουν άδεια-->Κάνουν άμεσα μεταφορά

     

     

    Αυτά που δεν εξηγούνται επαρκώς (ανάμεσα σε πολλά άλλα βέβαια) είναι πχ τι θα γίνει με τα στοιχεία για όσους περαίωσαν οριστικά ή προσωρινά. Θα είναι του 4014 ή του 4178 ?

     

    Νομίζω πάντως από τα συμφραζόμενα της δήλωσης, είτε έχεις περαιώσει οριστικά είτε έχεις περαιώσει προσωρινά, αν θέλεις να κάνεις μεταφορά θα υποβάλλεις μαζί και τα δικαιολογητικά του 4178

     

    Απο την στιγμη  που αποδεχονται την δηλωση παραπανω στοιχεια δεν μπορεις να βαλεις  παρα οτι ειχεσ απο τον 4014.. Δηλαδη την παλαιοτητα αμα ηταν με δηλωση τι θα κανεις? 

     

    Εγω να σας πω την δικη μου περιπτωση ηρθε πελατης με νομιμοποιηση 4014 περαιωμενη  απο αλλα μηχανικο ο οπιος βγηκε σε συνταξη και μου ζητησε βεβαιωση και ελενξα ολα πως ειναι οκ !!Τωρα ας μου πει καποιος πιος θα του κανει την μεταφορα?  Θα πω στον σηφουνακη να την κανει απο το κινητο οπως τα τοπογραφικα!!

  14. Καλησπερα παιδια τελικα τους τριμηνους πινακες τους καταθετουμε? Καταθετουμε επισης καθε συμφωνητικο στην εφορια μεμονομενο ????δηλαδη καθε 10 μερες να το θεωρουμε στη εφορια???  Στην εφορια δεν ξερουν να μου πουν.... ο λογιστης μου μαυρα μεσανυχτα...... ο οπιος μου λεει πως κατω απο 300 ευρω δεν χρειαζομαι καν συμφ.

    Η μια λιστα συγκεντρωτικη στο τελος ειναι το μονο σιγουρο απο οσο εχω καταλαβει .

  15. Οι παραβάσεις που πάνε στην 3 είναι συγκεκριμένες (τις γράφει ο νόμος). Οι υπόλοιπες είναι κατηγορία 5 και πάνε με φύλλο καταγραφής και αναλυτικό προυπολογισμό.

    Ετσι ειναι  αν πας να το δηλωσεις κατηγορια 3  δεν το δεχεται  . ο αναλυτικος ειναι κατηγορια 5 .

  16. Είναι πιστεύω σαφές ότι τους ενδιαφέρει το ποσοστό αυθαιρεσιών σε σχέση με το κάθε κτίριο.

    Είναι επίσης για μένα σαφές - ας μην τους υποτιμούμε και τόσο πολύ - πως γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν εμείς οι μηχανικοί να κάνουμε τους ταρζάν

    και να καταγράφουμε - ίσως και παρανόμως! - όλες τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν σε κάθε ιδιοκτησία, οριζόντια ή κάθετη, με το ζόρι, χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών.

     

    Στο σημείο αυτό, εκτιμώ πως τα παλικάρια σκέφτηκαν πολύ πιο απλοικά απ'όσο φανταζόμαστε:

     

    "Ρίξε στο Νόμο μια διατύπωση φλου, άστην εκεί περιπου 4-5 μήνες να αυγατίσει, αμόλα τους γενναίους να κάνουν τους ταρζάν να καταγράφουν ότι περισσοτερο μπορουν για το ηλεκτρονικο αρχειο μας (!),

    να μαζέψουμε και κανένα φράγκο παραπάνω μπας και βγει το ρημαδοπρωτογενές πλεόνασμα και μετά, όταν πέσει ο ρυθμός των τακτοποιήσεων και αρχισει να γκρινιάζει αφόρητα και ο κόσμος,

    ρίξε μια διευκρίνιση του τρόμου - από αυτες τις μεταμεσονύκτιες -  πως όπου δεν ειναι εφικτή η αυτοψία στους λοιπούς χώρους (πλην της ιδιοκτησίας που τακτοποιούμε), άστο να πάει στο διάολο για αργότερα με την ταυτότητα κτιρίων....."

     

    Απλά τα πράγματα με δαύτους. Εγώ προσωπικά, θα κάνω αυτοψία και θα υπολογίζω ΜΟΝΟ ότι έχει σχέση με την ιδιοκτησία που τακτοποιώ. Για τις υπολοιπες που δεν έχω αδεια απο τους ιδιοκτήτες τους, ούτε θα σηκώνω τα μάτια να κοιτάω. Ουτε με νοιάζει αν έχουν κλείσει ημιυπαίθριους, ουτε αν εχουν κάνει στεγες ή 10 οροφους παραπάνω. Αν οι πονηράκηδες ψάχνουν Αρτέμηδες Μάτσες, να προκηρύξουν θέσεις μέσω ΑΣΕΠ να τους προσλάβουνε. Εγώ τελείωσα μηχανικός, όχι κατάσκοπος ή ρουφιάνος. Θα γράφω στα σχολια οτι "η αυτοψια κατέστη δυνατή μονο στην ιδιοκτησία που τακτοποιείται" και ας πάμε στα δικαστηρια. Αντε με τους μαλάκες....

     

     

    Ετσι οπως τα λες ειναι! Δεν υφισταται ελεγχος ιδιοκτησιων που δεν εχουμε αρμοδιοτητα απλα δεν γινεται..... Δεν στεκει πουθενα . Δεν πληρωνεσαι  δεν κοιτας τιποτα απλα πραγματα. Να στειλουν τους ελενγκτες δομησης.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.