Μετάβαση στο περιεχόμενο

MechanicSilk

Members
  • Περιεχόμενα

    70
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MechanicSilk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

9

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είμαι ελ, επαγγελματίας αλλά λόγω ότι έχω μόνο δυο εργοδότες κλπ μέχρι πρότινος πήγαινα ως μισθωτός. (Μπλοκάκια) Λογω καδ που είχα δηλώσει φέτος (φορολογικό ετοσ 2017) πήγα ως ελ. επαγγελματίας και τώρα ενημερώθηκα διότι άλλαξα λογιστή για άλλους λόγους. Τώρα λοιπόν προσπαθώ να αφαιρέσω τους ΚΑΔ που μου δημιουργούν πρόβλημα.
  2. Καλησπέρα, επειδή ειχα γιδια λογιστές (2) οι οποίοι το 2018 με άφησαν να φορολογηθώ ως ελ επαγγελματίας λόγω καδ (ναι δεν έχουν ιδέα ) το οποίο εγω τώρα έμαθα διότι ο φόρος που κλήθηκα να πληρώσω ήταν μικρός, εξαιτίας άλλων φορολογικών παραγόντων, τώρα θέλω να κάνω διακοπή καδ, γνωρίζει κανεις αν οι ΚΑΔ του τεχνικού ασφαλείας και του μην μηχανικού περνάνε από το σύστημα; Αν έχω ΚΑΔ 71.12 δεν τα καλύπτει όλα;
  3. Ξεθάβω αυτό το θέμα. Σε σύμπλεγμα μεζονετών ο κατασκευαστής - εργολάβος αντί στα υπόγεια (1,40 κάτω από πραγματική στάθμη εδαφουσ) να βάλει αντλίες κλπ έσκαψε διαγωνίως τον δρόμο μπροστά από τις κατοικίες και πέρασε σωλήνες ομβρίων η κεντρική των οποίων κατέληγει στην άκρη μιας κατηφόρας με σχαριτσα ώστε να έχουν ελεύθερη απορροή. Έκανε έργα λοιπόν ο Δήμος εν έτη 2018 εσπασε κάπου αυτό το θαμμένο στον δρόμο δίκτυο και έγινε στις μεζονέτες της ποπης. ΟΛΟ το δίκτυο ομβρίων καταλήγει στο θαμμένο δίκτυο, υδρορροές, μπαλκόνια, σχάρες πάρκινγκ κλπ. Στις περισσότερες κατοικίες το πρόβλημα λύθηκε με διαχωρισμό δικτύων, αντλίες κλπ εκτός από μια. Η κατοικία είναι η πιο απομακρυσμένη από την κατηφόρα και στο δίκτυο της πρώτου βγει στο κεντρικό πάνε και 3 σχάρες που μαζεύουν τα βρόχινα και όμβρια από ακάλυπτους και βοηθητικούς χώρους 200 τ.μ. Αποτέλεσμα ακόμα πλημμυρίζει το υπόγειο. Οι σωλήνες ομβρίων από τους κοινοχσηστουσ είναι τσιμένταρισμενοι και πλακώστρομενοι χωρίς φρεάτιο και δεν φαίνονται που-πως πάνε. Εννοειται ότι αφού όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες αφού έλυσαν το πρόβλημα τους σφυρίζουν αδιάφορα για να επιμεριστούν το κόστος σκαψίματος αντλιών κλπ. Καμια ιδέα; Μηχανικος είμαι πόσταρα σε λάθος τοπικ
  4. Εν έτη 2018 έχει αλλάξει κάτι η να το περιμένω σε κανα εξάμηνο; ( έχουν ήδη περάσει 6 μήνες). Πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμερη ΚΑΘΕ μήνα ώσπου να το πάρω;
  5. Καλησπέρα, είναι να φτιάξω νέα ΥΔΕ για μια κατοικία. Πήγα μέτρησα όλα καλά, στα ηλεκτρολογικά, γιατί στα αρχιτεκτονικά άλλα ντι άλλων. Το σπίτι έχει άδεια του 2004, ενώ είναι υπόγειο στα αρχιτεκτονικά δεν υπάρχει το δείχνει μπαζωμένο. Στην παλιά ΥΔΕ είναι καταχωρημένο ως ισόγειο. Οι χώροι δεν έχουν καμία σχέση με το αρχιτεκτονικό του ισογείου, ούτε καν το περίγραμμα του κτιρίου δεν είναι όπως στην κάτοψη της αδείας. Εγώ θα κάνω την κάτοψη που είδα στην πραγματικότητα λογικά ? Ο άνθρωπος θα έχει πρόβλημα με την ΔΕΗ?
  6. Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα. Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί και πως λύθηκε. Από φορματ και εγώ (κόλλησα τον spora ransomware δείτε εδώ τι είναι https://www.pcrisk.com/removal-guides/10824-spora-ransomware - δεν ξεκλειδώνουν τα αρχεία προς το παρόν, το κόλλησα έτσι https://www.bleepingcomputer.com/news/security/fake-chrome-font-pack-update-alerts-infecting-visitors-with-spora-ransomware/, πάλι καλά κρατάω back up). Από το πρωί στις 8 έως τώρα ασχολούμουν με αυτό το θέμα. Πριν λίγο ξαναεγκατέστησα το πρόγραμμα για 51432η φορά και ως δια μαγείας αποφάσισε να δουλέψει. Ελπίζω να μην το ματιάσω. Έκανα τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, εγκατάσταση, κωδικούς, δοκιμή, απεγκατάσταση, επανεκκίνηση με το cc cleaner έφτιαχνα τυχόν προβλήματα στο registry και ξανά τα ίδια. Κουνούσα και το hasp (Γ.Τ.Π.).
