Μετάβαση στο περιεχόμενο

mnikolaidh

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mnikolaidh

  1. συμφωνώ κ εγώ έχεις δίκιο..είναι σοβαρό το θέμα κ δεν θα έπρεπε να επιδέχεται παρερμηνεία..αλλά..
  2. Ευχαριστώ αρχικά για τις απαντήσεις.. Η extra επιφάνεια του εξώστη είναι περίπου 6 τ.μ. αλλά εγώ θα πρέπει να πάρω το διάγραμμα κάλυψης και να ελένξω όλα τα μπαλκόνια και να δω ποιος έχει υπερβεί τη δόμηση και πόσο..και αν υπάρχει και άλλος που έχει κάνει κάτι αντίστοιχο; θα κάνω τον αστυνόμο; Και εγώ σου λέω το καλύτερο σενάριο να μην υπάρχει η υπέρβαση δόμησης του 40% κλπ..υπάρχει πολεοδομική παράβαση η γνωστή των 500..πως δηλαδή γίνεται να μπορείς να δίνεις βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρέτου; Και εκτός αυτών δεν χρειάζεται και συναίνεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών για το τμήμα της επέκτασης εξώστη σε κοινόχρηστο χώρο; τρέλα.. πάντως..λένε οι συμβολαιογράφοι ότι έχουν κάνει ρητώς και εντόνως την ερώτηση αν όταν δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης, κάλυψης και ύψους μπορεί να μεταβιβάζεται ακίνητο χωρίς να απαιτείται η τακτοποιησή του..δηλαδή οι πολεοδομικές παραβάσεις θεωρούνται κατηγορία από μόνες τους..και από την άλλη υπάρχουν συνάδελφοι που δεν δίνουν βεβαίωση και ας είναι η μόνη παράβαση ένα μπαρμπεκιου που δεν έχει τακτοποιηθεί..μήπως κάποιος πρέπει να μεταφράσει αυτό το νόμο αντικειμενικά.. περιμένω και σχετική απάντηση από ΤΕΕ.. Θα σας την μεταφέρω..
  3. Ερώτηση που προέκυψε κατόπιν διαφωνίας με συμβολαιογράφο : Σε μία μεταβίβαση οριζόντιας ιδιοκτησίας κατά την αυτοψία ανακάλυψα ότι το μπαλκόνι είναι μεγαλύτερο σεσχέση με την άδεια που είχε βγει. Για τον συμβολαιογράφο θεωρείται μεν πολεοδομική παράβαση αλλά όχι παράβαση δόμησης, κάλυψης, ύψους αφού όπως αναγράφεται στη βεβαίωση ο μηχανικός βεβαιώνει ότι "...δεν έχουν εκτελεστεί εμφανείς αυθαίρετες κατασκευές που επηρεάζουν την επιφάνεια, το ύψος, τη δόμηση ή την κάλυψη, του μεταβιβαζομένου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας (οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας).." έτσι μεταφράζεται για αυτούς αυτό. Εφόσον πράγματι αυτό το μπαλκόνι δεν υπερβαίνει το συντελεστή δόμησης που επιτρεπόταν μπορεί να ισχύει αυτό που λένε οι συμβολαιογράφοι; ότι δηλαδή μπορεί να πάρει βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρέτου χωρίς να το τακτοποιήσει με τον Ν.4014; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.