Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

shodan

Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

shodan's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. γ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3: Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις: Υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος και εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση, με την καταβολή παραβόλου ποσού διακοσίων πενήντα (250) ευρώ και χωρίς την καταβολή ειδικού προστίμου, οι εξής παραβάσεις, ανεξαρτήτως του αριθμού αυτών και υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις του άρθρου 30 του παρόντος νόμου. ιβιβ) αποθήκη μέγιστης επιφάνειας 15 τ.μ. και ύψους έως 2,50 μέτρα, ιηιη) πρόχειρες ξύλινες κατασκευές βοηθητικής χρήσης έως 8 τ.μ. και μεγίστου ύψους 2,50 μέτρων, που τοποθετούνται στον ακάλυπτο χώρο. λεει "ανεξαρτήτως του αριθμού αυτών". δλδ εσυ τι εννοεις? οτι μπορω να βαλω την μια αποθηκη εδω, και η αλλη θα παει με εμβαδομετρηση ???
  2. καλησπερα, σε οικοπεδο που διαθετει, περα απο την κατοικια προ 1975, 2 αποθηκες εμβαδου < 15τμ η καθεμια, και χαμηλου υψους, και 3 υποστεγα/στεγαστρα (τα οποια ειναι και προχειρες κατασκευες). Πως θα τα ορισω στο συστημα για υπολογισμο του προστίμου? η ημερομηνια κατασκευης των αποθηκων δεν μπορει να αποδειχτει προ του 1975. μπορω να βαλω τις 2 αποθηκες στην κατηγορια 3 (ενα 250 και για τις δυο), ασχετως ετους κατασκευης ? Η' πρεπει να τις υπολογισω με εμβαδο για τον υπολογισμο προστιμου ? και τα 3 στεγαστρα/υποστεγα θα τα βαλω ως 1 λοιπη παραβαση (ενα 250) ? ευχαριστω
  3. απο ΤΟΤΕΕ 20701 -1/2017 (απο τη σελ. του ΤΕΕ) 5.8.3. Σύστημα διανομής θερμότητας ζεστού νερού χρήσης σελ. 147 Σε περίπτωση που το εξεταζόμενο κτήριο δεν διαθέτει σύστημα παραγωγής Ζ.Ν.Χ., θεωρείται ότι διαθέτει τοπική μονάδα παραγωγής Ζ.Ν.Χ (ηλεκτρικό θερμοσίφωνα) με συντελεστή απόδοσης ίσο με την μονάδα (1), τοπικό δίκτυο διανομής χωρίς ανακυκλοφορία με βαθμό απόδοσης 1 και βαθμό απόδοσης συστήματος αποθήκευσης 0,98 και ισχύ βοηθητικών μονάδων 0 W/m2. δεν βλεπω λεβητα πουθενα....
  4. απο περιεχομενα κενακ 1.31: Αν το εξεταζόμενο κτήριο δεν διαθέτει σύστημα ZNX, ο ενεργειακός επιθεωρητής πρέπει να ορίσει ένα θεωρητικό σύστημα ZNX με τοπική μονάδα παραγωγής Ζ.Ν.Χ (ηλεκτρικό θερμοσίφωνα) με συντελεστή απόδοσης ίσο με την μονάδα (1), τοπικό δίκτυο διανομής χωρίς ανακυκλοφορία με βαθμό απόδοσης 1 και βαθμό απόδοσης συστήματος αποθήκευσης 0.98, σύμφωνα με την Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1. αρα τοπικο ηλ. θερμαντηρα με ηλεκτρισμο 0 KW και Β.Α =1, και μηνες ολοι =1. γτ αναφερεις λεβητα ??? εβαλα οτι εχει ΜΘΧ (για επιλυση του υπερ-υψωματος)...για να βγαλει διαχωριστικη επιφανεια + ΜΘΧ καρτελες. (αλλα ζηταει διαφανη επιφανεια στην ΜΘΧ ενω δεν υφιστατε). ποιο ειναι ιδανικο U για αυτη τη περιπτωση υπερ-υψωμενου δαπεδου ?