  7. Καλησπέρα, ψάχνω να βρώ έναν απλό χρονοδιακόπτη για απλό μονό διακόπτη φωτός. Στην αγορά βρίσκω μόνο για πρίζα. Βρήκα αυτόν αλλά είναι στο εξωτερικό οπότε θα καθυστερήσει https://yourhome.honeywell.com/en/products/light-switch-timers. Εδώ Ελλάδα υπάρχει κάποια εταιρεία που να παράγει κάτι παρόμοιο?
  8. Το πρόγραμμα έχει εκτός του ανώτατου ποσού των 25.000 όριο, έχει και ποσοστά ανάλογα τις δαπάνες. Από το τελικό ποσό που ζητάς ως επιδότησης τα παρακάτω ποσοστά είναι τα ανώτατα που μπορείς να επιδοτηθείς ανα κατηγορία δαπάνης (δεν μπορείς δηλαδή να πάρεις 20.000 ευρώ για εξοπλισμό): Λειτουργικά 60%, Αμοιβές τρίτων 20%, Δαπάνες προβολής κλπ 10%, αναλώσιμα 15%, ασφαλιστικές εισφορές 30%, αγορά εξοπλισμού 40%, 12.000 ευρώ νέα θέση και 20% χρηματοδοτική μίσθωση/αποσβέσεις παγίων.
  9. Αν ψαξεις στο google έχει κάποιες φόρμες, οι οποίες δεν πολυβοηθάνε όμως, ψάξε για pdf αρχεία με κατατεθειμένες προτάσεις ή άλλα άρχεια που μπορούν να σε βοηθήσουν π.χ. https://dasta.auth.gr/uploaded_files/634998261655976675.pdf Θέλει λίγο διάβασμα αλλά είναι αρκετά καλό.
  10. Εγώ μίλησα με τον λογιστή μου και μου το έδωσε ως νούμερο. Δεν νομίζω να είναι κάτι σπουδαίο να σου το πει.
  11. Μιας και απομένουν 2 μέρες μέχρι το κλεισιμο των αιτήσεων και μόλις έχοντας τελειώσει την δικιά μου, αν έχει κάποιος υφιστάμενη επιχείρηση και χρειάζεται κάπου βοήθεια αν μπορώ ευχαρίστως. Όσον αφορά τα μόρια, ναι αν η επιχείριση όπως αναφέρθηκε τόσες φορες, δεν είναι μετά του 12 περίπου και το δηλοθέν εισόδημα δεν είναι μικρό δυστυχώς οι πιθανότητες να είσαστε στους δικαιούχους τείνουν στο μηδέν, λόγω μορίων. Επίσης, τα μισά από τα χρήματα που θα πάρετε θα πάνε με έμμεσους τρόπους πίσω στο κράτος μέσω φόρων οπότε αν δεν έχετε ένα ελάχιστο κεφάλαιο ή πλάτες γονέων να βοηθήσουν... Κατα κύριο λόγο τα χρήματα αυτά σκοπός είναι να πάνε σε αυτούς που θα άνοιγαν επιχείρηση χωρίς ΕΣΠΑ ή άνοιξαν ήδη εν μέσω κρίσης. Γενικά αν δεν σκοπεύατε να ανοίξετε επιχείρηση αλλά το κάνετε λόγω ΕΣΠΑ, θα απογοητευτείτε στο τέλος. Μιλήστε με τον λογιστή σας να πάρετε μια εικόνα το πως αυτό θα σας επηρεάσει εφοριακά μακροπρόθεσμα να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.
  12. Προσπαθώ να κάνω εγγραφή στο : https://www.ependyseis.gr/mis αλλά το πρόγραμμα αυτό δεν το έχει. Πάτησα το Α δράση ΕΣΠΑ δεν είναι. Βρήκε κάποιος πιο πρόγραμμα είναι?
  13. Τα λεφτά είναι βασικός μισθός για πτυχίο ΤΕ και να υποθέσω είσαι άνω των 25. Οι εποχές είναι δύσκολες δυστυχώς. Από εμπειρία θα σου πώ ότι δεν είναι μόνο τα λεφτά της βενζίνης. Ο σύζυγος μου έκανε 70 χλμ πήγαινε έλα στην δουλειά, ήθελε μέσω όρο τον μήνα 200 ευρώ βενζίνη - λίγο αν έχεις αργήσει το πατάς παραπάνω κλπ. Κάθε 2 χρόνια ανελλιπώς ήθελε λάστιχα, το - τα κρατάω κανα χρόνο παραπάνω - δεν υπήρχε. Κάποια στιγμή που κάναν έργα στον δρόμο στο 9 μηνό άλλαξε ξανά λάστιχα. Σέρβις κάθε 6 μήνες ανελλιπώς διότι τα χιλιόμετρα είχαν υπερβεί από πιο πριν απλά κάναμε ότι δεν τα βλέπαμε. Για εμένα αν είναι η δουλειά είναι της προκοπής, σκέψου εναλλακτικά καύσιμα. Το υγραέριο έχει ανέβει στην τιμή αλλά ακόμα συμφέρει.
  14. Αν κατάλαβα καλά ρωτάει αν πρέπει να βάλει 2 στήλες αποχέτευσης που να ενώνονται πιο κάτω από την κουζίνα .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.