  5. Καλησπερα: γιατι στην επιλυση ΜΘΧ (χωρος κατω απο δαπεδο για την περιπτωση του υπερ-υψωμενο κτισμα πανω απο το εδαφος) απαιτει να βαλεις και διαφανη επιφανεια (αλλιως βγαζει error) ?
  6. Καλησπερα. Ερωτηση: ΠΕΑ οικιας (μονοκατοικια) με θεωρητικα θερμανση-ψυξη, στο ΖΝΧ (θεωρητικο) εχουμε ηλεκτ.θερμοσιφ. 4 KW με ολους τους μηνες 1 ??? σωστο ειναι αυτο ?
  7. προ 1980, αμονωτη μονοκατοικια Ε>100τμ, εκτεθειμενη πληρως, παλια κουφωματα, πλακα πανω, με θεωρητικα συστηματα μου την εβγαλε Η με καταναλωση 1000+ (7 φορες την καταναλωση του Κτιριου Αναφορας).
  8. μπορει καποιος να μου πει αν απαιτειται στο buildingcert να συμπληρωσω και τους 2 σαν ιδιοκτητες? γιατι απλα ο αλλος(οχι ο πελατης, ο αλλος ιδιοκτητης) δεν "γουσταρει" να μου δωσει τα στοιχεια του να τα καταχωρησω στο buildingcert στη καρτελα ιδιοκτητες!!
  9. Καλησπερα (και καλο ΣΚ). θελω να ρωτησω. 1. το νεο tab "Υγρανση" σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιεται ? 2. στην κατηγορία φωτισμοί, στο ποσοστο 100% χρησης απο lumen, πως προσδιορίζω αν πρεπει να βαλω π.χ. 50% 500lx και 50% 1000lx ? ή τι ειναι συνηθες για το θεωρητικο σεναριο ? 3. οταν εχω air-condition (τα απλα συματικα στο τοιχο), αυτα υπολογιζονται σε θερμανση-ψυξη ? (ειτε για κατοικιες/καταστηματα) Ευχαριστω.
  10. Δηλαδη εγω θα εκδωσω ενα ΠΕΑ για εναν χωρο 50τμ, (που δηλαδη θα περιλαμβανει και τις 2 ιδιοκτησιες), και αυτος θα το δωσει στο λογιστη του να κανει ηλεκτρονικη υποβολη κτλ... παροτι στο Ε9 του θα λεει 25τμ ? Σωστα? και απο την αλλη λογικα, ενας αλλος ενεργειακος επιθεωρητης θα κανει ΠΕΑ για τον αλλον ιδιοκτητη, που θα ειναι το ιδιο (ενας χωρος 50τμ) ?
  11. Καλησπερα, μπορει καποιος να μου πει τι θα κανω στην περιπτωση που ο ιδιοκτητης Α μου ζητησει ΠΕΑ για την ιδιοκτησια του? Θα κανω ΠΕΑ το Α με Ε=25τμ ? Θα κανω ΠΕΑ 1 ενιαιο για Α+Β με Ε=50τμ ? το καταστημα λειτουργει ηδη, και θα συναψει νεο συμβολαιο ενοικιασης, οπου χρησιμοποιει και τους 2 χωρους (2 ιδιοκτησιες) ως εναν ενιαιο χωρο. Ευχαριστω..
  12. ευχαριστω για τις κατατοπιστικες σας απαντησεις.... τλκ μπορεις σε 1 οικια, και σε 2η κτλ αν ειναι μερος αλλης αιτησης (δλδ πολυκατοικιας)....
  13. μια ερωτηση για το προγραμμα εξοικονομηση 2018. ποσες κ ποιες κατοικιες ειναι επιλεξιμες? γιατι οριζει "κυρια κατοικια", και εγω το εννοω ως, αν εχεις πολλες κατοικιες, μπορεις να κανεις μονο για 1, εκεινη δηλαδη που εχεις ορισει ως "κυρια". Τωρα ενας συναδερφος μου μου λεει, οτι μπορεις να βαλεις κ οσες κατοικιες ενοικιαζεις, κτλ. π.χ. αν ενας ιδιοκτητης εχει 4 κατοικιες, απο τις οποιες τις 3 τις ενοικιαζει, μπορει να κανει και στις 4 κατοικιες ? Ευχαριστω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.